Davis Cup: Francie přiveze nejsilnější tým

24. 2. 2009, 16:16
Aktuality 11
S kompletním výběrem přijede Francie do Ostravy k duelu prvního kola Davisova poháru s Českou republikou. Ve výběru nehrajícího kapitána Guyho Forgeta nechybí trojice hráčů z první světové dvacítky Gilles Simon, Gael Monfils a Jo-Wilfried Tsonga.
Jo-Wilfried Tsonga

Osmého hráče světového žebříčku Simona, desítku Monfilse a jedenáctku Tsongu v nominaci doplňují někdejší sedmý hráč světa Richard Gasquet a specialista na čtyřhru levák Michael Llodra. V Ostravě se proti nim 6. - 8. března postaví česká čtveřice Radek Štěpánek, Tomáš Berdych, Lukáš Dlouhý a Jan Hernych.

"Vzal jsem čtyři žebříčkově nejlepší hráče plus Llodru, protože se hodí mít pět tenistů. O tom, koho pošlu do dvouher, mám jasno, ale jména neprozradím," oznámil Forget. "Mám dost možností a nechci soupeři usnadňovat život. Do Ostravy jedeme s velkým sebevědomím," dodal.

Forgetovi svěřenci se kromě vysokého postavení v žebříčku mohou pochlubit i dobrou aktuální formou. Tsonga o víkendu získal druhý titul v sezoně, když vyhrál turnaj v Marseille. Ve finále zdolal reprezentačního kolegu Llodru a letos na okruhu ATP vyhrál už 19 z 22 zápasů.

Francie naposledy vyhrála Davisův pohár před osmi lety, loni vypadla s týmem USA ve čtvrtfinále.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
v breznu jedu do ostravy a tou budou vidět frantíci, co jsme toho zač!!!
Reagovat
dabelsobul
Strach jde jen z Tsongy. Simon letos v žebříčku poletí dolu. Je jinde, než na co má. A Monfils, pokud nezlepší fyzičku, má na něj nejen Štěpánek, ale i Berdych. A Francouzi nemají silné duo Clement/Llodra, takže bod ze čtyřhry by nemusel být marný.. každopádně to bude velká bitva a domácí prostředí by mohlo pomoci... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, já nevím, ale podle mě Simon není horší než Tsonga a na desítku fakt má.
Reagovat
smazaný uživatel
Bojím se, že jsme bez šance.
Reagovat
vojta91
ja to vidim taky tak, Stepanek ma sice formu ale dva body neudela, bude rad za jeden a bojim se ze Berdych pri soucasne "forme" na Monfilse, Simona nebo Tsongu nema. a co se tyce ctyrhry tam taky moc sanci nevim Llodra je specialista a grandslamovy vitez a at k nemu daji kohokoliv budou velmi silni..
Reagovat
smazaný uživatel
Francuzsky tim je silny,lenze pri Davis Cupe staci mat 2 dobrych hracov,cize silna stvorica je dobra ak by niekto vyslovene sklamal,nesadol mu povrch ci bol zraneny,v opacnom pripade je jedno ci mate 4 hracov svetovej 20-ky alebo len dvoch,zapasy to budu vyrovnane a pokial ide o Berdycha,tak zapasy DC su ine ako klasicke turnaje,cize myslim ze tam sa hecne a zahraje lepsie ako hraje momentalne...Kazdopadne Francuzsko bude favoritom,ale bez sanci urcite nie ste...
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že šance jsou naprosto vyrovnané, 50:50.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem žádný optimista. Při nejlepší vůli vidím šance spíš 60:40 pro Francii, ale samozřejmě se rád nechám příjemně překvapit a vyvést z omylu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
for viktor: souhlasím, máme určitě šance, navíc berdych a štepánek jsou v tandemu skvelý, dokažou se povzbudit, mno a doufám, že fanoušci taky trochu zatlačí, takže 50:50. samozřejmě věřím našim !
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to tak černě neviděl.. naopak zvažuju, že pokud sázkovky vypíšou nějaký hodně dobrý kurz na postup našich tak bych to naložil..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist