Cornetová v Katovicích vyřadila domácí favoritku Radwaňskou!

12. 4. 2014, 16:20
Aktuality 107
WTA KATOVICE - Agnieszka Radwaňská titul z domácího turnaje v Katovicích nevybojuje. Domácí favoritka ztroskotala v dnešním semifinále na raketě Francouzky Alizé Cornetové, která se druhý den po sobě oklepala z kanára. O titul se utká s Italkou Giorgiovou, která je ve finále poprvé v kariéře.
Alizé Cornetová

Agnieszka Radwaňská chtěla ukončit čekání na první letošní titul před domácími fanoušky, kterým se představila poprvé po sedmi letech. Pětadvacetiletá Polka hrála tento týden v Katovicích poprvé před zraky své babičky, štěstí jí to ale nakonec nepřineslo.

Radwaňská v prvních třech kolech neztratila ani set a v dnešním semifinále narazila na Alizé Cornetovou, s níž vyhrála všechny tři vzájemné duely ve dvou sadách. Také dnes začala polská favoritka lépe, v prvním dějství francouzské soupeřce nedovolila uhrát ani game a ujala se vedení.

Jenže v úvodu druhé sady přišla dvakrát o podání a ztrátu už nedohnala. Rozhodující set sice Radwaňská začala lépe, vedení 3-0 ale neudržela. Naopak podruhé v utkání prohrála čtyři hry po sobě, a i když ještě brejkem dokázala vyrovnat na 4-4, závěr patřil Francouzce, která tak zvítězila 0-6 6-2 6-4.

"Nebyl to náš nejlepší tenis, ale obě jsme bojovaly a já byla ta šťastnější. Jsem ráda, že se mi dnes dvakrát podařilo otočit nepříznivý vývoj proti hráčce, jako je Agnieszka," řekla Cornetová, která se z kanára vzpamatovala i ve včerejším semifinále, v němž porazila 6-2 0-6 6-2 Kláru Koukalovou.

Čtyřiadvacetiletá Cornetová si dnes připsala svou druhou výhru nad hráčkou Top 3. Tu první zaznamenala až na 18. pokus v únoru v Dubaji, kde si v semifinále vyšlápla na světovou jedničku Serenu Williamsovou.

Aaktuálně 22. hráčka světa Cornetová postoupila do svého osmého finále a usilovat bude o celkově 4. titul. Všechny tři předchozí trofeje vybojovala na antuce.

Camila GiorgiováDruhé místo ve finále obsadila nenasazená Camila Giorgiová. Dvaadvacetiletá Italka, která až dosud nehrála ani ve čtvrtfinále. v Polsku vyřadila turnajovou dvojku Robertu Vinciovou a dnes i trojku Carlu Suárezovou-Navarrovou . Španělku zdolala 7-6 6-4 a poprvé v kariéře postoupila do finále podniku WTA.

"Byl to moc těžký zápas. Nebylo to snadné, protože jsem nehrála dobře. Ale ani jedna z nás nepředváděla svůj nejlepší tenis, což mi pomohlo. Neustále jsem se snažila hrát co nejlépe a myslím, že ke konci už to bylo lepší," komentovala Giorgiová. "Především jsem dobře zvládala klíčové výměny."

I když Giorgiová hrála čtvrtfinále poprvé až v Katovicích, už dvakrát se dostala z kvalifikace až do 4. kola grandslamu. Poprvé v roce 2012 ve Wimbledonu, kde stejně jako nyní v Polsku vyřadila dvě hráčky Top 20, loni pak jízdu zopakovala na US Open, na kterém si vyšlápla na bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou.

"Na své první finále se moc těším. Jsem moc šťastná a zítra udělám vše pro to, abych to dotáhla do vítězného konce," uvedla Giorgiová, jež jediný vzájemný duel s Cornetovou prohrála. Ve druhém kole letošního Australian Open přitom vedla ve třetím setu 4-1, než prohrála pět gamů v řadě.

- ATP INTERNATIONAL KATOVICE -
(Polsko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (12. 04. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Cornetová (4-Fr.) - A. Radwaňská (1-Pol.) 0-6 6-2 6-4
Giorgiová (It.) - Suárezová (3-Šp.) 7-6(2) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

107
Přidat komentář
smazaný uživatel
Cornet se dost často rozčiluje při rozhodnutích lajnových. To samé Ivanovič, v Monterrey v SF předváděla až hysterické scény. Nechápu, proč tenistky, které mají problém v klidu přijímat názory rozhodčích, nejezdí jen na turnaje s instalovaným jestřábem.
Reagovat
PetaM
Asi proto, že i když na turnaji jestřáb existuje, tak se vyskytuje max. na centru + jeden/dva kurty ... A zrovna třeba Cornet není nasazovaná každý zápas na centr kurt :D
Reagovat
VlS
Peto, tys videl v Katowicich jestraba?
Reagovat
EllNino
Myslel obecně na centru :D ...v Katovicích není :D
Reagovat
PetaM
Taky proto jsem napsal "když na turnaji jestřáb existuje". :D
Reagovat
VlS
No, ale vlákno začíná myšlenkou , že Brož nechápe, proč holky, které nejsou schopné akceptovat bez divadla výrok rozhodčích jezdí na turnaje bez jestřába. Reakce byla na dnešní divadýlka Alizé ( taky je nemám rád ). Druhá věc je, jestli měla nebo neměla pravdu. ( na druhé straně byla řekněme přibližně stejná četnost pochybností bez etud). A diskuse je o tom, proč z toho některé dělají problém, když je jim to stejně pendrek platný, ne o tom, na kterej kurt je pošlou hrát.
Alizé je potížistka schopná dělat problémy i s jestřábem, je to o osobnosti, ne o technice.
Reagovat
VlS
Po dvou setech podle přání, vyrovnanej zápas. Tak teď pěknej rozhodující.
Reagovat
Fandina
Komentátor závěrečného ceremoniálu v Katowicích mluvil tak zřetelně, že jsem mu opravdu hodně rozumněla a uvědomila jsem si, jak je polština blízká češtině. A také mě zaujalo, že všechny finalistky v deblu dostaly krásné žluté kytice ve kterých byly jako ozdoby i tenisové míčky.

Jinak škoda, že to Klárka s Monicou nedaly, viděla jsem jen závěr a tam byly protihráčky lepší. Tak držím palce Klárko dá a fandím příště. Klárko pojď pojď pojď!!!
Reagovat
Fandina
oprava hrubka ... rozuměla ... sorry
Reagovat
VlS
No Klárko, finále dobrý. Monika toho odehrála asi tak 2x víc. Do debla ve Fedcupu bych tě asi nepostavil, hŕajemš to strašně pasivně, pořád jen cross, i když je po lajně liduprázdno, nevím, nějak mě to dneska nenadchlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Byly ale i momenty, kdy Niculescu dost kazila a Klárka hrála líp. Řekl bych, že se stavy zhoršení přelívaly z jedné na druhou. Teda aspoň podle druhého a třetího setu. První jsem bohužel nestihl ;)
Reagovat
VlS
Ale jo, kazily obě, ale Monika byla daleko aktivnější, Klárka tu a tam na saku spiš jen překážela.
Reagovat
smazaný uživatel
No je pravda, že Klára hrála dost pasivně a byla docela frustrovaná, ale občas dokázala vykouzlit i úsměv. Klára ale s tou její frustrací hraje všechno :D :D A často se nechá rozhodit pár zkaženými míčky, ale stejně se mi líbí, jak hraje singl. Párkrát se stalo, že Niculescu byla ns straně a dobíhala na střed, kde to mohla mít Klára, která ale zbytečně stála. z
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna když vypadl stream, tak prohrály :( Škoda :( ...
Reagovat
tommr
jj to bylo k vzteku - už už to vypadalo na obrat a na ty poslední dva míčky musel vypadnout stream ... :(
Jinak ale porážka Kláry s Monicou byla zasloužená - celej zápas jen dotahovaly, hrály pasivně (hlavně Klára) a Ukrajinky vypadaly podstatně lepší ... :(
Reagovat
dadaft
jinak škoda, že se přenosy z Monte Carla začínají vysílat až zítra.
Gulbis - Dolgopolov bych dnes i dal,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda. Ale s těmi přenosy je to hrozné. Celý týden vysílá Eurosport zápasy z Katovic live a když dojde na semi nebo finále, tak pouze ze záznamu. Jsem zvědavá, jak bude Nova Sport vysílat live z Monte Carla.
Reagovat
smazaný uživatel
všechno nejlepší :)
Reagovat
dadaft
ó díky Lunej. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha. Co dělá Cibule v Kuala? Potřebuje pár bodů?
Reagovat
smazaný uživatel
Jn, presne..
To treba Petra by nikdy nejela na turnaj, kdyby si hral Fc..
Pr. 2012 hrala misto Parize FC. A taky HC, i kdyz v Brisbane mohla predbehnout Caro
Reagovat
dadaft
a tak už to má třeba naplánované dýl, šance na titul je veliká, Malajsie je pěkná země,,,,,,
před AO nikdo netušil, že bude v půlce dubna No.2 v žebříčku Prize i Road. ))

anebo třeba vypadne v 1K.

na každý pád doufám, že se Plíščata slušně umistí - los by na to byl.

http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2014/1041/MDS.pdf
Reagovat
tommr
motivace Cibulkový je celkem jasná - v KL nemá žádnou konkurenci takže získá titul a víc než 200 bodů do žebříčku prakticky zadarmo. Posun v žebříčku a účast na TM je pro ní prostě víc než reprezentace ve FC ...
Na vině za tenhle stav ovšem nejsou primárně hráčky ale WTA, která za FC neuděluje žádný body a znevýhodnuje tak hráčky ochotný reprezentovat (Kvitová) oproti hráčkám, který na repre kašlou (Cibulková, Jankovicová, Rusky) ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, ale na takové malé turnaje... Vždyť je to k smíchu. To samé Aga. Agu miluji, ale myslím, že to není nic hrdinského se cpát na tak malé turnaje... Ale třeba Cibule vypadne a Kája vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Aga letos hrala jen jeden turnaj navic a to Katowice - domaci turnaj. Navic ztratila 280 bodu za Auckland a hrala misto toho Hopman cup za Polsko, takze ukazala, ze ji na bodech do zebricku tolik nezalezi a potvrdila jen to, co sama rika, ze ma rada hrat vice zapasu. Jinak v FC reprezentuje porad.
Reagovat
smazaný uživatel
Obdivuji tvoji jistotu, že zrovna Cibule tam má jistotu titulu.
Reagovat
tommr
a kdo by jí tam asi tak moh porazit? Pokud se nezraní nebo turnaj vyloženě nevypustí tak jí žádná ze soupeřek nemůže ohrozit ...
Reagovat
EllNino
Mohla by ji hned ve 2. kole přestřílet Jarka Gajdošová :D ...
Reagovat
tommr
to doufám nemyslíš vážně? Gajdosová je na turnaji jen díky divoký kartě a pokud by se dostala do druhýho kola tak by to byl malej zázrak ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, sleduješ snad ženský tenis první den, že nevíš, že tam nikdo nemá nic jistého? ;-) A Cibule zrovna nepatří mezi ty neporazitelné.
Reagovat
tommr
jenže Cibulková ted hraje v životní formě a na okruhu je jen pár hráček, který jí v takový formě můžou přehrát. V KL žádnou takovou nevidím. Pokud ty ano tak jmenuj ...
Reagovat
smazaný uživatel
Životní forma? Kdyby měla životní formu, tak doma nerupla s průměrnou Kerberovou a průměrnou Petkovičovou a Slovenky teď nehrály baráž, ale semifinále. Hlavně se jí drží štěstí, to je celé (btw. v tom by si s Halepovou mohly podat ruce). Jistěže to k tomu patří, ale stavět se na tom nedá. A už vůbec cokoliv predikovat.
Reagovat
EllNino
Umístění Jarky neodpovídá její hře a Dominika není žádná mentální titánka, která vyhrává tituly jen tak na potkání :D ...navíc se znají SVK vs SVK, víš jak tyhle národní bitky dopadají :D
Reagovat
smazaný uživatel
průměrná Kerber a průměrná Petkovic :-) S takovou je jenom otázka času, kdy quesh bude nazývat průměrnou i Petru Kvitovou :-)
Reagovat
EllNino
No jestli je letos pruměrná Kerber a Petkovic, tak co teprve Petra je teda šedej podpruměr :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, průměrné. V době konání prvního kola určitě. Petko se teď trochu chytla, Kerber až na náhodný úlet v Dauhá furt nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale mít alespoň takové "průměrné" výkony letos naše Petra, tak můžem být celkem spokojení (teď mluvím o Kerber, Andrea není tak stabilní, ale přesto bych ji průměrnou nenazval.. koneckonců je na tom bodově letos dost podobně jako Kvítí).
Reagovat
smazaný uživatel
a o Cibulkové a Halep ani nemluvím. Ty sou MOMENTÁLNĚ úplně někde jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebejt tý haluze v Dauhá, tak je na tom Kerber podobně jako Petra. Cibulková ani Halepová herně rozhodně nejsou jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
vidím to jinak. Nebyla to haluz a momentálně sou někde jinde. Ale však Petra ještě bude mít tento rok dost příležitostí dokázat, že je lepší hráčkou. Osobně si to nemyslím, ale budu rád rád, když mě překvapí :-)

Samozřejmě, kdyby všechny tyhle hráčky zítra ukončily kariéru, tak by ani jedna z nich Petře nešahala ani po kotníky. Ale oni zítra neskončí a je to ještě tak nějak otevřené, víš jak .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Že šlo v případě Kerberové o jasnou haluz dokazuje to, že pak dvakrát po sobě rupla v prvním kole. ;-)

Co se týče Cibulkové a Halepové, i když jsou momentálně před Petrou, je Petra lepší hráčka než ony. V celkových statistikách je daleko před nimi a v dohledné době se na tom určitě nic nezmění. Už proto, že ani jedna z nich není bůhvíjaká suverénka, která by vyhrávala titul za titulem. Myslím, že na konci budou obě za Petrou.
Reagovat
smazaný uživatel
sorry, ale jak můžeš zpochybňovat výkony hráčky, která se drží tak dlouho v desítce nebo kolem desítky? Tomuhle prostě nerozumím. A co, že vypadla pak 2x v prvním kole.. to se dobrým hráčkám stává. Třeba Petře, že jo.. a stejně ji nikdy spochybňovat nebudeš. Kerber sice nikdy nic pořádného nevyhrála, ale právě její dlouhodobé umístění v topce kolem Petry je jenom důkazem, že ke konzistentnější hráčkou - Petra s tituly je na tom už nějakou dobu žebříčkově podobně jako Kerber bez titulů. Jasně, přeci jenom je asi lepší turnaje vyhrávat, než být konzistentní a nebýt schopný udělat ten poslední krok.
Ale hergot zaslouží si respekt.

Halepová vyhrála titulů dost za poslední dobu. Celkové statistiky sou jasnačka, proto sem psal to MOMENTÁLNĚ a tu vsuvku o "zítřejším ukončení kariéry". To kde bude na konci roku 2014 Petra nevím, to je tak nějak ve hvězdách.

Zpochybňováním výkonů ostatních hráček víceméně zpochybňuješ i Petru, protože se v konkurenci těchto "průměrných" hráček v současné době nedokáže příliš prosadit a držet s nimi krok.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, dalsi rozumne hodnoceni hracek mistniho experta na tenis a nase Petra se opet posunula z tmave sede barvy letosni sezony uz na svetle sedou.
Reagovat
George_Renel
mi stále více začíná připomínat Marion. akorát, že ta mi připadla jako medvídek a Alizé jako králíček. :-)))
Reagovat
dadaft
díky.
docela jsem se nasmál. ))
Reagovat
VlS
Nevím proč, ale já v ní vidím veverku Gedžitku z Rychlé roty :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gedžitka nebyla veverka, ale myš. V Rychlé rotě byl taky myšák Monty... :)
http://www.pohadkar.cz/public/media/Rychla_rota/popis/84554_3.jpg

Ale jo, Alizé je taková roztomilá myška (veverka) nebo králíček. To se k ní docela hodí. :) Existují však i horší přirovnání... :D
https://twitter.com/NeoNovinar/status/417682270170796032
Reagovat
dadaft
http://img15.rajce.idnes.cz/d1502/9/9236/9236003_4cd4d395a57358b22ab5b1bde3af1413/images/gedzitka.jpg?ver=2
Reagovat
smazaný uživatel
To se povedlo! :D Musím říct, že Alizé tam docela zapadá... :)
Reagovat
VlS
Chceš říct, že na tebe s trochou sejra? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to zase ne. :D Myšák Monty je akorát "jmenovec"... :)
Reagovat
LukasH
Hezká fotka Petry s Luckou.
https://www.facebook.com/petrakvitovaofficial
Jediná šance Italů je fakt asi ta Camila, protože si nedovedu představit, že by Errani s Vinci něco uhrály, ještě k tomu na hardu.
Reagovat
Frick
Tak tady Lucka skutečně jak cigánská štětka od E55 nevypadá. Teď mi to spíše připomíná prošedivělého seladona, co zatoužil po mladším vzhledu a tak si nechal nabarvit vlasy. :-))

Fakt sory, ale mi to přijde od Lůcy nápad jak od nějakejch švihlejch puberťaček, co si koupej barvu na vlasy a blbnou s ní. Mne už se skoro chce věřit, že si Lucka hrála s tou svou neteří (dcera sestry?) na kadeřnice. :-)) Bo, profi-kadeřník by jí to musel rozmluvit.

Na opačném pólu jsou ty naše falešný bloncky. Kolik jich je? Klára je spíše plavovláska, Andrejka tušim taky a z jiných sportů je to obdobně i s Gábi Soukalovou. :-)))
Reagovat
Frick
BTW: Ona se Lucie loni v Quebecu skutečně sázela o vlasy. Něco jsem tady četl, že kdyby prohrála finále, tak by se musela ostřhat nebo co (jako vyloženě strojkem?)
Reagovat
smazaný uživatel
máš pravdu - jsou to zrzky:
Soukalová, Hlaváčková, Koukalová, Šafářová.
Reagovat
VlS
1. Sázka o vlasy byla, ale opačně, že když vyhraje, ostřihá se trenér
2. Lucka byla na blond odbarvená, její přirozené vlasy jsou hnědé, sice asi světlejší než má na fotkách, ale hnědovláska je od přírody.
3. Nevím jak často jezdíš Dubím na hranice nebo zpět. Myslím, že tam odbarvenejch na blond (včetně Romek) najdeš daleko víc než obarvenejch na tmavo.
4. Už si najdi ženskou a užij si sex v reálu, ať tě tak netrápí ve fantaziích a nebolí tě z toho ruka.
Reagovat
smazaný uživatel
ty si na něj nějakej tvrdej ;-)
Reagovat
Titan
V Katovicích předělávali halu z dvou kurtu na jeden ze dne na den. Nevíte jak dělali kurt? Vím, jak se dělá hard kurt normálně - natře se několika vrstvami, nechá zaschnout a dolaďuje se. To samozřejmě nepadá v úvahu. To jeden původní srolovali jako koberec a po úpravě palubek znova natáhli a přibili hřebíkama...?
Reagovat
dadaft
přiznávám, že tomu nerozumím, ale polští komentátoři něco o natírání říkali.

a taky, že je ten kurt dost pomalejší.
Reagovat
skott
Tak Liptákovi se zřejmě nevyplácí sedět na dvou židlích a asi to v týmu vře. Zatímco Cibuli absence prochází, na Magdu se už začíná valit kritika. Vcelku nepochopitelně vzhledem k tomu, že zrovna ona dělala kolikrát křena, ikdyž měla formu. Ale i tak to Slovenky můžou zvládnout za předpokladu, že se nenechají nějakými vnitřními problémy rozhodit. Čepelová i Schmiedlova jsou schopné udělat alespoň dva body a debla dají s Janette dohromady určitě lepšího než domácí.
Reagovat
smazaný uživatel
to mě zaujalo. no ten Lipták je asi celkem dobrý diplomat :)

si myslím, že by sme ju s celým tímom dokázali dať zdravotne natoľko dokopy, aby mohla proti Kanaďankám odohrať aspoň jeden zápas,? povedal Matej Lipták.

a z diskuze
Je to chore, ak obhajuje neucast Cibulkovej v reprezentacii a spochybnuje rozhodnutie Rybarikovej.Ta choroba sa vola schizofrenia
Reagovat
smazaný uživatel
?Kapitán tímu a zároveň jej osobný tréner Matej Lipták ma v pondelok informoval, že plánuje uvoľniť Dominiku Cibulkovú v čase fedcupového zápasu na individuálny turnaj v Kuala Lumpure.
Reagovat
smazaný uživatel
"Jeden Hrbatý urobil pre Slovensko v reprezentácii viac, ako všetky tie naše krásky dokopy, za celé svoje kariéry."
Reagovat
smazaný uživatel
"za to si moze Liptak sam, mal by okamzite odstupit z pozicie trenera! dovolil svojej zverenkyni-Cibule ze nemusi ist na fed cup a moze sa venovat nahananiu bodov do rebricka a ostatne hracky uz akoze musia ist? ani by ma neprekvapilo keby to obidve hracky urobili zamerne"

koment ma +39 v libim se.
Reagovat
smazaný uživatel
"ak riadia hokej taký kok*ti ako je Paštinský a futbal chuji okolo Tittela a tenis deb*li bratislavský okolo Mušku a Liptáka, tak to zabalme a nerobme nič..............dievčatá konečne sa rozhodli správne, gratulujem"

:-D ... +40 libim se
Reagovat
smazaný uživatel
"Ako Cibulkovu chapem,,tato sezona jej ide,ma Masters na dosah a aj tak ludia vecne pcuju ze vo Fed cupe nic nehra,a ked nejde tak pcuju ze nejde,,,Daniela..no co uz,svoje odohrala a navyse formu ma nic moc,,,no ale Magda ??...boa ved budeme mat vekovy priemer 16,si Kanada bude mysliet ze si z nich srandu robime"

+32

Jinak je videt, ze tam admin ma dost prace. Pomalu kazdy treti koment je smazany :-D
http://sport.aktuality.sk/d/165922/neuveritelne-slovensko-vo-fed-cupe-zradila-aj-rybarikova/
Reagovat
VlS
že se dominika vybodla na Fedcup proti Kanadě a hraje v Kuala. Karolína Plíšková je nasazená jako trojka, případný SF právě s Dominikou.
Radši bych ji viděl proti Bušičce.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče toho turnaje v Kuala Lumpur, tak já věřím, že by Donna mohla udělat finále. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No Slovenkám se ten tým vůbec nějak rozpadl. To vypadá na sestup..
Reagovat
tommr
Slovensku bude v podstatě chybět jen Cibulková. Cepelová se Schmiedlovou jsou už na stejný výkonostní úrovni jako Hantuchová a Rybáriková ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže nemají jejich zkušenosti..
Reagovat
smazaný uživatel
Na tomto turnaji nestartovala žádná z mých favoritek (když nepočítám Katku v kvalifikaci). Ze zúčastněných hráček jsem nejvíc přál právě Alizé a Camile, takže jsem příjemně překvapený. :) Už včera jsem si říkal, že by tohle finále bylo fajn, ale upřímně jsem tomu moc nevěřil. Přece jenom, Aga byla velkou favoritkou (navíc doma) a Camila měla taky vysoko nasazenou soupeřku... Dnešní zápasy jsem sice neviděl (dal jsem přednost fotbalu), ale určitě můžu říct, že Alizé po kanáru v 1. setu ukázala srdce bojovnice a zase potvrdila, že umí pravidelně trápit (a taky občas porazit) hráčky Top 10. Alizé se mi líbí hlavně v jednom: Přestože jí to třeba nejde a je na sebe naštvaná, tak bojuje pořád stejně a nic nevzdává. To je prostě vlastnost, kterou člověk musí ocenit. No a potom se mi taky líbí jako žena, to už jsem tady psal. :) To samé se dá říct o Camile, která mě dneska taky příjemně překvapila. Zápasy proti Carle jsou hodně o trpělivosti a Camila to podle všeho zvládla. Takže jsem rád, že v Katovicích bude právě tohle finále. Řekl bych, že při neúčasti mých favoritek to lépe dopadnout nemohlo. Oběma holkám to moc přeju a ve finále ať vyhraje ta lepší. :) Zítra se ale zase dívat nebudu, protože finále se hraje ve stejný čas jako šlágr Premier League mezi Liverpoolem a Manchester City. Tenhle zápas hodně napoví v boji o titul a jako dlouholetý fanoušek Reds si to samozřejmě nemůžu nechat ujít. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Úspěšná vystoupení Alizé a Camily jsou určitě dobrou zprávou i pro jejich fedcupové týmy... Osobně si myslím, že pokud Itálie v Ostravě nenasadí Camilu do singů, tak nemá absolutně žádnou šanci. Myslím si, že Sara a Roberta v současné době nemají čím překvapit (navíc Roberta je úplně z formy). Na antuce se hrát nebude, takže na místě italského kapitána by pro mě byla Camila jasnou volbou. Přesto bych ale pořád věřil Češkám... Co se týče Alizé, tak u ní doufám, že ve své současné formě pomůže francouzskému týmu k vítězství v těžké baráži na půdě USA. Jenom mě mrzí, že u toho nebude Kiki Mladenovic, která se nezúčastní kvůli zranění ramena (viz odkaz). Je to škoda, protože spolu s Alizé mohly třeba zase rozhodnout v deblu. :)
https://twitter.com/KikiMladenovic/status/454993893537644545
Reagovat
Titan
Dát přednost pobíhání 22 samostatně bezvýznamných a permanentně se ošahávajících individuí pobíhajících po trávníků před sportem, který je krystalickou schopností jedince bojovat čistě na svém poli?
Nenacházím slova...:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Na eurofotbal.cz zase jednou nechápali, jak můžu dát přednost tenisu před fotbalem. Takže asi tak... Alizé a Camila přece jenom nejsou moje favoritky (přestože mi jsou obě sympatické), zatímco ten fotbal je fakt důležitý a hraje tam můj oblíbený tým. Co se týče sledování sportu, tak mám prostě široký záběr a myslím si, že je to tak dobře. :) Zrovna nedávno mě tady pobavilo, jak někteří brblali, že na Nova Sport dávají místo finále mužského turnaje "nějaký bezvýznamný hokej". To já jsem naopak rád, když ten "bezvýznamný hokej" (NHL) dostává přednost před mužským tenisem. :D Holt každý to máme jinak. :)
Reagovat
Titan
Mimochodem, viděl jsi už Karolajn s červenými vlasy?
http://postimg.org/gallery/5r7vnos2/bba73e1c/
Já mám také vice sportů, ale kolektivní ošahávačky mě fakt neberou, ještě reprezentační hokej snesu, ale to jen z nějakého podivného patriotismu. Líbí se mi, když sportovec ukáže, co v něm je v co nejmenší závislosti na jiném sportovci. Samo, že třeba beach volejbal nebude hrát sám...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, viděl. Ty vlasy jsou spíš růžové... Probírali jsme to tady. :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/koukalova-si-v-katovicich-zahraje-o-semifinale-14027/
Reagovat
dadaft
tak Alizé ještě řekněme, ale Camilu jsem ve finále opravdu nečekal.
bravo.

s Fed C souhlas.
je ovšem otázka, jestli si kapitán týmu dovolí nepostavit takové hvězdy jako Errani a Vinci.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapl jsem zapas za stavu 5-0 pro Agu v prvnim setu a musim rict, ze takovy prubeh jsem po prvnim setu necekal. Alize hrala v pohode bez tlaku a zaslouzene je ve finale. Obe holky bojovaly ale v rozhodujicich momentech Aga neunesla ten tlak, ktery na ni byl doma v Polsku vyvinuty. Bohuzel letosni sezonu vubec neunasi tlak ve velkych zapasech, kdyz je favoritka a to me nejvice mrzi. Furt ji beru jako jednu z nejvice psychicky odolnych tenistek na okruhu ale letos se ji vubec role favoritky v semifinalovych a ctvrtfinalovych utkanich velkych turnaju (plus domaci turnaj) nedari zvladat (AO, Miami a Katovice). V Miami sice ji od SF delilo jen par milimetru ale mela spoustu sanci dohrat zapas uz ve dvouch setech, viz. tiebreakove edeni o tri body. Chtel jsem finale Aga vs. Karlicka a nakonec tam neni ani jedna. Giorgi bude asi poradne nebezpecna pristi vikend v FC a italsky trener by budelal chybu, kdyby misto ni do singla nasadil Robertu...
Reagovat
Titan
Letos je to s tou psychickou stabilitou favoritek dost marné. Máša vs. Giorgi, Serena vs. Čepelová...
Reagovat
dadaft
Čepelová měla ovšem v Charlestonu famózní fazónu.
díval jsem se ještě jednou ze záznamu na finále s Petkovičovou a byl to naprosto super tenis.

pokud jde o Agu - jj, dneska závěr neunesla.
Reagovat
Titan
Pokud jí Serena dovolila formu prodat, pak ano. Většinou to chodí tak, že holka ve formě trošku potrápí favoritku v prvním kole a jede domů. Ale když tu favoritku vyřadí, tak je to úplně jiná písnička. Důležité je otevřít tu bránu. Tu dnes otevírají Bouchard, Cornet, Halep, Pironkova apod...
Reagovat
VlS
Cvetanu bych do toho netahal, jednak je obvykle výjimka na 2 turnaje za rok ( z toho 1 na trávě), jednak už je stará páka.
Reagovat
Titan
Je to moje oblíbená, stejně jako ještě o 5 let starší páka Koukalová...:-))
Reagovat
VlS
Kamilka mě baví, každým uderem utočí, je hladová po výhře, ponořená do za pasu, trochu zbytečně nervózní a proto tu tam chybující, ale má to srdce ( i koule). Alizé je hodně podobnej týpek. Věřím, že finále bude stát za to a přál bych si ho ve třech setech s TB ve třetím, kdyby vyhrála Kamila, tak bych se nezlobil.
Pro experty na módu a outfit - já odborník nejsem, ale ty šatky Alizé mi připadají, jak kdyby na sobě měla školní uniformu ( nebo montérky) a moc nechápu ty červený kalhotky. Když se jí ta sukýnka vyhrne ( a jen tu a tam se nevyhrne) , tak mi ten červenej zadek evokuje paviána.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš zajímavé nápady. :D Já si naopak myslím, že to Alizé moc sluší. Když se jí vyhrne sukýnka, tak to podle mě musí potěšit nejednoho mužského diváka. :)
Reagovat
Titan
Pokud Alizé Katovice vyhraje, tak předstihne v letošním žebříčku Mášu a posune se na 11. místo...
P.S. Tajně doufám, že druhé semi vyhraje Giorgi, páč pohled na Navarro je psychicky náročný...:-)
Reagovat
Titan
Mimochodem, na Giorgi se můžete jít příští týden podívat do Ostravy, což je blíže, než Katovice, ale jinak:
http://img.ct24.cz/cache/616x411/article/42/4164/416362.jpg
...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
něco mi říká, že Giorgi udělá v Ostravě dva body..
Reagovat
Titan
Giorgi vyhrála a už se obléká. Hrát při dnešním počasí jen v kalhotkách je o zdraví...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
jj, musím říct, že při zápase sem měl podobné myšlenky :DD
Reagovat
tommr
je ale otázka jestli Giorgi bude v Ostravě opravdu hrát. Errani a Vinci jsou pořád ještě žebříčkově výše postavený a mají na rozdíl od ní s FC zápasama obrovský zkušenosti. Italskej kapitán jim může dát přednost ... :)
Reagovat
rib
v každém případě, kdyby hrála, možná by si přece jen mohla vzít aspoň sukni... :-D
Reagovat
Titan
Já bych nebyl proti, letos už dala Mášu v Indian Wells, takže pokud nebude dělat chyby...
Reagovat
smazaný uživatel
jo to je fakt. Každopádně postavit druhý den proti Petře Giorgi místo Sáry by mohl být dobrý tah.
Reagovat
Titan
Já sledoval italský stream, tam něco v tom smyslu říkali, navíc to má po zítřejším finále kousek a je připravená na halový pevný kurt, na němž Errani ani Vinci letos nic moc... (kromě Vinci v Paříži)
Reagovat
tommr
jj to je docela pravděpodobná varianta: první den Errani a Vinci do obou dvouher, druhej den do dvouher místo nich Giorgi a Knapp a Errani a Vinci postavit jen do případný rozhodující čtyřhry ...
Reagovat
Titan
V prvním kole v USA zajistily Italkám vítězství pouze dvě hráčky - Giorgi a Knapp...:-)
Reagovat
tommr
já vím. V USA ale Errani a Vinci vůbec nebyly. Ted jsou v nominaci a dost pochybuju, že by se smířily jen s rolema náhradnic ... :)
Reagovat
VlS
No, jestli italskej trenér nasadí Bobinu místo Camily, tak bude riskovat obvinění ze sabotáže.
Reagovat
Titan
Politika je jedna věc. Rozumný trenér by se měl na politiku vykvajznout a prodat formu Giorgi na všech frontách...:-))
Od Errani rozhodně nelze na hardu v hale čekat žádné zázraky. No ale to je problém Italů, že...? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To by musela hrát za nás proti Italkám. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumný trenér myslí v dlouhodobém horizontu. Nebude riskovat, že se mu na to Italky vybodnou úplně. Navíc když už, tak nasadit Giorgiovou první den místo Vinciové.
Reagovat
Titan
Itálie není v baráži jen díky tomu, že vyhrály Giorgi a Knapp. Takže dlouhodobý horizont tam nevidím. Errani a Vinci se na to vyprdly, není důvod se jim nějak vlichotit...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale taky proti komu tam hrály.. Neříkám vlichotit, ale udržovat dobré vztahy je třeba ;-)
Reagovat
Ethan
Skvělý zápas. :-) Gratuluji Alizé, dnes hrála skvěle a bojovala, vyhrála zaslouženě. :-)
Reagovat
Luky99
Velká gratulace k postupu do finále !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist