Dařilo se mi plnit taktiku, pochvaluje si Štěpánek

11. 4. 2008, 19:46
Aktuality 0
Jednoznačný zápas, který měl od prvního do posledního míče pevně ve svých rukou, odehrál dnes v Moskvě podle vlastních slov český tenista Radek Štěpánek. Díky tomu na tamní antuce ve třech setech porazil Igora Andrejeva a vyrovnal stav čtvrtfinále Davis Cupu na 1:1.
Profily hráčů
Radek Štěpánek při Davis Cupu

Devětadvacetiletý Čech šel na kurt s myšlenkou nepustit ruského antukového specialistu k dlouhým výměnám od základní čáry. "Měl jsem jasnou taktiku hrát co nejrychlejší výměny. Od začátku až do konce zápasu jsem mu nedal jedinou šanci, naprosto jsem zničil jeho hru," pochvaloval si po zápase.

Se svým výkonem byl maximálně spokojen. "Myslím, že jsem předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů v Davis Cupu. Hrál jsem výborně od prvního míče do posledního," zářil nadšením.

Znovu si oblékl tričko a šortky v barvách české vlajky, které nosí od svého návratu do daviscupového týmu při loňské baráži se Švýcarskem. "Ještě jsem v tomto oblečení neprohrál, takže věřím, že mi nosí štěstí," poznamenal.

Štěpánek si pochvaloval fanoušky
Nevyvedl ho z míry ani nepříznivý stav zápasu, když v první dvouhře Tomáš Berdych navzdory vedení 2:0 na sety prohrál zápas s Maratem Safinem. "Samozřejmě toho prvního zápasu je velká škoda. Dopadlo to, jak to dopadlo, nastupoval jsem za stavu 0:1, ale to nehraje žádnou roli. My jsme tady od toho, abychom vyhráli tři body. Já jsem chtěl hlavně donést do šatny bod. A to se mi povedlo."

Vzhledem k vývoji dnešních zápasů měli Češi blízko k tomu, aby na ruské půdě vedli už 2:0, ale Štěpánek byl i s aktuálním stavem poměrně spokojen. "Pořád je to padesát na padesát a popereme se o to, abychom byli v neděli ti šťastnější," řekl odhodlaně výborně naladěný tenista.

V posledních týdnech cítí formu a pochvaloval si i podporu skupinky českých fanoušků, mezi nimiž byl i jeho otec. Příznivci českého týmu byli od časných ranních hodin na nohou, aby se dnes do Moskvy dostali včas. "Fanouškům za celý náš tým děkuju, protože každá podpora v hledišti je výborná a pomáhá," vzkázal jim. "A když se přijde podívat rodina, tak je to vždycky pěkné. Jsem rád, že jsem mu mohl udělat radost," doplnil na adresu svého otce.

Zatím nechtěl mluvit o tom, zda je připraven nastoupit do sobotní čtyřhry. "Na to je brzy. Musíme si sednout na hotelu a domluvit se, co bude nejlepší," dodal.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist