Clijstersová: Opravdový test teprve přijde

3. 9. 2009, 18:23
Aktuality 4
Bez tenisu byla dva roky. Návrat oslavila Kim Clijstersová vítězstvím nad hráčkou světové dvacítky Marion Bartoliovou, za krátkou dobu pak stihla porazit také Světlanu Kuzněcovovou a Victorii Azarenkovou. Samotnou Belgičanku to ale ještě nepřesvědčilo, že její comeback je úspěšný. Ty nejlepší mě teprve čekají, tvrdí Clijstersová.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Mimo okruh WTA byla Clijstersová tak dlouho, že málokdo věděl, co od ní čekat - včetně jí samotné. Výhra nad Marion Bartoliovou, čtvrtfinále v Cincinnati a poté třeba vítězství nad Victorií Azarenkovou přesvědčily asi všechny její fanoušky, že od Kim mohou čekat útok na nejvyšší místa světového žebříčku.

Šestadvacetiletá tenistka ale ví, že nejtěžší překážky ji ještě čekají.

"V Cincinnati a Torontu to byl příjemný pocit, vědět, že dokážu porazit hráčky z Top 10," řekla Clijstersová po svém druhém vítězství v krátké době nad Marion Bartoliovou, které ji posunulo do třetího kola US Open. "Po těchhle turnajích jsem si řekla něco jako 'OK, když hraju dobře, dokážu tyhle hráčky porazit'. Ale ještě jsem nehrála proti těm nejlepším, Venus, Sereně, Šarapovové, Dementěvové. S nimi jsem ještě nehrála. Snad k tomu budu mít příležitost tady."

V tom, aby mohla být s comebackem spokojená úplně, jí zabránily dvě soupeřky z elitní pětky. Dinara Safinová v Cincinnati a Jelena Jankovičová v Torontu byly nad její síly a připomněly jí, že do ideální formy jí ještě něco chybí. To něco, díky čemu v roce 2005 zvítězila na US Open. V cestě za dalším grandslamovým titulem jí nyní stojí krajanka Kirsten Flipkensová.

"Hlavně na začátku turnaje nemyslíte na to, že ho chcete vyhrát," nepředbíhá bývalá světová jednička. "V dalším zápase mě čeká Kirsten Flipkensová, bude to těžký zápas. Soustředím se teď jen na něj. Nechci myslet moc dopředu."

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Flipkens nebude pořádná zkouška, ale osmifinále s Venus může nabídnout velmi pohledný tenis.
Reagovat
JIMI
Opravdu nečekaně vydařený comeback!Kim zaslouží uznání,takové výkony po návratu asi čekal málokdo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist