Další cíl? Davis Cup, tvrdí Nadal

3. 2. 2009, 11:48
Aktuality 6
Novou sezonu začal nejlépe jak mohl: do své sbírky získal jednu ze dvou grandslamových trofejí, která mu ještě chyběla. Dalším cílem Rafaela Nadala je výhra v Davis Cupu. "Je to spíš sen, než cíl," říká světová jednička.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© australianopen.com)

Jen den poté, co v Melbourne znovu porazil Rogera Federera a získal ohromně cenný titul, už Rafael Nadal mluvil o svých dalších plánech. "Mým cílem je Davis Cup, který jsem loni nemohl dohrát. Vyhrát ho je letos mým snem," svěřil se rodák z Mallorky španělským novinářům.

V minulé sezoně měl být Nadal hlavní zbraní daviscupového výběru své země, v ten nejdůležitější okamžik - před finále v Argentině - ho ale zradilo koleno. V Jižní Americe proto museli 'salátovou mísu' pro svou zemi vybojovat jeho spoluhráči a díky nim Španělsko získalo týmovou trofej potřetí během posledních osmi let.

"Je to spíš sen, než cíl," dodal Nadal, který stále ještě nepotvrdil účast v prvním kole soutěže, v němž Španělsko začátkem března narazí na Srbsko vedené Novakem Djokovičem.

Pokud by se jeho zemi letos znovu dařilo, mohl by si Nadal zahrát ve finále Davis Cupu s Rogerem Federerem, kterého v Melbourne porazil ve třetím grandslamovém finále v řadě. I to by mohlo hrát roli: při předávání trofejí na Australian Open bylo na jindy klidném Švýcarovi znát, jak ho další důležitý prohraný souboj mrzí, během své řeči se dokonce rozplakal.

"Ani jsem si to vítězství nemohl pořádně užít, když jsem viděl, v jakém stavu je Federer po prohraném finále," přiznává Nadal. "Myslím, že ze sebe udělal psychickou pevnost, která teď padla, ale to se může stát komukoliv."

Po vítězství v Melbourne se Nadal může stát teprve třetím tenistou historie, který během jednoho roku vyhraje všechny grandslamové tituly. K tomu ale potřebuje ještě obhájit tituly z Roland Garros a Wimbledonu a poprvé v kariéře uspět také na US Open. "US Open je turnaj, který mě pokaždé trochu vyčerpá. Je škoda, že jsem loni přiletěl unavený. Mým cílem je pořád se zlepšovat, protože jen tak můžu vyhrát - nebo se aspoň o to pokusit - Grand Slam."

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafa už má jedno víťazstvo v Davis Cupe...takže si ide po druhé...:)
Radšej by si mohol dať za cieľ konečne US Open...ale aj tak VAMOS RAFA...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Když se ho bude držet zdraví, to samé platí o Verdascovi a hlavně pokud nebude nehrající kapitán pořád stavět marného Ferrera, mají Španělé velké šance na obhajobu...
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej, cože? Marného Ferrera? Si děláš srandu ne? Však on ti ještě ukáže!!
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco je o třídu výš a navíc má dvakrát lepší servis.David je už poslední rok totálně z formy a na velkých turnajích nehraje takřka nic na hráče jeho kvalit.
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco není o třídu výš, ani náhodou. Momentálně hraje líp než David, ale to se velice rychle může změnit, je to tenis. Neazapomeň, že ještě nedávno byl David pátý na světě a vzpomeň si, jak hrál na US Open 2007, neobo na Masters 2007. Však on se do toho zase dostane.
Reagovat
smazaný uživatel
nikdo netvrdí že ne,ale momentálně je verdasco o třídu výš tak se s tím smiř:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist