Del Potro a spol. v Aucklandu nabídli třísetové bitvy

14. 1. 2009, 10:58
Aktuality 0
ATP AUCKLAND - Osm třísetových zápasů dnes nabídli tenisté divákům ve druhém kole turnaje v Aucklandu. Žádný čtvrtfinalista tak za sebou nemá hladký postup. Ani turnajová jednička Del Potro, který letos odehrál vůbec svůj první zápas.
Juan Martin Del Potro

Objev loňské sezony Juan Martin del Potro se fanouškům představil poprvé po zimní pauze. Na turnaji na Novém Zélandu, kde plní roli nasazené jedničky, zvládl úvodní duel s Lotyšem Ernestsem Gulbisem. Po prvních dvou vyrovnaných setech soupeře přehrál až v rozhodující sadě.

Devátý hráč světa z Argentiny, který loni vyhrál čtyři tituly v řadě, si může během první poloviny této sezony v žebříčku polepšit. Na úvodních podnicích minulého roku končil v prvních kolech a navíc laboroval se zraněním. O další postup se porve se Srbem Viktorem Troickým, který dnes zvládl souboj s turnajovou osmičkou Juanem Monacem.

Do čtvrtfinále proklouzl také druhý nasazený Španěl David Ferrer. Ten vinou nepovedené druhé půlky loňské sezony vypadl z první světové desítky a v následujících týdnech ho čeká náročná obhajoba mnoha bodů. Ty loňské z Aucklandu už určitě neztratí, když dnes po vyrovnané bitvě zdolal Francouze Marca Gicquela 6-7 6-4 6-4. O semifinále, které hrál naposledy loni v létě v Bastadu, si zahraje s Němcem Kohlschreiberem.

Problémy měl dnes i Robin Söderling ze Švédska. Turnajová trojka čelila celkem 11 brejkbolům, ovšem zaváhání z druhého setu s Bobbym Reynoldsem odčinila v rozhodující sadě.

V dalším střetnutí ho čeká Američan John Isner. Ten v Aucklandu nezůstává nic dlužen své pověsti. Poté, co nasázel 12 es nasazenému Montanesovi, dnes přidal dalších 17 s krajanem Robbym Gineprim a vyhrál 6-4 6-7 7-6. 205 centimetrů vysoký Isner, který si zajistil šek už v minimální hodnotě 12.550 dolarů, v Aucklandu prošel kvalifikací, v níž odehrál tři třísetové boje.

Poslední čtvrtfinálovou dvojic tvoří čtvrtý nasazený Španěl Nicolas Almagro a Američan Sam Querrey, který přešel přes Lucemburčana Mullera.

"Dařilo se mi na servisu a při odvracení brejkbolů, rozladěn jsem však z mé hry na síti. Voleje jsem zbytečně kazil," pokáral se Querrey.

ATP "250" AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 480.750 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Del Potro (1-Arg.) - Gulbis (Lot.) 4-6 6-4 6-1
Ferrer (2-Šp.) - Gicquel (Fr.) 6-7(3) 6-4 6-4
Söderling (3-Švéd.) - Reynolds (USA) 6-3 4-6 6-2
Almagro (4-Šp.) - Lu Jen-hsun (Tchaj-wan) 6-7(4) 6-3 6-2
Kohlschreiber (5-Něm.) - Ferrero (Šp.) 6-4 4-6 7-6(5)
Querrey (6-USA) - Muller (Luc.) 3-6 6-3 6-4
Troicki (Srb.) - Monaco (8-Arg.) 3-6 6-4 6-2
Isner (USA) - Ginepri (USA) 6-4 6-7(1) 7-6(5)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist