Del Potro a Söderling v Aucklandu nezaváhali

15. 1. 2009, 10:14
Aktuality 0
ATP AUCKLAND - Hlavní favorité turnaje v novozélandském Aucklandu jsou už v semifinále. Nejvýše nasazený Del Potro nezaváhal se Srbem Troickým a Söderling dokázal eliminovat servis Isnera. Turnajová dvojka David Ferrer postoupil bez boje: obhájce titulu Kohlschreiber nenastoupil kvůli zranění ramene.
Robin Söderling

Argentinec Juan Martin Del Potro, jenž loni vyletěl v žebříčku jako raketa, včera vstoupil do nové sezony vlažným tempem, když Gulbise zdolal až ve třetí sadě. Ani dnes se Srbem Viktorem Troickým dvacetiletý rodák z Tandilu nepřesvědčil, nakonec však za hodinu a 23 minut vyhrál 6-3 6-2.

Nezaváhal ani třetí nasazený Robin Söderling. Švédský tenista dnes dokázal eliminovat dělový servis Američana Johna Isnera, který dnes dal dokonce o tři esa méně než Söderling. Isner na returnu uhrál pouze sedm vítězných výměn.

Už před vstupem do turnaje trápilo Němce Philippa Kohlschreibera bolavé rameno. Nejdříve smetl Slováka Hrbatého a včera ve třísetové bitvě zdolal i Španěla Juana Carlose Ferrera. V noci na dnešek se však bolest po náročném utkání vystupňovala a ráno se rozhodl oznámit pořadatelům Heineken Open v Aucklandu, že ke čtvrtfinálovému duelu proti Davidu Ferrerovi nenastoupí. "Bolelo to s každým úderem do míčku, bolelo to víc a víc. Jiné řešení nebylo," omluvil se obhájce loňského prvenství, který teď bude s napětím čekat na výsledky dalších důkladných vyšetření.

O vyřazení turnajové čtyřky Nicolase Almagra se postaral rovněž nasazený Američan Sam Querrey, který nasázel deset es a nečelil žádnému brejkbolu.

Vítěz turnaje získá 250 bodů do žebříčku a prémii 78.000 dolarů.

- ATP AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 480.750 dolarů) -
čtvrteční výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále:
Del Potro (1-Arg.) - Troicki (Srb.) 6-3 6-2
Ferrer (2-Šp.) - Kohlschreiber (5-Něm.) bez boje
Querrey (6-USA) - Almagro (4-Šp.) 6-3 6-2
Söderling (3-Švéd.) - Isner (USA) 6-4 6-4

Semifinálové dvojice: Querrey - Ferrer, Del Potro - Söderling.

Čtyřhra - semifinále:
Damm/Lindstedt (1-ČR/Švéd.) - Ferrer/Granollers (Šp.) 6-3 3-6 10-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist