Co rozhodne české semifinále? Podle trenérů psychika

2. 7. 2014, 22:31
Aktuality 86
Až zítra nastoupí v All England Clubu na kurt, jen těžko se budou moci Petra Kvitová a Lucie Šafářová něčím překvapit. Parťačky z prostějovského klubu a fedcupové reprezentace na sebe narazí v semifinále slavného Wimbledonu a podle jejich trenérů rozhodne víra ve vlastní síly. Jinými slovy - psychická odolnost.
Lucie Šafářová

Petra Kvitová a Lucie Šafářová se znají z tréninku a letos se navíc na turnajích potkají již popáté. Všechny čtyři souboje vyhrála Kvitová. "Těžko se stane, že by jedna přišla s překvapivou věcí, která by mohla rozhodnout. Osobně si myslím, že rozhodne psychická odolnost v důležitých okamžicích," řekl David Kotyza, který wimbledonskou vítězku z roku 2011 Kvitovou připravuje přes pět let a který dříve trénoval také Šafářovou.

Kanadského kouče Lucie Šafářové Roba Steckleyho nestraší nepříznivá bilance Šafářové s Kvitovou, která je dohromady na okruhu WTA už 0:5. "Teď se začíná od nuly, minulé porážky nic neznamenají. Víc než na ně bude Lucie myslet na to, jak se jí daří," uvedl Kanaďan. Za výkony v Londýně svoji svěřenkyni chválil. "Takhle dobře a sebevědomě jsem ji hrát neviděl."

Obě tenistky mají podobný styl - hrají levou rukou, spoléhají na agresivní údery a snaží se diktovat tempo výměny. Důležité tak bude, která z nich převezme otěže zápasu jako první. "Šachovou terminologií řečeno: kdo potáhne bílýma, bude mít výhodu. I od Lucky může Petra čekat agresivní hru se snahou ji přetlačit a vyvést z komfortu," konstatoval Kotyza. "Petra má obrovskou sílu, míče od ní létají extrémně rychle," chválil zase Steckley Kvitovou.

Vše se samozřejmě bude odvíjet od podání, které je na travnatém povrchu ještě důležitější než jinde. Šafářová ve čtvrtfinále například v jednom gamu nasázela tři esa. "Pálí ostrými, že?" pochvaloval si Steckley. Světová šestka Kvitová rovněž dobře podává, s třiceti esy je druhá v žebříčku letošního Wimbledonu.

Sedmadvacetiletá Šafářová se musí vypořádat s novou situací. Poprvé se ocitne na centrkurtu a v semifinále grandslamu. Chce ale dál. "Když jsme spolu začali pracovat, bavili jsme se o budoucnosti. Říkám jí: Představ si, jaké by to bylo hrát grandslamové finále. Lucie se smála, ale já jí povídám: Nikdy nevíš! Proč by to nemohlo vyjít. A vidíte, teď nám chybí jenom jeden krok," řekl Steckley.

Pro oba trenéry je semifinále obrovským úspěchem. "Připadá mi to neskutečné," přiznal Steckley, který je v podobné situaci poprvé. I Kotyza, který už s Kvitovou slavil v All Enland Clubu titul, si postup vychutnává. "Čím se blíží konec turnaje, tím míň spím. To je ale úplně normální," usmál. "Pro Petru i pro mě je to tady něco speciálního, i já jsem tady zažil doteď ty nejintenzivnější chvíle trenérské radosti, když to tady před pár lety vyhrála. Bylo by fajn zase zažít něco takového."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

86
Přidat komentář
kada.tom
Za pár hodinek dlouze očekávaný souboj vypukne. Já osobně budu fandit samozřejmě Petře, ale eventuální postup Lucky by mi taky nevadil, Lucce bych to přál :-)

Čeho se trochu bojím je, aby se Petra neuchlácholila tím, že s Luckou ještě neprohrála a že to je Češka, proti kterým se Petře daří. Pevně doufám, že Petra na Lucku vyrukuje s tím, s čím vyrukovala na Báru a v pohodě získá 1. set. Lucka by si mohla takových 30 minut zvykat na Center Court a to by mohlo být klidně rozhodujícím faktorem. Osobně Petře věřím na výhru ve dvou setech, když ale vyhraje ve třech setech, zlobit se taky nebudu - chtělo by to ale ušetřit síly na finále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Do toho Petro Fandím dneska musíš vyhrát POJD
Reagovat
smazaný uživatel
Tech 5 zapasu je znat. Lucka proti Petre hraje cim dal lip.

25/2014 6-1 5-7 7-6(4)
19/2014 6-4 6-3
7/2014 7-6(2) 5-7 6-2
2/2014 7-6(4) 6-2
34/2012 6-3 6-3
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytec resit, dneska se jede od nuly...
Wimbledon je jen jeden...co bylo vcera se nepocita
Lucka prosvisti bez ztraty setu...do finale...;)
Jsem o ni myslel celou noc, to musi zabrat...
Na Petru jsem nalozil tlak jak prase...
...vsechno jde podle planu...
Dneska to bude tenisovy Rock n Roll...;D)
Dneska uz zadny chozeni okolo...
Jdem to napalit na plny pecky...;)
Dnes je dnes, co bude zitra mne nezajima...
na Kvitku kaslu...
Ja chci Lucinku;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Strizlive nas nedostanou.
Reagovat
smazaný uživatel
Amen
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska bude Lucy jak Clint Eastwood...
http://www.youtube.com/watch?v=XuUWq7qGSro
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
tmora
to jsou plky o ničem, rozebirejte to horem dolem, ale Petra prejede Lucku o parnik! YES!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ty fanatiku :D
Reagovat
smazaný uživatel
;)))
Reagovat
smazaný uživatel
"Lucka proti Petře hraje čím dál tím líp" - no škoda že ty výsledky tomu moc neodpovídají. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo má uši k slyšení slyš. Kdo má mozek k myslení, mysli :P
Reagovat
smazaný uživatel
Amen zajisté pravím vám, že mnozí proroci a spravedliví žádali viděti to, což vy vidíte, a neviděli, a slyšeti to, což vy slyšíte, a neslyšeli.
Reagovat
smazaný uživatel
No já vidím, slyším i myslím dobře. Ty výsledky opravdu na žádné výraznější zlepšení neukazují.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová. "Všechno má svoje pro a proti. Je pravdou, že vím, do čeho jdu, protože ty nervy už jsem párkrát měla a uvědomuji si, co to obnáší. Lucka je takhle daleko poprvé, ale když jsem tam šla já poprvé, byla jsem nadšená. Myslím, že Lucka bude uvolněná a bude snažit se hrát hru, která by na mě mohla platit."

(((Petra dostava strach;)))
Jak se rika, jednou to vyjit musi...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusí. Musí se akorát umřít..
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je akorát diplomat a nechce kamarádku shodit, víc v tom nehledej ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ta letos nema strach z nikoho a zniceho ;) po dlouhy dobe ani ze sebe ;)
Reagovat
pepin
Tak musí to být pro nezúčastněného krásný pohled jak se zde česká tenisová veřejnost v klidu a míru rozdvojila na tábor pro Petru a tábor pro Lucku. Jak někdo dole napsal, že má strach zda tábor, který prohraje bude ve finále fandit přemožitelce. Mám dojem, že je to zbytečná obava, že drtivá většina z nás, at to dnes dopadne jak koliv, bude ve finále fandit té druhé. Je možné, že se tu najde nějaký takový nechci se ani vyjádřit, ale moc tomu nevěřím. Je vidět z příspěvků, že je v podstatě většina z nás mírně nervozní a v napjatém očekávání a ted si představme, jak na tom musí být obě holky. Tak at vyhraje lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Vis jak to je...
Vsichni Halep, Busicka, Kvitova...a dokolecka dokola, ktera, co a jak...
a jen houst;) Ja jsem jen rad k tomu prilozil ruku k dilu;D)))
...nebot kdyz 3 se mezi sebou perou, tak ctvrta se vpoho smeje;) viz. minuly rok;)

> Luckaaaaaaaaa;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda budu fandit Petře, ale nezlobil bych se ani když by vyhrála Lucka. Obě jsou zkušené a obě mají výbornou kondici. Hodně to hraje pro Petru, přeci jen, už ví jak na Lucku těch 5 zápasů je znát. Ale fakt to bude hodně o tlaku jaký budou holky cítit. Každopádně se těším jak malej kluk ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska čtu článek za článkem o jedné i druhé a už se nemůžu dočkat odpoledne. Přeju to Lucce neskutečně moc. Kašlu na rozum, pořádně to naložím, ať to fandění má ještě větší gule.
Reagovat
VlS
bez křku a vřískotu, zato se spoustou usměvů a zatleskání skvělému míči soupeřky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a ve velkym stylu;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska vyhraje Petra POJD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
petrulinka
"letos se navíc na turnajích potkají již popáté. Všechny čtyři souboje vyhrála Kvitová." Tak čtyři nebo pět? Já nevím, ale někdy mně přijde, že tady ty články a expres zprávy po sobě autor nečte :-)
Reagovat
Roger_Federer
Chyby ti to jedno vitezstvi nebo co?:):)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? 4x se potkaly. 4x vyhrála Petra. Teď se potkají popáté.
Reagovat
petrulinka
Aha, to víš, to je po ránu. Asi jsem v noci dostala po hlavě nebo co =D
Reagovat
smazaný uživatel
Přeji Lucii ,snad se ji to konečně podaří ,porazit Petru .
Reagovat
smazaný uživatel
No, lame se to ve mne. Kdyz ale zvazim, kdo ma vetsi sance vyhrat finale, tak se priklanim na stranu Petry, je zkusenejsi, Bouchardovou by dala, Halepku....no, kdyby hrala jako s Venus, tak by ji dala taky. U Lucky hrozi, ze by ten tlak neunesla, prvni finale, centrkurt.....
Reagovat
VlS
No logika toho postoje říká: kdo ještě nebyl ve finále nemá šanci vyhrát. Tak ať ten talíř dají Petře a v televizi můžou pustit Krtečka, protože z těch 4 byla ve finále jen Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Krtecka nechci, ja chci Lucinku;)
Reagovat
smazaný uživatel
Simča byla taky ve finále! :D před měsícem -.-
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodnou to rozhodci. prinejmensim u vitezstvi Lucky to je jasne uplne vsem.
Reagovat
Frick
Už jsi tu nějak povídám moc nějak sám se sebou, co?
Reagovat
Frick
To máš tedy pravdu, Fricku.
Reagovat
Frick
Uvědomujete si vůbec, že ony si můžou číst webový články ze dne, kdy se narodily? Neuvěřitelný.
Reagovat
Frick
Viděl někdo toho jejího Troye? U rodičů Lucky nebyl, co?
Reagovat
Frick
Tu je rozpolcená republika, ale dovedete si představit, jak se musel vždycky cítit starej Williams, když hrály holky finále proti sobě?
Reagovat
Frick
Nevíte, všimli jste si někdy toho, že by se (na webu) WTA nějak měnily údaje o váze hráček? Jako osobně bych si dovedl představit, že maj povinnost periodických zdr. prohlídek, podle níž by třeba ty údaje byly aktualizovaný, když by třeba nějaká hračka výraznějc zhubla nebo třeba nabrala. Nepsala se nakonec u Petry dříve váha třeba 72-73 kg? Teď se píše 70 kg... Naopak bych řekl, že Lucčinejch 62 kg při 177 cm je trochu málo. Tipl bych to kolem 65 kg.

Ovšem největší fail mi přijde to, že 166 cm Klára, jenž je krásně štíhlá. by měla mít stejně (55 kg) jako jen o 5 cm nižší Cibuľa. Bych řekl, že si Domka věří. :o)

Ale opravdu, jak řikám, pokud tam není aspoň každosezónní aktualizace, tak bych to snad ani neuváděl. Zas na tom tolik nezáleží.
Reagovat
smazaný uživatel
70 kg tam ma Petra od nepameti....okud hracka nenahlasi zmenu, tak to tam porad bude no ;).
Reagovat
Frick
6:3 6:2 nad o rok starší Kuzmovou ze Slovenska...
Reagovat
Frick
Lucka po Petře půjde na Andreu. No když už, tak už, co?
Reagovat
Frick
Petra - Lucka

je to sranda, jak na sebe narážej, holky. Tak co k tomu říct. Je to něco, co tu nebylo, a kdo ví, zda někdy bude. Já už fakt nevim. Ta bilance Lucky je s Petrou hrůzná. I když se v turnaji Lucce dařilo více, tak když narazila na Petru, tak se to obrátilo. Bude to i nyní? Na druhou stranu, život píše velké příběhy, takže by to mohlo "prasknout" a obrátit se to? Petra asi skutečně bude trochu pod tlakem. Je to favoritka. Ale nebude chtít trochu míň? Už to bude jen "podruhé" a pořád si může věřit, že budou další šance. Lucka asi musí počítat s tim, že tohle je skutečně naprosto jedinečná šance a mohla by chtít o žďabec ještě více. Může to skončit jakkoliv, ale tak něco si tipnu.

TIP: Lucka vyhraje celkem hladce 6:4, 6:3

1GSL :o)
Reagovat
LukasH
Petra nebude chtít míň. Naopak bude chtít strašně moc. Možná víc než kdy jindy za celej život, co hraje. O to ale hůř. Ví, že na druhý straně bude stát soupeřka, kterou může porazit, protože už to pětkrát dokázala a bude ve finále. Ufff, mně už se z toho klepou kolena teď a to nemusím hrát.:-D:-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty píšeš o té skupině Holki, že tam máš měkké "i"?
Reagovat
PetaM
On to tam má pokaždé. I když ho člověk upozorní, stále to jsou Holki :D
Reagovat
Frick
Berte to jako takovou "poznávací značku"
Reagovat
petrulinka
Tak u chlapů zase pořád na sebe narážejí Tomáš s Kevinem. Sice nejsou to dva češi, ale i tak. A Tomáš s ním hrál už myslím 6x a pokaždé ho porazil :-)
Reagovat
LukasH
K tomu zítřku: samozřejmě to přeju Petře. Ale hodně se toho bojím. Petra bude asi vyklepaná víc než kdyby hrála proti Šarapce. Lucka nevím. Z rozhovorů i ze hry to působí, že je úplně v pohodě a že ten tlak by na ni dolehl až v případným finále. Ale fakt nevím...
Že Petra porazí Báru, jsem tak nějak tušil, ale teď si to vůbec netroufnu odhadnout, ani průběh, nic.....
Reagovat
PetaM
No, já se taky bojím. Strašně moc. Ne, že bych to Lucce nepřál, ale pokud vyhraje nad Petrou, tak jí ve finále přát budu, ale během zápasu s Petrou ne. To prostě nejde. Petra je česká jednička, musí potvrdit svou pozici. Je mi líto Lucky, ale zítra prostě musí skončit. Ať vyhraje US Open, tam se Petře nedaří, ale Wimbledon ... To ne ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mam to uplne stejne :(. Je to desna schiza a fakt lituju, ze se Lucce takhle nezadarilo uz na FO nebo v budoucnu na USO. Na USO se Petre pravidelne moc nedari, tam bude mit Lucka vic prostoru. Bohuzel to vyslo takhle, ale Wimbledon je Petrin turnaj a musi to vyhrat, proste musi!!!! Potrebuje to jako koza drbani, zase vyhrat GS!!! Verim, ze ji to odblokuje z toho tlaku a zase muze hrat vic v klidu a vsechno se s ni muze zase zlepsit do formatu Petra roku 2011 ;). Ale jsem z toho nervozni, bojim se, aby Lucka nebyla natolik v laufu, ze ji porazi a i kdyz bych ji pak ve finale moc fandila, tak bych s ena to nedokazala divat, protoze to finale ma byt Petry proste!!! Ach jo!! Jak ja nesnasim zapasy tech dvou!!! :(
Reagovat
petrulinka
Připojuju se, jsem z toho nervozní, jak saňky v létě. Kdyby aspoň byla Lucka v druhé půlce, nevím, proč museli všechny naše holky nacpat do jedné půlky.
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinalovy Obeznik

1/ Kazdemu clenu 1GSL hrozi cerna znamka za fandeni souperce, ikdyz je jakkoliv mila, nebo silna;)))
2/ Hlavne tlacime Lucinku na servisu, souperky si vubec nevsimame...hrajeme si svou hru...
3/ Pokud Lucinka brejkne, take si toho nevsimame, a delame jakoby se nic nestalo, a dale tlacime na servisu...
4/ Tlacime na vitezstvi ve dvou, ve trech je to uz risk...;)
5/ Pokud bude treti, tlacime na servisu jak pred tim, a Vlk vrci na souperku;) behem jejiho servisu...zbytek tlaci return;)

(((Petr.Pokorny)))
6/ Pokud pujde do tuheho a Kvitova by mela podavat na vitezstvi v zapase a nastane tato tezka chvile, prosime ihned dat expresku, ze Kvitova postoupila do finale predcasne...tohle by jeste mohlo v nejhorsim zabrat...

---
Par dulezitych poznamek...

1/ Uz od minuleho roku se hleda plechovka micku z kurtu c.18
2/ Minuly tyden se ztratila raketa Lucky...
3/ Sojka se stale nevratila z exkurze ze Stromovky...
4/ Stale se hleda ukradeny volej Kvitovcum
Reagovat
slacker
Bod 6 ... takova podpasovka :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to psal někam ráno. Jakožto člen 1GSL a zároveň Kvitovec od roku 2009 prévě prožívám totální rozdvojení osobnosti. Lucy s takovouhle formou s reálnou šancí vysněný na gs titul je. Petra zavírající kušnu všem, co už ji odepsali je taky sen. Vážně přemýšlím o tom, že se zítra ani nebudu dívat. (Byl by to první zápas jak Lucky tak Petry za posledních pět let, co bych neviděl) Když jsem byl malý capart, dostal jsem 50 korun na nákup v cukrárně. (věneček tehdy slál 5 korun, špička 4,50 a punčák 3 kačky) Domů jsem přišel s padesátkou a brekem, protože toho dobrýho tam bylo moc a já si nedokázal vybrat. Dneska mám dost podobný pocit.
Reagovat
slacker
Tuhle moc dojemnou historku o cukrarne uz jsem nekde cetl ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
jo psal jsem to ráno. jen mi tam vypadl ten důvod. 1GSL+Kvitovec, to je jako by Montymu hrály proti sobě Maruš a Vika :-D
Reagovat
petrulinka
Věneček stály dvě kačky, ne?
Reagovat
Frick
..protože jsem ten zápas skoro neviděl...

Fakt byla ta Venus v tom 3. kole tak úžasná?
Reagovat
PetaM
Vůbec, ta stará vykopávka měla problém se trefit do míčku. Asi jako Serena v deblu. Petra se prostě vyházela sama, nechápu, co na tom všichni vidí ... ;D
Reagovat
Frick
Já nevim, no....

Jestli prostě velkej kurt, ex no. 1 a všechno tohle okolo nenasadilo všem až moc růžový brejle....
Reagovat
PetaM
http://www.youtube.com/watch?v=slbQ4gAzjGw

Doplň si znalosti a pak se buď přidáš, nebo ne :D Lehké jako facka :D
Reagovat
smazaný uživatel
jo byla měla ohromné podání skvěle se pohybovala po dlouhé době hrála Venus neskutečně dobře a proto hrála neskutečně i Petra. Jo fakt Venus hrála nejlepší zápas v tomto roce
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to o parník nejlepší zápas tohohle ročníku a jeden z nejlepších zápasů roku.
Reagovat
LukasH
Ten zápas Venus připomínal mužskej tenis. Obě si držely podání a rozhodoval jeden brejk a ve druhým setu tajbrejk.:-) Běžně docházelo k situacím, kdy Venus prohrávala 15:40 při vlastním podání a v pohodě to 2 esama nebo přímýma bodama dotáhla. Je fakt, že Petra s ní tenhle typ tenisu hraje vždycky.
Objektivně je možná fakt, že je Venus slabší na returnu. Tím myslím, že to Petře neumí vrátit jako třeba Bára včera, která dávala slajzovaný returny, čímž Petru dvakrát brejkla.
Reagovat
PetaM
To bohužel není pravda. Venus teda rozhodně "běžně" neprohrávala 15:40. Petra měla za tři sety JENOM 2 BB, první byl hned v prvním servírovacím gamu zápasu a druhý za stavu 5:6 ve 3. setu.

Venus oproti tomu měla jen jeden BB, za stavu 5:6 a 0:40 ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Drobné upřesnění: k situaci, kdy by jedna či druhá na servisu prohrávala 15:40 vůbec nedošlo, Venus si jediné brejkboly vypracovala v závěru prvního setu, Petra v závěru třetího (a jeden měla hned v úvodu prvního)..
Reagovat
LukasH
Fakt ne?:-D:-D Tak to se omlouvám.:-) Já to mám nějak zafixovaný, že jsem to tam několikrát zahlídl. Ale 15:30 tam několikrát bylo nebo ne? Už ani nevím, co je pravda a co jsem si vyfantazíroval.:-D Vždycky, když Petra vedla 30 jsem si říkal - ještě jeden, Petro a budeš mít brejkbol. A ono k tomu asi skoro vůbec nedošlo.:-D:-D:-D
Dobře, tak jinak. Prostě, když už se zdálo, že Petra má šanci, tak Venus dobře zahrála. Na podání byla skvělá...:-)
Reagovat
PetaM
Jooo, 15:30 bylo hodněkrát :D
Reagovat
LukasH
Aha, tak aspoň něco.:-D:-D
Reagovat
Frick
Jestli fans poražené SF nebudou mít problém fandit ve finále té druhé.

Ale určitě bych byl rád, kdyby se pak poražená semifinalistka vyjádřila v tom smyslu, že gratuluje a drží palce ve finále.
Reagovat
VlS
Ať budou nebo ne, zápas o talíř to neovlivní. Ve finále budu fandit kterékoliv, jak to bude mít běkdo jinej je mi šumák, takže se toho neobávám.
Reagovat
slacker
Ja se obavam ze zklamani Masenovci budou fandit komukoliv z horni poloviny pavouka, Sice je to irelevanti na co jses ptal ale rict jsem to museL ;-))
Reagovat
VlS
zítra to dáš, hraj svojí hru a bude to stačit.
Reagovat
smazaný uživatel
No zítra proti ní nebudou stát takoví nazdárci jako doteď :-)
Reagovat
Frick
Tak finalistka AO 2014 je nazdárek?
Reagovat
PetaM
Vzhledem k tomu, že se bavíme o Cibulkové, tak ano :D :D
Reagovat
Frick
A japato, že tenhle nazdárek jí v březnu vyprovodil 3:6 2:6? :o)
Reagovat
PetaM
Protože byla na vlně, po AO. Teď je vlna dávno pryč a Dominika jede ve starých kolejích :)
Reagovat
Frick
Pořád má letos 2x tolik bodů...
Reagovat
PetaM
Stačí titul a už nebude :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že od té doby mají její výkony výrazně sestupnou tendenci a na trávě nikdy nic moc nezahrála, tak ano.
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli to rozhodne psychika, tak to vyhraje Petra ve dvou :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist