Clijstersová se vrátila skalpem Bartoliové. Vítej zpátky, Kim!

11. 8. 2009, 06:42
Aktuality 3
WTA CINCINNATI - Kim Clijstersová je zpět! Bývalá světová jednička má za sebou první zápas po více než dvouleté pauze. Šestadvacetiletá Belgičanka hrála poprvé jako vdaná žena a matka roční holčičky Jady. A v Cincinnati hned ve dvou setech porazila dvanáctou hráčku světa Marion Bartoliovou!
Profily hráčů
Kim CLijstersová

Vítězka US Open z roku 2005 a dvojnásobná šampionka Turnaje mistryň Kim Clijstersová ukončila kariéru na jaře 2007. Důvodem byla častá zranění, ztráta motivace a také touha po rodině. V červenci se pak Clijstersová provdala za amerického basketbalistu Briana Lynche, který hraje belgickou ligu.

Zpráva o těhotenství belgické tenistky se dostala na veřejnost jen měsíc poté, co ukončila profesionální dráhu. Rok po porodu dcera Jady oznámila, že se vrátí k tenisu.

Dále čtěte:
Šafářová porazila Benešovou a zahraje si s Kuzněcovovou

Odehrála několik exhibičních zápasů a objevila se také v americké letní soutěži družstev World Team Tennis. Velký návrat si naplánovala do Cincinnati, kde pořadatelé neváhali a udělili Belgičance divokou kartu.

A návrat Clijstersové byl zdařilý. Hned v prvním zápase ji čekala dvanáctá hráčka světa Marion Bartoliová. Světová dvanáctka nabuzená týden starým triumfem ze Stanfordu, kde porazila Venus Williamsovou nebo Jelenu Jankovičovou.

Ale belgická tenistka Clijstersová se vrátila se vší parádou. Francouzské soupeřky se nezalekla a za hodinu a 22 minut vyhrála 6-4 6-3. "Jsem moc šťastná, že se mi první zápas povedl," radovala se Clijstersová.

Úvod zápasu se Belgičance povedl. Získala čtyři hry v řadě a prakticky rozhodla o jejím osudu. "Bylo to velmi obtížné. Neviděla jsem ji hrát přes dva roky, proto jsem do zápasu vstoupila tak špatně. Zvolilal jsem špatnou taktiku a bylo to rychle 0-4," konstatovala Bartoliová.

"Myslím, že jsem začala dobře," potutelně se usmívala Clijstersová. "Asi jsem tím vstupem do zápasu překvapila i sama sebe. Dobře jsem se pohybovala, ale může to být ještě lepší," varuje soupeřky.

Clijstersová za celý zápas dokázala odvrátit osm z deseti brejkbolů. Dopustila se pěti dvojchyb, ale povedly se jí také dvě esa. Ve druhém setu své podání neztratila ani jednou.

"Trénovala jsem už od únoru a vše směřovalo právě k Cincinnati. Je dobré vyhrát hned první zápas, těšilo Belgičanku.

Ivanovičová musela otáčet
Ve druhém kole se střetne s nenasazenou Patty Schnyderovou, vítzkou turnaje z roku 2005. Švýcarka hladce porazila Giselu Dulkovou z Argentiny 6-4 6-0.

Pomalý rozjezd má za sebou jedenáctá nasazená Srbka Ana Ivanovičová. S domácí Melenií Oudinovou prohrála první set 2-6 a s jejím dalším setrváním v soutěži to vypadalo nedobře. Pak už ale Američance povolilla pouhé dva gamy a postoupila do 2. kola. V něm ji čeká Maďarka Czinková, jež neměla problémy s trápící se Francouzkou Cornetovou.

- WTA CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
pondělní výsledky (10. 08. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Benešová (ČR) 6-3 7-6(7)
Azarenková (9-Běl.) - Kanepiová (Est.) 6-3 7-6(2)
Ivanovičová (11-Srb.) - Oudinová (USA) 2-6 6-1 6-1
Clijstersová (Belg.) - Bartoliová (12-Fr.) 6-4 6-3
Grönefeldová (Něm.) - Razzanová (16-Fr.) 6-3 3-6 6-4
Govorcovová (Běl.) - Makarovová (Rus.) 6-1 6-3
K. Bondarenková (Běl.) - Rybáriková (SR) 6-2 6-2
Czinková (Maď.) - Cornetová (Fr.) 6-3 6-2
Schnyderová (Švýc.) - Dulková (Arg.) 6-4 6-0
Wozniaková (Kan.) - Suarezová-Navarrová (Šp.) 6-0 6-3
Vinciová (It.) - Maleková (Něm.) 6-4 6-1
Čakvetadzeová (Rus.) - Vesninová (Rus.) 7-5 6-3

Dvouhra - 1. kolo:
Matteková-Sandsová/Petrovová (8-USA/Rus.) - Benešová/Kondratěvová (ČR/Rus.) 6-1 6-7(6) 10-6
Klejbanová/Makarovová (Rus.) - Šafářová/Voskobojevová (ČR/Rus.) 6-7(5) 6-4 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Skvělí návrat.. Přeju ti to stašně moc. Bez tebe a Justine to bylo docela o ničem... Tak když ne Justine tak to oživ ty a doufám že i Maria se připojí k dílu oživit ten okruh.
Reagovat
smazaný uživatel
Parád!! Tomu říkám žádné výmluvy ( jako typu: je chudinka po zranění a devět měsíců nehrála a bla bla bla - samé kecy!!! )a návrat po dvou a půl letech jako z pohádky! BRAVO. Je opravdu vidět kdo je za pravá šampionka!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vítej zpoět KIM!!! Jsem rád, že jsi se vrátila. Pro světový tenis je to moc dobře!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist