Cornetová: Nemyslím na to, co se stane

16. 5. 2008, 10:52
Rozhovory 1
Nejcennější vítězství své dosavadní kariéry si v Římě připsala teprve osmnáctiletá Francouzka Alize Cornetová. Cítím se teď psychicky silnější, řekla po výhře nad Světlanou Kuzněcovovou.
Alize Cornetová

Dnes jste porazila Kuzněcovovou, svou zatím nejsilnější soupeřku v kariéře. Jak se cítíte?
Ano, je to první hráčka světové pětky, kterou jsem porazila. Předtím byl můj nejlepší výsledek, když jsem vyhrála nad Szavayovou v Charlestonu, ta byla třináctá. Cítím se neuvěřitelně, ale to je asi normální. Dneska jsme nehrály moc dobře, daly jsme pár vítězných míčů, ale taky jsme dělaly hodně chyb. Nejdůležitější ale je, že se mi dařilo v těch důležitých výměnách. Je to pro mě velké vítězství, pochopitelně.

Zítra hrajete s bývalou světovou jedničkou Serenou Williamsovou. Jste na to připravena?
Ono je to už podruhé, co s ní hraju. Předtím jsme na sebe narazily v semifinále v Charlestonu. Pro obě to byl těžký zápas. Vedla jsem 4-1 v prvním setu, hrála jsem dobře. Výsledné skóre bylo 7-5 6-3 pro ni, ale i tak to byl dobré utkání. Teď už se známe, ale nedokážu říct, jak to bude zítra vypadat. Jsem ve čtvrtfinále, teď už se budu bavit a pokusím se hrát co nejlépe.

Co se dnes dělo ve druhém setu, znervózněla jste?
Ano, víte, vedla jsem 4-0, jenže pak jsem začala špatně podávat, dělala jsem hodně chyb a (Kuzněcovová) si pak začala víc věřit a hrála najednou lépe, začala se i povzbuzovat "Vamos" a "Come on"... Za stavu 4-3 odehrála výborný game a najednou to bylo 4-4. V tu chvíli pro mě bylo moc důležité zůstat v zápase.

Bála jste se v ten moment o výsledek utkání?
Když hraju, tak na to moc nemyslím. Soustředím se na každý bod a nemyslím na to, kdo vyhraje a kdo prohraje. Když to bylo 4-4, tak jsem to měla těžké, protože jsem prohrála čtyři gamy v řadě. Ale jak jsem řekla, musíte prostě hrát a nemyslet na to, co se stane.

Když se vám takhle daří, kde to má příčinu? Je to ve vaší fyzické kondici, nebo je to v psychice?
Řekla bych, že je to kombinace obojího. Miluju zápasy na antuce, protože to je můj oblíbený povrch. Hrála jsem slušně už ve Spojených státech, takže vím, že na ní můžu mít dobré výsledky. Myslím, že jsem teď hodně silná psychicky i fyzicky. A navíc jsem hodně zlepšila svůj forhend, na tom jsem tvrdě pracovala loni v listopadu a v prosinci.

TenisPortal.cz, internazionalibnlditalia.it

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufam,ze uz nevyhraje,mam vsazeny na Wiliamsovou :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist