Co přinese 12. - 13. týden: V Miami je přihlášeno 13 Čechů, z Top 10 se zatím odhlásil jen Nadal

17. 3. 2023, 16:05
Previews 9
V příštích dvou týdnech vyvrcholí slavný Sunshine Double ve Spojených státech. Na druhém a závěrečném podniku této části sezony ve floridském Miami se představí celkem 13 českých zástupců v čele s Petrou Kvitovou, Barborou Krejčíkovou, Karolínou Plíškovou a Jiřím Lehečkou, 10 z nich je přímo v hlavní soutěži. Z elitních desítek žebříčků se zatím odhlásil jen Rafael Nadal.
Petra Kvitová (© AFP)

V tuto chvíli platí stejný scénář jako před dvěma týdny v kalifornském Indian Wells, kde se stále bojuje. Z Top 10 obou žebříčků chybí jen zraněný Rafael Nadal a nejspíše dojde k odhlášení světové jedničky Novaka Djokoviče, který čeká na schválení výjimky pro vstup do Spojených států.

V případě odstoupení Djokoviče vedou herní pole loňští šampioni, světová jednička Iga Šwiateková a Carlos Alcaraz. Dvaatřicet nasazených má tradičně volný los pro první kolo.

České barvy budou v hlavní soutěži reprezentovat Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková, Marie Bouzková (jsou mezi nasazenými), Kateřina Siniaková, Linda Fruhvirtová, Linda Nosková, Markéta Vondroušová, na divokou kartu Brenda Fruhvirtová a Jiří Lehečka. V kvalifikaci jsou Karolína Muchová, Tereza Martincová a Tomáš Macháč.

Slovensko bude mít v hlavní soutěži zastoupení díky Alexovi Molčanovi. Lukáš Klein, Anna Karolína Schmiedlová a Kristína Kučová musí do kvalifikace.

Divokou kartu kromě mladší ze sester Fruhvirtových dostali Emma Raducanuová, Dominic Thiem, Erika Andrejevová, Hailey Baptisteová, Alexandra Ealaová, Victoria Jiménezová, Ashlyn Kruegerová, Robin Montgomeryová, Zizou Bergs, Taro Daniel, Emilio Nava a Juncheng Shang.

MIAMI OPEN
• Shrnutí •
Loňské finále žen: Šwiateková (2-Pol.) - Ósakaová (Jap.) 6-4 6-0
Loňské finále mužů: Alcaraz (14-Šp.) - Ruud (6-Nor.) 7-5 6-4
Kategorie: WTA 1000 (Mandatory) a ATP Masters 1000
Místo konání: Miami, USA
Povrch: tvrdý
Dotace ženy: 8.800.000 dolarů
Dotace muži: 8.800.000 dolarů
• Česká účast •
Kvitová, Krejčíková, Kar. Plíšková, Bouzková, Siniaková, L. Fruhvirtová, Nosková, Vondroušová, B. Fruhvirtová, Lehečka (hlavní soutěž)
Muchová, Martincová, Macháč (kvalifikace)
• Seznam přihlášených •
Ženy | Muži
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
lenka258
Jsem zvědavá na Miami :). Česky obecně hrály moc pěkně v IW...
Uvidíme, ke komu bude a nebude příznivý los :)
Reagovat
tommr
Češky smile budou mít v Miami minimálně stejně početný zastoupení jako v IW. Spíš ale čekám že budou mít nakonec v MD rekordních 10 hráček protože věřím že Karolína Muchová projde kvalifikací ...
Chtělo by to taky stejné nebo ještě lepší výsledky než v IW ...
Reagovat
TenisovaRaketka
Ahoj poprosim ludi co maju radi tenis a maju discord aby sa pridali ku nam a vytvorili sme komunitu pre CZ SK tenis :)
Dik
Pozvanka tu https://discord.gg/eGVqM4Ubsmile
smile
Reagovat
Krisboy
Doufejme, že přinese hlavně jaro. smile
Reagovat
com
stejne budes sedet doma u tv/netu a sledovat tenis smilesmile
Reagovat
Krisboy
A pít lahváče smile
Reagovat
com
Miami vyhraje Karolina smile
Reagovat
hanz
Kájísek? Ty srandisto.smile
Reagovat
com
vyhraje, vsad si na ni milion smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist