Davis Cup: Čechy čekají příští rok Italové

21. 9. 2011, 14:13
Aktuality 16
Na přijatelného soupeře narazí čeští tenisté v příštím ročníku Davis Cupu. Dnešní los v Bangkoku rozhodl, že svěřenci kapitána Navrátila zahájí boj o slavnou salátovou mísu doma v Ostravě proti Itálii. V případě postupu narazí český tým na vítěze utkání mezi Srbskem a Švédskem.

"Myslím, že los je určitě příjemný, protože tam byli daleko těžší soupeři. Nesmíme ale Italy podcenit, mají tam zkušené hráče. Jsem rád, že hrajeme první kolo doma. Po všech dohodách budou hrát Berdych i Štěpánek, takže sílu máme a mohli bychom první kolo zvládnout," řekl kapitán Jaroslav Navrátil na Facebooku.

Češi mají s Itálií pozitivní bilanci sedmi výher a tří porážek, ale naposledy se hrálo před šestnácti lety v Neapoli a český tým prohrál. Před domácími fanoušky Češi vyhráli všechny čtyři zápasy a doma se s Itálií střetnou poprvé od pražského finále v roce 1980. Tehdy Ivan Lendl, Tomáš Šmíd, Pavel Složil a Jan Kodeš získali Salátovou mísu.

Italové mají aktuálně ve světové stovce žebříčku ATP čtyři hráče. Jedničkou je Fabio Fognini (39. ve dvouhře), dvojkou Potito Starace (50.), trojkou o místo horší Andreas Seppi a čtyřka Filippo Volandri figuruje na 86. místě světa.

"Je to hodně přijatelný soupeř. Není to ani tak neznámý tým jako Kazachstán, Itálie je příjemná," komentoval los Tomáš Berdych. "Velká výhoda je, že můžeme hrát doma a využít super publikum, které vždycky bylo. Také si můžeme vybrat povrch, který bude asi hodně rychlý," uvedl na Facebooku devátý hráč světa, který je po nedávných zdravotních problémech už v pořádku.

Také druhou daviscupovou oporu Radka Štěpánka těší výhoda domácího prostředí. "Důležité je, abychom byli zdraví a neměli žádné potíže. V Ostravě jsme co jsem hrál nikdy neprohráli, a doufám, že na to navážeme," prohlásil.

V případě postupu narazí čeští tenisté na vítěze utkání mezi Srbskem a Švédy, takže by mohlo dojít na čtvrtfinále doma s výběrem okolo Novaka Djokoviče, s kterým Češi prohráli loni v semifinále. "Srbové mají velkou sílu, nicméně můžeme hrát opět doma. Byla by vynikající atmosféra a připravili bychom se na odvetu," řekl Navrátil. "Se Srby máme nevyřízené účty. Je to soupeř zralý na pražskou O2 arenu, když mají ve svých řadách prvního hráče světa," konstatoval Štěpánek.

Italové, vítězové Davisova poháru z roku 1976, se mezi elitu vrátili po jedenácti letech díky barážově výhře nad Chile. Zápas hráli Fognini, Starace, Simone Bolelli (138.) a 27. deblista světa Daniele Bracciali.

 

Světová skupina Davis Cupu 2012 (10.-12. února):
Španělsko - Kazachstán
Rakousko - Rusko
Kanada - Francie
Švýcarsko - USA
Česká republika - Itálie
Srbsko - Švédsko
Japonsko - Chorvatsko
Německo - Argentina

 

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Super, konecne bude zase fandeni live, uz se moc tesim, skoro jsem mela abstak, uz mi ta skvela atmosfera chybela. Chvala ostravskych fanousku je na miste.Uvidime, jak psychiky zvladne Fognini tu tihu tahouna druzstva?
Reagovat
smazaný uživatel
a nevíš kde se pak daj koupit lupeny? a na kolik to tak výjde? chtěl bych se na to taky konečně podívat naživo. Díky za jakýkoli info
Reagovat
smazaný uživatel
lístky koupíš přes ticketportal nebo ticketstream, jedno z toho, a na všechny 3 dny stojí okolo 600kč takže nic strašného :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je super, sem čekal že to budou tisíce :) spíš bude asi problém všas koupit lupen než bude vyprodáno :)
Reagovat
steve79
VIS:Já vím, ale dal jsem to sem jenom jak vsuvku
Reagovat
VlS
Já taky nemám rád obviňování bez důkazů (a je mi jedno, jestli jde o drogy, sázkové podvody nebo cokoliv jiného). Ale taky nemám rád, když v každým vláknu začne někdo řešit Rafu nebo Fedexe, ať s vláknem souvisí nebo ne.
Reagovat
steve79
Ted jsem četl na jednech stránkách, kde nějaký slovák obviňuje Nadala, že něco bere. Za tohle by měl dostat nějaký trest, takhle obvinit jednoho z nejlepších tenistů světa.
Reagovat
VlS
Tohle vlákno není o Nadalovi
Reagovat
Vojtiik
zjisti si neco o aféře Puerto a dokotoru Fuentesovi.. byli v tom pravdepodobne zapleteni i teniste avsak zadna konkretni jmena spanelskych tenistu zverejnena nebyla, nicmene skandal to byl docela velky, byli v tom zapleteni i hraci Barcy a Realu Madrid, opet zadna konkretni jmena..
Reagovat
VlS
Dobrej los, určitě lepší než Švýcaři s Fedexem
Reagovat
smazaný uživatel
No sice je to žebříčkově lehčí soupeř, ale řekl bych že se ten rozdíl ještě navíší tím že hrajeme doma, takže italští antukáři budou na českém taraflexu ve dvojnásobné nevýhodě!!:) a na případné další kolo bych si přál Srby. Domácí kotel by kluky proti nim hodně nakopl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tareflex byl zakázán. Bude se hrát na obyčejném tvrdém povrchu na kterém nás porazil i kazachstán
Reagovat
smazaný uživatel
Italy dáme a pak padneme se Srbama. Škoda že mění ty termíny daviscupu. Djokovič po vyhraném Wimbledonu by určitě proti nám nehrál.
Reagovat
Chandler
Lehký soupeř. Seppi není schopný hrát na plno dva sety v řadě, Starace je klaun a Fognini to sám rozhodně neutáhne.
Reagovat
taffer
No, Švýcarsko-USA bude zajímavý duel ...
Reagovat
taffer
A jak tak koukám, pokud postoupíme, narazíme na vítěze SWE/SRB
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist