Čtvrtfinále snů: Hrát v něm bude nejlepší světová osmička

14. 8. 2009, 08:46
Aktuality 48
ATP MONTREAL - Takto hvězdně obsazené čtvrtfinále open éra ještě nepamatuje. O semifinále turnaje Masters v Montrealu a především vůbec poprvé v historii na okruhu ATP si zahraje všech osm aktuálně nejlepších hráčů světa. Každý z jiné země: Federer, Nadal, Murray, Djokovič, Roddick, Del Potro, Tsonga a Davyděnko.
Rafael Nadal

Ve čtvrtfinále jsou čtyři montrealští vítězové a držitelé grandslamových titulů (Roddick, Nadal, Federer a Djokovič). "Bylo to tu trochu jednodušší, protože jsme všichni měli v prvním kole volný los," řekl Federer. "Je to důkaz toho, že světová špička teď hraje vyrovnaný tenis," dodal Švýcar.

Španělský tenista Rafael Nadal vyhrál po svém návratu na kurty po zranění i druhý zápas dvouhry a postoupil do čtvrtfinále. Druhý hráč světa po snadné cestě ve druhém kole, kdy mu vzdal krajan David Ferrer, odehrál poprvé celé utkání a hladce porazil Němce Philippa Petzschnera 6-3 6-2.

Nadal měl po výhře za hodinu a šest minut velkou radost a po mečbolu na dvorci poskakoval radostí a vychutnával si silný potlesk vyprodaného stadionu (11.490 diváků). Zdá se, že jeho zraněná kolena, kvůli kterým musel na dva měsíce přestat hrát tenis, jsou zatím zcela v pořádku.

"Jsem nadšený, protože jsem postoupil do čtvrtfinále a to je víc, než jsem tady čekal," říkal Nadal na tiskové konferenci. "Je to trochu lepší, pohyb byl trochu lepší, ale obecně se dá říci, že se cítím mnohem lépe, než jsem si myslel, že to bude," dodal.

Opravdový tenisový test ho čeká nyní v duelu o semifinále. Jeho soupeřem bude šestý nasazený Del Potro z Argentiny, který vyhrál turnaj ve Washingtonu a má na betonech skvělou formu.

"Vím, že ve čtvrtfinále nejsem favoritem. Mým cílem v Montrealu je jenom se zlepšit a vyzkoušet své tělo v zátěži," řekl Nadal, kterému však sázkové kanceláře věří více, než Jihoameričanovi. Ten sice poslední duel s Nadalem letos v Miami po boji vyhrál, předchozí čtyři zápasy však ovládl Španěl.

Juan Martin Del Potro otočil utkání s Rumunem Haneskem a vyhrál 3-6 6-3 6-4. V zápase ho však trápila bolest zad a nechával se na kurtu ošetřovat.

Dále postoupil rovněž čerstvý otec Roger Federer. První hráč světa ve švýcarském souboji vyřadil Stanislase Wawrinku 6-3 7-6. Oba tenisté se mohli opřít o podání, které drželo ve hře především Wawrinku. Nasázel 11 es a dokázal odvrátit 6 z osmi brejkbolů. Sám ale využil ze sedmi jen jeden.

Nyní ho čeká Francouz Jo-Wilfried Tsonga, který v utkání s krajanem Gillesem Simonen odvrátil všech sedm brejkbolů a vyhrál dvakrát 6-3. Zápas bez ztráty setu tak vyhrál po dvou měsících. Jediné střetnutí s Federerem loni v hale prohrál.

V dobré formě hrál v posledních týdnech Juan Carlos Ferrero, v souboji s Andy Murraym mu ale došly síly. Španělský tenista nedokázal čelit agresivní Britově hře a prohrál hladce 1-6 3-6. Letos s ním tak neuhrál ani set, a to už se potkali potřetí. Murrayho teď čeká Davyděnko, se kterým má z osmi duelů vzácně vyrovnanou bilanci.

Velká bitva se očekává od čtvrtfinále Novaka Djokoviče s Andym Roddickem. Poprvé na sebe narazili před dvěma právě v Montrealu, rovněž ve čtvrtfinále. S výhry a nakonec i celkového triumfu se tehdy radoval srbský tenista. Tři z pěti duelů ale vyhrál Roddick, včetně letošního Australian Open a Indfian Wells.

"Všechny zápasy jsme hráli na rychlém povrchu, doufám že budu hrát lépe a vyhraju," řekl Djokovič. "S Novakem jsou to vždy obrovské bitvy," poznamenal Roddick.

Američan, jenž na posledních turnajích - ve Wimbledonu a Washingtonu - prohrál až po dramatických bojích vew finále, ve čtvrtek v nádherné bitvě zdolal desátého nasazeného Fernanda Verdaska.  Djokovič nezaváhal proti Južnému z Ruska.

- ATP MASTRES 1000 MONTREAL (Kanada, tv. povrch, 3.000.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (13. 08. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Wawrinka (Švýc.) 6-3 7-6(5)
Nadal (2-Šp.) - Petzschner (Něm.) 6-3 6-2
A. Murray (3-Brit.) - Ferrero (Šp.) 6-1 6-3
Djokovič (4-Srb.) - Južnyj (Rus.) 6-3 6-4
Roddick (5-USA) - Verdasco (10-Šp.) 7-6(2) 4-6 7-6(5)
Del Potro (6-Arg.) - Hanescu (Rum.) 3-6 6-3 6-4
Tsonga (7-Fr.) - Simon (9-Fr.) 6-3 6-3
Davyděnko (8-Rus.) - Gonzalez (11-Chile) 7-6(2) 7-5

Čtvrtfinálové dvojice:
Federer (1-Švýc.) - Tsonga (7-Fr.), Murray (3-Brit.) - Davyděnko (8-Rus.), Djokovič (4-Srb.) - Roddick (5-USA), Nadal (2-Šp.) - Del Potro (6-Arg.).

Čtyřhra - 2. kolo:
Mirnyj/Ram (7-Běl./Izr.) - Dlouhý/Petzschner (ČR/Něm.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
ááá je to tady, zahodit jasně vyhraný zapás se jen tak nějaké světové jedničce nepodařilo :D Dneska se ukázalo, jak je náš elegán psychicky labilní, a to prej mu ty dětičky jenom přidají motivace, jak tu pravil jeden "tenisový expert" pod nickem Soob :DD

Jinak zdravím a přeju hezhé spinkání panu Soobovi, abudabimu, Holy, a.magorové a dalším elegoš psychofanatikům .)))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, tak děsně psychicky labilní, že vyhrál 15 GS - vlastně taková druhá Dinára, ni?:)) Ale co už, těch titulů má už dost a Jo-W. potěšil. Správnej týpek - tak ještě Muráje a tu dnešní porážku Fedexe mu v pohodě odpustím:)..
Reagovat
smazaný uživatel
příteli, jestli sis nestačil všimnout, tak předmět u mého příspěvku má název "elegoš - táta", takže si těch 15 grandslamů, které mu mimochodem nikdo nebere, můžeš strčit víš kam!

Když jsem tu napsal, po tom, co se elegán stal otcem, že ho to poznamená a půjde dolů na žebříčku, tak tu hned byly davy elegán fanatiků se svýma hysterickýma moudrama .)))

Pro připomenutí:
Od: Soob
proc by ho to melo poznamenat? Spis ho to jeste vic nakopne, protoze ted uz ma uplne ale uplne vsechno:)
Reagovat
a.magerova
Barney dík za přání :-))
Pročítáš-li naše komentáře, tak si jistě vzpomeneš, že jsem měla přání, aby Montreal vyhrál Nadal. Pro Rogera chci US Open, takže mám zatím dobré spaní, i když dnes to Roger fakt posr... to musím přiznat.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně je fuk, co psal Soob nebo kdo, kamaráde, bavím se s tebou:). Ani se nesnažím jít proti tvému argumentu, že děti naopak sníží jeho výkony: protože jsem u té diskuze nebyl a kdybych byl, spíše bych s tebou souhlasil.
Však v pohodě - pokud jsi to myslel tak, jak teď píšeš, nemám námitek. Na mě (i přes ten předmět - všiml jsem si ho, neboj) ta věta i přes to působila, jakože mluvíš o Federerovi všeobecně (tedy nikoliv pouze o taťkovské éře). A vzhledem k tomu, jak Fedexe miluješ, se mi ani nemůžeš divit. Jednoduše jsem větřil nějaký ten atak, chápej:)
Ale co už - Snad se shodneme, že Tsonga je sympaťák a vítězství si zasloužil, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
I Love you Jo-Wilfired. Nadhera, nic jineho nejde rict, tady mate toho vaseho pana neomylneho, Jo-Wilfired ukazal vsem jak se bojuje, buldoci povaha, zlepseny servis a nalomeny Federer rozhodli, pome Jo-wilfired!!! kurna ted jeste aby novak vyhral a mam nejhezci den v mesici :D dva ze tri mych nej tenistu musi vyhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
pred zapasem jsem tipoval postup tsongy a vyplnilo se tzo, stal se tenisovy zazrak, diky boze za to.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga je borec, tuším si ho pridám medzi oblúbených :) a aj to srdiečko na podpise je pekné :)) Bože díkyyy!!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak uz vis proc ho mam tak rad :P ja ti rikal ze simon neni takovy bojovnik
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, škoda že nerozumiem po francúzsky :) aj raketa letela o zem :D a Simon má zase nejakú charakterovú stránku ktorá sa mi páči, ja radšej obetujem kvalitu len nech vyhrá ten kto chcem aby vyhral v tom je medzi nami rozdiel..
Reagovat
smazaný uživatel
No a teraz že čo ja bduem robiť hodinu a pol :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak ja taky objetuju kvalitu, i kdyz hraje novak nebo tsonga spatne, chci vyhru, spatne jsi me mozna pochopila, ja jen, ze u simona nevidim zarputilost, snahu a tak. jinak taky vubec nevim, co delat hodinu a pul :D ja jsem dneska trpel skoro dva sety, ale vyplatilo se,protoze tsonga to urval silou vule
Reagovat
smazaný uživatel
Snaha tam je, ja ju vidím, len sa to z neho žmýká ťažšie :) a že mi povedz komu fandíš keby proti sebe hrali Tsonga a Djokovic. Dobre si to rozmysli! :) Ja si idem urobiť kávu, dám si čipsy a idem kukat Demenu a Woznu na Ojrošporte.. po nemecky bohužel takže tomu rozumím jak španelskej dedine..
Reagovat
smazaný uživatel
Nad tym nemusim premyslet, jednoznacne novak! Novak je moje jednicka a za nim je velka mezera, pak je safin a tsonga pak mensi dira a za ema verdasco monfils stepanek
Reagovat
smazaný uživatel
:) u mna sa pomalúčky začínajú deliť Ferní a Nole o number one ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to nie, nemuzou se delit, nole musi byt number one :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Stále ešte je ale to všetko závisí od neho, až uhrá nejaký pekný výsledok tak mu naskočia body aj na mojom osobnom rankingu :) haha
Reagovat
smazaný uživatel
ale tak musime pri nem stat i kdyz se mu nedari, i kdyby nic nevyhral, musime mu verit, ferní taky nemel tedka buhvijake vysledky
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jasné že ano, to už ajkeby som sa naňho nechcela dívať tak už "musím" pretože som si naňho zvykla.. ako prvý tenisový zápas som videla práve ten jeho pred rokom s Bolellim v Cincinnati, od tej doby kukám jak mourovatá :D a Fernando mi len tak padol do oka ale už by mohol aj niečo vyhrať najlepšie teraz na US OPEN.
Reagovat
smazaný uživatel
to ja sleduju tenis dele, mi novak padl do oka v 3.kole wimbůedonu 2007 proti Kieferovi, kdy kiefer v tie-breaku ctvrteho setu serviroval na udrzeni a pomezni zahlasila aut pri druhem podani, ktery byl diskutabilni a novak si sundal potitko navlikl ho te rozhodci :D pak dosel az do semi, kde musel vzdat s rafou, pak uspesne us open, kde nejenze dosel do finale, ale taky stihl zesmesnit pulku okruhu, pak prisla lonska nejlepsi sezona, hlavne prvni pulka a ted je tu rok 2009, novakovi fandim pres dva roky, ale tato sezona je hodne rozporuplna, prvne zmena raket, ktera mu neprospela, pote zlepseni na antuce, kde odehral vyrovnane bitvy s rafou, pak krach na fo s philippem, pak neoblibena trava, ctvrtfinale neni spatne, ale mel na vic a ted snad se to zlepsi na jeho nejlepsich turnajich v americe na betonu, kde podaval vzdycky nej vykony, ajde novak, the next wolrd one and winner us open 2009
Reagovat
smazaný uživatel
Krásne sa to číta, ja som pred rokom ešte ani nevedela čo to vlastne tenis je, ale jak som videla ten match tak ma to úplne ohromilo, keby som mala štyri roky tak by som sa na to dala :D a s tým napodobňovaním už je asi nadobro koniec, škoda :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, i kdyz v rime ho rafa premluvil, jsem rad, ze to vzal s usmevem.ja rafu dost nemusel a mel radsi rogera, ale v posledni dobe se to u me zacina obracet a ani nevim proc
Reagovat
smazaný uživatel
To ja zase 4X Nadala než 1X Federera, Nadal je oproti nemu také divoké zvieratko, čo mi celkom vyhovuje, možnože keby som bola staršia tak budem preferovať ten Federerov smrteľný klud... Nadalovi želám uzdravenie lebo ho chcem vidieť na vrchole rebríčka, zatiaľ.
Reagovat
smazaný uživatel
moje mamka je blazen do rafy, rika, ze roger vypada spis jak nejaky elegan nez sportovec s tema limeckama :D pry je rafa krasny, to ja nemohu posoudit, ja soudim akorat zenske tenistky :D.Mi zacal letos vadit roger na jare, kdyz se prestalo darit a presto mel kidy jak je schopny rafu porazit a tak, pak se stestim vyhral rolland garros a uz byl vynasen do nebes, mozna tu averzi k nemu zpusobili nekteri jak rika barney fanatici, tesim se, jak ho na us open novak vypraska, teda pokud predtim nepotka roger jo-wilfrieda, jeste neco pres 10 minut a je tady novak :D
Reagovat
smazaný uživatel
mi na rogerovi vadi, ze je jak ledovy kral, zadny gesta skoro nic, takovy iceman, to ja s horkou zilinskou krvi nechapu, ja jakozto emotivni clovek jak prase :D mamka me musi zklidnovat, bo jsem schopny u sportu zkolabovat :D hlavne u novaka a liverpoolu
Reagovat
smazaný uživatel
To zase moje ségry doma povedali že Nadal má špicatý zadek, blechu v trenkách a divne krivý hubu pri servise, ale že je šikovný a dobre behá. A keď ide Novak alebo Fernando tak len samé narážky typu to sú ale fešáci, a začnú menovat pekné časti postavy alebo že nechcú si prezliecť to tričko? :D inak už je pomaly tam, idem pozerať, enem nech mňa nenaštve.. a ani Jankovic, budem si prepínať, tak čau a pekné pozeranie!
Reagovat
smazaný uživatel
napodobne sestra
Reagovat
smazaný uživatel
:) ale nech to stihne rychlo lebo už mi klipkajú oči :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som začala sledovať tenis od Wimbledonu 2007:D Predtým som samozrejme poznala niekoľkých hráčov tých najznámejších Fedexa, Nadala atď.
Reagovat
smazaný uživatel
1) Záleží, jak půjde ARodovi servis, včera mu nešel....
2) Nadal Potra nedá, to jedině, že by na Juana dolehla únava ....
Reagovat
smazaný uživatel
federer - tsonga => federer federer - murray => federer
murray - davydenko => murray
djokovic - roddick => roddick roddick - nadal => roddick
nadal - del potro => nadal

final: federer - roddick => champion federer, King of the World
Reagovat
smazaný uživatel
ááále ááále....
Reagovat
smazaný uživatel
yes :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja to vidim na finale murray-djokovic
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Andy!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ako sa tak pozerám všetci tu tipujú Roddicka.Uznávam, Nole to bude mať veľmi ťažké, pretože tohtoročná bilancia medzi nimi je 2:O pre Andyho! Ale Djoker potrebuje získať nejaký veľký turnaj a to je jeho príležitosť!Je hladný po úspechu:D Netreba zabúdať, že tu pred 2 rokmi vyhral...a body z minulého roka už obhájil.
Tento zápas si nenechám ujsť! Bude to veľmi vyrovnané.Si pamätám ako som pozerala ich duel, tuším to bolo v Indian Wells, neviem,kt. komentátor to povedal, že tí dvaja spolu po zápase asi nezájdu na drink:D Nemajú sa moc radi:D
tak Nole fandím ti ! Vyhraj to!!
Reagovat
smazaný uživatel
taky verim, ze to nole zvladne, proti polanskemu byl spatny, vcera podle zarucenych zprav to bylo lepsi, kdezto roddick mi prisel s verdascem nejaky ospaly, byl pdo tlakem, zachranil ho servis.bude to paradni duel, tip na postupijici:murray,djokovic,del potro,tsonga
Reagovat
smazaný uživatel
tomasinho: súhlasím s tvojimi tipmi, ale nie som si istá toho Tsongu.Nevidela som ten zápas so Simonom,takže neviem posúdiť:D Môže sa stať všeličo.. ty si sa na to díval?
Reagovat
smazaný uživatel
podle zaručených správ :)) bolo to lepšie, ale nie nejaké strhujúce napriek tomu mu verím a nenechá si to ujsť, pomstí Ferna! :) inam Demi, ty si v tejto diskusii na správnej strane ;-P ani ja nemám Roďáka moc v láske, nejak mi charakterovo a ani herne nepasuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Nicy veď ja už dlho sledujem tie tvoje komentáre a úplne s tebou súhlasím chcela som tu už dávnejšie niečo napísať:D Viem, že fandíš Nolemu... inac cekuješ pravidelne jeho stránku?:D
Reagovat
smazaný uživatel
ja ji cekuju kazdy den :D
Reagovat
smazaný uživatel
:) Ja čekujem keď mám čas, t.j. nie každý deň ale niekedy aj niekoľkokrát do dňa :) čítam rozhovory, púšťam si videa... a nielen o ňom, o všetkých mojich obľúbených. A aj píšem na stránky, nedávno som napísala aj Ane aj Maruš otázky, tak uvidím kedy a či vôbec mi odpovedia, musela som vymýšlať po anglicky, pol hodinu mi trvali tri riadky :D lebo sa ang. teprv učím... a aj Fernandovi by som napísala, enem.... on má vôbec nejakú ofic. stránku?? viem iba o tej Verdasco Online.....
Reagovat
smazaný uživatel
No ja tak isto:D Hmm by ma zaujímalo čo si sa chcela opýtať Any a Mashy! Anglinu celkom viem by som ti pomohla:)Ja som sa jej chcela opýtať ako sa volal ten song,kt. spievala na RG 2008 ale prišla som na to nakoniec sama:D A čo sa týka toho Fernanda včera som mu veľmi fandila:D Zaslúžil si to oveľa viac ako Roddick!Iné stránky u Nanda moc nevím:(
Reagovat
smazaný uživatel
Čo by som sa chcela opýtať? Len také blbinky :) aký song na RG ..koho myslíš Anuš alebo Maruš? a keby mal Nando nejaké stránky kde by fakt odpovedal on, tak ja som na toto maniak, ja by som sa pýtala na také veci... že do čoho ma nič nie je, z toho vyplíva že ma to o to viac zaujíma :) a zaslúžil si vyhrať nad Rodem ale čo sa dá robiť, spravodlivosť a šťastie sú hluché slepé a ešte k tomu aj blbé..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslela som to karaoke čo spievala Ana na Rolland Garros ale v roku 2007!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to Nadalovi přeju aby přešel přes Potra, protože si myslím že do finále přes Roddicka nebo Djokovice se asi nesostane.. Nejvic bych to pral Roddickovi uz si to zaslouží po tech finalovych porazkach:) skoda toho Washingtonu.
Reagovat
smazaný uživatel
´ja rafovi tez velmi prajem ale bude lepsie ak dnes prehra neni dobre aby hned po zarneni odohral 4,5zapasov v rade proti tym najlepsim co bolo treba to vyskusal a treba trenovat a a este doliecovat aby bol 100percentne pripraveny na us open co este asi nikdy nebol vzdy bol uz unaveny alebo uz mal bolesti po dlhej sezone toto us open moze byt rafa 1x po dlhej dobe udychnuty a v lepsom zdravotnom stave ako posledne 3,4roky a moze mat sancu,snad nepojde hned na dalsi masters a bude radsej este regenerovat a kurz na potra 2,25 sa musi skusit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist