Davis Cup: Proti Německu nastoupí i Berdych

23. 2. 2016, 13:43
Aktuality 29
Sedmý hráč světa Tomáš Berdych se vrací do Davisova poháru a povede české tenisty v prvním kole v Německu. V nominaci kapitána Jaroslava Navrátila pro duel v Hannoveru, který se bude hrát příští týden, jsou také Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý.
Tomáš Berdych (© daviscup.com)

"S rozhodováním jsem neměl problém. Nejdůležitější je, že se vrací Tomáš Berdych, protože nás v Německu čeká velice těžké utkání," řekl Navrátil. "Nejedeme tam jako favoriti, je to padesát na padesát. Nejtěžší bude první den. Důležité bude mít to jedna jedna, pak vyhrát čtyřhru a v neděli přidat třetí bod," uvedl český kapitán.

Jeho protějšek Michael Kohlmann svou nominaci oznámil už minulý týden - do svého týmu nominoval Philippa Kohlschreibera, poprvé v německém dresu by měl v soutěži o "salátovou mísu" nastoupit osmnáctiletý talent Alexander Zverev a tým doplňují Dustin Brown a deblista Philipp Petzschner.

Třicetiletý Berdych, spolu se Štěpánkem strůjce zisku "salátové mísy" z let 2012 a 2013, hrál v soutěži naposledy v prohraném semifinále ve Francii v září 2014. Loni se dvakrát z nominace omluvil a tenisté se zachraňovali v baráži.

"Tomáš má sezonu rozjetou velice dobře a budu rád, když to potvrdí v Davis Cupu a bude vůdčí osobností," řekl Navrátil, který od Berdycha čeká minimálně dva body. "Až tři. Určitě budeme jeho body hodně potřebovat," uvedl Navrátil.

Letošní čtvrtfinalista Australian Open Berdych bude jedničkou do dvouher a spolu se Štěpánkem budou hrát čtyřhru, v níž jsou nejlepším českým párem v historii Davis Cupu. O druhém singlistovi se rozhodne mezi zbylými třemi hráči.

"Těžko čtrnáct dnů před zápasem říkat druhého singlistu. Dvojka bude největší oříšek. Výsledky Lukáše a Jirky nejsou úplně optimální. Budeme mít týden přípravy a uvidíme," řekl Navrátil. Nevylučoval ani nasazení Štěpánka, který aktuálně figuruje v žebříčku dvouhry až ve druhé stovce. "Dřív se chtěl v pátek rozehrát, aby mohl podat dobré výkony v deblu, a vždycky se to stalo. Zase si musím nechat zadní dvířka, protože za stavu 2:2 umí Štěpánek těžké zápasy zvládnout," řekl kapitán.

S Němci mají tenisté negativní bilanci 4:10. Poslední utkání v roce 2005 skončilo porážkou v baráži v Liberci 2:3, která znamenala premiérový sestup ze Světové skupiny. Z výhry se Češi naposledy radovali v sestavě s Ivanem Lendlem před 34 lety.

V případě postupu do čtvrtfinále by tenisté hráli s vítězem utkání mezi Kanadou a Francií.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
Fandina
Ten jazyk.
Reagovat
FulnekUltras
moc krátký? ;)
Reagovat
Fandina
to se právě neví, celý nevidím ... úsměv
Reagovat
FulnekUltras
ten už o moc víc ven nepude... ;)
Reagovat
Fandina
kdyby se vyříznul, tak určitě ... úsměv
Reagovat
FulnekUltras
osobně mám teda radši ten vepřový v aspiku - firmu severně od Phy nemůžu jmenovat... ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Víceméně jen potvrzení již dříve avizované zprávy, avšak je nutno konstatovat i nyní-super. :) No, snad se dočkáme domácího šlágru s Francií. :)
Reagovat
Frick
Doufám že ne v Otravě, ale v hlavnim městě.
Reagovat
Mayo
Berďa je ukážkový reprezentant.
Reagovat
EllNino
Lukáš 2:6 5:6 0:40 ...slušná otočka :) na Feliho má :)
Reagovat
George_Renel
Rosol to slušně otočil a v Německu bude asi dvojkou on.
Reagovat
makro99
2:6 1:3 sem zaznamenal..
jo DC dvojka; jeho výkonnostně od začátku je roku o fous míň špatná než Jirkova... a jak ty obvykle nesmyslný kecy o hlavě nemám rád, tak v případě Jirkova současnýho sebevědomí by byl DC singl čiročirá tortura...
Reagovat
EllNino
no hlavně byl 0:40 za stavu 5:6 :))
Reagovat
makro99
1:3 je větší rozdíl než to tvoje :)
Reagovat
EllNino
no jasně, ale 3 mečboly v řadě se těžko smázávaj, ikdyž máš servis :D
Reagovat
EllNino
Lukášova forma je výkonostně špatná ? ...vždyť má letos už čtvrtfinále z Aucklandu, 3. kolo z AO, skalpy Garcíi Lopeze, Socka a podobně ...
Reagovat
Lunej..
Lukášova forma je špatná, nemá tituly, nemá GS, prostě stoji za ..... :)
Reagovat
makro99
v klidu - velmi rychlá a nevyladěná reakce včetně gramatiky ("výkonnostně od začátku je roku o fous") - mířila ve zkratce hlavně na Jirku... Lukáš - 62. v Racu? ok řekněme průměrná forma, ale mívá i lepší měsíce..
Reagovat
EllNino
Lukáš je v Racu od ledna 47.
Reagovat
makro99
nevím, kde je od ledna, ale v oficiálním ATP RACE je 62; v neoficiálních RACE live ho dnešní výhra nad Bhambrim průběžně posunuje na 47...
Reagovat
bIbec
špatná možná je (celkem relativní, že?), ale s Jirkou bych ho momentálně vůbec nesrovnával. Ten rozdíl mezi těmahle dvěma hráčama je teď dost veliký. Jaký to paradox, že Jirka letos snad vyhrál jeden zápas na okruhu a byl to právě zápas proti Rosolovi.
Reagovat
makro99
no a to je taky pěknej paradox, před nominací... ale i přesto, Lukáš jasná singlová dvojka; i s ohledem na jeho projev a bilanci v DC;
Reagovat
Kytka
Taky bych preferovala Lukáše. Ale asi to bude stát na Berďovi - 2 body a třetí spolu se Štěpcem ve čtyřhře.
Reagovat
svetova.dvojka
Ubohý Berdych na antukáře kolem 40.místa, to si věří a dělá machra..., ale až narazí na Djokoviče, bude na kurtu zbytečný , možná tak maximálně jako sparing pro Novaka... ale zase si bude stěžovat, jak měl velkou smůlu a že ho poškodil rozhodčí a že moc foukalo...
Reagovat
George_Renel
Ty seš fakt vůl. Raději komentuj jak legendární antukář prohrává s hráči nad sto.
Reagovat
Lunej..
Bože trolle, ještě tě to baví? On Djokovič je hráč, který je lehký soupeř pro každého co? A dávno si nestežuje tak když už trapníš, piš realitu.
Reagovat
Kytka
Napřed si zjisti, kdo je vlastně antukář a kdo ne.
Reagovat
Fandina
s přehledem, v prvním setu 6:1 a ve druhém to bylo trochu těžší ale 6:4. Tam mám radost a gratulka Berďo pojď!!!
Reagovat
Fandina
se Sousou
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist