Co přinese 6. týden: Na programu je Australian Open s 11 českými zástupci

3. 2. 2021, 18:31
Previews 0
Pokud vše půjde podle plánu, v pondělí vypukne úvodní grandslam sezony Australian Open. V Melbourne Parku se představí 11 českých zástupců v čele s Karolínou Plíškovou a Petrou Kvitovou. Herní pole vedou světové jedničky Novak Djokovič a Ashleigh Bartyová. Titul budou obhajovat Djokovič a Sofia Keninová.

V Melbourne se dnes objevil pozitivní test na koronavirus a polovina tenistů, rozhodčích a zaměstnanců musela do izolace a podstoupí testování. Kvůli tomu byl zrušen čtvrteční program přípravných turnajů. Pakliže bude vše v pořádku, v pondělí vypukne první z největších tenisových svátků sezony.

Herní pole vedou světové jedničky Novak Djokovič a Ashleigh Bartyová. Mužskou trofej bude obhajovat právě Djokovič, mezi ženami se na loňský triumf pokusí navázat Sofia Keninová.

Z Čechů se v hlavní soutěži představí Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Barbora Strýcová, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková, Kristýna Plíšková, Jiří Veselý a kvalifikant Tomáš Macháč. Slovensko budou reprezentovat Viktória Kužmová, Norbert Gombos a Andrej Martin.

Los hlavní soutěže proběhne ve čtvrtek v 8:00 našeho času. Více informací přineseme ve velkém preview.

AUSTRALIAN OPEN
• Shrnutí •
Loňské finále žen: Keninová (14-USA) - Muguruzaová (Šp.) 4-6 6-2 6-2
Loňské finále mužů: Djokovič (2-Srb.) - Thiem (5-Rak.) 6-4 4-6 2-6 6-3 6-4
Kategorie: grandslam
Místo konání: Melbourne, Austrálie
Povrch: tv. povrch
Dotace: 71.500.000 australských dolarů
• Česká účast •
Kar. Plíšková, Kvitová, Vondroušová, Muchová, Strýcová, Bouzková, Siniaková, Krejčíková, Kr. Plíšková, Veselý, Macháč
• Seznam přihlášených •
Ženy | Muži
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist