Další rekordy bratrů Bryanových: Sezonu zakončí opět jako světové jedničky

19. 8. 2013, 20:57
Aktuality 3
Američtí tenisté Bob a Mike Bryanové mají po nedělním triumfu na turnaji v Cincinnati jistotu, že zakončí popáté za sebou sezonu jako světové jedničky. Ještě nikdy v historii žebříčku ATP se žádné dvojici nepodařilo zajistit si první místo na konci roku tak brzy.
Profily hráčů
Bob a Mike Bryanovi

"Zajistit si zakončení roku na 1. místě světového žebříčku už takhle brzy v průběhu sezony je jako splněný sen," řekl Bob Bryan. "Je to vždy naším cílem na začátku každé sezony a tohle nám teď dodá spoustu sebevědomí pro US Open. Je toho před námi ještě dost a my chceme ještě sešlápnout plyn," dodal.

Pětatřicetiletá dvojčata budou jedničkami podeváté v kariéře, což je další rekord. Letos Bryanové vyhráli už deset turnajů včetně dosavadních tří grandslamů.

Bob a Mike BryanoviV součtu s loňským triumfem na US Open vyhráli jako první pár v open éře čtyři grandslamy v řadě a pokud by se jim letos podařilo vítězství ve Flushing Meadows zopakovat, dosáhli by na kalendářní Grand Slam jako první dvojice od roku 1951.

Vítězové 92 turnajů ATP vůbec jako první v historii mají v držení všechny grandslamové tituly i s olympijským zlatem, které získali loni v Londýně.

Bryanové mají v žebříčku 11.985 bodů, rakousko-brazilský pár Alexander Peya a Bruno Soares na druhém místě jich má 4.985.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Jó, kdyby Petra byla dvojčata, to by se jí to taky vyhrávalo.. :D
Reagovat
a.magerova
Mám je ráda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist