Clijstersová: Chtěla bych adoptovat dítě

11. 3. 2011, 17:21
Aktuality 1
Jedno dítě už má a po jeho narození slavila v tenisu své největší úspěchy. Malá Jada Ellie Clijstersová ale jako jedináček zřejmě vyrůstat nebude. Až skončím s tenisem, ráda bych další dítě adoptovala, oznámila druhá hráčka světa Kim Clijstersová.
Profily hráčů
Kim Clijstersová s rodinou

Jestli někomu dítě svědčí, pak je to určitě právě belgická tenistka, které narození dcery Jady bezpochyby prospělo. Kim Clijstersová v soukromí spokojeností jen září a odráží se to i na jejích výsledcích: po návratu na kurty byla alespoň nakrátko znovu nejlepší tenistkou světa a hlavně vyhrála tři ze čtyř svých grandslamových titulů.

Jak Clijstersová už dříve naznačila, tato sezona může být její poslední, kterou odehraje celou, protože plánuje druhé dítě. Nyní ale Belgičanka oznámila, že jejím snem je ještě jedno dítě adoptovat.

"Vždycky jsem říkala, že mým cílem v životě je adopce, takže až skončím s hraním, chtěla bych na tom začít pracovat," řekla Clijstersová krátce před svým vstupem do turnaje v Indian Wells.

Clijstersová je první tenistkou-matkou od roku 1980, která dokázala vyhrát grandslamový titul. Loni na US Open a letos v Melbourne se jí to navíc podařilo zopakovat, a pokaždé u toho byla její tříletá dcera, se kterou cestuje po turnajích.

"Hodně nám pomáhají. Cestujeme ve velké skupině, ale stejně se snažím být poblíž," říká Clijstersová. "Tenhle týden tu nemáme chůvu, takže je to pro mě a Bryana (manžela, pozn.) trochu práce navíc. Jada je teď v dobrém období, kdy už tolik nemusí spát a pozná, že jdeme na kurty, a začíná poznávat spoustu dalších hráček, což se jí líbí," dodává Belgičanka.

Že by svou dceru nutila do kariéry tenistky, ale Clijstersová odmítla. "Ať je, čím chce, jen ne tenistkou," smála se světová dvojka. "Může si vybrat. Když bude chtít... Ale pochybuju o tom, moc ji to nezajímá."

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist