Clijstersová může být znovu světovou jedničkou. Už příští týden

7. 2. 2011, 10:47
Aktuality 5
Ženský tenis může mít po tomto týdnu novou světovou jedničku. Caroline Wozniackou vystřídá v roli nejlepší hráčky Kim Clijstersová, pokud na turnaji v Paříži dojde alespoň do semifinále. Na tenisový trůn by se tak Belgičanka vrátila po pěti letech.
Kim Clijstersová (© fedcup.com)

Clijstersová ztrácí v žebříčku na Wozniackou pouhých 140 bodů, což by mohla smazat už tento týden postupem mezi nejlepší čtyři v Paříži. Za to by současná světová dvojka získala 150 bodů a už počtvrté v kariéře by se stala nejlepší hráčkou světa.

Poprvé se to Belgičance podařilo v roce 2003, kdy ji vystřídala její krajanka Justine Heninová. Ta ale vydržela v čele pouhý týden a poté se na tenisový trůn nakrátko vrátila znovu Clijstersová. Potřetí se vítězka posledního Australian Open stala světovou jedničkou v roce 2006, kdy ji po sedmi týdnech sesadila Francouzka Amélie Mauresmová.

Dále čtěte:

Útok na první příčku žebříčku WTA zahájila Clijstersová v Melbourne, kde si připsala čtvrtý grandslamový titul v kariéře. Vydařený začátek letošního roku potvrdila i o víkendu ve Fed Cupu, v jehož semifinále se Belgičanky utkají s českými tenistkami. A právě Češky mohou v Paříži Clijstersovou připravit o návrat na trůn: ve druhém kole se sedmadvacetiletá Belgičanka utká s vítězkou duelu mezi Ivetou Benešovou a Kristinou Barroisovou a ve čtvrtfinále by Clijstersová mohla narazit na Lucii Šafářovou.

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kvitová tu má šanci jít do finale. Wickmayrovou i Sharapovou může porazit. Rozhodně to není bez šancí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nová taktika? :-))

Uvidíme. Ale nebezpečnější než Šarapovová mi momentálně připadá Makarovová -- i když ta má myslím relativně slabý druhý servis, takže kdyby Petra dobře returnovala a slušně podávala, asi by s ní nemusela mít větší problémy. A Wickmayerové má Petra z minulosti co oplácet. :-)

Plus máš tam ještě Petkovičovou, kt. v případném SF zápase asi těžko bude tak nervozní, jako letos ve finále v Brisbane a loni ve Fed Cupu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
bez šancí by bylo kdyby chytla Clijsters, či jiné hráčky ale ty nejsou na turnaji jako Woznacky, Wiliams, Zvonareva
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, tak já myslel, že slovy "má šanci", myslíš něco víc, než banální tvrzení, že má větší než nulovou šanci. :-) Jinak já si nemyslím, že by Petra nutně musela být bez šance proti Kim, když bude ona hrát výborně a Kim průměrně nebo ještě hůř, podle mě ji klidně může dát. :-) (Tím ovšem nechci říci, že na tomto turnaji a ve finále). :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Iveta postoupí a zahraje si s Kim.Zrovna tak kdyby Klára Zakopalová postoupila, může si zahrát s Yaninou Wickmayer.

Popř. na Yaninu může narazit Petra v ČF (doufám ale že onou kvalifikantkou, s kt. budou hrát v prvním kole Lucka i Petra, nebude nakonec Jelena Dokičová, páč té bych přál, aby v Paříži uhrála aspoň jedno kole, ale ne proti Lucce ani petře. :-)

Btw, někdo se tu ptal, jaký by byl ve Fed Cupu případný debl Petra s Luckou -- tak v Paříži právě spolu čtyřhru hrají. Hrály také na Olympiádě v Pekingu, ovšem na to snad raději zapomenout. :-) (Pozn.: dostaly 6:1, 6:0 od Sam Stosurové a Stubbsové).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist