Co přinese 10. a 11. týden: Elitní tenisté míří do Indian Wells

1. 3. 2019, 12:20
Previews 14
V příštích dvou týdnech je na programu prestižní podnik WTA Premier Mandatory a úvodní letošní akce série Masters v Indian Wells. V kalifornské poušti bude kromě světové špičky startovat v hlavní soutěži i šest Čechů.

Indian Wells - ženy
V ženské části turnaje vede herní pole loňská šampionka a světová jednička Naomi Ósakaová. Z elitní stovky by měly chybět jen Rusky Maria Šarapovová, která se zotavuje po operaci ramene, a Jekatěrina Makarovová.

Z českých tenistek mají jistou hlavní soutěž Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová a Markéta Vondroušová. Slovenští tenisoví příznivci budou spoléhat na Dominiku Cibulkovou, Viktórii Kužmovou, Magdalénu Rybárikovou a Annu Karolinu Schmiedlovou.

Z kvalifikace se pokusí do hlavní soutěže postoupit Kristýna Plíšková a Marie Bouzková.

Více informací přineseme v našem velkém preview.

BNP PARIBAS OPEN
Loňské finále: Ósakaová (Jap.) - Kasatkinová (20-Rus.) 6-3 6-2
Kategorie: WTA Premier Mandatory
Místo konání: Indian Wells, USA
Povrch: tvrdý
Dotace: 9,035.428 dolarů
• Česká účast •
Kvitová, Kar. Plíšková, Siniaková, Strýcová, Vondroušová (hlavní soutěž)
Kr. Plíšková, Bouzková (kvalifikace)
• Seznam přihlášených hráček •
hlavní soutěž | kvalifikace


Indian Wells - muži
Roli nasazené jedničky v mužské části turnaje bude plnit světová jednička a pětinásobný šampion Novak Djokovič. Juan Martín Del Potro kvůli přetrvávajícím potížím s kolenem nebude obhajovat loňský triumf. Z přihlášených hráčů nedorazí ještě Richard Gasquet, Aljaž Bedene ani Vasek Pospisil.

V hlavní soutěži bude z českých tenistů bojovat pouze Tomáš Berdych, Jiří Veselý se vůbec nepřihlásil. Také Slovensko má v tuto chvíli jediného jistého zástupce v hlavní soutěži, a to Martina Kližana. Již do kvalifikačních bojů zasáhnou Lukáš Rosol a Slováci Lukáš Lacko s Jozefem Kovalíkem.

Více informací přineseme v našem velkém preview.

BNP PARIBAS OPEN
Loňské finále: Del Potro (6-Arg.) - Federer (1-Švýc.) 6-4 6-7(8) 7-6(2)
Kategorie: ATP Masters 1000
Místo konání: Indian Wells, USA
Povrch: tvrdý
Dotace: 8,359.455 dolarů
• Česká účast •
Berdych (hlavní soutěž)
Rosol (kvalifikace)
• Seznam přihlášených hráček •
hlavní soutěž | kvalifikace
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Fandina
Teprve teď jsem se k tomu dostala a je celkem zajímavé, že kromě českých tenistů jsou zmiňováni i slovenští. To je OK, alespoň bude člověk víc v obraze.
Reagovat
Fandina
Ještě mě pobavilo, že u ATP v tabulce dole je napsáno ? Seznam přihlášených hráček ?.
Reagovat
anajka
Áno, ďakujem Ondrejovi.
Vyhovel našim prosbám. :)
Reagovat
PetraFans..
Pravidla jsou jednoduchá:

7 hráčů ATP, 7 hráček WTA (bez omezení)
každý vyhraný gem = 1 bod

Pozor: pro IW i Miami se budou týmy nahlašovat zlvášť

Soupisky můžete posílat do chatu ligy (kde se normálně hrajou GS) nebo na mail, který najdete v tom chatu. Odkaz na excel najdete rovněž tam. :)

Pokud se přihlásí alespoň 16 lidí, bude vytvořen i pavouk H2H, popřípadě i deblová soutěž.
Reagovat
lavamancer
nějaké bližší info?
vůbec nevím, o co jde :-)
Reagovat
bIbec
Přemýšlím, jestli je teoreticky možné, jestli třeba může hrát tu kvaldu i Muchová, jestli třeba není náhradnice. Byla v době uzavření přihlášek za Bouzkovou v žebříčku? Nějak si to neuvědomuju.
Reagovat
bIbec
mmm, pokud mě zrak nešálí, tak Bonaventure byla až za Muchovou, takže teda asi hrát nebude tu kvaldu.
Reagovat
bIbec
teda ony měly Doleheide, Muchová a Bonaventure stejný počet bodů. Každopádně žebříček tady na TP říká, že Muchová byla mezi Doleheide a Bonaventure. Takže teda asi fakt nic. Škoda.
Reagovat
bIbec
co mi přijde fascinující, tak když si třeba chce člověk ověřit ten WTA žebříček přímo na stránkách WTA, tak i přesto, že tam mají jakože kolonku pro kalendář u toho žebříčku, tak tam vůbec ta žebříčková historie nejde vybrat. Ty stránky tam musí mít na starost nějaký imbecil. A nebo sem imbecil já a nevím jak na to. Nicméně tak či onak, mělo by to být udělané jednoduše tak, aby se v tom i ten imbecil vyznal.
Reagovat
misa
WTA stránka je šílená.
Reagovat
tommr
pokud je uzávěrka přihlášek 3 týdny před začátkem kvalifikace tak Karolína byla tou dobou jen o 3 místa za Marií Bouzkovou. Čekal bych tudíž, že se do kvaldy nějak dostane. Vypadá to ale, že se do kvaldy vůbec nepřihlásila což je divný. Snad není zase zraněná ...
Reagovat
bIbec
já u ní četl příspěvek na instagramu asi před 2 týdny a tam psala, že bude hrát buď za dva nebo za tři týdny. Čili si z toho odvozuju, že ještě nebyla rozhodnutá, jestli do Ameriky vyrazí už na IW nebo až na ten challenger, co se hraje v druhém týdnu IW. Takže přihlášená asi byla, ale odhlásila se.
Reagovat
tommr
je to velká škoda. Karolíně bych na postup do MD věřil rozhodně víc než Kristýně Plíškový nebo Marii Bouzkový ...
Reagovat
bIbec
jj, to asi určitě. Ale asi chtěla ten týden navíc být ještě doma. Někdo tu psal, že je dokonce přihlášená do Monterrey, čili i tak tam bude dost dlouho v té Americe, pokud teda nakonec to Monterrey bude hrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist