Clijstersová potvrzuje formu. Porazila Azarenkovou a je v semifinále

12. 1. 2011, 13:23
Aktuality 0
Kim Clijstersová dnes znovu potvrdila, že je právem považována za zřejmě největší favoritku nadcházejícího Australian Open. Belgická tenistka si v Sydney těsně před prvním grandslamem sezony poradila bez ztráty setu i se světovou desítkou Viktorií Azarenkovou a postoupila mezi nejlepší čtyři. V semifinále už je i největší senzace turnaje Bojana Jovanovská, na kterou nestačila ani Italka Pennettaová.
Kim Clijstersová

Podání je sice jednou ze silných zbraní Viktorie Azarenkové, proti Kim Clijstersové s ním ale dnes neuspěla. Bývalá světová jednička ho Bělorusce sebrala v úvodním setu hned třikrát, a když ve druhé sadě odvrátila všech osm brejkbolů Azarenkové, zvítězila za necelou hodinu a půl 6-3 6-2.

"Jsem ráda, že tu odehraju tolik zápasů," řekla spokojená Clijstersová. "Kvůli tomu tady jsem, v každém zápase se snažím zlepšovat a v každém jsou soupeřky těžší. Příští týden bude úplně jiný. Australian Open bude nový turnaj, ale určitě neuškodí mít za sebou pár dobrých zápasů, které vás otestují," dodala.

O finále si Clijstersová zahraje s Ruskou Alisou Klejbanovovou, která v posledním utkání dnešního dne porazila Dominiku Cibulkovou. Ruská tenistka si mohla postup vybojovat ve dvou setech, promarnila ale dva mečboly a Cibulková následně dokázala srovnat na 1:1. Slovenka pak v úvodu rozhodující sady měla více šancí na prolomení servisu své soupeřky, ani jeden ze tří brejkbolů ale neproměnila, a to se jí vymstilo. Za stavu 3-2 Klejbanovová udeřila a o dva gamy později i díky dvěma dvojchybám Cibulkové zápas ukončila.

Další místa v semifinále zaplnily Číňanka Na Li a Bojana Jovanovská, které se spolu utkají v dalším kole.

Na Li prošla mezi nejlepší čtyři jako první poté, co si v dramatickém zápase poradila se Světlanou Kuzněcovovou. Ruská tenistka, která začala před sezonou spolupracovat s novým trenérem Carlosem Cuaradem, byla postupu blíž, když díky čtyřem brejkům vyhrála první set a ve druhém se rozhodovalo v tie-breaku. Ve zkrácené hře ale uspěla Číňanka, která se v rozhodujícím setu zlepšila na podání a po dvou a půl hodinách zvítězila 3-6 7-6 6-3.

"Dnešní zápas byl těžký, protože je tu dnes velké horko," řekla po utkání Na Li, která má s Kuzněcovovou i přes dnešní vítězství negativní bilanci. "Naše zápasy jsou vždycky těžké. Nikdy to nechceme, ale pokaždé, když spolu hrajeme, je z toho dlouhý boj. Dobře se navzájem známe, občas spolu trénujeme, takže víme, co od druhé čekat," dodala světová jedenáctka.

Největším překvapením turnaje je postup až 77. hráčky žebříčku WTA Bojany Jovanovské do semifinále. Devatenáctiletá Srbka si účast v tuzrnaji musela vybojovat v kvalifikaci, ve které měla dvakrát namále. Od prvního kola hlavní soutěže ale poráží jednu favoritku za druhou a její poslední obětí se ve čtvrtfinále stala Italka Flavia Pennettaová, kterou Jovanovská porazila poměrně hladce 6-4 6-1.

Výsledky - Sydney - ženy (tvrdý povrch, dotace 618.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Clijstersová (-Bel.) - Azarenková (-Běl.) 6:, 6:, Li Na (8-Čína) - Kuzněcovová (Rus.) 3:6, 7:6 (7:4), 6:3, Jovanovská (Srb.) - Pennettaová (It.) 6:4, 6:1.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Srebotniková (3-ČR/Slovin.) - Görgesová/Raymondová (Něm./USA) 7:5, 6:2, Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) - Hsieh Su-Wei/Chuang Chia-Jung (Tchaj-wan) 7:6 (10:8), 1:6, 10:5.

pva, YouTube

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist