David Ferrer má první letošní titul

20. 4. 2008, 19:36
Aktuality 1
ATP VALENCIE - Španělský tenista David Ferrer potvrdil na turnaji ve Valencii pozici nejvýše nasazeného hráče a připsal si šestý triumf v kariéře. Ve finále zdolal svého krajana a vítěze předchozích dvou ročníků Nicolase Almagra po velkém boji 4-6 6-2 7-6 a zvítězil i ve čtvrtém vzájemném souboji.
Profily hráčů
David Ferrer získal ve Valencii první letošní titul

Pátý hráč světa David Ferrer se sice nemohl spolehnout na svůj servis a nedal ani jedno eso, ale při soupeřově podání dokázal využít všechny čtyři možnosti brejku. Ani jedenáct es naopak nepomohlo turnajové pětce Nicolasi Almagrovi k pátému titulu na okruhu ATP.

Ferrer si díky titulu vydělal 55.820 euro, do žebříčku ATP Race získal 35 bodů a v dlouhodobém hodnocení ATP Ranking si v zítřejším vydání nového žebříčku polepší o 175 bodů - žádné body z minulého roku totiž neobhajoval. Almagro svůj účet obohatil o rovných třicet tisíc euro, do letošního žebříčku mu bude připsáno 24 bodů, ale v hodnocení pro nasazování do turnajů 55 bodů ztratí, jelikož neobhájil loňský titul.

Oba dnešní finalisté se přesunou do Monte Carla, kde už dnes začal první ze tří antukových podniků série Masters.

ATP Valencie - finálový výsledek:

Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Špa) - Almagro (5-Špa) 4-6 6-2 7-6(2)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Davide, jseš borec. A teď Monte Carlo:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist