Čorič měl v Hertogenboschi namále. S Garínem v rozhodujícím setu prohrával 2-5 a čelil mečbolu

14. 6. 2019, 14:28
Aktuality 2
ATP HERTOGENBOSCH - Borna Čorič měl na trávě v Hertogenboschi ve čtvrtfinále namále. Druhý nasazený v rozhodující sadě souboje s Christianem Garínem prohrával 2-5 a v tie-breaku čelil mečbolu, nakonec po dvouapůlhodinovém boji zvítězil. O první letošní a celkově šesté finále si 22letý Chorvat zahraje s Davidem Goffinem, nebo Adrianem Mannarinem.
Borna Čorič

Borna Čorič zatím úspěšně vstupuje do nejkratšího období tenisového roku. Při své premiéře na trávě v Hertogenboschi však musel i druhé utkání otáčet. Po postupu přes Taylora Fritze ve čtvrtfinále po dvouapůlhodinovém boji zdolal 6-7(4) 6-3 7-6(6) Christiana Garína.

Druhý nasazený Čorič přitom v rozhodující sadě prohrával už 2-5 a Garín měl dvě šance zápas dopodávat. Čorič ovšem skóre srovnal a nakonec musel rozhodovat tie-break. V něm se k mečbolu jako první dostal Garín, ale Čorič třemi body v řadě vývoj otočil a dramatickou zkrácenou hru vyhrál 8-6. K postupu si pomohl 16 esy.

Dvaadvacetiletý Chorvat, který bude v příštím týdnu obhajovat triumf v Halle, kde loni ve finále porazil Rogera Federera, si o své první letošní finále a celkově šesté zahraje s Adrianem Mannarinem. (h2h 0-2).

Třicetiletý Francouz dnes udolal 4-6 7-5 6-3 Belgičana Davida Goffina, s nímž si poradil až na pátý pokus, a poprvé v sezoně postoupil do semifinále.

Dnešní dohrávku druhého kola i následné čtvrtfinále zvládl Richard Gasquet. Obhájce titulu nejprve přehrál 6-4 6-3 Michajla Kukuškina a večer porazil 7-6 6-4 Chilana Nicoláse Jarryho.

O první finále od loňského července 32letý Gasquet svede souboj s Australanem Jordanem Thompsonem.

• ATP 250 HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 635.750 eur
páteční výsledky (14. 6. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Čorič (2-Chorv.) - Garín (7-Chile) 6-7(4) 6-3 7-6(6)
Thompson (Austr.) - De Minaur (3-Austr.) 4-6 6-2 6-3
Mannarino (Fr.) - Goffin (5-Belg.) 4-6 7-5 6-3
Gasquet (8-Fr.) - Jarry (Chile) 7-6(8) 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Gasquet (8-Fr.) - Kukuškin (Kaz.) 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist