Další šok na US Open! Obhájce Djokovič ve třetím kole prohrál s Popyrinem

31. 8., 06:59
Aktuality 218
US OPEN - Loňský šampion Novak Djokovič (37) končí na US Open už ve třetím kole a ani v New Yorku nepřidá rekordní 25. grandslam. Srb prohrál 4:6, 4:6, 6:2, 4:6 s vítězem nedávného Masters v Montrealu Alexeiem Popyrinem (25), s kterým se letos utkal i na Australian Open a ve Wimbledonu.
Profily hráčů
Djokovič nestačil na Popyrina a titul neobhájí. (@Profimedia / ČTK / AP / Julia Nikhinson)

Popyrin – Djokovič 6:4, 6:4, 2:6, 6:4

Novak Djokovič poprvé od roku 2017 nevyhraje ani jeden ze čtyř grandslamových turnajů a dále čeká na rekordní 25. vavřín, kterým by překonal i legendární Australanku Margaret Courtovou. Na Australian Open prohrál v semifinále s Jannikem Sinnerem, z Rolland Garros kvůli zranění kolene odstoupil a následně se podrobil operaci, po které se dostal do finále Wimbledonu, kde nestačil na Carlose Alcaraze. Poslední letošní šanci rozšířit svoji sbírku majorů měl ve Flushing Meadows.

Obhájce titulu však nečekaně končí už ve druhém kole na Alexeii Popyrinovi, s kterým letos zvládl oba předchozí zápasy na turnajích velké čtyřky. V Melbourne i v Londýně se Srb radoval z čtyřsetové výhry a postupu mezi šestnáctku nejlepších, v New Yorku se však karta otočila. Australan porazil Djokoviče poprvé v kariéře a na čtvrtý pokus. Do osmifinále grandslamu postoupil poprvé v kariéře a narazí v něm na domácího Američana Francese Tiafoea.

Australan vyhrál posledních deset výměn prvního setu a stejně jako ve Wimbledonu se dostal do vedení. Tentokrát však přidal brejk i v další sadě a bez zaváhání na servisu vedl 2:0.

Od začátku třetího dějství se Srb zvedl a získal osm z následujících jedenácti her. Od stavu 2:1 ve čtvrtém setu však prohrál čtyři gamy v řadě. Popyrin na první pokus zápas nedopodával a nechal Djokoviče snížit, podruhé už však uspěl a postaral se o další obrovské překvapení na US Open.

"Je to úžasné, ve třetím kole grandslamů jsem byl asi patnáctkrát, ale nikdy se mi nepodařilo dostat se dál. Postoupit poprvé do čtvrtého kola na grandslamu a ještě k tomu porazit nejlepšího hráče všech dob je naprosto neuvěřitelné. Je to skvělý pocit a jsem rád, že se má tvrdá práce vyplatila," řekl v rozhovoru na kurtu Popyrin.

Australanovi přidal na sebevědomí i nedávný titul z Masters v Montrealu. Ke skalpu bývalé světové jedničky si pomohl 50 vítěznými údery, 15 esy a odvrátil 12 z 16 brejkbolů. Djokovič v zápase zaznamenal ještě o jedno eso více, udělal ale 14 dvojchyb.

Djokovič ve Flushing Meadows poprvé od roku 2006 nepostoupil mezi šestnáctku nejlepších. Do druhého týdne grandslamu se nedostal naposledy na Australian Open 2017, tehdy prohrál už ve druhém kole s Denisem Istominem.

Výsledky mužské dvouhry na US Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

218
Přidat komentář
paddy
dvojí metr Djofans smile
Djofans kritizovali Popyrina, že přehnaně oslavoval výhru na Djo (jeho subpar verzi)
jiní však hned oponovali, že Djo na AO proti Pop oslavoval stejně smile

na rozdíl od Popyrina to bylo ještě před podáním rukou, což není tak běžné, a řev Djo byl cca 2x delší (4 sec vs. 2 sec) smile

srovnejte sami smile

Djo na AO24
https://www.youtube.com/watch?v=EJCgsDxRiHQ&t=151s
Pop na USO24
https://www.youtube.com/watch?v=WV9yPLDbJqw&t=146s
Reagovat
Patik
Škoda že si nemal toľko komentárov keď Djokovič vyhral zlato
Reagovat
Nola
to ho odniesli do liecebne
Reagovat
paddy
už jsem to tady psal včera
po finále Wimbledonu nebo včera tady byla mnohem klidnější atmosféra, než po finále OH, kdy se přivalila tsunami urážek a posmívání (při finále přitom tady bylo ticho jako v kostele)
jen si vzpomeň, jak si tady řádila jako smyslu zbavená a to tady neustále někoho posíláš do blázince smile
ještě si zapomněla na establishment a bylo by to komplet smile

i předevčírem se vaše parta vyžívala urážkami do cikánů a opic
ani kyanid není tolik toxický jako vaše sprostá parta smile
Reagovat
Nola
boze moj, ty si paranoidny, moje parta a.p., kedy som ja nadavala do opic a ciganov niekomu? si skontroluj tu svoju ako nadavali v minulosti, to bolo poctenicko a tiez partia okolo FH a Frantza, ta nasa parta z toho vychadza ako najnormalnejsia, ak tu jeden ponadaval tak to napis jemu, ale nebol to iba on.....
Reagovat
Amputace
Tohle je moje nejoblíbenější

https://www.youtube.com/watch?v=KXGv0yoV-8s

Jak si vůbec může fanoušek zrovna Djokoviče dovolit kritizovat jiného tenistu za to, jak slaví, to mi vážně hlava nebere. To je jako kdybych já někoho kritizoval za to, že má dlouhé prodlevy mezi výměnami
Reagovat
Amputace
Jinak parádní příspěvky. Tak se na ně musí - tvrdými daty, hned citace, odkazy, okamžitě jim ty jejich iluze o dokonalém mučedníkovi bortit.
Reagovat
Nola
kto pise, ze je dokonaly? to snad nemoze o sebe tvrdit nikto.....mozno len ty spolu s vrchnym haterom Novaka
to musi byt velka zivotna trauma, neustale sa zaoberat s Djokovicom, no ako sa hovori, velki hraci maju vela fanusikom a este vacsie more haterov
Reagovat
Amputace
Úplně zbytečný komentář. V podstatě jsi nenapsala nic než domněnky, fakta opět žádná.

A k té dokonalosti: ne, nepíšete, že je dokonalý (doslova), ale třeba konkrétně tebe jsem ještě nikdy nezažil ho za něco zkritizovat, napsat, ano, tohle už trochu přehnal, nebo něco v tom duchu. Pokaždé stojíš na druhé straně barikády a biješ se za Novaka až do rozervání těla, i kdyby udělal cokoli. A to vás tady dělá povícero, proto cením paddyho příspěvky.
Reagovat
Nola
ja by som vrchneho hatera ocenila, keby sa povenoval aj svojej modle, tam som nikdy ziadne videa nevidela....
ze ma Novak niekedy psycho chovanie je nespochybnitelne, aj som sa viackrat o tom vyjadrila, len ty si to akosi vymazal z pamati...... ale ja som nepisala absolutne nic o oslave Popika, nech si slavi pre mna za mna ako chce, jediny kto mi vadi je telefonista, to je podla mna uz podcenenie supera s tym skladanim telefonu
Reagovat
diskuse
Samozřejmě že ceníš padDICKA, zoufalec k zoufalci sedá. :))

Mimochodem, s Popyrinem a jeho slavením nemám problém... Jen ať slaví, porazil Goata. :))

Upřímně řečeno titul přeji Popyrinovi, Zverevovi nejvíc. Pak Paulovi či Medvědovi
Reagovat
victim
Nedoporučuju.Já jsem to zkusil a těžce jsem selhal.Ani neporozuměli pointě.
Reagovat
diskuse
A kdo že tu měl problémy s oslavou Popyrina na TP? Nějak jsem si nevšiml. To spíš ty máš dvojí metr a problém, tragéde. Hihi. :))
Reagovat
paddy
ještě dozvuky z tisku

- Federer je posledním hráčem, který dokázal obhájit USO (dokonce 4x v řadě)
- Connors, Sampras a Federer zůstali jedinými hráči v Open éře s 5 tituly z USO

smile Popyrin považuje vítězství na Masters za lepší než noční zápas a na Djo si věřil, jak jsem dříve upozornil. Sám údajně odehrál lepší zápasy než včera.

"For me winning Montreal was way bigger than beating Novak Djokovic here. It's a Masters 1000 title. That felt unbelievable. Today it was something I kind thought I could do," Alexei Popyrin said.
"Winning a Masters 1000 wasn't something that had crossed by head, but my two experiences playing [Novak Djokovic] in Berlin and Australian Open gave me the confidence to believe that I could go out there and win... so when I did it, it kind of proved me right," he added.
"I would say level wise, it probably wasn't like the highest level, you know, I think because I've had some matches where I've played and I felt way better than I felt out there today," Alexei Popyrin said.

smile aktuální favorité dle Djokoviče
Alcaraz is out, I'm out too, there have been big surprises. The draw is opening up. Sinner is the top favorite, but you also have names like Tiafoe, a local favorite along with Fritz; Zverev, also guys playing well in this part of the draw like Rublev or Dimitrov... anyone can take it. It will be interesting to see who takes the title."
Reagovat
paddy
smile Djokovič popisoval podobné důvody prohry jaké zmínil i Alcaraz
letní románek z OH se tak neobešel bez následků

"Předvedl jsem jeden z nejhorších výkonů v životě, podával jsem jednoznačně nejhůř,"
"Hrát tyhle tři zápasy pro mě bylo složité hlavně mentálně, protože jsem se ani nepřiblížil svému maximu. Není dobré, když se cítíte dobře fyzicky a jste motivovaný, protože jste na grandslamu, ale prostě nejste schopní najít svou hru."

smile zde je dobré připomenout, že podobně hovořil i na letošním AO - v matematice se tomu říká variace s opakováním

"Naprosto mě přehrál,"
"Byl jsem v šoku, jak špatně jsem hrál. V prvních dvou setech mi nevyšlo skoro nic. Byl to jeden z mých nejhorších výkonů na Grand Slamu,"
"Ale abych byl upřímný, tak jsem se tady od začátku na kurtech necítil moc dobře. A k maximálnímu výkonu, na který mám, jsem se ani jednou nepřiblížil. Někdo řekne, že semifinále je dobrý výsledek, ale já mám vyšší cíle,"
Reagovat
Marduch
Rodák z Bělehradu toho nakecá, za žvanění by měl titul:)). Stačilo říct servis na piču, příprava tři tréninky v areálu a nevíte, v kolik zitra otvirají nákupáky v NYC?
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak chce být politikem, takže už intensivně trénuje... tzv. třífázový tréning, ráno něco kecne, po obědě něco kecne, a na dobrou noc nějaký ten krátký proslov...
Reagovat
Ondra979
hm tak pokud se citil fyzicky dobre, tak to taky klidne mohlo znamenat a dost mozna i znamenalo, za na vic proste uz nemel, coz se mu drive nestavalo, nebo jen malokdy...no uvidime, jak si povede dal, jestli konec sezony "vypusti" nebo pujde po TM a pojede treba do asie a hlavne co predvede na AO25 - to bude podle me dulezite i pro celou sezonu a jeho sebevedomi. ale myslim, ze na vyhru uz by dosahnul jen shodou priznivych okolnosti
Reagovat
muster
ta éra Federera na US open byla famózní pamatují tu epickou 5 setovou bitvu s Nolem, kdy ho měl Djokovič na lopatě a ještě prohrál..po zápase kroutil nevěřícně hlavou, co se to vlastně stalo
Reagovat
Patik
Obidve Popyrinove výhry nestoja ani za milú Jarmilu..to sú takí víťazí ako za čias kovid tenisu.
Reagovat
turista
Na US Open se Novakovi nikdy moc nedařilo navzdory 4 titulům. Na hardu mu to letos nejde. Nejlepší bilanci má tento rok na antuce. Navíc tady mu nešlo podání. Dlouhé přestávky mezi turnaji Djokerovi neprospívají. Popyrin se tak zlepšil, že může vyhrát celý turnaj.
Reagovat
Patik
Popyrin ťažko..určite v ďalšom kole vypadne v troch setoch.
Reagovat
muster
letos si Djokovič odpočine a zas to rozjede na AO 2025, teda pokud se nerozšíří mpox
Reagovat
Marduch
Presne, další meta kalendářní GS
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Prohra s "čistým" Australanem :D :D
Reagovat
frenkie57
Aby byl čistý, musel by tam nastoupit Abordžinec. Austrálie , to je samá náplava, stejně jako v USA.
Reagovat
annah
Popyrin svůj etnicky původ teda nezapře, vypadá jako čistokrevny Rus. Jak dlouho je vlastne Australan? Emigroval tam, nebo už jeho rodiče? Vite to někdo?
Reagovat
Liverpool22
Je to čistokrevný Rus narozený v Sydney ruským rodičům
Reagovat
paddy
je to něco jako čistokrevný Rus Zverev z Hamburgu
rodiče typičtí Němčouři Irina Zvereva a Alexander Mikhailovich Zverev smile

Popyrin narozen v Sydney, rodiče Alex a Elena smile
jako každý Australan i on mluví rusky smile smile

father, Alex Popyrin, co-founded the Ultimate Tennis Showdown with Patrick Mouratoglou
Reagovat
annah
Akorát ve Zverevovi by podle vzhledu Rusa nikdo nehledal. Tam se ta čistokrevnost někam vytratila. Zato Popyrin ji reprezentuje pevně.
Reagovat
Nola
coze? to preto, ze sa ti pacil odjakziva, pozri si jeho brata, to je cisty Rus a Sasha cim je starsi, tym sa viac na neho ponasa, a presne to je tvoj pohlad, Rus-skaredy muzik, ale to nie je vobec pravda, aj Tsitsi ma matku Rusku a je to velmi pekny chalan, a baby Rusky - tenistky su fakt asi najkrajsie, to si len treba odmysliet narodnost, a zatvorit oci, Rybakina je modelka, Kalinska je topka, aj carevna je pekna baba, to si porovnaj trebars s NO1 ale samozrejme krasa nie je vsetko, to len podotykam
Reagovat
annah
Sashuv bratr je čistý Rus a mezi nimi zadnou podonu teda nevidim. Mezi ruskými tenistkami je pár hezkých.holek ale víc jich vypadá tak, že národnost nezapřou. Prikladam je kolchoznice Samsonova.
Reagovat
Nola
LOL, to je uz na mna privela, ako sa hovori, kazdy vidi iba to co chce, a ty si presne ten pripad, mozno ich matka si zahla s nakym Nemcom /to su tak spatni chlapi, cez to ani ponorka nepreplava/
Reagovat
aape
Kolchoznice je spíš Šneider
Reagovat
Nola
ale dnes uplne zostrelila Errani z kurtu, to bola pastva pre moje oci, a co tak spomenut damsku NO1 ? ked ju upravili na TM vyzerala fakt vyborne, ale rozhodne to nie je ideal zenskej krasy, to vam nevadi? a ano Samsonova nie je ziadna kraska, ale postavu ma idealnu, Schnaider je druha Kvitova v mladosti, asi tolko
Reagovat
frenkie57
Nebo Tankistka Šnajderova. Jinak souhlasím s Nolou, Zverev je prostě Rus od prvního pohledu a to , že je to asi hezoun na tom nic nemění. Jeho bratr sedící v hledišti - Rus non plus ultra, takovej prototyp. Prostě některá etnika a národnosti bezpečně poznáš, i kdyby se schovávali za jakákoliv občanství.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Amputace
Reagovat
Amputace
Ty to jako myslíš tak, že Zverev nevypadá jako Rus, protože je pohledný? V tom případě: co třeba mladý Stalin, ten se ti nelíbí?
Reagovat
annah
Mně teda Zverev jako Rus nepřipadá ani trochu, na rozdíl od svého bratra. Mezi nimi téměř žádnou podobu nevidím.
Reagovat
paddy
GOAT je stále jen pouze krátkodobé a pocitové označení. Za 20-40 let by mohl být znám strop pro rekordy.

Před 15 lety byl údajný a nepřekonatelný GOAT Sampras, a pak se objevili další tři smile smile
Těším se, jak to bude vypadat za 20 let smile
Reagovat
Krisboy
GOAT bude i za dvacet let stejný.
Reagovat
Ereinion
Sampras byl vždycky jen GOAT Open éry, jinak Tilden, Laver nebo i Rosewall byly jinde
Reagovat
Patik
Ti hrali ešte na tráve keď vznikla prvá provizorna tenisová raketa na svete..vtedy ešte neboli loptičky hralo sa s kamienkami.
Reagovat
muster
teoretický GOAT je stále Borg
Reagovat
Ereinion
Reagovat
muster
Sampras je max smečařský GOAT
Reagovat
Mantra
Není, to je Ivo K.
Reagovat
Mantra
A ten toho Djokoviče porazil
Reagovat
Newcombe
a co já?
Reagovat
Ereinion
Skvělej hráč, někde na úrovni McEnroa
Reagovat
muster
za 40 let už bude profesionalní tenis zakázaný, protože vytváří moc emisí
Reagovat
winsett8
Tak hlavně se paddy tímto prohlášením stává nesmrtelným, jelikož se zřejmě dožije 150 let, což by se při tomto věku mohlo zdát, že 15 let je krátká doba.
Ne, Djokovič je opravdové unikum, jeho kariéra se táhne přes tři dekády, a i ve 37 se dokázal namotivovat a získat poslední titul, který mu chyběl. A to prohlásil, že chce hrát v LA 28. V každé dekádě budou hrát prim 2-3 hráči, ale daleko častěji se dostanou ke slovu hráči s 1-2 GS.
Reagovat
Marduch
Oslavy po OH byly bujaré, nejen navenek. Pro ND znamenalo vitezstvi na OH obrovskou vnitřní satisfakci. Úspěch speciální tím, ze byl dosažen nejen pro nej, ale i pro jeho milovanou zemi. Posledni šance na sklonku kariéri uspět tam, kde to z různých důvodů nikdy nevyšlo. Navíc v sezóně, ve ktere se mu na jeho poměry vůbec nedaří.

V r. 2016 po zisku karierniho GS, po splneni jeho ultimátního kariérniho cile titulem na RG, o ktery tolik let usiloval, šel vrcholový tenis stranou. Nebo když ne stranou, tak urcite uz nebyl tou jasnou prioritou, najednou uz mu proste o vysledky az tolik nešlo. Tomu odpovidalo i konani mimo kurt. Nasledujici skoro rok se tak trochu bezcilne potloukal po kurtech, filozofoval o smyslu vrcholoveho sportu, drasticky zhubl, vypadl z top 20 a na stole bylo realne ukonceni kariery. Nestesti pro nas, jeho fandy, si stanovil nové cile - ty úplně nejvyšší, upnul se na ně a začal pro ně opět dřít. Zbytek všichni známe:)

Je možné, ze Nole je nebo bude po vitezstvi na OH v podobnem rozpoložení jako v r. 2016, ale k tomu je o 8 let starší. Ve 37 letech dosáhl defakto všeho, o čem může i ten nejambicioznejsi tenista nebo vrcholový sportovec snít.
Co dál? Najde znovu, ve 37 letech, nove cile? Jaké? Takové, na které se může opět upnout, které ho poženou (skoro) každý den do tvrdé práce na trenincích?
Reagovat
diskuse
Já bych jenom dodal, že úpadek po French Open 2016 přišel hlavně kvůli zranění lokte Djokovice, s kterým zázračně vyhrál French Open 2016, ačkoli problém se objevil podle lidí z jeho týmu už na začátku roku 2016. Problém jenom nabýval na intenzitě s každým dalším turnajem. Asi už ho nebavilo hrát pod analgetiky a trénovat neustále pod velkou bolestí. Smutné, že zranění v jeho Prime dalo šanci Rogerovi k jeho poslednímu záškubu. :))
Reagovat
woody
Prostě ani ND nedokáže mít takhle velkou pauzu po OH a vzít do ruky raketu až par dni před US open a doufat v zázrak. Není možné netrenovat a pak to zachraňovat par dni před startem US open. Chápu, ze to mohlo být kvůli kolenu. Ale to radši neměl jezdit.
Reagovat
diskuse
Reagovat
Marduch
Urcite. A jeste o to vic to plati v tomhle veku, kdy flexibilita, adaptace na jiny povrch bývá o to pomalejsi. A kdyz jeste prijedes do NY jen pár dni pred turnajem rovnou z oslav? :-)
Reagovat
turista
Bez generálky v Cincinnati to bylo nejisté. Novak nikdy neuměl to co Rafa Nadal. Přijet po mnoha měsících bez praxe na turnaj a rovnou drtit soupeře.
Reagovat
Patik
Hej ale tak Novak mal mimo tenis aspon nejaký život ktorý žil počas prestávok.
Reagovat
Patik
Šok to je..ale asi len na papieri..vzhľadom nato akú mala táto sezóna konstelaciu nieje to vôbec prekvapením..fyzickeho a psychického vyťaženia mal posledne mesiace ako málokedy v živote...stihnúť si prejsť rekonvalescenciou v tak krátkej dobe a získať pritom zlatú medailu cez Alcaraza vo forme musela byť sakra robota..ísť z najpomalšieho povrchu na najrýchlejší bez prípravného turnaja a očakávať finále či titul je snáď prehnané..tento rok nezíska pravdepodobne už žiadny titul bude naďalej tápať tenis mu nechýba motiváciu nemá..ak sa nájde tak možno niekde v Austrálii...dovtedy to bude všetko nasilu duchom nepritomne výkony.
Reagovat
turista
Tak přípravu asi neměl valnou. Spíš samé bankety a oslavy. Ale na rozdíl od tebe si myslím, že nějaký ten kousek ještě tento rok uklohní.
Reagovat
com
Kdyz vypadl Alkac, tak to byla senzace
U Djoka je to ŠOK
smile
Reagovat
Ereinion
Nevím jestli je to úplně šok...velmi rychlej povrch a ve formě hrající Popyrin = 3:1. Djokovičova obrana tu není tak účinná, je to hodně o tom nedělat chyby na servisu a ten Nole neměl úplně ok. Rozhodující moment byl asi za stavu 3:3 v 1. setu, kdy měl Djokovič 5 brejkbolů, ale nevyužil ani jeden. Popyrin většinu odvrátil skvělým servisem, ale Djokovič se při jednom z nich dostal do výměny a pokusil se o dropshot, kterej nevyšel, to byl trochu dáreček.

Btw jsem zvědav, jestli tu bude takhle rychlej povrch i příští rok...Alcarazovi to jednoznačně nevyhovuje, no a i Djokovič je tu zranitelnější než na pomalejším hardu. Z pohledu diverzity povrchů je to dobře, ale z pohledu prodeje lístků to bude asi horší

Už jsem to psal dřív, ale stojím si za tím - Djokovič na homogenizaci povrchů vydělal asi nejvíc ze všech, protože jeho nejlepším povrchem byl vždy pomalej hard, kde všechno byl schopen vrátit a bombeři jako Popyrin se nakonec vyházeli. Tenhle turnaj je dobrá změna
Reagovat
TheRoyalBlue
S tým si dovolím nesúhlasiť, čo Djokovičove úspechy na indoorových hardoch, na Wimbledone? Navyše posledných cca 10 alebo aj viac rokov mi AO pripadá rýchlejší ako USO. Nemyslím si, že je slabší na rýchlejších povrchoch, práveže vie veľmi dobre využiť energiu rýchlej loptičky na counterpounch. Oni mu to napália a naspäť im pristane rovnako rýchla lopta hlboko do kurtu, tento obrázok som videl nespočetne veľa krát. Ak by to aj štatisticky vychádzalo, že na pomalších hardoch/povrchoch je úspešnejší, tak ten rozdiel by bol sotva marginálny.
Reagovat
Ereinion
Wimbledon už dávno není rychlej povrch, proto tam taky Djokovič má tolik titulů. Oficální CPI je 37, což je "medium". Samprasových 7 titulů na opravdové trávě je za mě daleko cennějších.

Jinak neříkám, že Djokovič je na rychlých hardech špatnej (to je spíš Alcaraz), jen tvrdím, že je tu o dost víc zranitelnej a to je prostě fakt. Jeho hra byla vždy založená na tom, že všechno vrátí, no a to na rychlých hardech přeci jenom úplně nejde. Takže když pak hraje s někým jako Popyrin, komu chodí servis a forhend, tak to vytváří větší tlak na Djokoviče naopak na jeho servisu, protože taky nesmí udělat chybu. Prostě je tu menší "margin for error". Tenhle rozdíl byl asi nejlíp vidět v jeho rivalitě s Federerem, kdy na rychlých hardech Djokovič skoro vždy prohrál (i když měl Fedex třeba 34), naopak na pomalých hardech měl výhodu on
Reagovat
TheRoyalBlue
No schválne, pozrel som si bilanciu Federera a Djokoviča od r. 2011 (keďže ako vieme, to bol reálny nástup jeho fenoménu) na indoorových hardoch a vyšlo mi to 6:3 pre Djokoviča. Keď rátame všetky zápasy, 7:6 pre Djokoviča. A tých 37 CPI je stále viac ako drvivá väčšina hardov v súčasnosti, možno to nie je ako za čias Samprasa, ale je to jeden z najrýchlejších povrchov zo súčasnej ponuky. Môžeme fantazírovať ako by to vyzeralo keby sa hralo na takých povrchoch aké boli 20-30 rokov dozadu, ale mne to teda z týchto skutočností fakt vychádza, že ak aj s rýchlosťou povrchu stúpali šance Federera (alebo iného borca s rýchlo hrou) proti Djokovičovi, tak ten rozdiel je pomerne malý. A fakt je, že keby sa hralo na iných povrchoch, tak Djokovič by proste mohol prispôsobiť svoju hru tomu.

Rýchle po povrchy vo všeobecnosti nahrávajú hráčom, čo práve majú svoj deň na podaní a na forehande, a tak stúpa pravdepodobnosť akýchkoľvek upsets. Pomalší povrch nahráva konzistnetnejšiemu hráčovi, hoci práve nemá svoj najlepší deň.
Reagovat
Ereinion
Indoor hard ale neznamená rychlej povrch...to bysme museli jít rok po roce jak to vlastně bylo na Turnaji mistrů. Když ale vezmem rychlejší hardy jako Dubaj, Šanghaj nebo i Cinci, tak tam Fedex jasně vede, a to i "od r. 2011". No a současné US Open má CPI 42, to je ještě víc než ve zmiňovaných turnajích, i když vždycky hraje roli i počasí. Třeba Dubaj asi nemá oficiálně takové CPI, ale vzhledem k horku tam míčky lítaj víc.

37 CPI je v současnosti na hard dost, ale na trávu je to prostě pomalý. Wimbledon tam pokud vím přisypává písek, aby bylo víc výměn. Skutečná tráva je v Queensu nebo v Halle.

S tím posledním odstavcem naprostěj souhlas, proto jsem právě psal že Djokovič na homogenizaci povrchů vydělal nejvíc ze všech, hned po něm Nadal.
Reagovat
peRFect
Reagovat
paddy
nehodlám rozebírat, ale přidám stats smile

jeden člověk, který denně píše "Tennis Edge Daily" email, udělal stats turnajů řazenou dle % vyhraných bodů na 1. servisu smile
to lze použít jako přibližné měřítko rychlosti povrchů
nic lepšího asi nenajdeme

kdo má zájem, níže lze subscribe Daily, kde v emailu hned dostanete i PDF s tabulkou
https://www.tennisedge.io/

na Reddit je kopie tabulky
https://www.reddit.com/r/tennis/comments/1bjp9sv/ranking_of_all_atp_tournaments_court_speed_ranking/

níže zveřejním levou část tabulky, nebude to barevně odlišeno, takže se to hůře čte, ale jde trvalý záznam
lepší samozřejmě otevřít ten Reddit
Reagovat
paddy
ATP Court Speed Ranking (average of 2022 and 2023)

Ranking Tournament Type Surface 1st srv pts Won
1 Turin WTF IndH 77.3%
2 Stuttgart 250 Grass 76.7%
3 Halle 250 Grass 75.7%
4 Mallorca 250 Grass 75.6%
5 Dallas 250 IndH 74.9%
7 Vienna 500 IndH 74.0%
6 Queens/London 500 Grass 74.0%
8 S-Hertogenbosch 250 Grass 73.9%
9 Atlanta 250 Hard 73.9%
10 Adelaide 1&2 250 Hard 73.8%
11 Antwerp 250 IndH 73.6%
12 Paris 1000 IndH 73.5%
13 Dubai 500 Hard 73.4%
14 Basel 500 IndH 73.0%
15 Marseille 250 IndH 72.8%
16 Cincinnati 1000 Hard 72.7%
17 Wimbledon GS Grass 72.6%
18 Auckland* 250 Hard 72.5%
19 Miami 1000 Hard 72.1%
20 Metz 250 IndH 72.0%
21 Montreal 1000 Hard 72.0%
22 Shanghai* 1000 Hard 71.8%
23 Chengdu* 250 Hard 71.7%
24 Winston-Salem 250 Hard 71.7%
25 US Open GS Hard 71.6%
26 Australian Open GS Hard 71.5%
27 Zhuhai* 250 Hard 71.5%
28 Geneva 250 Clay 71.5%
29 Madrid 1000 Clay 71.4%
30 Rotterdam 500 IndH 71.4%
31 Washington 500 Hard 71.4%
32 Eastbourne 250 Grass 71.3%
33 Tokyo 500 Hard 71.3%
34 Montpellier 250 IndH 71.1%
35 Newport 250 Grass 71.1%
36 Indian Wells 1000 Hard 71.1%
37 Gstaad 250 Clay 70.9%
38 Delray Beach 250 Hard 70.7%
39 Stockholm 250 IndH 70.7%
40 Kitzbuhel 250 Clay 70.6%
41 Los Cabos 250 Hard 70.6%
42 Houston 250 Clay 70.4%
43 Acapulco 500 Hard 70.2%
44 Beijing* 500 Hard 70.1%
45 Rome 1000 Clay 69.6%
46 Doha 250 Hard 69.5%
47 Lyon 250 Clay 68.5%
48 Gijón* 250 IndH 68.5%
49 Roland Garros GS Clay 68.5%
50 Cordoba 250 Clay 68.4%
51 Santiago 250 Clay 68.3%
52 Munich 250 Clay 68.3%
53 Hamburg 500 Clay 67.9%
54 Bastad 250 Clay 67.3%
55 Monte Carlo 1000 Clay 67.2%
56 Umag 250 Clay 67.0%
57 Marrakech 250 Clay 66.9%
58 Estoril 250 Clay 66.4%
59 Barcelona 500 Clay 65.8%
60 Rio de Janeiro 500 Clay 65.7%
61 Buenos Aires 250 Clay 65.0%
62 Hong Kong 250 Hard na
63 Almaty 250 IndH na

Average 71.1%
* Only one year of data (2022 or 2023)
Reagovat
Ereinion
jj tyhle čísla dávaj smysl, Turnaj mistrů je v posledních letech hodně rychlej
Reagovat
TheRoyalBlue
No hlavne tie povrchy nie sú na tých turnajoch tie isté každý rok, ale tak indoorové turnaje ako TM, Shanghai, Paríž majú vyšší CPI ako tých 37 a nedá sa povedať, že by tam Djokovič dostával na prdel od Federera. Potrebovali by sme na to nejakú presnejšiu kalkuláciu, ale tak povedzme možno, že Federerove šance stúpali keď bol povrch rýchlejší. Som ochotný čiastočne súhlasiť, no žeby to bolo dominancia z jeho strany na rýchlych povrchoch, to tak nevyzerá.
Reagovat
Ereinion
no vím, že když např. hráli Paříž v 2018, kde Djokovič vyhrál 7-6 v 3. setu, tak povrch byl extrémně pomalej na to, že se hraje v hale. Takovej zápas určitě nemůžem zařadit mezi rychlé hardy. U Turnaje mistrů se rychlost hodně měnila, tam bysme fakt museli jít rok po roce.

Plus musíme vzít v úvahu, že Federer měl v roce 2011 už 30 let. To, že i tak dokázal vyhrát většinu zápasů na rychlých hardech proti Djokovičovi mluví myslím za vše. Na GS se to ale neprojevilo, AO i USO byly tou dobou hodně pomalé, speciálně AO, viz třeba legendární šestihodinové AO 2012 finále.
Reagovat
Ondra979
dobry rozbor, a je to tak, homogenizace povrchu nebyl moc dobry krok, ostatne zminoval to jeden nas tenisovy expert, ted nevim jestli Stoces nebo nekdo jiny, ale ovlivnilo to herni styl kdy vetsina hracu zacala pak kopirovat djokovice nebo i nadala, protoze byli uspesni a to k atraktivite tenisu obecne teda urcite neprispelo, prave naopak
Reagovat
peRFect
Omluva,přemýšlel jsem v souvislostech.Ztráta z Paříže,která může být výrazná - při pohledu na jeho letošní statistiky na masters - ho ale může stát dost,pokud už jinam nepoletí.
Reagovat
Nola
to by mal vediet kazdy normalny fanda, ktory nesleduje tenis od vcera, naviac pred TM budu dostupne iba tohorocne body
Reagovat
Nola
to patrilo dole, nechapem preco to sem skocilo
Reagovat
Nola
to by mal vediet kazdy normalny fanda, ktory nesleduje tenis od vcera, naviac pred TM budu dostupne iba tohorocne body
Reagovat
Amputace
Tak. Dnes je to krásná popáteční vstávačka zase pro mě
Reagovat
mamina
Reagovat
TheRoyalBlue
Odhadujem, že v tomto pokročilejšom veku v akom ND je, najväčší problém nie je fyzicky ustáť tie zápasy na jednom turnaji, či je to GS alebo Masters, ale fyzicky to ustáť najmä s tou tréningovou záťažou a mať tú zápasovú prax konzistentnú. Už minulý rok Djokovič dosť turnajov vypustil a vyzeralo to akoby ani nepotrebuje takú zápasovú prax aby hral svoj top, no možno to predsa len nie je tak jednoduché pre neho. Možno dokonca aj Nadal by na to fyzicky a herne mal dať jeden GS ešte, ale nemá na to fyzicky ustáť tú tréningovú a zápasovú záťaž potrebnú na to, aby sa dostal do takej formy. Svalovú pamäť, fyzickú kondíciu a mentálne nastavenie treba neustále utužovať, ale zároveň treba s vekom aj viac regenerovať. Síce niečo ubudne z tej svalovej výbušnosti a z akcelerácie, ale zas to nie je tá najväčšia strata, navyše pribudne taktická vyspelosť a čítanie hry. Lenže tá regenerácia, tá regenerácia.
Reagovat
bogo
Za tie prešľapy ma sklamal Sinner. Hoci som ho začal obdivovať viacej ako Alkáča (ako fanúšik Noleho)...Súhlasím, že môže byť prekvapko. Čo tak GriDi ? Nikto ho tu nespomína, je nenápadný, ale zatiaľ reže súperov ako píla...
Reagovat
Krisboy
Wow, Dimitrov jako vítěz US Open by se mi moc líbil, ale myslím, že na to nemá...Sice těžcí soupeři mu odpadávají jako zralé hrušky (Alcatraz, Djokovič, Lehečka...), ale další favorité (Medvěd, Menšík, Sinner, Macháč) zůstávají.
Reagovat
Mantra
Počítat Menšíka a Máchu za favorita je dost odvážné
Reagovat
Krisboy
Nerozumíš tomu
Reagovat
Trojchyba_Mat
Je škoda, že nemůže být české finále
Reagovat
Mantra
Reagovat
paddy
Málem vyšly oba mé tipy na překvapení.

Gauff se ještě dokázala vysmeknout z oprátky, ale možná jen dočasně, protože jí čeká repríza wimbledonského osmifinále.
Chceme repete. Bojovnice Navarro podruhé během měsíce dokázala, jak se otáčí set proti Kostyuk smile

Popyrin si před zápasem věřil (tvrdil, že kdyby vyhrál TB na AO, tak i zápas). Ukázalo se, že Djo bez servisu je poloviční. smile

Jak už to bývá, Popyrin by mohl vypadnout už příštím kole s nevýrazným Tiafoe.
Zverev bude rád za finále a stále to vypadá, že Sinner, nejlepší hráč sezóny, chce dorovnat Alcaraze na 2-2.

Djokovič ukončil sezónu bez GS, ale rozhodně to nebylo tím, že neměl motivaci, jak neustále tvrdí někteří.
Před USO
"At 37 I thought, you know, I don't know, could this be the last chance? Maybe. So I had to push more than I have ever done,"

Mikina Lacoste s číslem 25 se ukazuje jako prokletí.

Rosewall udržel rekord věkově nejstaršího vítěze a tenisová karavana jede dál...
Reagovat
Marduch
Mel az takovou motivaci, ze prijel na GS turnaj bez jedineho zapasu na hardu v poslednich 5 mesicich.
"Jasne, OH ovlivnily cas straveny po nich, ale USO je GS, tak jsem prijel".
Reagovat
Orgasmator
Největší hříšník Sinner, jen to ne... Zlatej Alcatraz!
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Pokud vyhraje Sinner, tak to bude špatně pro tenis - vše je ještě hodně čerstvé. Takže ať si titul a slávu užije někdo jiný - třeba Jakub nebo Tomáš
Reagovat
paddy
Odlož nenávist a podívej se na kvalitu přeživších.
Sinner má letos 91 % a nebyl na OH, což je výhoda.
Sabalenku proto taky vidím na titul
Reagovat
Vlk-v-trave
Krvavé lázně nenasazených.

Po prvním dnu lze konstatovat, že letošní rok zatím nenasazeným tolik nepřeje, a to jak u holek, tak chlapů... ve třetím kole jsme měli ve hře dva slušné kmeny... podívejme se tedy jak se jim vedlo...

KMEN - Lenape (příbuzní Manhatana, těmi co prodali část NY)
palič trávy Griekspoor absolutně včera nevěděl kde je kurt... nevím, ale s některýma věcma by se nemělo přehánět...všech je třeba dělat s mírou, a tady Griekspoor evidentně selhal...Dimitrov ho rozebral jak starý budík... no škoda...
Hvězda týmu Etchevery to rozjel parádně a čekal jsem, že tohle by mohl dát,,, což by byl parádní upset... ovšem během třetího setu mu do toho začal remcat Pico, a celá hra se mu rozjela... opět se potvrzuje, že příliš mnoho informací hráči fakt nepomáha... těžká ztráta pro turnaj... čínská střela Shang nám po druhém setu zabloudila... další těžká ztáta, evidentně navigace selhala... no Comesaňa se hlavně nepohyboval po kurtu jak Fognini, ztratil ten pohybový fouňa drajv, a tím i zápas... nakonec tedy zůstal samuraj II. generace Nakašímá, který jako jediný včera zazářil a Mussettioho doslova přelstil...

KMEN - Oneida (význam - stojící kámen, příbuzní irokézů)
Německá lufthafe Niemeier 3.0 absolutně selhala... a trefit kurt bylo nad její síly,,, wrestlingová trhačka Stearns z nepochopitelných důvodů netrhala, a trhla turnajem, ikdyž Vekič se snažila a byla na ní milá,,, to asi Stearns dostalo... hodně blízko měla k postupu Halepka II., a jen se štěstím se Pavlínka ubránila kolapsu, bylo to hodně blízko, a tady je třeba Eleně Gabriele Ruse jak z leva tak z prava poděkovat a zatleskat za parádní turnaj... smile
Nikoho tak nepřekvapí, že jediná přeživší včerejška byla čínská zeď Wang...

Uvidíme...dnes, no hlavně doufáme, že dnes to naopak bude den nenasazených a bude se jim dařit mnohem lépe...
Reagovat
Vlk-v-trave
*všechno
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na tý fotce Joker vypadá, jak kdyby mu ulítly sršně
Reagovat
com
jen 4 letosni grandslamy smilesmile
Reagovat
Nola
hned poranu aspon trocha radosti maju niektori, mne je to sumak a ani som nevidela, a uz vobec neverila, ze moze vyhrat USO, Novak dlho slavil zlatu medailu a priprava asi stala za staru backoru, realisti to videli podobne, tak snad to vyhra novy vitaz, USO je nevyspytatelny turnaj, kde moze vyhrat ktokolvek

a rano ma potesilo, ze vypadol telefonista, nemozem si pomoct, ale ked vidim tie jeho nechutne oslavy a toho jeho tatka, ktory nahlas komentuje supera a k tomu to skladanie telefonu, takemu niekomu mozu fandit, len blaznivi amici, Franta klobucik
Reagovat
Tomas_Smid_fan
...Franta klobúčik, Popíku trhej!
Reagovat
dappe
Nezásobovat denně portál negativními, zbytečnými komentáři, tak sis za ušetřený čas mohla nějaký ten zápas i pustit.
Reagovat
Nola
LOL, rano som si pustila Zvereva, vcera som sla spat po dueli bab, rano som musela vstavat zlatko, to si predstav, potrebovala som sa vyspat
Reagovat
Liverpool22
Přesně jak píšeš. Finále OH sehrálo velkou roli a ovlivnilo výkon Noleho i Carlose. Nole dlouho slavil viz. mega oslavy v Srbsku, příprava tedy téměř žádná. Carlos byl zase po finále psychicky hodně dole, brečel, věřil si a těsně prohrál. Vše je spíš vina pořadatelů, že je program extrémně nahuštěný - pokud by se hrálo USO o cca 14 dní později nic by se nestalo - sezóna by se jen posunula. Loni to bylo podobné u holek TM a pak hned BJK Jak to vše dopadlo všichni víme
Reagovat
Orgasmator
Souhlas Bohužel, je to tak
Reagovat
bardunek666
Krásná zpráva po ránu.
Reagovat
annah
To je pěkná zpráva poránu! Tak teď doufám, že to vyhraje Sinner, a když ne on, tak Ruud nebo Paul, moji oblibenci. No a samozřejmě naši dva kovbojove, kandidátů je dost. Ale on si ten pohár odveze ještě někdo úplně jiny. Bude překvápko.
Reagovat
Orgasmator
Mít za oblíbence hříšníka, který dostál svému jménu, no nevím nevím
Reagovat
turista
Reagovat
Stopball
Ukázalo se, že dělat z Djoka favorita pro US Open, i když letos nevyhrál nic kromě olympijského turnaje na úrovni pětistovky, bylo jen zbožné přání jeho obživlých fanoušků. Psal jsem to sem už v lednu: Djokovič končí.
Reagovat
Nola
presne tak, vyhral iba "olympijske zlato" ktore ako jedine mu chybalo do jeho neuveritelnej zbierky, ja som ako fanusik spokojna nadmieru, kludne to mohol rovno zabalit po olympiade
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak, měl to zabalit
Ale on chce ještě min.1GS... To je pak těžký. Vůbec nebere ohled na fanoušky.
Reagovat
Nola
ma svoj vlastny rozum a na radu fanusikov zial neda, je presne ako vsetci velki hraci, neda si pokoja a neda, ked dostane kanara ako Federer, tak to snad pochopi.....
Reagovat
Patik
Problém mnoha fanúšikov je že to vnímajú len ako fanúšikovia a nie ako vsedni ludia s troškou empatie..Djokovič má svoje roky a už nepotrebuje vyhrávať turnaj jeden za druhým..už nepotrebuje byť vo forme väčšinu sezóny..ľudia by sa mali trošku vcítiť do jeho kože a uvedomiť si že má dve deti rodinu a čo sa tenisu týka drží snáď 99 percent rekordov..aj napriek tomu väčšina očakáva že má pred každým turnajom mindset žhaveho mladíka baziaceho po tituloch..on už to skrátka nepotrebuje ani nechce.
Reagovat
diskuse
Reagovat
gigin
Jaký šok, tvl?

K dispozici byly dvě jasné indicie, že Nolda hukne.

První - Popyrin před utkáním tvrdě trénoval s Gyrosem.
Druhá - turistovi se tu místo vytoužené 100 zobrazily otazníky.

Tady prostě nebylo kam.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, to chce si všímat detailů smile
Reagovat
Nola
Reagovat
aape
Reagovat
QacO
Tak škoda ale je to šport a idemo ďalej. Už od začiatku turnaja to nebolo úplne ono a hlavne podanie bolo dosť kostrbate....uvidíme co ma v pláne Djoko ešte túto sezónu ale dúfam ze v ďalšej nás veľa krát poteší ostávam veriaci. PS: Kráľ je iba jeden a volá sa NOVAK DJOKOVIC
Reagovat
turista
Ještě zbývají 3 měsíce do konce sezóny. Novak ještě nějaký usmolený titul uklohní.
Reagovat
aligo
Tak jsem spokojený, už je mi jedno, kdo vyhraje
Reagovat
com
Ja bych bral Ruuda smile
Reagovat
Krisboy
Já Macháče nebo Menšíka.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
aligo
Reagovat
Krisboy
Alexova životní sezóna pokračuje
Reagovat
com
smilesmilesmile SLÁVA smilesmilesmile

Co na to Australan? Zase nekolik dni nevyleze smile
Reagovat
Mantra
Psal vedle, že to přeci bylo jasné a už to psal dopředu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Špatný los... ATP kompot

Já Jokerovi prohru nijak nepřál, spíš aby zase vyhrál někdo jiný...
Ale Popík to i přes tohle vítězství nebude.
Reagovat
Orgasmator
Tak po těch úvodních kolech, když měl servis pod 50 %, nemohli doufat v titul, snad ani ti nejzarputilejší fanoušci, ale jak se říká naděje umírá až s posledním míčkem v tenise
Reagovat
turista
Proč ne? Vyhrál v Kanadě tisícovku.
Reagovat
Martan1
No tak se zdá, že jeho hlava a ruce ještě hráli antuku a pak to lítá, tak jak nemá. Carlito to měl asi taky tak
Reagovat
peRFect
Dnešní prohrou Novak klesl na 7 místo race a vzhledem k tomu,že obhajuje Paříž,může reálně chybět na turnaji mistrů.Řekl bych,že Asii letos nevynechá.
Reagovat
Mantra
Reagovat
Ondra979
no tak konecne se ten zebr srovnal...jinak dnes urcite prekvapeni, po olympiade vypadal, ze ho zastavi jedine Zverev ve forme nebo nekdo ve finale, coz se nepotvrdilo a je to dobre. zapada to do jeho vysledkove nevyraznejsich vykonu s vyjimkou olympiady a W, jeste samo semi na AO, ale tam byl vzdycky silnejsi nez tady. jsem zvedav co predvede pristi rok, ale snad uz ta jeho konzistence co mel driv je definitivne pryc, uz bylo konecne na case
Reagovat
Meceon
Je to legenda, král a nejlepší hráč co kdy stál na tenisovém kurtu v celé jeho historii...Letos si splnil sen výhrou na olympiádě a může si tenis pouze užívat...Nakonec i Popyrin to řekl jasně, že porazil nejlepšího hráče všech dob
Reagovat
Ondra979
nejlepsi hrac vsech dob to neni, to je totiz subjektivni meritko, a kazdy na to muze mit jiny nazor, je pouze statisticky nejuspesnejsi a vytezil proste hodne z toho, ze next gen a next next gen byla slaboucka ..tak to je. ale jo, spatnej fakt neni, jen na te siti obcas vypada komicky :)
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Je nejlepsi hrac vsech dob...to je bez debat.
Reagovat
peRFect
Nejúspěšnější.To je ten správný výraz.
Reagovat
Ondra979
no a ja rikam ze neni, a neudelas s tim nic. protoze nejlepsi hrac vsech dob =! statisticky nejuspesnejsi hrac, to je celkem jednoduche, ale kdo to nechce chapat, tak to chapat nebude. pro me je nejlepsi hrac vsech dob Laver a jak rikam, kazdy to muze mit jinak, pro nekoho je to Rafa, pro nekoho Borg atd..
Reagovat
diskuse
Nooooo.... Malý Ondrášek nezvládá, když GOATkovic vítězí, ale ani když GOATkovic prohraje. :)) hihi Emotional damage. Hihihihi

Uvědom si, že názor bezcenného prvoka jako jsi ty nebo peRFect, je naprosto irelevantní. To už se člověk může zeptat kusu prochcaného masa zavěšeného na háku na jatkách a vyjde to na stejně. :) hihi

Djokovič vítězí v anketách o nejlepšího hráče všech dob na různých serverech a sami legendy sportu včetně Agassiho, Nadulla, Samprase, Wilandera či McEnroe ho označili za The GOATa. Za Djokovicem stojí fakta, stats, okolnosti, styl hry, H2H bilance, level konkurence, příběhy i legendy a mytologie.... Nasbíral více turnajů v nejtěžší éře tenisu než Federer a Nadal dohromady. V podstatě všechno hraje do karet Djokovici. Byl schopný dominovat několika generacím včetně té poslední, která je silnější než generace z doby temna Federera nebo konkurence Nadala na antuce v první části jeho kariéry. O tomhle se může labilnímu uzlíčku nervů Rogerovi nebo nadopovanému podvodníkovi Dopalovi jenom zdát ve snech. :)) Nakonec má Djokovič i více trofejí Laureus pro nejlepšího sportovce planety než Federer nebo Bolt. Hihi.

Laver je na krásném druhém místě v historickém pořadí, protože velkou část kariéry nečelil tomu nejlepšímu, co na okruhu bylo. Borg na třetím, protože ho začali porážet těsně před důchodem.

Samozřejmě, ty jsi emocemi hnaný malý zvířátko, které nemá mentální kapacitu tohle pochopit.. jsi příliš zakomplexovaný, nevzdělaný omezený. A tak to má být. Pejskové štěkají a karavana jede dále. Teď se můžeš ztratit ve své irelevantnosti. Hihi. :))
Reagovat
Amputace
Nejtěžší éra tenisu

A člověk by si myslel, že od tebe bude na chvíli klid.
Reagovat
diskuse
Prime Federer, Prime Nadal, Prime Wawrinka, Prime Murray, Prime Del Potro, Prime Cilic, Prime Ferrer, Prime Tsonga, Prime Berdych, Prime Nishikori a další a další.... Djokovic nabral v tomto období nejvíce trofejí z big 4. Všechno ostatní je pouze zoufalý pláč a výmluvy. Hihi. :)) Fakta se okecat nedají.
Reagovat
Mantra
Aha. Dnes je Nadul legenda
Reagovat
diskuse
Dal jsem ho zde na TP na sedmé místo historických tabulek před časem. Nejsem totiž zaujatý jako někteří. :))
Reagovat
Amputace
Tvl, tak jsem si to výjimečně dočetl celé a ono tam jsou ještě větší pecky

"Borg na třetím, protože ho začali porážet těsně před důchodem."

To opět dokazuje, že tenis sleduješ nanejvýš pár let, zkrátka ses jen svezl na glory hunter notě jeho úspěchů, rozhodně nejsi žádným jeho ultra fanouškem, co mu fandil před rokem 2011 (důkazem budiž už jen to, že nejsi schopen mi odpovědět na otázku, jak dlouho tenis sleduješ). Pro tvoji informaci: Borg tenisový důchod vskutku nezažil, protože ukončil v 25ti letech kariéru. A porážet ho nezačali tím tuplem - Borg je naopak ekvivalentem toho (a příliš často se to ve sportu nevidí), čemu se říká "skončit na vrcholu". Loučil se čtvrtým vyhraným FO v řadě a finále ve Wimbledonu a US Open. To, že ta finále prohrál, rozhodně není žádná známka úpadku, naopak všichni čekali, že s McEnroem vznikne v dalších letech skvělá rivalita a budou se přetahovat o tituly. Ale Borgovi chyběla motivace a tenis a mediální život slavného sportovce už ho nenaplňoval. Srovnáváš věci, o kterých vůbec nic nevíš. Podstatné pro tebe je, že Djokobitch má nejvíce titulů a zbytek pro tebe není podstatný, nebo přinejmenším považuješ za nepodstatné zajímat se o něj důkladněji.
Reagovat
diskuse
Četl jsem to jenom do "Od kdy sleduješ tenis?" :)
Vzhledem k tomu, že jsem tě v předchozím článku před pár dny naprosto argumentačně rozdrtil a nezmohl jsi se na adekvátní protiargumenty ani na odpovědi týkající se jasných tvrdých statistik, proč Nadal utíká od Djokovice mimo antuku, tak nemá smysl ti odpovídat. To si musíš zasloužit. :)) hihi

Samozřejmě že Borg nemůže být před Djokovicem a může být max na třetím místě historických tabulek. Četl jsem knihy a viděl dokumenty. Když to Borg vzdal v Prime hned, jak přišly jeho první porážky před důchodem a ztráta motivace, tak je to v přímé kontradikci. Neměl odpovídají reakci na diverzitu v podobě McEnroa na Wimbledonu. Nezachoval se jako šampion, který chce zdolávat výzvy. Nejenom že mu to ublížilo statisticky, ale zranilo to i jeho obraz jakožto legendy. Sám to vycítil při pokusu o comeback, který dopadl katastrofálně. Nakonec potrestal sám sebe.
Reagovat
Amputace
Ty mi ale cpeš něco, co já jsem vůbec nerozporoval. Ve sto příspěvcích jsi mi sděloval, že Djokovič je lepší hráč než Nadal. S tím já souhlasím. Já jsem se tě, zaprvé, jasně zeptal, jak se Nadal Djokovičovi vyhýbá na AO, když tam hrál čtyři finále, ve kterých Djokovič nebyl. A zadruhé, jak si to vyhýbání se Djokovičovi reálně představuješ - že třeba schválně s někým prohraje už ve čtvrtfinále, protože má strach, že by ve finále hrál s Djokovičem? Ani na jednu z těchto otázek, včetně té, jak dlouho sleduješ tenis, jsi mi stále nebyl schopen odpovědět.

Jsi urážka vzdělávacího systému. Člověk naprosto neschopný pochopit meritum diskuze a jen si fanaticky prosazující to své. Odmítám s tebou dále ztrácet čas.
Reagovat
Patik
Ak sa niekto normalny hada dlhšie s hlupákom tak sa hádajú dvaja hlupáci.
Reagovat
Krisboy
Tihle dva se hádají už roky
Reagovat
Patik
Amputace už asi desiaty krát píše že s nim končí
Reagovat
diskuse
:DDDDD
Reagovat
Amputace
V tomto uznávám svoji slabinu. Když zkrátka vidím hloupost v tak krystalické podobě, se svojí cholerickou povahou se jen málokdy dokážu ovládnout. Už je to lepší, než v minulosti, ale stále je na čem pracovat
Reagovat
Krisboy
Ano, práce na vás obou by měli psychiatři až nad hlavu.
Reagovat
Amputace
Reagovat
Amputace
Tradičně nikoho nezajímáš, takže ti nezbývá, než se vměšovat do víru dění, což? Smutné.
Reagovat
Patik
Ja to chápem a poznám to.
Reagovat
diskuse
Hups, takže jsi nepochopil kontext předchozích příspěvků z předchozího článku a opět nelogicky vytrháváš podmnožinky z celkového obrázku. V neposlední řadě jsi nebyl schopný akurátně adresovat protiargumenty a odpovědět na mé teze a otázky. Jsi urážkou logického uvažování a egoistický sociopat, který si nezaslouží ničí čas, když sám nejsi schopný adekvátně reagovat na původní text mých příspěvků bez fabulací a faulů. :)) hihi Jak jinak, když nechápeš ani původní jádro textu - není možné čekat mnoho. :)) Vybal si lego a omalovánky. :)
Reagovat
Amputace
Ty nejsi ani schopen pochopit, že s tím, co jsi psal, jsem souhlasil Tedy že Djokovič je komplexnější tenista, hrál více GS finále napříč různými povrchy atd. - viz ta tvoje čísla. Tady není předmět k diskuzi. Jak mám vyvracet něco, s čím souhlasím? Co mě naopak zajímalo, jak zdůvodníš tvrzení, že se Nadal Djokovičovi systematicky vyhýbal. Jak to probíhá v praxi? Schválně vypadne v prvním kole Wimbledonu, aby nemusel hrát s Djokovičem finále? Nebo jak? To není podmnožinka, ale normální otázka, na kterou mi nejsi schopen dát odpověď. Stejně jako na otázku, jak dlouho sleduješ tenis.
Reagovat
Liverpool22
Borg neskončil kariéru na vrcholu Máš pravdu v tom, že náhle "přerušil" kariéru po USO 1981, ale pak hrál ještě v letech 1982 - 1984 např. v Monte Carlu či Stuttgartu. Navíc se ještě v letech 1991 - 1993 pokusil o návrat, který se však nepodařil a skoro furt prohrával. Tímto si dost pokazil renomé - vracet se neměl, ale asi potřeboval prachy jelikož to byl rebel a miláček žen či dívek.
Reagovat
diskuse
Reagovat
Amputace
Ano, máš pravdu. To jsem si neuvědomil.
Reagovat
lars
Laver nevyhral TM
Reagovat
Ereinion
souhlas, Djokovič má za mě nejlepší konzistenci a dlouhověkost. Spolu v kombinaci s tím, že pořádnou mladou konkurenci měl až od svých 36 let to nakonec znamenalo v součtu nejvíc GS. Takže statisticky nejúspěšnější ano, GOAT je ale pořád diskutabilní - pro hodně lidí je hlavní jak byl hráč dominantní ve svém peaku a tady nemůžem říct že je na tom líp než Federer, Borg nebo Laver. Fanoušci Rafy pak můžou říct, že nejlepší peak je Rafa na antuce, no a taky mají svou pravdu.
Reagovat
Nola
LOL, plac este viac, je to momentalne najlepsi hrac historie /kym ho niekto neprekona/, ti ktori ho nemaju radi by to mali uznat /takto to okomentoval komentator v zavere zapasu Zvereva, videla som posledny set poranu/ ale fanatici to nikdy neuznaju, co koho zaujima kto s kym, ako preco, next gen a podobne kecy, prave to je natom skvele ako si dokazal poradit s mladymi, co sa o eleganovi povedat velmi neda, ten nezvladal uz pubertaka Rafu.....
Reagovat
Ondra979
tak nevim kdo dnes place..ja to urcite nejsem ale to je vedlejsi. jak rikam, pro me a spoustu dalsich fans neni nejlepsi hrac historie, to si kazdy ma pravo posoudit jak uzna za vhodne, to je neco jineho nez statisticky nejuspesnejsi hrac, a to mu nikdo neupira, ale neni od veci poukazat na to, ze konkurence mu dorostla az letos, coz je taky fakt a vytezil z toho v poslednich letech v podstate maximum mozneho, pubertak Rafa s tim nema co do cineni, ale tak kopnout sis musela, chapu ze nemas naladu
Reagovat
Nola
aky je rozdiel medzi najuspesnejsim a najlepsim, no daj, ako sa to posudzuje? a predstav si, ze vobec neplacem, ja som naopak nadmieru spokojna s jeho karierou a uz nic velke od neho neocakavam, misia je splnena, ked som mu zacinala fandit, bol este v plienkach, pacil mi, ako nebojacne hra, ako si veri, ze moze porazat tych naj.... v tej dobe som milovala aj Tsongu, vobec som netusila, ze z neho vyrastie taky velky hrac, par fanusikov nasadlo na rozbehnuty vlak Federera, ja nie, ani na Nadala, ktory ho zacal systematicky porazat kdekolvek, vydrzala som do konca, na velke chyby bezpochyby, ale je to rovny chlap, ktory sa nedal zlakat establischmentom a aj ked nemohol byt ucastny na niektorych GS a z jedneho ho vylucili /dnes je jasne, ze to bolo ucelove/ dokazal to, co by vacsina tenistov nikdy nezvladla
Reagovat
Ondra979
no je tam samozrejme rozdil, jestli to nechapes tak ti to vysvetlovat uz nebudu, nema to cenu..ano, jinak toho dokazal hodne, to nikdo nerozporuje, ale pro kazdeho automaticky nejlepsi neni, protoze to je proste neco jineho nez nejuspesnejsi..k ostatnimu se vyjadrovat nema cenu, to, ze ho nepustili do Australie bylo naprosto ok, protoze nedodrzel tamni pravidla, na uso uz ho pak pustit spis meli, to je muj nazor a mam na nej plne pravo
Reagovat
turista
Hlavně je to všechno pryč, historie a to se nedá změnit.
Reagovat
Amputace
No velký - protože statistika (ale to ty nikdy nepochopíš) má okolnosti. Není to jen číslo existující ve vesmíru samo o sobě. Já jsem bez debat schopen uznat, že Djokovič je nejlepší hráč své generace. Ale jak ho chceš srovnávat s Laverem, Borgem? To zkrátka nejde v žádném sportu.

A rovný chlap za mě fakt teda není. Viz jeho divadélka.
Reagovat
peRFect
Většina (výrazně nadpoloviční) basketbalového světa za nejlepšího hráče považuje Jordana.Přitom je 3-4 statistiky nejúspěšnější a nikdy nedržel většinu zásadních rekordů.
Už chápeš ten rozdíl mezi nejúspěšnější a nejlepší? Novakovi jeho úspěchy rozhodně nikdo nebere.
Reagovat
Nola
chlapci ja vam fakt nezavidim, stale obhajovat nieco neobhajitelne, majte pekny zivot
Reagovat
diskuse
:)) Tragédi nezvládají, že Djokovic drží většinu ukazatelů, podle kterých se posuzuje nejlepší hráč všech dob. Kolem roku 2010 pro ně statistiky byly to nejdůležitější. Teď je tomu jinak. Stačí se podívat na staré diskuse. Hihi. Pokrytectví v celé své kráse. Djokovič nám tu vychoval celou generaci zlomeného a zakomplexovaného TP. Možná by se jim měl Nole složit na ústavní léčbu a terapii, aby se jim ulevilo :)) hihi
Reagovat
Nola
mne je to sice sumak, hadat sa s Ondrom a Amputkou, je ako hadzat perly sviniam, ale ked si spomeniem ako Fedex fans stale Nadalovcom davali do pozornosti pocet GS, cisla na NO1, napriek tomu, ze Nadal mal neskutocnu bilanciu H2H v tej dobe, tak sa iba pousmejem, ked ho Nadal prekonal v pocte GS uz na tom vobec nezalezalo, elegancia, styl a.p. vstupila do popredia, dnes uz bojuju oba tabory, ale ved o tom su diskusie, nech si to kludne haja, podla pocitov, to robi predsa kazdy fanaticky fanda
Reagovat
Amputace
Celé, co říkám, že sdělit o někom, že je "nejlepší nelze. Nelze to v žádném oboru, byť sport na rozdíl třeba od umění je na tom určitě lépe, neboť má měřitelné hodnoty. Problém ale je, že tyto hodnoty se proměňují v čase. Že ty rozporuješ tyto zcela základní pojmy vážně není můj problém. A nepovažuji to ani za předmět hádky, ale za prosté neuvědomění si pojmu. Asi jako kdybych ti tvrdil, že dream znamená v češtině sen a ty mi to vyvracela.
Reagovat
Nola
ja nic nerozporujem, ja tvrdim, ze momentalne je najlepsim tenistom historie Novak, za tym si stojim, ako to vy nazyvate ma nezaujima, najuspesnejsi a.p., tak daj kto to je.... Nadal? ano na antuke, tam bezpochyby, inak nema ziadne cisla, ani uz len NO2, mozno najdlhsie TOP10 a ty dobre vies, ze som sa nikdy nehadala, vies ako to chodi, kde sa dvaja hadaju, treti vitazi, a to plati dnes uplne do bodky
Reagovat
Patik
Divím sa že tieto konverzácie Nadal verzus Djokovič stále žijú..to sa tu riešilo takmer pred dekádou..teraz už to nieje relevantné.
Reagovat
Amputace
Ty to též nechápeš? Kde je v té diskuzi téma Djokovič versus Nadal? Snad počtvrté píšu - Djokovič je nejlepší ve své generaci, ale odmítám tvrzení, že lze říct, jestli je nejlepší v historii. Podle mě to totiž nejde u žádného sportu.
Reagovat
Patik
Pohode pohode
Reagovat
Amputace
Jo, fajn. A já celé, co tvrdím, že to s určitostí říct nelze.

Nadala tam vůbec netahej. Djokovič je nejlepší ve své generaci, protože s tou je měřitelný a tu evidentně překonal.
Reagovat
Amputace
Kolem roku 2010 ty jsi ještě nesledoval tenis, tak se uklidni.
Reagovat
diskuse
To je jenom tvá mylná domněnka, ostatně jako všechno, co zde vypustíš ze své pussynky. Hihi :))

Začal jsem na Nalbandianovi. :))
Reagovat
Amputace
Takže od jakého roku?

Mimochodem: já pusou nepíšu - nevím jak ty, ale je pravda, že u tebe bych se tomu nedivil.
Reagovat
diskuse
Hups a už se chytáš na slovíčkách a nevědomky tak dáváš na odiv, že nechápeš ani přenesený význam.

Topíš se pomalu jako Nadal na Turnaji Mistrů. RIP.

I když v tvém případě by sedělo spíše "RIP IN RIP IN PIECES" či nějaká jiná podobná nelogická srajda, které budeš rozumět.
Reagovat
Amputace
Od jakého roku?
Reagovat
Martan1
Je to GOAT, GOAT. Stačí ? Možná by bylo pro každého nejlepší aby každý příspěvek k jakémukoli tématu začínal třeba takhle " Ostatně soudím, že Djokovič musí být uznán jako goat každý den tenisportálu existence". Řekněte prosím všichni Diskuzi že je Novak goat, ať už ty nekonečné debaty skončí. Třeba ho to uspokojí a přestane urážet ostatní skvělé tenisty a to zejména nejlepšího hosta antuky.
Reagovat
Martan1
Goata antuky, samozřejmě
Reagovat
Ereinion
Djokovič je GOAT pomalýho hardu, tam je to bez debat
Reagovat
Amputace


Například Dominik Hašek. Jako kluk jsem ho miloval, četl jeho knížky, je to za mě jednoznačně nejlepší gólman své generace - dalo by se samozřejmě polemizovat, ale čísla má nejlepší. Jenže jak chceš takového gólmana srovnávat třeba s Plantem, který chytal o padesát let dřív nebo naopak se současnými gólmany?

Ty nechápeš rozdíl mezi pojmy. Je nejprodávanější kniha zároveň nejlepší? Není. Vy všichni fanatičtí zbožňovatelé Djokoviče očekáváte, že s ohledem na jeho mimořádné statistiky, se všichni, včetně lidí, které tenis vůbec nezajímá, obřadně spojíme a prohlásíme, že Novak Djokovič je nejlepší hráč, co to kdy hrál. To se ale nikdy nestane. Smiř se prostě s tím. Uspokojuj se do zbytku života tím, že jsi fandila tomu nejlepšímu, ale realita je, že objektivně je to nesdělitelné - vzhledem k tomu, jak výraznými proměnami sport prochází. Djokoviče prostě nesrovnáš s Laverem či Borgem, ani kdyby ses zbláznila.
Reagovat
diskuse
Pelé > CR7 a Messi

Kharlamov > Gretzky

Bobby Fisher a Kasparov > Magnus

Roberto Duran > Mayweather

Hihihihihihihihihi? :)
Reagovat
Amputace
To se mě jako ptáš, jestli je to vtipné, nebo co má znamenat ten otazník za tvým hysterickým a dnes již obligátním "hihi"?
Reagovat
diskuse
Pelé je podle tebe lepší než Messi a CR7 v tom případě. Hihi. :)) Dobře tedy amPUTAcia.
Reagovat
Amputace
Podle mě je to neposouditelné a naprosto nesrovnatelné. O to jde. Ale na to jsi příliš hloupý, abys to pochopil.
Reagovat
diskuse
V tom případě jsi lhal v roce 2022 a jsi pokrytec. :)) Kdo ví, možná jsi chtěl jenom okouzlit svého idola Forehanda, který tam psal v té legendární tisíci komentové diskusi srance o Pelém též. Chápu, středoškolské zbožštění idola Petera. Nejspíš jsi ho chtěl ohromit. :)) Bizár. hihi Děkujeme a posíláme klíčenku.
Reagovat
Amputace
Najdi mi tu diskuzi. Dokud tak neučiníš, je to pouhý blábol. Nikdy jsem nenapsal: "Ronaldo je GOAT.". Jestli ano, smažu si profil a už mě tady nikdy neuvidíš.
Reagovat
diskuse
Diskuse z období MS v Kataru. Bylo tam přes 1000 příspěvků a celkové statistiky big3 od Jiráska, které pravidelně aktualizoval. Klidně si to dohledej, aspoň uvidíš, jaký hloupý patetický pokrytec jsi, když jsi tam povyšoval CR7 a Messiho nad Pelého. Já s tím ztrácet čas nebudu. Hihi. :))
Reagovat
Amputace
To je možné, že jsem udělal. Rozhodně jsem ale netvrdil o nikom z nich, že je to goat. Já si též myslím, že Djokovič je lepší tenista než Borg nebo Laver, ale to je pouze můj názor, nic jiného. Nelze to objektivně změřit. Tvrzení někdo je v něčem NEJLEPŠÍ já zkrátka nemám rád a snažím se vždy dívat na fakta z více úhlů.
Reagovat
Nola
toto je debata fakt pre blaznov, sem sypat nejakych sportovcov, ktori reprezentuju kolektivny sport, to nejde zrovnat ani vo vesmire, chlapi dajte si pohov, mne ste tak smiesni, to mozte rovno stvorhru v tenise sem supnut aj bratov Bryanov, ktori dominovali v tejto discipline
Reagovat
diskuse
Ne, já tu jenom zmínil Pelého, protože amPUTAcia zde ke konci roku 2022 psal, že je nemožné, aby Pelé byl THE GOAT ve fotbale, protože CR7. Takže ho teď jenom odhaluji jako malého kloučka pod pokryteckou dečkou. Hihi.

Samozřejmě, že Messi, Pelé, Jordan, už vůbec ne CR7 se nemohou rovnat GOATUM jako jsou Djokovič, Ali, Karelin, Usyk nebo Bolt. :))
Reagovat
Amputace
Ty jsi reálně takové psycho, že si pamatuješ co jsem tady psal téměř před dvěma lety? To je jen další z důkazů, že jsi zkrátka nemocný člověk a měl bys to začít konečně nějak řešit.

Nehledě na to, že si to pamatuješ špatně. CR7 jsem určitě jako goata nikdy neoznačil, byť ho mám vcelku rád. Nikoho bych totiž neoznačil za goata, to dělají jen deb.ilové se selektivním myšlením a bez schopnosti kritického uvažování. Za mě jediný reálný GOAT je Ludwig van Beethoven, jestli je goat Djokovič, Gretzky, Hašek, Messi, Woods mám dnes, ve svém věku, už úplně u prdele. Pokud jsem někdy napsal "Ronaldo je GOAT", najdi mi tu diskuzi.
Reagovat
diskuse
První odstavec na tebe platí perfektně. Krásná projekce, podle sebe soudím tebe. TP by se ti měl složit na terapeuta. :)) Zbytek jsem nečetl, ztráta času a energie. Hihi. :)
Reagovat
Amputace
Najdi mi, kde jsem napsal, že Ronaldo je goat, protože to není pravda. A já si, co jsi tady kydal rok zpátky, vážně nepamatuji. Jediné, co vím, že to byly sračky.
Reagovat
Amputace
Jsi opravdu tak nechápavá? Nejsi schopna chytit, že kolektivní/individuální sport tady není vůbec meritum věci, ale že jde o tu časovou prohlubeň mezi srovnávanými subjekty? Že prostě říct, jestli je objektivně LEPŠÍ sportovec Borg, Laver nebo Djokovič nelze? Protože mezi nimi je čtyřicet let, což je doba, za kterou se ten sport, ale i jeho statistické posuzování kompletně změnilo? Například za dob Borga mělo AO nulovou prestiž a většina velkých hráčů tam nejezdila, protože to bylo takříkajíc z ruky. Jak by mohl tedy z pohledu těchto okolností například Borg konkurovat Djokovičovi v počtu GS, když hrál prakticky jen 3 GS ročně? A těchto příkladů najdeš desítky. Úplně jinou hodnotu a prestiž má třeba dnešní Masters, než mělo tehdy. Uvědomuješ si vůbec, o čem se tady reálně bavíme?
Reagovat
Nola
boze, ty uz salies, este sem daj nieco, to AO je bonbonik, ked Nadal ho tuzil vyhrat 2 krat, tak nevahal potopit Djokovica, prosim uz sa nestrapnuj radsej
Reagovat
Amputace
Jak potápím Djokoviče?
Reagovat
Orgasmator
Někdo prostě čte nejlepší jako nejoblíbenější
Reagovat
turista
Mohlo to ještě rok počkat.
Reagovat
RFanousek
To co obhajuje nemá vliv na to jestli bude hrát TM. Prostě musí být mezi osmi nejlepšími letos, bez ohledu na to, co kde uhrál loni.
Reagovat
annah
Takže to má vliv, ne? Když neobhaji, nebo aspon se nedostane do vyssich kol, nebudou body.
Reagovat
peRFect
Asi ti uplně nerozumím,ale to nevadí ))
Reagovat
Marduch
Zebricek race nema s obhajobami nic spolecneho.
Reagovat
Amputace
U TM se řeší race postavení za daný rok, nikoli žebříčkové umístění. Tzn v race mohu být nejlepší (nejvíce jsem toho v tomto roce vyhrál), ale přitom být v žebříčku třeba třetí.
Reagovat
peRFect
já tomu rozumím,reagoval jsem,jen se to napsalo až nahoru.
Reagovat
peRFect
hovoříme-li o race před TM,tedy posledním turnajem sezóny,pak ale těžko mohu být první a v rankingu třetí,to si myslím,že matematicky nemůže vyjít.
Reagovat
Amputace
Může... Můžeš začínat sezónu jako padesátý, vyhraješ 3 GS a 3 Masters, hráč, který je první v žebříčku, a tedy vše obhajuje, se ve všem, co ty vyhraješ, dostane alespoň do finále, tudíž poztrácí minimum a zbytek, co jde, vyhraje on. V takovém případě není naopak možné, aby tys byl před ním, byť v race povedeš. Matematicky možné to vážně je, ale většinou race a žebříček více méně odpovídá.
Reagovat
diskuse
Ty jsi opravdu ještě větší malé kopýtko a tupelo, než jsme doufali. Takový peRFect že second handu..... Švýcarské hodinky, do kterých jejich majitel naejakuloval a ztratily na na lesku. Akorát, tě ty jsi ten lesk nikdy neměl.
Reagovat
turista
Myslím že se vynasnaží aby na TM nechyběl. Novak když se něco nepodaří tak občas změní plán turnajů. V Asii se mu tradičně dařilo tak by tam mohl letos zajet.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist