Davis Cup: Navrátil počítá s Veselým do obou dvouher

16. 9. 2015, 13:42
Aktuality 13
Všichni čtyři čeští tenisté se objeví při zítřejším losování baráže Davis Cupu v Indii na tabuli a tentokrát každý z nich nejspíš zasáhne i do hry. Kapitán Jaroslav Navrátil plánuje, že vzhledem k obtížným podmínkám rozloží zatížení na celé kvarteto.
Jaroslav Navrátil (© Česká sportovní/Karel Tejkal)

V Dillí panuje horko a vysoká vlhkost vzduchu, proto se očekávají náročné zápasy, které se mohou protáhnout až na pět setů. "Musíme to brát v potaz. Chtěl bych to rozprostřít podle počasí. A podle toho, jak to bude vypadat," řekl Navrátil při dnešním tréninku českého výběru v centru Rádže Kumára Khánny.

S jedničkou týmu a světovou čtyřicítkou Jiřím Veselým počítá do páteční i nedělní dvouhry. Na pozici dvojky se pravděpodobně protočí Lukáš Rosol a Radek Štěpánek. "Chtěl bych, aby se zapojili skoro všichni. Mám to pomaličku v hlavě, ale zatím to nepovím," řekl kapitán.

Další jistotou v české sestavě by měla být Štěpánkova účast v sobotní čtyřhře. Jen je otázkou, kdo se postaví vedle zkušeného deblisty, který má v Davis Cupu ve čtyřhře bilanci 18:4. Veselý to nejspíše nebude. Zbývají možnosti s Rosolem, či Adamem Pavláskem. "Opravdu nevím s kým a jak to bude vypadat," řekl Navrátil. Rozhodne se podle vývoje dvouher.

Variantou může být Pavlásek, s Veselým překvapili v prvním kole týmové soutěže výhrou v deblu nad Australany. "Je do debla slušný," uvedl Navrátil. "Proti Austrálii se mi to povedlo, a když budu hrát, tak bych rád předvedl stejný výkon, co jsem tam od druhého setu ukázal. Jsem za ty zkušenosti rád a rád bych přinesl bod," řekl Pavlásek.

Domácí nasadí do dvouher Yukiho Bhambriho (125. v žebříčku ATP), čerstvého vítěze challengeru v Šanghaji, kde porazil hráče třetí a čtvrté stovky žebříčku. Dvojkou bude Somdev Devvarman (164.). "Oba jsou to hráči z challengerů a naši mají zkušenosti z ATP Tour, ale hodněkrát jsme se už přesvědčili, že žebříčky v Davis Cupu nerozhodují. Rozhoduje momentální forma, počasí," řekl Navrátil.

Páteční úvodní dvouhry začnou v 6:30 SELČ a mohou se natáhnout kvůli počasí. Podle předpovědi má pršet a kurt není pod střechou. Hrát se však může případně za umělého osvětlení. "Už to zažehli a má to nějaké dva tisíce luxů, což je dost. Mělo by se to dát dohrávat pod světly," řekl Navrátil.

pva, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
je pro mě favoritem Indie.
Reagovat
bIbec
https://pbs.twimg.com/media/CPCOSzYVEAEkz92.jpg
Reagovat
Cico93
To Karolina?, išla by;-))
Reagovat
Jan
kam ? :)
Reagovat
Cico93
To vôbec netuším.
Reagovat
Jabadu
Chybí kroužek do nosu. Pak by bojovníci na Wanuatu jistě pochvalně zamručeli. :-)
Reagovat
gigin
chtěl přihlásit svoje kindervajíčko na turnaj...

https://www.facebook.com/polskitenis/photos/a.356722871028256.89062.356127901087753/1034301179937085/?type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
ty bílý tkaničky... :DDD

https://cs-cz.facebook.com/czechdaviscupteam/photos/a.10153488514675523.1073741827.253559905522/10156122538880523/?type=1
Reagovat
janek_da
nejsou bílý, jsou šedý :))
Reagovat
tommr
a to počasí by nám mohlo vzhledem k chatrnýmu zdraví zejména Veselky a Štěpce způsobit vážný problémy ...
Jinak zájem o utkání se u nás zatím zdá být minimální a docela výstižně to dokumentuje i podpora našemu týmu na oficiálních DC stránkách (viz sekce show your support):
http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100028574
Reagovat
Jan
Bych řekl, že to počasí smaže ještě víc žebříčkové rozdíly, než je v DC obvyklé.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že první zápasy začnou Jirka s Lukášem, do čtyřhry zkusí Radka s Adamem. Po sobotě bude snad hotovo, takže pak už to bude jedno.
Reagovat
FulnekUltras
Dneska je to v týmu bez Bédi jasná česká DC jednička.
Zajímavější už to může být u deblové varianty Štěpánek-Pavlásek...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist