Čtyřhru v Praze vyhrály ukrajinské sestry Bondarenkovy

19. 7. 2009, 16:34
Aktuality 0
WTA PRAHA - Ani čtyřhra neměla na tenisovém turnaji ECM Prague Open české vítězky. Barbora Zahlavová-Strýcová s Ivetou Benešovou totiž dnes ve finále nestačily na sestry Katerynu a Aljonu Bondarenkovy, s kterými prohrály rychle po setech 1-6 2-6.
Kateryna a Aljona Bondarenkovy

"Mrzí mě, že to bylo ani ne za hodinu hotový. Měly jsme šance v prvním setu, ale nic se nedařilo," řekla ČTK Záhlavová-Strýcová.

Benešová, která hraje se Zahlavovou-Strýcovou čtyřhru pravidelně a loni získaly titul ve Stockholmu, nastupovala do finále čtyřhry po neúspěšném semifinále dvouhry. "Hrajeme na tom kurtu dvě a zápas nám nevyšel," řekla Záhlavová-Strýcová. Letos spolu prohrály už druhé finále, poprvé neuspěly na turnaji v mexickém Monterrey.

V duelu s ukrajinskými sestrami Bondarenkovými nedokázaly změnit rytmus hry. "Oni nehrají ani moc deblově, ale my jsme se přizpůsobily. Nehrály jsme kombinace, jak jsme měly," konstatovala Zahlavová-Strýcová. Ta na Prague Open prohrála finále čtyřhry i v roce 2005, tehdy byla její partnerkou chorvatská tenistka Janica Kostaničová.

Do historie pražského turnaje se třiadvacetiletá Zahlavová-Strýcová zapsala jako partnerka Martiny Navrátilové. Po boku legendární hráčky, bývalé světové jedničky a devítinásobné vítězky wimbledonské dvouhry, si zahrála v roce 2006, ale vypadly ve čtvrtfinále.

- WTA PRAHA (Česko, antuka, 220.000 dolrů) -
nedělní výsledky

Čtyřhra - finále:
A. Bondarenková/K. Bondarenková (Ukr.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist