Den odplat: Federer porazil Davyděnka, Tsonga Djokoviče

27. 1. 2010, 10:35
Aktuality 229
Na Australian Open se dnes vyřizovaly staré i čerstvé účty. V boji o semifinále se dnes v Melbourne Roger Federer utkal s Nikolajem Davyděnkem, který v posledních měsících světovou jedničku dvakrát porazil. Federer to v důležitém utkání Rusovi oplatil a podobně si vedl i Jo-Wilfried Tsonga, který se Novaku Djokovičovi pomstil za finále Australian Open 2008.
Roger Federer (© australianopen.com)

Nikolaj Davyděnko připravil Rogeru Federerovi poslední dvě porážky na okruhu ATP, Švýcar mu je ale dokázal v pravý moment oplatit. Na Australian Open dnes zvrátil nepříznivý vývoj čtvrtfinále s ruským soupeřem a po vítězství 2-6 6-3 6-0 7-5 postoupil mezi nejlepší čtyři.

"Set a půl hrál Davyděnko skvěle, ale snažil jsem se zůstat pozitivní, protože jsem nehrál tragicky," řekl v rozhovoru na kurtu s Američanem Jimem Courierem Federer.

Nejlepší hráč světa, který měl na Nikolaje Davyděnka nepříjemné vzpomínky z listopadového Turnaje mistrů a z letošního turnaje v Dauhá, začal třetí zápas s Davyděnkem v řadě špatně. Švýcarský tenista prohrával už 2-6, 1-3 a 15:40 při svém podání, ovšem potom předvedl neuvěřitelnou sérii. Nejen, že srovnal, ale díky 13 vítězným gamům v řadě získal i třetí set a ujal se vedení i v tom čtvrtém.

V něm se ale ještě na výhru nadřel. Davyděnko se z nepříznivého vývoje oklepal, vzal si podání zpátky a za stavu 4-3 měl dokonce tři brejkboly. Federer sérií výborných servisů nebezpečí odvrátil, znovu Davyděnka brejknul a za stavu 5-4 podával na vítězství v zápase.

Ani tehdy se Rus nevzdal, přestože měl Federer mečbol. Ten Davyděnko výborným returnem odvrátil a ještě jednou se vrátil do zápasu. Na své poměry ale hodně kazil, podání znovu ztratil a za stavu 6-5 už Federer zápas bez problémů doservíroval do vítězného konce.

Švýcar, který drží řadu tenisových rekordů, si dnešní výhrou vylepšil jeden vlastní. Letošní semifinále na Australian Open je už totiž 23. grandslamové v řadě. Probojovat se na jednom z turnajů velké čtyřky alespoň do semifinále se mu nepovedlo naposledy v roce 2004, kdy ho na French Open vyřadil Gustavo Kuerten. Žádný jiný hráč nedokázal postoupit do více než 10 grandslamových semifinále po sobě.

"Když se podívám zpátky, je to neuvěřitelné," komentoval svůj rekord první hráč světového žebříčku. "Trochu jsem se bál, že to teď do semifinále nedotáhnu, pokaždé máte pocit, že ta série musí skončit. Rekord je teď zase v bezpečí a budu moci přidat ještě jedno. Je to úžasné, rozhodně je to jedna z nejneuvěřitelnějších věcí, které se mi povedly."

Federer má navíc už jistotu, že i po Australian Open zůstane světovou jedničkou. Vítěz patnácti grandslamových titulů tak vyrovná Američana Jimmyho Connorse na třetím místě v pořadí podle týdnů strávených v čele dvouhry ATP (268 týdnů). Jen dva týdny ho budou dělit od druhého Ivana Lendla a osmnáct od rekordu Peta Samprase z USA.

Tsonga oplatil Djokovičovi finále 2008
Federerovým semifinálovým soupeřem bude Francouz Jo-Wilfried Tsonga, který porazil Srba Novaka Djokoviče 7-6 6-7 1-6 6-3 a 6-1. Soupeři tak oplatil porážku z předloňského finále Australian Open.

Na rozdíl od Federera začal Tsonga dnešní zápas lépe. Zvládl totiž závěr vyrovnaného úvodního setu, který v tie-breaku vyhrál a nerozhodil ho ani brejk srbského tenisty, který ještě ve druhém setu dokázal smáznout.

Tehdy přišly Djokovičovy chvíle. Třetí hráč světa tentokrát udržel nervy na uzdě a přestože ve zkrácené hře ztratil po čtyřech ztracených výměnách vedení 3:0, tie-break ještě vyhrál a v následujícím setu nedal Tsongovi šanci.

Francouzský tenista ale opakování dva roky starého finále, ve kterém po prvním vyhraném setu další tři ztratil, nepřipustil. Čtvrtou sadu získal v poměru 6-3 a vynutil si rozhodující set. Pro Tsongu to byl už druhý pětisetový zápas v řadě a i tentokrát po něm odcházel jako vítěz. Djokovičovi v posledním dějství povolil už jen jeden game a po téměř čtyřech hodinách postoupil do semifinále.

Jeho soupeř si po zápase stěžoval na žaludeční problémy, které mu boj o semifinále výrazně ztížily. "Musel jsem jít na záchod, jinak bych se pozvracel na kurtu. Když ztratíte hodně tekutin, váš motor se zastaví. A přesně tak jsem se cítil," uvedl Djokovič.

Tsonga, jenž dnes přešel přes čtvrtfinále grandslamového turnaje poprvé právě od Australian Open 2008, netušil, jak moc jeho soupeře zdraví ovlivnilo. "Měl nějaké žaludeční problémy. Je to zvláštní, protože někdy neuhraje ani míček, a když to začne být důležité, tak najednou hraje," dodal Francouz.

Výsledky - Australian Open (tvrdý povrch, dotace 22,14 milionu dolarů):

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Davyděnko (6-Rus.) 2:6, 6:3, 6:0, 7:5, Tsonga (10-Fr.) - Djokovič (3-Srb.) 7:6 (10:8), 6:7 (5:7), 1:6, 6:3, 6:1.

Semifinálové dvojice: Federer - Tsonga, Čilič - A. Murray.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Karlovič, Vemič (Chorv./Srb.) - Dlouhý, Paes (3-ČR/Indie) 6:3, 6:4, Nestor, Zimonjič (2-Kan./Srb.) - Clement, Erlich (Fr./Izr.) 6:4, 1:6, 7:6 (8:6).

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Makarovová, Levinský (Rus./ČR) - Kopsová-Jonesová, Norman (USA/Belg.) 6:4, 7:6 (7:3), Pennettaová, Melo (It./Braz.) - Zahlavová-Strýcová, Marach (ČR/Rak.) 6:4, 6:4, Blacková, Paes (1-USA/Indie) - Vesninová, Ram (8-Rus./Izr.)6:4, 6:3, Raymondová, Moodie (USA/JAR) - Chuang Chia-jung, Polášek (Tchaj-wan/SR) 6:3, 3:6, 12:10.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

229
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Rogere jeste dva zapasy a je to doma, mas na to:)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to Rogerovi přeju!
Reagovat
smazaný uživatel
aj semifinále je dobré:-) čo by zato niektorí iní "favoriti" dali:-)
Reagovat
smazaný uživatel
napadla me 1 vec,pokud bude RN NA 5 MISTE rf 1cislo..tak muzou spolu hrat na turnajich uz ve ctvrtfinale-coz je blbe...kor na antuce vid?vyradej se navzajem-pro organizatory nevyhoda ne?
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že vypadl i rafa, myslel sem, že má na víc
Reagovat
smazaný uživatel
Celé AO je pre mňa sklamaním...
Maruš, Ana, Jelena, Djoker, Ferda.... atď atď atď :-(
Reagovat
smazaný uživatel
A Nadal..
Reagovat
smazaný uživatel
krome marus sou to vsichni moji oblibenci
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, to víš je to jenom sport, ale marušku jsem tam ani nazaregistoval...
Reagovat
smazaný uživatel
Poctivě stávám od prvního dne AO v jednu po půlnoci a čučím, než jdu do práce. Dnes mě, teda Venus naštvala jak to natahovala, prd hra. Nevyrovnanost a z Rogera jsem neviděla ani fiftinek. Vždy druhý týdenAO kvůli časovému posusnu trpím. Protože to nejlepší skoro nevidím. Ach jo. Snad dožiju důchod a pak si budu užívat dosyta.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechte ho už, keby sa s tým nevedel vysporiadať a nemal na to, tak asi nie je svetová trojka tolké roky, nie? Ja viem, že už toho bolo až až, ale tak... :-( mňa to tiež nejak neteší... ale JÁ JEŠTĚ NEKONČÍM,,,, Tome!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, je to problémový chlapec.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt neviem, či naňho budem mať ešte dlho nervy, ale keď nikto iní sa mu nevyrovná! Verda nebude mať žiadnu výraznejšiu karéru, naviac už má 25, Nadala už som prešvihla, a Simon? Škoda hovoriť... a iní mi zase nezapadajú do povahy... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Já asi taky ne, ale jde prostě vidět, že tenisu nedává vše, loňská sezóna byla zbytečně ztracená. Má na to být jednička. Navíc jsem nevěděl, jaké měl problémy, myslel jsem, že to bylo kondicí. Jenže to není poprvé, co se mu stalo. Je na to nějak háklivý na to horko a tak. Měl by s tím něco dělat. První dva sety ale nevypadal, že mu je zle a stejně hrál prd, třetí byl supr a pak zlom no.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím Tome a je mi z toho na nic...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.australianopen.com/en_AU/news/interviews/2010-01-27/201001271264515142203.html
Celý rozhovor s Djokem.
Reagovat
smazaný uživatel
Je jasne ze Džoki je astmatik a je jasne ze nekdy to ma na jeho vykony vliv a nemuze poradne dychat a je jasne ze kdo ho videl na obrazovce poznal ze ten pripad dnes prisel a tezko s tim neco muze delat,kdyby to slo asi by to udelal...
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je zase nablito zbytečnými bláboly. Škoda, že jim Djokér nenablil i na ten jejich krásný modrý kurt.
Reagovat
carolyn
Hm a tohle je teda blábol ze všech zatím největší.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu úchvatné "komentáře".... Padne dnes počet 200?
Reagovat
carolyn
já nevím - já to nečtu už delší dobu je to tak lepší (jen teda občas něco jo, ale nikdy né všechno) a je mi jedno zda bude 200 komentů nebo ne, co z toho?
Reagovat
smazaný uživatel
copak Barney(Andrew) si nějak zamlknul ne? :-D jinak doufám že finále bude Federer-Murray a že Andy vyklepne toho švýcarskýho šaška
Reagovat
smazaný uživatel
Aký je ti Fede šašek? Sa lepšie prizri pri príjme na podaní, kto vyzerá ako šašek,:-) Barneyho, Andrewa čakaj až príchodom antukovej sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu jsem vypěnil, omlouvám se Nolemu, nevěděl, že jeho problémy byly tohoto rázu. Ale za tím, že jednička nebude nevyhraje grandsůam si stojím.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Kox
Já mu zatim tuhle sezonu věřim že to eště dá. Nevíte někdo jestli ho pořád trénuje vajda?
Reagovat
smazaný uživatel
To neví nikdo, nejdřív byl jak Vajda, tak Martin, ale letos jsem Vajdu ještě neviděl.
Reagovat
Kox
No já právě taky ne. Už se těšim na Indian Wells musí to vyhrát :-D
Reagovat
smazaný uživatel
ja sem vajdu taky nevidela :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Stát se může cokoliv, ale profesionálovi by se to stávat prostě nemělo. Má si hlídat jídlo ve 40 stupňovém vedru, pokud to není skrytá únava, či střevní chřipka nebo jiný virový původ. A i tak, jako profesionál by měl umět tyto stavy během 3., 4 hodin vyřešit. Nastudování si užívání Koloidního stříbra a pod. přípravků a technik jistě nebude nad jeho síly, případně jeho týmu... od čeho tam ten "zájezd" má? Spíš bych to viděl na únavu nebo nervy, nějak se mi nezdá, že by si s tim neporadili ...

Tragedie je, že Tsonga bude na 3 vítězný snadným soustem, doufám, že vyhraje Andy, i když jsem Marinův fanda, protože na nováčka v posledních kolech GS toho má za sebou příliš - Del, Rod., teď Andy a Federer by měl po FI zase škleb od ucha k uchu.
Nene, jen ať si to vydře přes Andyho ;). Navíc výkony za posledních 15 měsíců hovoří pro Murrayho, GS by byl zasloužený.

Tohle je důvod, proč pro mě Djoker je až na druhém třetím místě, u něj je pořád něco ...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, to jsem myslel, nevím no. Vždycky se něco najde. Ale i když je fit, tak podává nestabilní výkony. Já po něm nechci, aby byl hned jednička, ale aspoň, aby hrál stabilně a uhrál nějaký výsledek na grandslamu. Jinač promrhává talent.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš co bude náš problém? Že po něm chceme asi něco, co mu není vlastní a co prostě nemá v povaze. Určitá stabilita, přesně tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo no, jen mě to děsí, když je jeden zápas přejede například hráče top 10 a pak se tři hodiny sere na kurtu s Wittenem jako na US Open. Jen chci, aby hrál pokaždé tak jak třeba dneska třetí set, míče k lajnám, na bejslajnu a tak. Jenže je zápas, kdy nedá pořádný vítězný míč. Má to prostě v hlavě, v rukách a nohách to má, ale nemá to v hlavě srovnané třeba jako Federer nebo Nadal. Jak dneska dobře poznamenal kamarád, skonči podobně jako Safin, s grandslamem, ale promarněným talentem, kdežto Safin se nemusel ani tak snažit. V závěru budou chodit lidi na jeho opičky, než na tenis, tak jako chodili na SAfina kvůli rozbíjení raket. Ale proto to jsou dva mí nejoblíbenějščí tenisti této dekády, temperament z nich jen srší.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tím Safinem mě to docela dostalo, víš že to je docela možný? Vyprodaný exhibice a Nole tam dělá opičky, aby neměl kámoš pravdu.. Zatím na to nechci myslet, mám ho rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky ne. Mě by nevadilo, kdyby hrál svůj top a nestačilo to na výhru, ale když vím, že má na víc, tak mi je z toho až úzko. Uvidíme, jak to půjde dále no.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Safin nepromrhal talent jen kvuli sve palici, on trpel dost na zraneni. Ve sve dobe byl Safin pro me lepsi hrac, nez Djok. Uzasny serv, brilantni backhand, sila uderu, pohyb i voleje a fyzicka. Safin je pro jednim z nejvetsich talentu vubec.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozřejmě zraněním taky, ale nechutí na sobě pracovat taky. Jinač Safin měl ohromný talent, daleko větší než třeba Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
S tim souhlasim.
Reagovat
Vojtiik
Tady aspon vidite ze talent neni vsechno.. nicmene Safina jsem mel strasne rad a prozival jsem jeho louceni v Parizi ale ze by mel vetsi talent nez Fed se mi nezda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, Safin měl největší talent, jenže nemá vítěznou Federerovu povahu a jeho chuť a píly po vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné,chápem, trocha som ťa chcel poštekliť ...
Reagovat
smazaný uživatel
bych vas chtel videt jak byjste hrali vy experti kdyby jste se citili tak jak džoki!Jeste s velkou pohodou si nejlepe US nebo Australii vyhraje..
Reagovat
smazaný uživatel
tak djokovičovi sa to nestalo prvýkrát,takže niekde problém bude...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle je nádhera: byjste kdyby jste
Reagovat
smazaný uživatel
Federer ostane jednotka ale Nadal vyzera ze bude odpaleny az na 4 miesto ak Murray postupi do finale. Nadal dalej obhajuje do RG Indian wells, Rim, Monte carlo a finale v Madride- hovorim len o Masters. Cize sanca ze v jeho sucasnej forme ho vyradia hraci v semi napr. strati dost bodov Nadal moze klesnut do RG fakt aj mimo top five si myslim ale potom zase sa vrati tam lebo RG Wimbledon nic co ratam RG moze vyhrat a Wimbledon aspon semi kedze na trave furt maju viaceri hraci rezervy
Reagovat
smazaný uživatel
tak ono sa to bude celý rok na prvých priečkach prehadzovať hore-dolu,do FO sa može poradie meniť každým týždňom,lebo tie bodové rozdiely medzi hráčmi budú malé,potom sa to po Wimbledone zas ustáli...
Reagovat
smazaný uživatel
FED by si mel do FO pohlidat post 1, protoze obhajuje z prvni ctverice tenistu nejmene bodu, proto, predpokladam, ze je nerealne, aby ho nekdo vystridal do FO na poste 1, pokud tedy bude hrat alespon svuj standard...
Reagovat
smazaný uživatel
no to síce hej,ale Fedex tam má dosť semifinálových účastí na Masters a vzhľadom k tomu ako sa na týchto turnajoch koncentruje a sústredí na hru by som povedal,že nejaké bodíky pojdu aj jemu dolu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale pokud se vrati tak na te antuce mu to pujde,tam bych vsadila vzdy min.finale ne?a kolik bodu bude mit MURRAY vic na 3miste pred RAFOU POKUD PUJDE DO FINALE...?
Reagovat
smazaný uživatel
Finale na antuke by mal fakt asi uhrat ale proste zalezi aj od zrebu. Uvidime aky bude na antuke na harde momentalnou formou nie je v top five si myslim- Federer, Murray, Davydenko, Potro-ak je zdravy a Djokovic su lepsi - min. od Wimbledonu az doteraz po AO tito hraci boli lepsi na harde, ak Murray dojde do finale kde prehra napr. s Rogerom tak by mal naskok 130 bodov
Reagovat
smazaný uživatel
FED SF 10070 F 10550 W 11350
NAD QF 7670
DJO QF 8310
MUR SF 7320 F 7800 W 8600
Reagovat
smazaný uživatel
Bodíky dolu nepůjdou, protože pan "Rekord" to má jistě dobře spočítané, kolik týdnů potřebuje na další rekord na pozici 1.
Viz dnešní věta : "Trochu jsem se bál, že to teď do semifinále nedotáhnu,... rekord je teď zase v bezpečí a budu moci přidat ještě jedno. Je to úžasné, rozhodně je to jedna z nejneuvěřitelnějších věcí, které se mi povedly."

Dobrá zpráva to je pro fandy, kteří vyplácnou těžké prachy na stadionu, že jim Roger předvede dobrou hru. Bohužel ti "chudáci" u níže bodovaných turnajů (jako např. Doha 250 ) podobné štěstí obvykle nemají a neměli, z hlediska bodů to pro Federera není tak atraktivní, peníze budou větší ve startovném než v odměně za výhru, takže diváci mají smůlu, jedinou útěchou pro ně můž být, že mohli dýchat stejný vzduch s Rogerem Federerem, což se "šetřílkům" u televize nepodařilo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jinak je to samozřejmě veeeeeelmi následováníhodný sportovec pro dnešní mládež. Máme se na co těšit, já já já já jenom já ;)
Ještě k tomu naivkovi co psal dole o charitě pro Haity bych rád dodal, že on zkasíroval diváky, to je vše. Ze svýho pokud víme ( a myslim, že by se rád pochlubil ) nedal nic a ještě si vylepšil PR. Dále dodávám k té poznámce o tom, že když se o něm tak vyjadřujeme, že jsme jistě závistivci, že jsem nic tak pitomýho dlouho neslyšel a nevim, co bychom mu měli závidět a ostatním tenistů nikoliv? Doufám, že né Miroslavu.. ;)
Reagovat
Mercury
:D Ještě jsi zapomněl dodat, že nepozval Wawrinku na svatbu!! bídák jeden švycarsky! arogantni křivák je to, jak vubec mladym sportovcum může být vzorem!?
Reagovat
smazaný uživatel
ty perlis!jak tady psal ABU nebo nekdo,ze RN ma jen ten tenis a nic vic...tak RF ten obcas pripomene,ze prebalil,ale jinak je to fakt jen o tom kolik roku bude hrat,che OH,dalsi rekord byt 100x ve finale,semifinale ATD...A OLI,130 bodu MURRAY PRED TO NENI TAK ZLE NE?on obhajuja ROTTERDAM PAK 500 bodu,ale to je fuk,hlavne at ten NADAL nemarodi dlouho,pisete o NOLEM,ALE ten se byblinka a zas nastoupi k boji,tady to muze byt horsi...
Reagovat
smazaný uživatel
Stupidné kydy! Ty si tie dnešné prehry ešte nestrávil čo? Z tvojej strany je to len vyvrátená žlč, nič viac. Ak chceš rozprávať o Fedovej charite, tak si najskôr pozisťuje relevantné informácie a nepíš tu krčomvé reči.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit, že Olfess vyplnil myšlienkovú medzeru, ktorá tu chýba po Barneym. Hľadá aj nové témy ... charita, zkasíroval divákov, má to dobré spočítané /body/. A to Fede len v semi. Ak sa stane že vyhrá, tak články istých kolegov nám povypichujú oči. Miroslave sa tiež ujde, že nie je taká "vychýrená šlapka", aké majú iní chlapci v športe. No a možno sa niečo ujde a deťom. Možno používajú drahé plienky, jasné, keď tata kasíruje dívakov.
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Pravda bolí, to je stará známá věc..., vypouští zápasy v nižších kategoriích? Vypouští. Potrpí si na rekordy - stačí si přečíst co o nich píše - takže potrpí. Spočívala jeho pomoc Haiti ve výběru vstupného od diváků? Ano. .... :)))
JE TO TAK!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jde o to, jestli jsm strávil nebo nestrávil Koljovu porážku, tak odpověď zní - STRÁVIL - byla zasloužená!!! Kdepak s tim na mě nechoď, o hře něco vim ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, že se vměšuji. Ale můžeš mi dát, prosím, odkaz na článek, kde PSAL Roger o svých rekordech? Zatím, co jsem tak kde četl, byly to všechno přepisy rozhovorů, kde se Rogera na rekordy ptali novináři, tak odpověděl příslušným způsobem. Jiní novináři pak zas vypustili ty otázky a přetiskli jenom odpovědi. Myslíš tohle? (jinak si osobně myslím, že na překonávání rekordů nic není). Ale jestli máš nějaký odkaz, tak sem s ním, zajímá mě to. Dík.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger komunikuje s veřejností formou tiskových konferencí, jestli někde píše něco jako blog, to nevim. To si zjisti sám. Na otázce ohledně rekordu nevidím nic špatného, ale pamatuji si odpovědi ostatních hráčů na téma rekordy (nejvíce vítězství na antuce..) a zvláštní je, že se vyjadřují daleko skromněji a pokorněji, většinou je to ani nezajímá a slyšíš odpovědi typu - hlavně abych teď předvedl dobrý tenis a pod. No jo, komu není dáno (ono je dáno hodně, ale je to talent pro hru) v apatice nekoupí. Roger odpovídá takto:

"Rekord je teď zase v bezpečí a budu moci přidat ještě jedno. Je to úžasné, rozhodně je to jedna z nejneuvěřitelnějších věcí, které se mi povedly."... :DDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tak, tak ty myslíš tiskovky, já myslel, že máš u ruky něco, co NAPSAL. Jinak k té skromnosti: každopádně skromnost líp vypadá, to je fakt. Na druhé straně, co už chceš. Roger je plus minus pět let světovou jedničkou a je poměrně hodně ctižádostivý (bez čehož by nedosáhl toho, čeho dosáhl). Tak kde hledat motivaci po takové době, musí to být těžké. Ti mlaďoši mají ještě všechno před sebou. Ale dík za odpověď. Už se sem asi nepodívám, dá mi práci v téhle diskusní smršti něco najít. Čus.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se ti přeci jenom podařio najít ještě jednou tuto část vlákna ;), tak mi prosím vysvětli, jaký je rozdíl mezi tím, co Roger ŘEKL a NAPSAL. Do této chvíle jsem žil v domnění, že to je ta samá informace, s tou samou vypovídající hodnotou (pokud je to před svědky), liší se pouze formou předání (tištěná nebo audio, případně audio-vizuální forma). Dík ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Když píše, tak sděluje to, co chce sám sdělit.
Když dává rozhovor - odpovídá na otázky jemu kladené.
Když se ho kupříkladu novinář zeptá: "co říkáte tomu, že jste po 23. v semifinále GS"? , tak odpoví, jak uzná za vhodné. Asi podle tebe ne dostatečně skromně. Ale to je mi v podstatě jedno. Je to jasné? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi to jasné, jak tobě je to jasné :). Ty si myslíš, že je k tomu naváděn, a já tvrdim, že veeeelmiii ráááád.
Reagovat
smazaný uživatel
A když už jsem tady, ještě k té skromnosti. Četl jsem rozhovor s Navrátilem o Nadalovi. Říká, že Rafu v podstatě nic jiného než post světové jedničky nezajímá. Je to však názor jednoho trenéra, pravda pohybujícího se ve světovém tenise, ale jen jeden názor. V tomto ohledu je pro mě směrodatný pouze přímý Nadalův hlas (ale myslím, že on by to nahlas nikdy nevyslovil). Zkrátka někoho posuzovat a odsuzovat, aniž ho doopravdy známe - je - upřímně řečeno - BLBÉ.
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby k tomu byl naváděn veeeelmi ráááád, tak co. Hele je jasné, že tě Roger se.re. Jen se nikdy nepřestanu divit, že se někdo při sledování tenisu nechá zachvátit tak negativními emocemi. To mně zůstává rozum stát. Vždyť to škodí zdraví :)))
Reagovat
Kox
Ale na jednu stranu bych to bral. Je začátek sezóny. Uvidíme, jestli se zlepší. Věřim že jo. Ale pokud tuhle sezónu nevyhraje grandslam tak už je podle mě pozdě.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud budou Federer s Nadalem 100% fit, má šanci jen na US Open.
Reagovat
Kox
Teď sem čet interview a prej měl sračku před zápasem :-D a blil mezi setama. Jinak je zase fakt že jinak celej turnaj hrál dobře tak uvidíme v Rotterdamu. Celkem mu i věřim...
Reagovat
smazaný uživatel
no neviem či na Us Open,tam mi príde konkurencia najsilnejšia,okrem tradičného Federera a Nadala tam može dojsť ďaleko prakticky každy hráč top 10 a aj pár hráčov mimo...skor by som djokerove šance videl na FO,predsa len je na antuke zatiaľ lepší než Murray či delpo...
Reagovat
smazaný uživatel
kox : tak jenom, esi to je pravda..esi jo, tak je mi ho lito, ono pos*at se pri tenise do trenek asi nic moc! :-)
Reagovat
a.magerova
To, že Novakovi bylo špatně a potil se né z pohybu na kurtu, ale z nějaké nemoci bylo vidět. Takže hlavy vzhůru a neodepisujme ho!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, presne. Mne bolo rano v praci tiez spatne, ale mozno to bolo aj tym prvym prehratym Rogerovym setom. Potom ma pri tenise prichytil sef a to ma potom bolela uz aj hlava.
Reagovat
a.magerova
Jo tak to bylo plošné ( ta nemoc ), protože mi bylo 1 a půl setu Rogera s Koljou taky zle, ale pak to nějak odletělo :-))
Reagovat
majjkaa
podarena si :))) a caute baby z klanu :)
Reagovat
smazaný uživatel
jo, holky, mate pravdu, samozrejme se na nej nevybodnu, ze me mluvila nastvanost a zklamani a protoze sem fanda, tak mu budu i verit to bliti :-D
Reagovat
a.magerova
Čau "holky z klanu" :-)) , sice Novak nevyhrál, ale slušelo mu to úplně nejvíc ze všech !!! Samozřejmě mezi babama byla nejvíc sexy oblečená Venus :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, my sme takisto Rogera neopustili a pozri jak sa polepsil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak aj vyblitej vyzera super :)
Reagovat
a.magerova
yavanna: tos mě zas pobavila, svatá pravda !!!
Reagovat
smazaný uživatel
novak vypada tak dobre, ze na nem to bliti a ani srani nebylo videt :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no i na 4 miste tez RAFU BUDEM PODPOROVAT,ale nevim s nim dal..ale 4 misto mu sluset moc nebude:o(
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě vítěz bere vše, jednička je jednička. Ale jestli je to 2,3,4 místo, to pořád jde. Jedná se o nasazení na turnajích!!! Hlavně, ať neklesne na 5 a níž, to už by bylo hlavně na GS znát...
Reagovat
a.magerova
saskia: ale zdraví je přednější než tenis, a Rafa má v jednom roce FO, Wimb. a zlato z OH a No1, to už mu nikdo nevezme a to nemá ani Roger. I kdyby musel končit svět na něj nikdy nezapomene.
Reagovat
smazaný uživatel
vim,zrovna ja to vim...ale me by to bez nej nebavilo,kdyby mel 27 nebo 30,ale je brzo,vem i tobe by ted chybel RF A KDYBY MEL UZ PRED 3 LETY SKONCIT...HLAVNE na nejaka ta finale velka jsem se tesila...myslela jsem,ze se blyska na lepsi casy a opet rana a PAUZA...SKODA,ale pripada mi,ze nejaka smula to je...
Reagovat
smazaný uživatel
no jasan 5 misto blbe a jak je znam ani by ho nedavali v TV NEBO NA HLAVNI KURTY...holt smula,snad reknou co s tim ma,ale stejne ti reknu,clovek se u zapasu bude klepat zda nevzda a dohraje...jestli skonci skoda ho..
Reagovat
a.magerova
Rafu do TV budou dávat a rádi a na hlavní kurty též i kdyby měl být nedejbože 5. I mně by chyběl, máme s ním nevyřízené účty v některých GS-finálích jakože AO, FO a Wimb. :-)) Takže Rafo hlavně hodně zdraví na odvety !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jeden z mužských semifinalistů Australian Open není můj oblíbenec, takže budu pozorovat pouze, jak si poradí s posledními dvěma soupeřkami Justine.
Reagovat
pepi
federer-davydenko-konecne poradny zapas,fakt krasa,trochu me mrzi,ze to nikolaj nedal,ted si myslim ze to ma fedous v kapse,djoko-tsonga-pro me trochu prekvapivy vysledek,ale jsem rada,tenis to byl vsak o tridu nizsi:(
Reagovat
raduz
A je to.už jsem čekal,že Djoker půjde na uplný vrchol a on to opět zazdil.Tsonga vs federer?No,myslím,že Tsonga moc šancí nemá,i když už Federera porazil,když federer ten zápas naprosto podcenil za stavu,tuším 5 1 a podával.Myslím,že finále je jasný.
Reagovat
smazaný uživatel
Konec. Prostě končím, ne hned, ale pomalu si budu pdvykat na co Nolemu nefandit, až to jednou opadne úplně. Nebudu se čtyři hodiny vztekat a nervovat jen proto, abych viděl světovou trojku s talentem na to být jednička, která je psychicky labilní jako malé děcko a fyzikcy absolutně nepřipravený na takový zápas. Odehrál samé lehké zápasy, nemohl být unavený, přesto kromě třetího setu hrál naprosté nic a od čtvetého vypadal, jak kdyby měl umřít. Turnaj pro mě ztrácí na zajímavosti, ani jedno semifinále mě nijak nevzrušuje a obě mají jasného favorita, Tsonga s FEdererem na 3 sety nemá šanci. Možná se mrknu, jak Andy Defexe ve finále vyškolí, ale toť vše. Možná ze mě mluví jenom emoce, ale Nole mě takto sere dost dlouho a aby ztratil celou sezónu a teď jeden turnaj naprosto zbytečně, tak to je vrchol. S takovou se popakuju za chvíli z první pětky. Půjdou přes něho Andy,Del Potro, Kolja a třeba i Čilič.
Reagovat
smazaný uživatel
mluvis mi z duse, chce se mi na nej vybodnout..uvidim, esi mu dam jeste sanci, ale je neskutecny, ze nezvladne 5-ti setovej zapas
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle neni poprve :/ za chvili zacne ztracet fandy, tohle je fakt zklamani.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopil bych, kdyby byl unavený z nějakého důvodu, třeba, že hrál předtím pětiseťák, ale odehrál po sobě dva třísetové zápasy, u kterých si mohl zapálit cigaretku. Končím prostě, sice další mí oblíbenci Verdasco s Gonzalezem jsou taky labilní, ale snesu to. Jinač budu fandit Murraymu.
Reagovat
smazaný uživatel
prave, neverim, ze mel nejaky bebi, i kdyz vymluvu si asi najde, takovy casu stravenyho tenisem dneska a jsem dvojnasobne naprdena :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych nechtěl přestat s tím mu fandit, nejde to, fandím mu přes dva roky a celou loňskou sezonu jsem se utěšoval, že to bude lepší, ale prostě nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
tady ted ve zbytku AO fandim Andymu
Reagovat
Kox
Je naprosto fyzicky nepřipravnej. Keců má jak maká jak trénuje a vono nic. Je prostě fyzicky špatnej i psychycky. Mě to až tak nenasralo protože jak se začal hrát pátej set tak se věděl jak to dopadne. Nemá na to už podle mě vyhrát grandslam. Pokud nezačne tvrdě trénovat. S timhle přístupem ani omylem.
Reagovat
smazaný uživatel
je to ale takova skoda, kdyby nebyl takovej blb, fakt to mohl dotahnout daleko, rada bych verila, ze se fyzicky zlepsi, ale..
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz on se stara o tisic jinejch veci, nez je tenis, rozptyluje se. Fakt jsem veril, ze letosni sezona bude jina, ale v podstate to AO dopadlo stejne jako loni. Mrhani talentem.
Ted v semi budu prat Cilicovi a Tsongovi, chci prekvapeni :)
Reagovat
smazaný uživatel
A tech novakovejch zdravotnich problemu pri zapasech uz bylo tolik, ze nevim cemu mam verit.
Reagovat
smazaný uživatel
Daj si pohár kvalitného vína, to prejde ! Mám odskúšané.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nezije totalne len tenisom,chceli by ste z neho mat druheho federera,abo co?:D robi to tak ako to robit chce, zrejme je s tym spokojny a to je hlavne, aj preto snad ma vas ako fanusikov,lebo je taky aky je.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, po loňském AO jsem si říkal během sezóny, že zlepšil fyzičku, ale jde vidět, že ne. Fláká se prostě, nedává tomu vše a pak to tak vypadá. NEbude ale první ani poslední, který takto projebe svoji kariéru.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem Ti rikal, ze je to looser:)...bEr to s humorem
Reagovat
Kox
Přesně sere na tenis má na houno fyzičku a radši si zahraje Jugoslávkýho krále :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, presne to jsem mel na mysli :) mimotenisovy aktivity a pak vodejde prvnim petisetaku..
Reagovat
smazaný uživatel
Beru no, navíc pokud Murray vyhraje AO, zůstane třetí. Výš si být ani nezaslouží.
Reagovat
Vojtiik
a fedexovcum tu nadavejte do fanatiku :D "oblibenec prohraje a zbytek turnaje me nezajima" .. :D
Reagovat
carolyn
Néé Andy né, kdokoli jen né Murray :-/
Reagovat
smazaný uživatel
To není prohrou oblínce, ale neatraktivností zbylých zápasů. oba mají jasného favorita, navíc z oblíbenců nezůstal skoro nikdo, jen andy.
Reagovat
majjkaa
Djokovica si konecne vystihol :) a mimochodom aj doteraz bol taky...
Reagovat
smazaný uživatel
To ale neznamená, že začnu fandit tvému elegánovi :D Uvidím, jestli to půjde přestat fandit.
Reagovat
Mercury
pokud ti muzu poradit, neprestavej...vim, ze si zklamany chápu to, ale o to víc tě jeho budoucí uspech potesi...
Reagovat
majjkaa
to ti ani nekazem....pokial si toho nebol schopny doteraz resp. pokial ta doteraz roger nepresvedcil tak uz ani nikdy nebudes....to je jasne.
Reagovat
smazaný uživatel
normalne me dneska novak zase nastval, kdyz mu tece do bot, vzda to, to snad neni mozny :-( gratulace JW
Reagovat
smazaný uživatel
tak to vyzerá,že v semifinále bude z Top 4 len Federer...
Reagovat
smazaný uživatel
ježiš kdybys to tady nenapsal, tak to nikdo neví...
Reagovat
smazaný uživatel
Dráždiš hada bosou nohou, :)
Reagovat
Mercury
ahoj Barney, preju pekny den :)
Reagovat
smazaný uživatel
pravdu máš,kopať do mrtvol sa nemá:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, ze Cilic zitra povali...Andy to nezvladne...na to si rad vsadim
Reagovat
smazaný uživatel
Je to len jeden break, ešte to môže zvrátiť.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer-Cilic
Reagovat
smazaný uživatel
Neco ho trapi s brichem,nevypada sveze a neproziva to...ale snad se Nole jeste vzepre
Reagovat
carolyn
viktore tady, chtěl si program na ES myslím
http://tv.eurosport.de/
Reagovat
smazaný uživatel
jj,dik,už sa ten zápas objavuje celý na youtube,tak si to pozriem tam...dik za info!
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko sa zranil?
Reagovat
smazaný uživatel
dačo také...zatiaľ bojuje,ale neni fyzicky v pohode...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je galiba. Nepozerám, len som kukol diskusiu.Nečakal som až taký vyrovnaný zápas, tipoval som Djoka v 4.setoch.
Reagovat
smazaný uživatel
tak on by asi ten štvrtý set dal,ale to zranenie(alebo čo to je) ho zabrzdilo...
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme máva pri fyzickom vypätí nejaké žalúdočné ťažkosti, už v minulosti sa to stalo. Začal som ho podrievať, že simuluje. Už som spomínal, že je nové pravidlo, 2 krát za zápas ošetrenie a dosť! Buď pokračuješ alebo vzdáš.
Reagovat
majjkaa
uz to ide prudko z kopca...
Reagovat
majjkaa
cely na youtube?? de?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic uz je oslaben...pujde doomu
Reagovat
smazaný uživatel
ne, prosimte, nemuzes mit preci porad pravdu, to nejde! :-)
Reagovat
carolyn
co se stalo? kousek jsem neviděla?
Reagovat
smazaný uživatel
to s tebou citim,chudak NOVAK,je videt,ze mu neni dobre a to me vzdy dela zle,zraneni a tak to je velka SMULA...UVIDIME
Reagovat
carolyn
ptám se protože jsem neviděla co se stalo.... tímhle mě štve, vždy dkyž mu to nejde, dělá že mu je zle, myslela jsem že už stímhle přestal!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, taky jsem to nevidel..ale je to skoda.
Reagovat
Mercury
taky mam ten pocit občas...navíc to s tou jeho fyzičkou a odolností asi není uplně na 100% v poradku, protoze uz loni v Melbourne malem zkolaboval v zapase s Roddickem
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdyt ve tretim setu to bylo Ok.. Ted ten patej set tyjo, to je loterie a jestli ho fakt neco trapi..:/
Reagovat
majjkaa
tazko povedat lebo on je najvacsi herec spomedzi tenistov....:) ale tak moze mat aj ozaj problemy kto ho vie? :)
Reagovat
carolyn
Hm asi nic nevydrží :-D takhle ale do finálka nedojde :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, tak nic...:-/ tak Cilic a Tsonga do toho.
Reagovat
smazaný uživatel
tak som zvedavý či tentokrát Djokovič dohraje...
Reagovat
smazaný uživatel
hm, tak to ja taky ..
Reagovat
smazaný uživatel
vyzerá to,že 4 set už nechá byť tak...
Reagovat
smazaný uživatel
tak skusim zatipovat finale Federer-Murray 2.
Fedex sa zbavil najtahsieho supera Davydenka ale este Murray nevyzera zle takze moze kludne aj to finale vyhrat,pockame na kurzy.
gl
Reagovat
smazaný uživatel
nole, makej covece!
Reagovat
carolyn
joooo, my ti fandíme!!!!!! Olé Nolé
Reagovat
smazaný uživatel
carolyn, vypada to, ze se blyska na lepsi casy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne potvrdit break a dotahnout set, pak se Tsonga snad zlomi :).
Reagovat
smazaný uživatel
to uz proste musi doklepat!
Reagovat
smazaný uživatel
Třetí set supr, hlavně nepustit Tsongu do laufu, to pak by bylo ještě složité. Ajde Nole!
Reagovat
smazaný uživatel
co zase blbne, jemu neco je, jak se porad taha za to triko?
Reagovat
carolyn
co se tam stalo? ted jsem kousek neviděla, přijdu a nehraje se.....???
Reagovat
Jakub
Tak jak jsem psal uz po vitezstvi Davydenka nad Verdaskem. Hrac ktery se trapi pet setu s extra rozhozenym souperem ( 20 dvojchyb 90 nevynucenych chyb) nemuze Federera (ac ho nemam rad) nikdy porazit. Coz se potvrdilo. Par skvelych micu ze strany Davydenka je na nic. Gonzales taky pali winery 180km/hod a co? Dulezite je jak hrac hraje celou dobu. Bohuzel ten na koho jsem sazel po Del Potrovy vcera padl s Murraym. Muj nazor je ze vysledek mohl byt klidne opacny. Murray mel opravdu svuj den, trefil vsechno co chtel a jeho servis byl bohuzel o dost lepsi nez Nadaluv. Uznavam ze Murray je v takove forme temer k neporazeni (mozna ze jedine prave Nadalem), ale uvidime zda mu to vydrzi i proti Cilicovi, ale tem to tezko psychicky ustoji. Federer se na postup jeste muze nadrit. Tsonga i Djokovic jsou oba schopni ho porazit, uderove na ne Federer nestaci (ale jak bylo dnes videt sila uderu a jeho parametry hraji az druhou roli), ale jde spis o to kolik vezmou jeden druhemu dnes sil, jak fyzickych tak psychickych. Kdyz pujde dal Tsonga tak ma podle 20% na postup, Djokovic tak 40%(bude unaven). Favorit je Federer. Cilic ma vypadky (viz. zapas s Rodickem), to na Murrayho stacit nebude. Murray uz ve finale GS byl a vypada nejlepe,. Ve finale proti Federerovi ma vetsi sanci nez proti Djokovicovi(to je nejvetsi hrozba), Tsongu by mel dat asi take.
Reagovat
smazaný uživatel
"Federer na ne úderove nestačí,".. tak si ma rozveselil.
Reagovat
smazaný uživatel
ak Murray ustojí tlak (predsa len bude v zápase s Čiličom favoritom a vo finále bol zatiaľ len raz),tak je AO jeho,síce mu to neprajem ani omylom,ale tak čo už:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ještě jsi zapoměl dodat Jakube,že Federer nestačí úderově na Štěpánka,ty Fakt nevíš co řikáš.Ok dle tvojí analýzy backhand+forehand Djokovič má lepší než Federer podánní má zase jednoznačně lepší Federer i než Tsonga a co se týče kvality(ne síly úderu),tak je Federer úplně někde jinde než Wilfried.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak bude Fede s Márym vo finále, tak to vidím 51:50. Bude chcieť odčiniť vlaňajšie finále, je namotivovaný. Samozrejme v prípade, že sa nezraní /chrbát, rameno/. Počítam s tým, že Fede má obrovské skúsenosti a so zlepšenou hrou Máryho počíta. No uvídíme, už zasa porcujeme medveďa, čo behá po lese! Semifinále je kvalitné, stať sa môže čokoľvek.
Reagovat
Jakub
Tak nevim na co se koukáte. Jasně píšu že v samotných úderech to není. Co se týče forehandů a beckhandů tak já se koukám na jejich délku, umístění, rychlost jakou míč letí a jak rychle poodskoku ho hráč hraje. Nevím co sem pleteš Štepánka, to jsem nikdy nepsal. Pokud se Federer dostane do výměny od základní čáry s Djokovičem, Tsongou, Nadalem, Murraym tak většinu výměn prohraje. Proto také tak mění rytmus hry( nebo ho snad nemění?) Proč by to asi dělal, proč se proti hráčům typu Nadalal a Murray snaží často zakončit a mívá mnohem více nevynucených chyb než jindy? Proč nemá rád Simona. Protože Simon je hráč robot. Od základní čáry Federera přehraje, neboť Federer nemá tak vražedný úder(jako třeba Tsonga), kterým by permanentně soupeře ničil. Viděl jsi ty rány od základní čáry Tsongy proti Almagrovi?Federer je opravdu chytrý a variabilní hráč. Copak jsem si jenom já všimnul, že když hraje s někým horším tak téměř nekazí? Nemá zkrátka potřebu měnit rytmus a spolehne se na to že soupeře přehraje od základní čáry, což je pohodlnější. Kolik zbytečných chyb naseká vždy s Nadalem, občas mívám pocit, že uplně zapoměl beckhand. Uvidíte sami. Až bude hraát s Djokovičem, nebo s Murraym, tak se schválně podívej na délku úderů jednotlivých hráčů (ale když jsou ve výměně), koukni kolikrát se bude Federer snažit ukončit i z nepřipravené pozice. Jak bude spěchat. A pak si někdy pust jak hraje s hráčem druhé padesátky. Nekazí, hraje v klidu od základní čáry, pomůže si vysokým míčem, čopem, hraje v klidu. Skoro bez zájmu.
Reagovat
smazaný uživatel
čau Kubo, tak s tebou znovu musím nesouhlasit v názoru že Roger úderově nestačí na první pětku žebříčku. Beru to od tebe jako malé pošťouchnutí fandů Federera. Myslím že to vychází z tvé neobliby tohoto hráče, než z nějakých doložitelných faktů!
K Nadalovi- myslím že současný Rafa je pouhým stínem Rafi před zraněním kolen a porážka od Skota byla jednoznačná, tolik nejistoty a malé sebedůvěry k vítězi prostě nepatří. Snad Rafova změna hry byla správným krokem, i když vynuceným, a snad se brzy přiblíží ke své někdejší formě.
Pro Federera je teď nejtěžším soupeřem Murray, Djokovič ani Tsonga ho nemohou vážně ohrozit, viz. dnešní zápas těchto dvou hráčů. Jeden je psychicky slabý, druhý nezvládá základní údery, snad je to novou raketou či co:-).
Reagovat
smazaný uživatel
tak som si až teraz pozrel diskusiu na článku k zápasu Fed-Dav...:-) miestny hrdina po včerajšej hanbe chodil kanálami a ako som predpovedal,dorazil až dnes keď Davydenko vyhrával:-) bohužiaľ to neyšlo a tak si možme opať prečítať aké mal Federer len šťastie,Kolja to prehral sám,ztuhla mu ruka,dovtedy hral o 2 triedy lepšie atď :-)))...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale veď je to pravda :D Sám Roger povedal, že mal trochu šťastie. Nikolaya jeden break dokázal tak rozhodiť, že sa do toho potom už nedostal. Samozrejme Roger využil svoje skúsenosti a psychickú odolnosť a zápas otočil.
Reagovat
smazaný uživatel
prehrať 13 hier po sebe sa v tenise volá inak ako šťastie:-)...ak Davydenka takto zlomí jeden brejk,tak asi nie je tak dobrý:-)
Reagovat
smazaný uživatel
O ztuhlé ruce jsem psal já, chceš snad o tom se mnou polemizovat? Koljovi šla hra dolů takovým způsobem, že logicky (a po "zásluze") prohrál, to taky není pravda?
Viktore, nesleduješ už tenis náhodou dost dlouho na to, aby se tu hru naučil lépe číst a vidět, co mysliš? Nebo se mi to jenom zdá a křivdim ti?
Reagovat
smazaný uživatel
nehnevaj sa,ale s niekým kto napíše že ho Federerov arogantní ksicht bude ešte dlho otravovať,nemám záujem polemizovať,pretože je jasné,že ani ja teba,ani ty mňa nepresvedčíš,takže by to bolo mrhanie písmenkami...máš právo na svoj názor a ja ti ho neberiem...
Reagovat
smazaný uživatel
no ještě abys mi ho bral!!! Ono se taky na to moc říct nedá, viď? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
hej,presne v tom to je :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
BOHUZEL,BOHUZEL..nadeje je dal..
Reagovat
Mercury
Občas mě bavíš. Chtěl bych vidět tvoje moralizování, kdyby někdo arogantním ksichtem argumentoval proti tvému oblíbenci. To by zas byla stať plná rádoby moudrých řečí. Zkus si nejdřív zamést před vlastním prahem a oprostit se od zbytečné zášti.
Reagovat
smazaný uživatel
a nebude to tim,ze vy kolem sebe zase nic nevidite a neslysite..tedy vidite:rekordy a prekonavani jich,precti si to tez nekdy,ty vase komenty...hlavne viktor,ten je rad kolik bodu jde dolu ostatnim
Reagovat
Mercury
Taková generalizace, to je mor. Já nikomu nic spatného nepreju, Rafovi uz vubec ne. Nikdy jsem zadne nenavistne komenty nepsal a to, ze fandim Federerovi a vazim si jeho rekordu, z nichz mnohe zustanou dlouho neprekonane, nepovažuju za duvod, abych se za neco ospravedlnoval. Co delaji ostatni fanoušci Federera je mi jedno, neodpovidam za ne, stejne jako neodpovidam za ostatni fanoušky Barcelony nevo treba ostatni fanousky českého hokejového národaku, kterým fandím stejne jako Rogerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl by si vidět moralizování, kdyby se někdo nevhodně vyjádřil o mém oblíbenci? Tady se neustále někdo nevhodně vyjadřuje o mém oblíbenci a vcelku to s váma řeší Barney, povětšinou... ;)

Nebudu si zametat před vlastním prahem, jelikož není co, to bych byl pokrytec, protože pro MNE JE PAN FEDERER - AROGANTNÍ, NAMYŠLENEJ, PROTĚŽOVANEJ ČLOVĚK. Lidově řečeno, arogantní ksicht ze Švýcarska. Nikdy jsem se s tim netajil, netajim a tajit nebudu. Několikrát jsem tu za poslední měsíce napsal : " Mám ho plný zuby". Škodí svým působení tenisu na úkor dalších hráčů. (Svého oblíbence na mysli nemám, ten se o sebe dokáže postarat)
Pro mne není tato osoba následováníhodná a není ani vhodným příkladem pro mladé sportovce, viz. výše. Je to můj názor a mám na něj právo. Až tam nebude, budu VELMI RÁD.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tvoj názor je bohužiaľ všetkým ukradnutý. Podľa teba je arogantné to, že Roger chcel pomôcť obetiam na Haiti? Je arogantné to, že tenis spolu s Rafom posunul niekam inam?
Preboha! Ten človek vyhral 15Grandslamových turnajov, na namyslenosť má právo, a nevrav, že ty niesi.
Tenisové legendy ako Sampras, Borg, Laver..všetci hovoria akým je príkladom pre začínajúcich tenistov. Ja vážne neviem čo proti nemu môžeš mať. Tiež nefandím Rafovi, ale myslím si o nom, že je to dobrý chlap a Pán Tenista. Neviem čím ťa Roger tak popudil aby si ho neznášal, vážne to nechápem...
Reagovat
smazaný uživatel
Nezlob se, ale já to vidím takhle, respektuju tvůj pohled, ale na mém to nic nemění. Tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
vzdyt jo,ale uznej,ze fanatiku tady je..a rekni kdyby hrali nasi proti FED JEHO TYMU DC??KOMU BYS FANDIL?tezke co?on je ROGER,ALE fakt dite stesteny,uznej,ze NADALOVI nepreje nic v posl.dobe,ne a ne se zvetit a ja MURRYMU verim,ze mu to bylo lito!at to vyhraje,nema GRANDSLAM,JE DOBREJ!
Reagovat
smazaný uživatel
JEVGENIJ PLUSHENKO je taky pan KRASOBRUSLAR a tez si ho nevazi lidi..pro to jak je arogantni!prala bych OH TEZ KOMUKILI JEN NE JEMU!to je v sile osobnosti,to bud nekdo ma nebo ne,jsou i velmi skromne hvezdy!ale nikdo RF GRANDSLAMY NEBERE!JASNE,ZE JE V TOMTO NEJ
Reagovat
Mercury
Hezké vyznání. Leccos se tím vysvětluje, já jsem te doted bral jako objektivního fandu. Kazdopadne te nikdo nenutí ho milovat, ale trochu respektu by mozna neuskodilo. Jeho charakterove vlastnosti neznam, stejne jako ty, usuzovat podle vnejsich projevu neni moudre. Pak se nabizi otazka jestli vice verit vsem tem tenisovym legendam i jinym osobnostem (+milionum lidi po celem svete), ktere Rogera jako vzor pro mladé začínající sportovce označují nebo panu Štěrbovi, Barneymu, Tobě a jiným závistivcům, kteří nám předhazují jen samá negativa. Ona je možná pravda někde uprostřed, nikdy jsem netvrdil, že je Roger dokonalý. Ale fanatici jako jsi ty nikdy na žádný kompromis nepřistoupí. Máte svůj svět, v němž je Roger původce všeho zla v (nejen) tenisovém světě a snad vám to svým způsobem slouží jako berlička, jinak si to vysvětlit neumím.
Reagovat
smazaný uživatel
Mne treba Pljuscenko arogantni neprijde, to povazuju za vetsiho egoistu Federera treba. Ale je to jen moje zdani a nazor, ty lidi neznam. Jejich povahy neresim, na pivo s nima nechodim :)
Reagovat
Mercury
V DC jsem fandil samozřejmě Česku a živě si pamatuju, jak jsme v hospode slavili vyhru ve čtyřhře :) Ve všech ostatnich turnajich fandim Čechům a Rogerovi + par dalším hráčům, ale už ne tolik. Trochu problém jsem měl na olympiádě, tam to bylo na hraně, jestli Češi nebo Roger, no nakonec to pořešil Blake a bylo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja Pluščenka rešpektujem, nech je aký chce. Nevravím, že je Roger dokonalý, ale kto je, nech hodí kameňom.
Ja to proste len nikdy nepochopím. Ako napísal Mercury, niektorí ľudia proste žijú v takej "bubline" v ktorej je Roger "pôvodca všetkého zla". Neviem čo viac mám k tomu napísať...
Reagovat
smazaný uživatel
už to nechaj radšej tak:-) reagovať napr.nato,že Federer škodí tenisu je myslím si ozaj zbytočné:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja to nejak zle nemyslim,vidim to tak..takove to JA,ZASE JA,JA JSEM VYHRAL,VYHRAJU-LETOS JESTE VIC TURNAJU ATD...a ZENJA TEZ,kritizuje a pritom ocividne mu ti rozhodci nadrzuji,v elementech nadsazuji...muzes byt NEJ-ALE SKROMNOST NADE VSE...JINAK dnes V M.F.DNES je o zraneni RAFY A NAS NAVRATIL-ze je mu velmi lito ho,ze je velmi citlivy a spatne to nese...ja bych to nerekla ani,ale tak tady opevovali clanek ve SPORTU!!
Reagovat
majjkaa
Pekna praca Roger, niekoho teraz musi roztrhat od zlosti ked som tu citala vcera tie zbozne priania aby roger prehral....aaaahjaj :))) mam o to vacsiu radost!! :))) Super jdeme daaal! :)
Reagovat
Romario
Máte docela pravdu,Djoker i Muray jsou super hráči, ale i Čilič a Tsonga, má to jedno ale, je tam jeden o třídu lepší,dle mne,... jsem nad tím přemýšlel, jediný co Federera zastaví nad vítězstvím, bude buď špatná noc, že se blbě vyspí, takže blbej den,.... nebo famózní výkon jeho protihráče, ale to bývá vždy docela malé procento, kombinace špatných faktorů, někdy nedovolí Rogerovi vyhrát, jinak jeho komplexnost je nevídaná,.... jeho hra se mění, ale jak vidno, ve výsledku ne k horšímu,......
Reagovat
majjkaa
ano sam nedavno v jednom rozhovore povedal ze sam najlepsie vie ako trenovat, styl, sposob, intenzita.....atd, vysvetlil preco nechodi na zapasy typu DC....velmi dobre si vie spocitat co je pre nho dolezite aby dosiahol to co chce...ma to v hlave zrovanane dokonale, a hlavne pouzima pri tenise rozum a taktiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ma to v hlave zrovnane co chce...na druhu stranu je mi to totalne nesympaticke, ze mysli tak vrucne snad len na seba,a co krajina v ktorej zije,ktora ho vychovala, umoznila mi vyrast v takehoto hraca...mne sa to naozaj nepaci,niekedy som ho mal velmi rad,ale s postupom casu,sa mi dost ,,zhnusil,,
V semi fandim Novakovi,aj ked pri jeho dnesnej hre by Na rogera nemal.
Reagovat
majjkaa
ale prosim ta neries DC, uz sa to tu tolkokrat rozoberalo ze.....dovi dopo :) Povedz mi co z toho komu?....Rogerovi nic, a svajciarom ani tolko lebo maju slaby tim. Takto maju doma hviezdu svetovu jednicku, najlepsieho tenistu sveta! a su na to mnohi hrdi!
Reagovat
smazaný uživatel
No ja to nejak moc ani neriesim,teraz som prvy prispevok ku rogerovi anpisal v zivote,teraz druhy:) Je pravdou ze ja zas neviem co je svajciarom dolezitejsie, ale zas to dufam nemyslis vazne ze maju svajciari slaby tim?:))) No keby v nom roger hral tak s wawrinkom chiudanelim a allegrom by to bol na tvdrom povrchu snad najlepsi tym na svete,teoreticky,samozrejme kazdy zapas je iny,a spaneli su saleni:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevim jestli byl nějaký průzkum mezi Švýcarama, ale o vánocích jsme se bavili s našim známým, což je český emigrant, žijící ve Švýcarsku a ten tvrdil, že to většinu Švýcarů pěkně ser.e a zas až tak velkou oblibu díky tomu nemá, až na tu Basilej, kde se narodil. A jasně říkal tohle: " Kolikrát už jsme mohli vyhrát Davis Cup, a to Wawrinka nemusel vyhrát ani jeden zápas, Prostě Federer 2 body za singla a 1 bod v deblu s Wawrinkou, kterej mimochodem hrajou dost dobře, viz. OH 2008".

Takže Majko, neříkej takovýhle věci, není to pravda nebo mi ukaž nějakej švýcarskej průzkum, kde máš toto tvrzení podloženo. Hrdá si spíš ty, ale oni jsou na něj dost naštvaný!
Reagovat
majjkaa
ano narazala som na mozny stret iba teoreticky svajciari-spanieli ako tomu mohlo byt nedavno....takze aka by bola sanca?? zbytocne mrhanie energie pre rogera ale tak to vie on sam najlepsie, ved je hrac ktori hra sam za seba nie za nejaky tim, on si voli cestu a turnaje ktore mu vyhovuju, pokial chce nieco dokazat musi to tak robit. Sam povedal za nejaky cas ked nebude uz dovod sustredit sa na velke turnaje, bude si chodit po exhibiciach, DC, a mensich turnajoch....nebojte sa nic pride aj to! Jedine ze vam vadi ze sa roger upriamuje na velke turnaje ktore sa mu dari aj vyhravat :))
Reagovat
smazaný uživatel
plytvas energii,oni to nepochopi,za DC MUZEM DEKOVAT BERD.A STEPOVI,ze maji snahu...ale RF prece jediny MILUJE TENIS NADE VSE jak napsal...
Reagovat
smazaný uživatel
Tych veci co mi vadi je viacero,ale nebudem to tu rozoberat,kazdy clovek je nejaky. Ale zas neviem o com tocis,aky mozny stret spanieli svajciari,to akoze nehra Davis cup,lebo ho hraju spanieli...zopakujem co som pisal, wawrinka,federer,chiudaneli,allegro by bol najsilnejsi,resp. jeden z najsilensjich tymov v DC,bodka.o tom snad nemusime polemizovat.
Reagovat
majjkaa
nepochopil si ma a nikdy nepochopis ako tak pozeram :)) nevadi
Reagovat
smazaný uživatel
no tejto veci co si napisala urcite nepochopin nikdy.:D

,,ano narazala som na mozny stret iba teoreticky svajciari-spanieli ako tomu mohlo byt nedavno....takze aka by bola sanca?? zbytocne mrhanie energie pre rogera "
Reagovat
majjkaa
No mi chces teraz tvrdit ze keby CR mala takeho tenistu ako je Roger, ktori by Cesko reprezentoval uz niekolko rovok ako no 1, robil by vam uz len tym neskutocnu reklamu vo svete, bol by si na nho nasraty len preto ze nehra DC?? to nemyslis vazne teraz! V nedavom rozhovore Roger povedal....nezucastnim sa DC su sklamani, prehram velky turnaj alebo stratim post svetovej 1 su skalami dalsi....hovorim o ludoch svojej krajiny, takze ziadne statistiky ti tu davat nebudem. On si vybera to co je pre nho priorita momentalne, a plne berie ze niektorym sa to nemusi pacit...no niektorym zas ano. A nakoniec nie ste ani svajciari no tvarite sa akoby urobil voci vam neaju vlastizradu :))) No pes je zakopany niekde inde vsak?? co si tu budeme teraz nahovarat :)) takze klidek!
Reagovat
majjkaa
no tom ktori tim by bol silnejsi ak by proti sebe hrali mozme praveze len polemizovat nic ine! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych vůbec DC nespojoval s tak velkými pojmy jako jsou vlastenectví, láska k vlasti, odvděčit se vlasti apod. Pravda je, že Federer, Nadal a Djokovič jako členové hráčské asociace se dlouhodobě snaží o změnu systému. DC chtějí přetransformovat na jinou soutěž, která by se netáhla celoročně (což je právě kámen úrazu).
Reagovat
smazaný uživatel
No to bych byl hodně nas.anej ... kdyby tohle udělal. A nenech se mýlit, když Štěpka seknul s repre, tak musel pak hodně hecovat v Ostravě fanoušky, aby mu bylo odpuštěno. Neříkej mi klídek, protože já víc věřim rodině, která žije ve Svýcarsku 41 let, než Majde od někud ze Slovenska, sorry.. ;) a o tom byla moje reakce, jak to vidí Švýcaři.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, nebudeme to spojovat, v dnešní multikulti EU je to přece móda, mysli jenom na sebe a na svoji kariéru a zbytečně nevyslovuj slovo Národ - mohl by si být taky označování za nacionalistu.
Reagovat
smazaný uživatel
:) Já jsem ale mluvil o něčem jiném. Chtěl jsem jenom poukázat na to, že především hráčům tenhle systém v nabitém kalendáři nevyhovuje (nejen Federerovi, ale i ostatním). A to je snad podstatné, vždyť hráči jsou ti, o které jde, ne? Multikulti EU je jiná písnička a národní uvědomění rovněž tak, ale to tady snad nebudeme rozebírat. Chtěl jsem jenom říct, že věty typu "Švýcaři si myslí", "Češi si myslí", "národ to chce", ve mně vyvolávají husí kůži ..
Reagovat
majjkaa
tak klidek olfa z cech :)) nema to cenu, kazdy mame iny nazor, mne by napr nevadilo keby nehral doma DC, ale to je jedno...maj sa!
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby tě označili za nacionalistu, nic moc by se nedělo... mluvilo se tu o tom nedávno, co to vlastně znamená. Ale to je fuk. Já jsem rozhodně pro ten nápad světového poháru. Davis cup je stará instituce, která do schématu relativně nové ATP dost dobře nezapadá... Kladně se pro to vyslovili Federer, Nadal i Djokovic?
Reagovat
raduz
tak jsem se podival na dvd.Kolja hraje udery jak z tenisové učebnice,ale podání a také hra na síti mu činí problémy a ty nervy!" Federer opět ukázal,že i když nehraje během zápasu konstantně dobře,drží ho skvělá psychika a servis.Jeho uderová jistota není kdovíjaká,ale jednotlivvé udery má fakt nejlepší na světě ,za tím si stojím.jedinenej,kdo ho může porazit je právě murray,kterej má právě tu konstantnost výborných uderů během celého zápasu,i když v ničem tak až tak jinak nevyniká nevyniká.Co setýká Djokera,vždy,když už si říkám,že je uplně nahoře,nemile mě překvapí.Můj tip na finále je Murray vs Federer.
Reagovat
firestarter
Já si taky myslím, že jedinej, kdo ho může zastavit je Murray - svým běhavým, pro mě nudným tenisem má podle mě šanci. Pokud Roger zahájí jako dnes, Andy mu nedovolí vstát z mrtvých. Finále má asi jistý, Marin měl daleko těžší cestu a možná bude hrát roli i únava...
Teď však jdu zas dál koukat na Rogerovo soupeře...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale taky jeho (Rogerova) úderová jistota, byla někdy úžasná :)
Reagovat
smazaný uživatel
škoda toho,že má Čilič za sebou tak ťažké zápasy,inak by mal proti Murraymu šancu(hrou a štýlom,ktorý predvádza),aj keď je otázka či proti tomu súčasnému Murraymu...bohužiaľ si Škót ide pre svoj prvý Grandslam asi...
Reagovat
firestarter
Jiste, ale nebudem malovat Serenu na zed a budem radsi verit FEDEXOVI! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Čilič právě stylem hry moc šancí proti stylu Murrayho nemá. To mu bude hodně nevyhovovat. Tedy Murray musí hrát špatně a Cilic na maximu, aby ho porazil, pokud to bude průměr z obou stran, tak Murray vyhraje.
Reagovat
Romario
Tak znalec češtiny andrew, zase vedle, nerozumí tenisu,čestině kapku, ale už dvakrát měl Federer, podle jeho úvah prohrát,...... Dál jeho tenisovou odbornost nebudu rozebírat, jelikož je to nějaký pacient, boco,....... mrzí mne, že Rafa nešel dál a za jakých okolností k tomu došlo, Muray je ale dobrý komik,nevím proč, ale nevěřím mu to, když najednou soucítí s Rafou, který by chtěl, ale teďka to nejde, urputný tenis, už momentálně nemůže hrát a to je ten klíč, proč nejde dál,..... Federer je teda hafo borec jestli uhrál 13 her v řadě, proti Davyděnkovi,D. budil dojem, že neprohraje ani ve finále,zase se mi to k němu nehodilo a docela jsem věřil, že tyhle keci, Roger slyší a už z hlediska psychycké taktiky, ví kam udeřit,..... To musí naštvat, porazit ho dvakrát na nevýznamných turnajích,přijde grandslam a je zase hotovo,...... Tak se těším na záznam, těch 13ti her proti do té doby sebevědomému Ivanovi
Reagovat
smazaný uživatel
inak nevieš náhodou či ten zápas nebude reprízovať Eurosport?
Reagovat
majjkaa
Myslim ze 100 percent to budu reprizovat ale kedy to nevie nik. Niekedy daju reprizu poobede niekedy neskor vecer, tazko povedat, v programe je len ....tenis (ale kto s kym ???)
Reagovat
smazaný uživatel
je len či to náhodou nehovorili v štúdiu...
Reagovat
majjkaa
nie nie to neviem
Reagovat
carolyn
mrkni tady:
http://tv.eurosport.de/
Reagovat
smazaný uživatel
23 and counting...pekné!..."kdo z vás to má?"...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ak sa Fedex nezraní, tak v priebehu dvoch mesiacov pokorí ďalšie rekordy. Teraz je jasné, prečo vynechal DC.
Reagovat
smazaný uživatel
Cieľ splnený, semifinálová séria neprerušená :) A teraz GO Novak! :)
Reagovat
carolyn
Tak vy všichni co přejete Djokovi, kde jste? Tak fandíme, né? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
no ještě aby ne,vždyť je to můj druhý nejoblíbenější hráč.Po Fedexovi samozřejmě.
Reagovat
smazaný uživatel
NOLE do toho!! :D
Reagovat
carolyn
olé Nolé :-)))) musí to dát!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
achjo, ten to zase s.e.r.e.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist