Davis Cup: První kolo vynechají Federer, Nadal, Ferrer i Djokovič

21. 1. 2014, 18:14
Aktuality 12
Zatímco čeští obhájci titul vstoupí do nového ročníku Davisova poháru opět v nejsilnější sestavě s Berdychem i Štěpánkem, většina hvězd se v 01. kole nepředstaví. Kromě Švýcara Federera se příští víkend v týmové soutěži neobjeví Srb Novak Djokovič a hned trio nejlepších hráčů Nadala, Ferrera a Almagra bude postrádat kapitán Španělů Alex Corretja.
Novak Djokovič

K odvetě za dnešní čtvrtfinále Australian Open mezi Stanislasem Wawrinkou a Novakem Djokovičem příští týden v utkání 1. kola Davis Cupu mezi Srbskem a Švýcarskem nedojde. Zápas v Novém Sadu domácí hvězda Djokovič vynechá, na straně hostů bude zase chybět Roger Federer.

Švýcaři budou i tak na půdě poraženého finalisty loňského ročníku favority, neboť Srbům bude kromě Djokoviče chybět zraněný Janko Tipsarevič. Jedničkou týmu, jenž loni v zápase o titul podlehl českému výběru, bude 117. hráč světa Dušan Lajovič. Djokovičovu dnešnímu přemožiteli Wawrinkovi patří osmá pozice.

Výrazně oslabeni budou také pětinásobní šampioni Španělé, kteří se představí v Německu bez světové jedničky Rafaela Nadala, trojky Davida Ferrera a čtrnáctky Nicoláse Almagra. Nový kapitán Carlos Moyá tak bude muset spoléhat na třicátníky Feliciana Lópeze a Fernanda Verdasca a debutanty Roberta Bautistu a Davida Marrera.

Naopak svou největší hvězdu přivítají v týmu Britové, jimž v utkání na půdě USA pomůže wimbledonský vítěz Andy Murray. Nejsilnější sestavu mají také Francouzi, kteří proti Austrálii nasadí světovou devítku Richarda Gasqueta i desítku Jo-Wilfrieda Tsongu. Naopak Australané budou bez své jedničky Bernarda Tomice, kterého čeká operace zad.

V nejsilnější nožné sestavě nastoupí také obhájci titulu Češi, kteří mohou proti Nizozemsku počítat se svou vítěznou dvojicí Tomáš Berdych a Radek Štěpánek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Sonja
Díkybohu, že se na to Nole vyfláknul. Loni se kvůli DC nadřel jak blázen, lítal sem-tam, ubíral si síly na důležité individuální turnaje, dokonce se kvůli DC i zranil...aby Srbsko dostal do finále, kde na to byl ÚPLNĚ SÁM. Kašlat na to a soustředit se na sebe. Idemo!
Reagovat
lars
Joker ma bobky z Wavrinky. Nechce ostudu pred domacimi fans :))
Reagovat
smazaný uživatel
Bych se nedivila, kdyby Srbové i Španělé vypadli hned v prvním kole.
Reagovat
lars
tim lip. ale Verdasko to muze uhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Q. You won two Davis Cups. You must be very proud of it. What is your reaction now that it seems that not many players are going to play it? Federer is not going to play. Nadal is not going to play. Ferrer is not going to. What should be done, in your opinion, to preserve the competition as it was? Are you going to play?

TOMAS BERDYCH: I will make it shorter. I will play the first home match, and so far that's it.

Really, I don't think that I need to be in the position of finding the way how to bring all the other guys when I'm going to be part of it. So I think that I've done already enough. That's it.

Always it's decision about the players. As you said, I won it twice, done for the team and country quite a lot I would say in those 10 or 11 years. I would say that I deserve some rest.

řekl bych, že tohle ledacos naznačuje.. hlavně ta pasáž "I deserve some rest" Tomáš bude hrát dost možná jenom 1. kolo..
Reagovat
lars
spis posled. rok
Reagovat
George_Renel
si musíme vážit přístupu Tomáše a Radka. Taky nebudou jezdit do nekonečna. Myslím, že to přijde již na Kanadu.....
Reagovat
tommr
a může se stát, že budou letos hrát play-off. To by hrálo do karet našim - šance našich na třetí DC titul by výrazně vzrostla ... :)
Reagovat
VlS
No, tak bych řekl, že Srbsko letošní DC odtroubilo a Španělsko minimálně riskuje totéž. A Roger skutečně není týmový hráč, nechat to tak na Stane je trochu surové.
Reagovat
spaniel
Ano, presne to Roger potřebuje, ztratit sily nebo se zranit v 1kole "důležitého" DC. Švýcaři musí Srby bez nej hracu porazit i bez nej.
Reagovat
Denis92
tak Svajciari budu nakoniec favoriti a zvladnu to aj bez Federera.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist