Clijstersová s Heninovou chtějí hrát čtyřhru na olympiádě

9. 12. 2010, 20:29
Aktuality 0
Bývalé světové jedničky Justine Heninová a Kim Clijsterová uvažují o tom, že by si společně zahrály čtyřhru na olympiádě v Londýně. Jejich účast ale závisí na tom, zda vyřeší problém s nabitým kalendářem.
Profily hráčů
Kim Clijstersová a Justine Heninová

Deblový pár utvořily obě Belgičanky v soutěžním zápase jen jednou, v roce 2006 podlehly ve Fed Cupu Ruskám. Olympiáda v Londýně by byla pro Clijstersovou vůbec premiérou pod pěti kruhy, Heninová už startovala v Aténách, kde získala zlato z dvouhry.

Čtěte více:

Clijstersová: U tenisu vydržím do příští olympiády

Vítězka letošního US Open a Turnaje mistryň Clijstersová naznačila, že po londýnské olympiádě zřejmě s tenisem skončí. "Určitě by to bylo skvělé si zahrát a odejít (z tenisu) tímto způsobem," uvedla Clijstersová.

Obě hráčky se ve čtvrtek představili divákům v Antverpách při exhibičním zápase Diamong Games.  V nepříliš akčním souboji se z výhry 6-1 3-6 10-5 radovala po výhře hladovější Clijstersová.

V prvním duelu zvítězila 7-5 6-4 další Belgičanka Yanina Wickmayerová, jež porazila vítězku French Open Italku Fancesku Schiavoneovou.

Tenistky se připravují na první vrchol příštího roku, grandslamové Australian Open. V Melbourne kralovala osmadvacetiletá Heninová v roce 2004, o rok mladší Clijstersovou tam tehdy zdolala ve finále.

Heninovou čeká před samotným startem do sezony ještě Hopmanův pohár smíšených družstev. "Určitě ještě nejsem ve stoprocentní kondici. Ale když si vezmu, kde jsem ještě nedávno byla, jsem spokojená," dodala tenistka, která od Wimbledonu nehrála kvůli zranění loktu.

V Perthu nastoupí v nadcházejícím ročníku Hopman Cupu s Rubenem Bemelmansem. Jak oznámili pořadatelé, 178. hráč světa nahradí Steva Darcise, který se musel odhlásit kvůli vážnému zranění kotníku.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist