Davis Cup: Češi se vrátili v dobré náladě

7. 12. 2009, 12:58
Aktuality 5
Nejlepší český tenista Radek Štěpánek sice přicestoval z daviscupového finále už v noci, ale zbytek týmu se vrátil z Barcelony, kde marně usiloval o zisk salátové mísy, až dnes dopoledne. Svěřenci kapitána Navrátila dorazili do Prahy v dobré náladě, nad zklamáním z porážky 0:5 převládl pocit ze skvělého tažení letošním ročníkem nejvýznamnější týmové soutěže.
Český daviscupový tým

"Očekávání byla větší. Malinko jsme doufali, že bychom mohli vyhrát. Radek byl v pátek blízko k výhře, chybělo mu pár míčků. Výsledek vypadá hrozně krutě, ale celkově měli jsme vynikající sezonu, kterou budeme chtít potvrdit příští rok," řekl Navrátil po příletu do Prahy.

Z české sestavy dnes scházel v Ruzyni Štěpánek, který odjel ze Španělska kvůli partnerům už v noci. Ještě předtím se stihl s celým týmem zúčastnit závěrečného banketu, na němž nechyběli ani domácí Španělé. "Trvalo to asi do dvanácti, pak jsme ještě poseděli na hotelu, ale nic velkého to nebylo, protože už v šest ráno jsme odjížděli na letiště," uvedl Tomáš Berdych.

Místo velké mísy dostaly malé
Tenisté si přivezli ze Španělska nezapomenutelné zážitky. Znovu pochválili výborné barcelonské publikum, tak skvělou atmosféru prý dlouho nezažili. Snad jen předloňský barážový zápas v Praze proti Švýcarsku nabídl podobnou kulisu. "Čekali jsme, že to bude daleko horší. V Argentině diváci pískali mezi výměnami, naopak v Barceloně bylo publikum velmi sportovní," srovnával Berdych.

Přestože Češi na vítěznou trofej nedosáhli, salátovou mísu si nakonec přivezli - i když jen její zmenšenou repliku, kterou dostal každý člen týmu. "Nečekali jsme, že něco dostaneme. Chtěli jsme si samozřejmě odvézt velkou mísu, ale i tahle menší je pěkná. Bude to hezká vzpomínka. Dám si ji někam, kde bude dobře vidět," poznamenal Berdych. "Pro mě je to odměna za ten uplynulý rok," podotkl Jan Hájek.

Vedle repliky poháru zůstanou tenistům na památku také trička s datem finálového utkání a speciální boty, na kterých má každý svoji přezdívku a českou vlajku. "A hlavně jsme si přivezli zkušenosti. Ty jsou k nezaplacení," dodal Berdych.

pva, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
tak proč by se navraceli v dobré náladě, že. Myslím si, že ve španělsku předvedli top tennis a určitě je to nakopne ještě k lepším výkonům. Takže kluci: jedním slovem SUPER! JSTE JEDNIČKY! (teda dvojky no, ale to už bych byl moc hnidopich)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten čestný bod ale urvat mohli, takže nechápu, proč Berdych včera nemohl nastoupit...

----------------------------------------

http://deniksport.blesk.cz/clanek/tenis-davis-cup/84513/nadaluv-pritel-spanele-jsou-zvadle-kvetiny.html
Reagovat
a.magerova
Píšu to všude, tak ještě jednou i tady : DÍKY KLUCI hlavně Radku a Tomáši :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pripojuji se. :)

A krom toho pripojuji i odkaz na uzasny clanek pro tenisove labuzniky:
http://www.atpworldtour.com/News/DEUCE-Tennis/DEUCE-Finals-2009/Fabrice-Santoro.aspx
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist