Clijstersová se zranila, Hantuchovou čeká ve finále Kanepiová

6. 1. 2012, 12:33
Aktuality 3
Krátce před Australian Open si jeho loňská vítězka Kim Clijstersová přivodila zranění, které ohrožuje její start na prvním grandslamu sezony. Belgičanka odstoupila v dnešním zápase s Danielou Hantuchovou, která si tak po půl roce zahraje na turnaji WTA o titul. Její poslední soupeřkou bude Estonka Kanepiová.
Daniela Hantuchová a Kim Clijstersová

Bývalá světová jednička Kim Clijstersová, která ve všech deseti dosavadních duelech Danielu Hantuchovou porazila, nezačala dnešní semifinálový zápas nejlépe. Slovenka jí rychle sebrala podání a ujala se vedení 3-0. Po další výměně brejků mohla Hantuchová set při svém servisu ukončit, Clijstersová ale srovnala a následující tie-break vyhrála 7-4.

Druhou sadu odstartovala Hantuchová stejně jako tu první - brejkem, díky kterému vedla 2-0. Po třetím gamu se ale Kim Clijstersová nechala se zraněnou levou kyčlí ošetřovat; na kurt se sice ještě vrátila, za stavu 3-1 pro Hantuchovou se ale rozhodla zápas vzdát.

Jak Belgičanka po své skreči vysvětlila, už v úvodním setu cítila, že jí tuhnou svaly v levé kyčli, a nechtěla před Australian Open riskovat vážnější zranění. "Nemohla jsem běžet dopředu a nedokázala jsem dát do servisu žádnou sílu," uvedla Clijstersová, kterou zítra čeká magnetická rezonance, jež by měla odhalit vážnost zranění.

"Léčba bude záležet na tom, co se stane zítra. Pokud budou výsledky v pořádku, pak to bude jako obvykle - odpočinek, uvolňování svalů a pak jejich postupné posilování," řekla bývalá světová jednička.

Zranění trápila Clijstersovou i v minulé sezoně, kdy odehrála jen osm turnajů. Nejprve měla aktuálně třináctá hráčka světa potíže s kotníkem, naposledy zase s břišními svaly, kvůli nimž téměř čtyři měsíce nehrála a na kurty se vrátila až při prosincové exhibici.

"Tenis, který hraju, klade na tělo velké nároky, a v kombinaci s tvrdým povrchem je ještě náročnější na klouby. Nepochybuju o tom, že se v Melbourne objeví nějaký problém. To je taky jeden z důvodů, proč jsem odstoupila - tuhly mi svaly a nechtěla jsem, abych dostala křeč, kdy se sval může natrhnout," řekla Clijstersová.

Hantuchovou, která už do semifinále postoupila bez boje po odstoupení Sereny Williamsové, tak dělí jediná výhra od titulu, na nějž čeká od loňského února. Ve finále nastoupí Kaie Kanepiové z Estonska, která si v překvapivě jednoznačném souboji poradila s Franceskou Schiavoneovou.

Turnajová trojka Schiavoneová držela s nenasazenou soupeřkou krok jen v úvodu zápasu. Italka sice v třetím gamu ztratila podání, ale stále musela dohánět jen ztrátu jednoho brejku. Od stavu 3-4 však dění na kurtu naprosto ovládla Kanepiová. Ta po dalším brejku získala úvodní set 6-3 a v následující sadě už nenechala papírovou favoritku uhrát jediný game. Po necelé hodině Schiavoneová zahrála dvojchybu a nabídla soupeřce první mečbol, který Estonka vítězným forhendovým úderem proměnila.

Výsledky - Brisbane - ženy (tvrdý povrch, dotace 655.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Hantuchová (SR) - Clijstersová (5-Belg.) 6:7 (4:7), 3:1 skreč, Kanepiová (Est.) - Schiavoneová (3-It.) 6:3, 6:0.

Komentáře

3
Přidat komentář
VlS
Kaia je dobrá hráčka, ale to je Danka taky. Obě jsou schopné zahrát fantasticky i mizerně a vystřídat tyto polohy i v průběhu jednoho zápasu.
Srovnávat různé zápasy nemá smysl. Franceska byla utahaná a fyzicky na dně, nebyla pripravená podat 100% výkon. Uvidíme, jak to dopadne, myslím, že je to zápas, který nemá jasného favorita.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále mezi Danielou a Kaiou by před začátkem turnaje asi nikdo nečekal. Daniela měla trochu štěstí, že se zranily Serena i Kim, ale to se někdy stává. Mám Danielu rád a nepochybuju o tom, že si finále zaslouží. Přesto bych přál vítězství o trochu víc Kaie. Opravdu nestačím zírat na její výsledky. Je vidět, že její výkony z konce loňského roku nebyly náhodné... Jinak na turnaj v Brisbane mám hezké vzpomínky, protože tam Vika před třemi lety vyhrála svůj první titul v kariéře. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som posledne zapasy Kanepiovej a bojim sa, aby z toho nebola jednoznacna zalezitost.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist