Čtyři nejvýše nasazené postoupily do semifinále

21. 3. 2008, 09:17
Aktuality 0
Poprvé v historii tunaje v Indian Wells postoupily do semifinále žen čtyři nejvýše nasazené tenistky. Dvojku Kuzněcovovou a čtyřku Šarapovovou doplnily dvě Srbky, nejvýše nasazená Ana Ivanovičová a turnajová trojka Jelena Jankovičová. Té ve čtvrtfinále vzdala Lindsay Davenportová, jednička Ivanovičová si poradila s Ruskou Zvonarevovou.
Ana Ivanovičová postoupila v Indian Wells do semifinále - v něm narazí na krajanku Jankovičovou

Dvacetiletá Srbka Ana Ivanovičová nepřipustila ve svém čtvrtfinálovém souboji překvapení a po snadné výhře 6-1 6-4 nad Verou Zvonarevovou postoupila do semifinále. Ivanovičová svou výhrou zabránila postupu už třetí Rusky do semifinále. O své druhé letošní finále se utká s krajankou Jelenou Jankovičovou.

Turnajová trojka Jankovičová se v Kalifornii prezentuje dobrými výkony, ve čtvrtfinále proti domácí Davenportové však příliš možností se tenisově "projevit" nedostala. Lindsay Davenportová totiž zápas vzdala po prvním prohraném setu kvůli bolesti zad. "Už po prvních dvou gamech to začalo pěkně bolet a bylo těžké se otáčet," řekla po utkání zklamaná Davenportová. Naděje publika v Indian Wells na to, že titul v ženské soutěži získá některá z domácích hráček, definitivně pohasla.

V pěti dosavadních vzájemných střetnutích už čtyřikrát uspěla o dva a půl roku mladší Ivanovičová.

Kromě turnajové jedničky Ivanovičové a trojky Jankovičové do semifinále postoupily také další nejvýše nasazené Rusky Světlana Kuzněcovová a Maria Šarapovová, což se mezi ženami v Indian Wells stalo poprvé v historii. V mužském turnaji se prvním čtyřem nasazeným hráčům podařilo postoupit do semifinále dvakrát v 80. letech.

Záznam: Ivanovičová - Zvonarevová

Záznam: Jankovičová - Davenportová

WTA Indian Wells - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ivanovičová (1-Srb) - Zvonarevová (12-Rus) 6-1 6-4
Jankovičová (3-Srb) - Davenportová (24-USA) 6-2 skreč D.

Semifinálové dvojice:
23:55 Ivanovičová (1-Srb) - Jankovičová (3-Srb)
22:30 Kuzněcovová (2-Rus) - Šarapovová (4-Rus)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist