Co přinese 3. - 4. týden: V Melbourne je na programu úvodní grandslam sezony

10. 1. 2019, 01:10
Previews 3
Polovina ledna je každoročně ve znamení úvodního grandslamu sezony Australian Open. V Melbourne Parku budou titul obhajovat Roger Federer a Caroline Wozniacká. Ve hře bude celkem osm českých nadějí v čele s nasazenými Karolínou Plíškovou, Petrou Kvitovou a Barborou Strýcovou a dlouhodobě nejlepším českým tenistou Tomášem Berdychem.

Úvodní grandslam sezony se bude konat od 14. do 27. ledna a bude mít rekordní dotaci 62,5 milionu australských dolarů (téměř miliarda korun). Loňský triumf se pokusí obhájit vítěz posledních dvou ročníků Roger Federer a Caroline Wozniacká, která loni v Melbourne získala svůj premiérový grandslamový vavřín.

Herní pole vedou světové jedničky Novak DjokovičSimona Halepová. Z hráčů, kteří měli zajištěnou účast v hlavní soutěži, budou chybět světová pětka Juan Martín Del Potro (zranění kolene), Richard Gasquet, Slovák Jozef Kovalík, Vasek Pospisil a předloňská semifinalistka CoCo Vandewegheová.

V Melbourne Parku se představí celkem osm českých zástupců - Tomáš Berdych a Jiří Veselý, nasazené Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Markéta Vondroušová a Kristýna Plíšková.

Z kvalifikace mohou počet českých nadějí rozšířit Lukáš Rosol, Tereza Martincová, Karolína Muchová, Barbora Krejčíková a Lucie Hradecká, nebo Tereza Smitková.

Ze slovenských tenistů budou v hlavní soutěži bojovat Martin Kližan, Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Viktória Kužmová a Anna Karolina Schmiedlová.

Více informací přineseme v našem nedělním preview.

AUSTRALIAN OPEN
• Shrnutí •
Loňské finále mužů: Federer (2-Švýc.) - Čilič (6-Chorv.) 6-2 6-7(5) 6-3 3-6 6-1
Loňské finále žen: Wozniacká (2-Dán.) - Halepová (1-Rum.) 7-6(2) 3-6 6-4
Kategorie: grandslam
Místo konání: Melbourne, Austrálie
Povrch: tvrdý
Dotace: 62,500.000 australských dolarů
• Česká účast •
Berdych, Veselý, Kar. Plíšková, Kvitová, Strýcová, Siniaková, Vondroušová, Kr. Plíšková
• Seznam přihlášených •
muži | ženy
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fransoas
Dle teorie australské trenérky by měla být letos přelomová sezóna pro Karolínu.Možná by se to mohlo podařit už nyní na AO.Bude určitě záležet na momentální formě.Je tam několik hráček,které mají vyrovnané výkony včetně Petry.Protože Petra už má dva tituly z Gs,přál bych to více Karolíně.Tak Karolíno pojď.
Reagovat
FulnekUltras
Muška ji zruší už v 1. kole. ;-)
Reagovat
tommr
Halepová už prohrála 5 zápasů za sebou a je tak docela pravděpodobný, že po AO budeme mít novou světovou jedničku. Šanci na první místo má všech 9 prvních hráček v žebříčku včetně Karolíny a Petry a teoreticky i Sabalenka ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist