Clijstersová je zpátky, v exhibici porazila Wozniackou

9. 12. 2011, 11:29
Aktuality 4
Bývalá nejlepší tenistka světa Kim Clijstersová se ještě před koncem roku stihla vrátit po čtyřech měsících na kurty. Belgičanka si v Antverpách zahrála exhibici s aktuální světovou jedničkou Caroline Wozniackou, kterou porazila 6-2 a 7-6.
Kim Clijstersová

Kim Clijstersová nehrála od srpna, kdy jí sezonu předčasně ukončilo zranění břišních svalů. Podle agentury AP vypadala ve čtvrtek v Antverpách před zhruba deseti tisíci diváků v plné síle, tvrdě podávala a dominovala údery od základní čáry.

"Zatím jde všechno opravdu dobře. Jsem ráda, že jsem si konečně zahrála zápas a přerušila ten tréninkový stereotyp," uvedla čtyřnásobná grandslamová vítězka.

Clijstersová se letos v únoru brzy po triumfu v Austrálii vrátila na první místo světového žebříčku a zdálo se, že bude hvězdou roku. V dubnu si však poranila rameno a zápěstí, v květnu před Roland Garros zase kotník na svatbě svého bratrance a její zdravotní potíže vyvrcholily zraněnými břišními svaly před US Open, kde nemohla obhajovat loňský titul.

"Mám za sebou rok plný vzestupů a pádů. Teď se ale cítím fyzicky mimořádně dobře, možné lépe než kdykoli předtím," vyslala na dálku varování mladým hvězdám současnosti. "Začátek roku 2011 se moc vyvedl, ale potom jsem udělala pár rozhodnutí, která už bych dnes neudělala. Po fyzicky a psychicky vysilujícím Australian Open byl halový turnaj v Paříži už příliš. Teď už budu své tělo poslouchat lépe," dodala Clijstersová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
VlS
Hlavně jsem zvědavej, jak na tom bude Kim s motivací, mám takovej pocit, že to byl větší problém než cokoli dalšího. Uvidíme, jak se jí bude dařit, každopádně má tak trochu nůž na krku. Z 3. 161 bodů je 2000 z AO, pokud vypadne na A0 před finále nebo dokonce pře SF, tak jí čeká tvrdej pád někam do 4. desítky.
Reagovat
smazaný uživatel
No sláva; ta tlustá kráva je zpět... :-((((((((((((
Reagovat
smazaný uživatel
Kim byla vždycky skvělá hráčka a nebojím se říct, že je to hrající legenda. Umí se výborně připravit, i když hodně dlouho nehraje (viz US Open 2009).
Holky si tu exhibici náramně užily. Po dvouhře se ještě hrála čtyřhra, ve které nastoupily sestry Clijstersovy proti Caro a Yanině Wickmayer. Tady jsou videa z obou zápasů... Mimochodem, Caroline to velmi slušelo a Kim má nový účes. :D
http://sport.be.msn.com/nl/video/player/index.html?videokey=1644b3ffb6ca0bcfdb76fe86d696d42d
Reagovat
smazaný uživatel
Kim zdravá, Serena s Venus taky. Mohla by to být v roce 2012, pěkná mela o číslo jedna.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist