Clijstersová má natržený sval, Roland Garros je v ohrožení

25. 4. 2010, 16:45
Aktuality 0
Návrat hvězdných Belgičanek do fedcupového týmu šťastný příběh nepíše. Justine Heninová si v týdnu při tréninku zlomila malíček a při včerejší výhře nad Aniovou si natrhla sval na levé noze i Kim Clijstersová. Zřejmě tak přijde o French Open.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Belgická tenistka Kim Clijstersová se zranila v sobotním utkání Fed Cupu a hrozí jí, že přijde o grandslamové Roland Garros. Bývalá světová jednička, jež se po loňském comebacku na kurty vrátila do elitní desítky žebříčku, má natržený sval na noze.

Vítězka loňského US Open Clijstersová se zranila v duelu proti Maret Aniové, kterou navzdory bolesti porazila 6-4 6-2. Pozdější vyšetření v nemocnici odhalilo, že má šestadvacetiletá tenistka vážné poranění, které si obvykle vyžádá šestitýdenní léčbu. 

To by znamenalo, že Clijstersová nestihne Roland Garros, které startuje 24. května. "Budu teď krok po kroku pracovat na svém uzdravení," řekla vítězka letošního turnaje v Miami. "Nedá se teď odhadnout, kdy se vrátím na kurty," dodala.

Místo Clijstersové musela do dnešní úvodní dvouhry nastoupit jiná bývalá světová jednička Justine Heninová, jež kvůli zlomenému malíčku levé ruky chtěla hrát jen čtyřhru. Proti Kanepiová však nevyužila jediný brejkbol a ve třech setech prohrála. Belgičanky tak vedou už jen 2-1.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist