Dementěvová postoupila, letí na Turnaj mistryň

18. 9. 2008, 11:45
Aktuality 17
Bez sebemenších problémů dnes většina nasazených hráček na turnaji v Tokiu postoupila do třetího kola. Jelena Jankovičová, Jelena Dementěvová, Světlana Kuzněcovová a Agnieszka Radwaňská povolily soupeřkám dohromady jen třináct gamů. Svůj zápas nezvládla jen turnajová dvojka Ivanovičová, která nestačila na Rusku Petrovovou.
Jelena Dementěvová

Největší radost z postupu měla zřejmě Ruska Jelena Dementěvová. Turnajová trojka nadělila nebezpečné Francouzce Cornetové dokonce 'kanára' a po výhře 6-0 6-3 je už ve třetím kole. Dementěvová si dnešním vítězstvím navíc - jako pátá hráčka - zajistila místo na prestižním Turnaji mistryň, který se koncem listopadu koná v Dauhá.

"Je skvělé mít účast jistou měsíce předtím," řekla po utkání spokojená Dementěvová. "Jedním z mých cílů je držet se co nejvýš na špici a dostat se na Turnaj Mistryň. To, že budu hrát v Dauhá, ukazuje, že jsem v této sezoně dělala věci správně. Hrála jsem dobře celý rok a rozhodně se pokusím zakončit sezonu co nejlépe."

Podobně snadný postup dnes měla také nejvýše nasazená Jelena Jankovičová. Finalistka US Open nastoupila proti Italce Flavii Pennettaové, která jí nekladla velký odpor. "Ráda bych byla znovu světovou jedničkou. Zakončit rok jako jednička je pro mě teď nejdůležitější," prohlásila po výhře 6-2 6-1 Jankovičová.

Na kurtu se dnes příliš nezdržela ani pátá nasazená Světlana Kuzněcovová, která dovolila Japonce Moritaové uhrát v každém setu po jednom gamu a po 45 minutách zvítězila 6-1 6-1, a dařilo se i turnajové šestce Agnieszce Radwaňské z Polska, jež porazila Francouzku Marion Bartoliovou 6-2 6-3.

Jedinou nasazenou hráčkou, pro kterou dnes turnaj v Tokiu skončil, je Ana Ivanovičová. Světová trojka nestačila na lepšící se Nadiu Petrovovou z Ruska. Ivanovičová se sice vzpamatovala po prvním prohraném setu a ten druhý získala v poměru 6-1, rozhodující ale pro sebe získala semifinalistka z Bali Petrovová a postoupila do třetího kola, v němž se utká s Radwaňskou.

Výsledky - Tokio:
Jankovičová (1-Srb.) - Pennettaová (It.) 6:2, 6:1, Petrovová (Rus.) - Ivanovičová (2-Srb.) 6:1, 1:6, 6:2, Kuzněcovová (5-Rus.) - Moritaová (Jap.) 6:1, 6:1, Radwaňská (6-Pol.) - Bartoliová (Fr.) 6:2, 6:3.

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Není žádným tajemstvím, že Ivanovičová byla po letošním vítězství v Paříži ve velké euforii. Byly večírky, drinky, zábava, focení atd.. Moc toho nenatrénovala. Po Wimbledonu zase dovolená, večírky.. Zkrátka si užívala a slavila to, že dosáhla na svůj sen. Marat Safin v nadsázce říkaval, že rok dobře hraje a vydělává a pak to další rok slaví :-). Možná to Ana pojala stejně. Proč ne? Sice se to hodně projevilo na její hře, ale je to úspěšná mladá dáma, tak ať se vyřádí a snad se před další sezonou vratí k pořádnému tréninku. Já jí beru pořád jako velmi dobrou hráčku, která na top pětku má.
Reagovat
skott
Hm, jeji triumf na French Open pro mne zustava jednou velkou haluzi, ktera se pravdepodobne nebude opakovat.Snadna cesta do semi, se stestim vydrene vitezstvi nad krajankou a finale ve kterem se nepochopitelne slozila Dinara.Antuka je sice jediny povrch na kterem muze delat pravidelne nejake vysledky, ale jeji hra na siti ji lepsi vysledky na tvrdem povrchu nedovoli.Jeji voleje jsou katastrofa.A chovani na kurtu( debaty s rozhodcima, zdrzovani, AO ) je taky hnus.Srovnani s Maratem, trochu kulha jeho vysledky jsou uplne jinde.Tvuj nazor ti neberu, ja ji vidim jinak, zhruba do druhe desitky.
Reagovat
smazaný uživatel
Skott, problém je v tom, že dost fandíš. Není to úplně mimo, ale špatné voleje má i Safina. Nemluvě o jejích "pokusech" o krátké míče za síť (tohle Maria umí nesrovnatelně líp).
Její (DS) živé chování na kurtu se mi líbí, nemám rád sterilitu, ale když už zmiňuješ chování Any....
No a co se týká letošní Paříže, tam myslím, že s ohledem na průběhy (ehm ehm) obou klíčových utkání (Šarapova, Dementová) a jejich šťastné konce to ještě dopadlo báječně. Utekla hrobníkovi z lopaty. V době, kdy to pořád ještě vypadalo na pokračování nic moc úspěchů z předchozích let.
Reagovat
skott
To sem psal nazor na Ivanovic, tam o fandeni nemuze byt rec.V pripade Dinary je to jine.Mas pravdu, ze by mohla zlepsit stopbally, voleje ma ale celkem na urovni s nejlepsima.A s chovanim je to jinak, zatimco Ivanovic dela teatralni gesta na efekt a ucelove se snazi vyvest souperky z tempa ( neni ale jedina ), u Dinary snad kazdy vidi, ze je to spontani.Koneckoncu to maji v rodine, Marat je stejny.A to je ten rozdil.Dinara je oblibena, Ivanovic priznala, ze se s ostatnima hrackama nemusi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ivanovičová ale neuhrála jen tu "haluzní Paříž" jak říkáš.. Za poslední rok a půl těch úspěchů bylo přeci jen víc.. a to srovnání se Safinem jsem použil jen proto, že mi ten jejich přístup přišel trochu podobný. Jinak souhlas s Brozem, je hodně znát, že fandíš Safinové a Ivanovičovou prostě nemáš rád ;-). Já to beru, každý máme nějaké sympatie.. já mám k oběma takový spíš neutrální postoj.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, s fanděním u tebe je mi jasné - komu ano a komu ne, jenže ta Ana to schytává často i neobjektivně. Nepsal bych, že patří do druhé desítky, když tomu (zatím) nic nenasvědčuje, od jara 2007 je výrazně úspěšná. No vidíš, já budoucí jedničce taky fandím naplno a nepofata na to ještě nepřišel. Nic se nesmí přehánět.
A neutrální postoje mi moc nesedí. Když se na tenis dívám, nic bych z toho neměl.
Reagovat
skott
asi mas pravdu, lepsi je na nej nereagovat a on se pak pujde vyradit na novinky.cz!Jinak sem chtel napsat, ze se zacina rysovat celkem zajimavy zapas Dinary a Agniezsky a to by mohla byt skutecne zajimava konfrontace dvou rozdilnych stylu imho.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pozor. Mám trochu obavu, Petrova může klidně Agu porazit. Vzájemná utkání Petrova - Safina mají zatím katastrofální skóre 5:0. Ani jsem tomu nechtěl věřit.
Reagovat
skott
Ted nevim, jestli nemas namysli Aga - Petrova, Dinara s Agniezskou snad nehrali ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě ne. Vzal jsem obě další kola najednou. Pro QF platí: Petrova může klidně Agu porazit. Pokud se tak stane, před SF máš tenhle fakt: Vzájemná utkání Petrova - Safina mají zatím katastrofální skóre 5:0.
A hlava může zapracovat, u nich psychika je podstatná věc.
Reagovat
skott
V tom pripade zajimava jednoznacost...Zalezi, ale z jake doby to jsou vysledky, driv mela Nadia trochu navrch, tak snad proto.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Tehdy byla víc jak rok v top 7.
Reagovat
smazaný uživatel
A můžeš mazat domů, namyšlená nádhero. Na začátku kariéry bývá lepší dřít a sbírat zkušenosti. Někdo ovšem ze sebe už ve 20 dělá namyšlenou nafintěnou celebritu.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš co mě na tomto magorovi fascinuje? Vůbec si neuvědomuje, že je jasný, že to vše napsal jen jeden rádoby fanúšik. Odpovídá sám sobě.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám z tebe radost, tak ti napovím. Je velmi nepravděpodobné, aby více slovenských "čtenářů" napsalo své "komentáře" tak těsně po sobě: 16:58 - 16:59 - 17:00 - 17:04.
Reagovat
smazaný uživatel
no ja mam ale na na ivanovic stejnej nazor jako broz........me taky pripada namyslena a hraje si buh vi na co!!Ale od ty dobry co byla jednicka nepredvedla NIC!!!Sem zvedava jak bude hrat na dalsich turnajich!!Vzdycky mi vadila a hlavni duvod je to jeji chovani
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že jednou vypadne z Top 10. Od podzimu do letošního jara uhrála moc bodů, tolik jich už neobhájí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist