Clijstersová chce hrát ještě tři roky. Láká ji olympiáda

23. 12. 2009, 11:00
Aktuality 3
Bývalá světová jednička Kim Clijstersová chce hrát tenis na nejvyšší úrovni nejméně do roku 2012, kdy se v Londýně uskuteční olympijské hry.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Šestadvacetiletá Belgičanka se letos vrátila na kurty po porodu dcery Jady Ellie a dokázala vyhrát poslední grandslam sezony US Open.

"Nedívám se moc dopředu do budoucna, ale mám v hledáčku olympijské hry," připustila podle deníku La Derniere Heure.

"Chtěla bych se zúčastnit her v Londýně. To je výhled, který mě přitahuje," podotkla s úsměvem s tím, že si její dcerka zřejmě bude muset na bratříčka či sestřičku ještě pár let počkat.

Clijstersová by chtěla příští rok uspět ve Wimbledonu, kde zatím dvakrát zůstala těsně před branami finále, či již na počátku roku na turnajích v Austrálii. V cestě za dalšími triumfy jí budou stát nejen sestry Williamsovy, ruské tenistky, ale i krajanka Justine Heninová, která také po pauze oznámila návrat na kurty.

"Pokud bych měla jmenovat jednu soupeřku, tak myslím, že Maria Šarapovová by mohla být mou největší rivalkou," prohlásila Clijstersová n adresu ruské hvězdy, která se letos vrátila na turnaje po vleklém zranění.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Že zrovna Marie je její největší rivalkou? No nevím, nevím. Kromě Tokia a French open Maria neukázala dobrou svou dřívější dobrou psychickou pohodu. V psychice se se jmény, jako Henin, Clijsters, Williams může porovnávat jen ztěží.(zatím).
Reagovat
skott
To asi beres ciste podle vysledku, predpokladam? Ja bych rekl, ze Marii forma sla v prubehu sezony postupne nahoru a svuj nejlepsi tenis predvadela az na konci sezony v Asii, v utkanich se Sammy Stosur a Azarenkou, kdyz uz se mohla vratit ke svemu servisu pred zraneneim.Do te doby byli jeji vykony nevyrovnane, prave kvuli tomu, ze se na podani nemohla plne spolehnout a na kazdy bod tvrde drela.Pak to mozna vypadalo, ze ma problemy s psychikou, ale pritom to byla stale ta stejna sebevdeoma Masha jako driv, ktera veri za kazdeho stavu.
No, jestli bude nejvetsi rivalkou Kim nevim, ja bych si radsi pral, aby obnovila rivalitu se Serenou a ustedrila ji par lekci za jeji chvastani.A potom samozrejme taky, aby se vratila do fedcupoveho tymu, kde Rusky ceka vylet za Ivanovic a Jankovic;)
Tak jako tak se uz ale hlavne nemuzu dockat, az sezona zacne...
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu uhýbám od tématu, ale když se kouknu na letošní ženské grandslamové turnaje, je udivující, co všechno si Rusky letos nechaly uniknout. Začíná to již v Austrálii, kdy Svetlana prohrála vpodstatě vyhraný zápas se Serenou, jinak by měla australský primát 100%Ruska. Pak další skoroklopýtnutí Světlany proti Sereně ve Francii, kde se naštěstí ještě zmátořila. Wimbledon a tentokrát Jelenino klopýtnutí v tak perfektně rozehraném zápase se Serenou. Nebýt nervozity Rusaček, Serena je letos garndslamově nulová. A Us Open, kde se Svetlana nechá nepochopitelně srazit do kolen od Wozniacki. Pokud by praktikovala hru proti Caroline z prvního setu, jistě by na titul dosáhla. Takže mohly letos Rusačky schrábnout naprosto vše, kromě Masters, tam již sestry řádily.
Takže poučka pro Rusajdy:Vyhrávat v zápase stříbro, vyhrát zápas zlato.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist