Clement nominoval na finále Davis Cupu. Slabší forma hráčů ho netrápí

1. 11. 2014, 22:49
Aktuality 45
Francie se chystá na finále Davisova poháru s trojicí Jo-Wilfried Tsonga, Richard Gasquet a Gaël Monfils, která v září vyřadila v Paříži české tenisty. Kvarteto doplňuje Gilles Simon, který dostal přednost před Julienem Benneteauem, jenž v semifinálovém duelu ztratil za rozhodnutého stavu jediný bod s Jiřím Veselým.
Arnaud Clemént (© daviscup.com)

Kapitán Arnaud Clément se bude s týmem připravovat na soustředění v Bordeaux. Nijak ho netrápí, že francouzským hráčům nevyšel tento týden domácí turnaj Masters v Paříži, kde žádný z nich nepřešel přes třetí kolo.

"Hráči, které trápilo zranění, už mohli hrát. Sehráli dobré zápasy a to je pozitivní. Zjistili, jak na tom jsou, a mohou být klidní. Teď se mohou soustředit na Davis Cup a to je hlavní," řekl dnes Clément na tiskové konferenci.

"Richard je na Davis Cup extrémně motivovaný. Má na něj svou mysl nastavenou," řekl Clement o Gasquetovi, který v semifinále proti českým tenistům deklasoval Tomáše Berdycha. Krátce na to ale se stejným soupeřem na turnaji ATP snadno prohrál.

"Jsem spokojený i s úrovní hry Joa a Gaëla, kteří hráli proti kvalitním soupeřům. Nakonec prohráli, ale byly to zajímavé zápasy," uvedl Clement k porážkám Tsongy s Nišikorim a Monfilse s Djokovičem.

Benneteau v nominaci chybí částečně kvůli své účasti na Turnaji mistrů, kde si od 9. do 16. listopadu zahraje poprvé v kariéře čtyřhru s krajanem Edouardem Rogerem-Vasselinem. K daviscupovému týmu by se ale po návratu z Londýna, kde se hraje na tvrdém povrchu, měl připojit také.

Francouzi budou hostit ve finále v Lille Švýcary s hvězdnou dvojicí Roger Federer a Stan Wawrinka od 21. do 23. listopadu. Hrát se bude na víceúčelovém fotbalovém stadionu, kde pořadatelé připraví antukový kurt a publikum pro 27.000 diváků.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

45
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
rod_laver
http://www.sportskeeda.com/slideshow/5-reasons-roger-federer-plays-23-year-old?imgid=31062

se stavbou těla rozhodně souhlasím
Reagovat
gigin
Švýcarská dvojka, která v posledních týdnech nezažívá ze sportovního hlediska nejlepší období, si začala všímat podivného chování Francouzů. ?Zdá se mi, že poněkud přehánějí. Každou porážku teď bagatelizují, že jde jen o přípravu na Davis Cup,? pousmál se poslední vítěz Australian Open.
Boj o ?salátovou mísu? prý ale ? na rozdíl od Francouzů ? zatím neřeší. ?Já to mám jednoduché. Sezona je ještě dlouhá a mým cílem je zvládnout solidně její koncovku,? upozornil Wawrinka. ?Mám štěstí, že si zahraju na Turnaji mistrů, což si chci naplno užít. Až pak začnu řešit Davis Cup.?

To Francouzi hltají týmovou soutěž s předstihem. ?Přece nepřestaneme na dva měsíce hrát jen proto, že jsme ve finále Davisova poháru,? nechápal Wawrinka. Nejvíc ho překvapilo chování Tsongy. ?Jsem s ním v pohodě, ale teď je cítit mírné napětí. V rozhovorech je víc frázovitý, je to docela zajímavé. Oni mají každopádně skvělý tým, ale to my také,? dodal.
Reagovat
a.magerova
No je hezké, že nás informuješ o našich :-P

Hele a už jsi našel pravou a nefalšovanou fotku Štefanka Djokoviče?
Reagovat
gigin
Není zač.

Ano: http://i2.cdn.turner.com/cnn/dam/assets/130821181647-bryan-baby-novaknadal-vertical-gallery.jpg
Reagovat
rod_laver
Se divím, že se v Francouzi, v rámci historických tradic, před zápasem už nevzdají.

http://nd05.jxs.cz/790/728/1d7b13a32d_85119088_o2.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
A proto taky vyhrajou Frantíci. Allez!
Reagovat
a.magerova
Né Allez, ale ZALEZ!!! :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Zalezu oslavovat velké francouzské vítězství. V pátém zápas Gael udolá přejmenovaného Stana v 5. setu tak 15:13.
Reagovat
Denis92
Gael v 5.sete 15-13 :DD ten v 5.sete uhra max 2gemy
Reagovat
smazaný uživatel
Hlava dělá divy.
Reagovat
a.magerova
No no..... jako vím, že Francouzi jsou nebezpečný soupeř, ale trochu ohledu na švýcarskou fanynku.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Však ohledy mám, jinak bych nechtěl 5 zápasů. Po první dnu 1:1, Frantíci vyhrají debla, Rogírek srovná a Gael rozhodne, to je sen :-)
Reagovat
a.magerova
Uvidíme....
Reagovat
spaniel
Patel tipuju Tsonga - Warinka a Monfils - Federer.
Reagovat
spaniel
A v patek taky.
Reagovat
Cico93
Asi ano, ale Simon by bola lepšia voľba si myslím.
Reagovat
spaniel
Ee
Reagovat
Cico93
Simon na Federera hned 1 deň, ani sekundu by som neváhal.
Reagovat
spaniel
Ani jeden ho jeste na antuce neporazil, i kdyz Simon k tomu mel blíž. Jenže Simon se ted zda byt trochu z formy a Gael naopak ve forme. Navic Gael pred domácím publikem hraje lepe nez obvykle a Simon podle me ne.
Reagovat
Cico93
A komu viac veríš? Bez ohľadu nato, že praješ RF.

Ja Franťakom, ta rozohranosť na antuke aj keď len tréningová + domáce prostredie asi zohraju veľkú rolu.
Reagovat
spaniel
Jeste pred par měsíci jsem věřil na 80% Švýcarsku. Ale ted fakt nevim, 50 na 50, mozna 60% Francie. Stanovi neverim a nevim, jak se Roger ukáže na TM, jestli jako v Sanghaji/Bazileji nebo jako v Paříži a jak se srovná s přechodem na antuku.
Reagovat
Cico93
Zase bude záležať koho Clement postaví. Richardovi by som teda neveril.
Reagovat
spaniel
Toho nepostavi.
Reagovat
smazaný uživatel
Nasadenie Gasqueta by bol mega fail, zápas s Berdychom predsa nemoze byt meritko..

Ideálne combo je prvý deň: Tsonga-Wawrinka, Simon-Federer a posledný dať Monfilsa na Wawrinku za stavu 2:2 ak bude..Viac vsak verím Svajciarom, na antuke sú v globále lepší.
Reagovat
gigin
Na Rogera měli vytasit Chardyho :)
Reagovat
darek.vrana
Souhlas, taky bych dal v pátek možná Simona a v neděli Monfilse na rozhodující. I když Monfils by Federera taky mohl dát. Možná, že by nakonec bylo lepší vyechat úplně Tsongu a dát ho jen do debla.
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo..Monfils, či Simon, to je poriadny rébus a trénerovi nezávidím..Stále mám však tušenie, že tam dá nakoniec Gasqueta..Tsonga je ako jednotka podľa mňa istý, teda aspoň na zápas proti Rogerovi, keďže ho na RG dal pred rokom 3:0..

Tsongovi naopak neverím proti Wawrinkovi, teda neverím je silné slovo..Skor mám pocit, že Stan može uhrat úplne hladko bod pre Svajciarsko..
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga s Wawrinkou spolu hráli 2x na RG (2011, 2012), 2x na 5 setů, jednou vyhrál Stan, jednou Jo. Celkově na antuce mají bilanci 2:2. Mírný favorit je Stan, ale domácí prostředí hraje pro Tsongu. Nezapomínal bych, že Francouzi víc než kdokoliv jiný doma umí zahrát náramně.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych dal Monfilse. Simon sice na Fedexe docela umí, ale Monfils je mnohonásobně lepší antukář a domácí prostředí ho dokáže daleko více vyhecovat. Pro mě je to prostě Monfils all day long, za jakýchkoliv okolností. Gasquet určitě ne, ten podle mě nemá šanci v pěti setových zápasech a Rogera 3-0 nedá ani omylem. Gasqueta bych pošetřil na debla s Tsongou.
Reagovat
smazaný uživatel
Pátek

Tsonga - Wawrinka
Monfils - Federer

Sobota

Tsonga/Gasquet - Federer/Wawrinka

Neděle

Tsonga - Federer
Monfils - Wawrinka
Reagovat
spaniel
Tak
Reagovat
Denis92
No neviem ci je Monfils najlepsia volba na zapasy na 3vitazne sety..dobre vieme ako ich fyzicky nezvlada.
Reagovat
smazaný uživatel
A Gasquet je co? Monfils je oproti Gasqeutovi maratonec.
Reagovat
Denis92
No neviem. Ja som nevidel uz dlho aby TOP hrac tak fyzicky v 5.sete odpadol ako Monfils. To co predviedol na RG s Andym alebo US s Rogerom..aj vo Wimbledone prehral s Veselym.
Aj Gasquet prehral v 5setoch so Stanom 8-6 a s Kyrgiosom 10-8 vo W, ale nie ze totalne odpadol ako Monfils..
Reagovat
smazaný uživatel
Gasquet odpadává pravidelně, se podívej jako jeho bilanci v pětisetových zápasech. Těžko bys hledal horšího hráče v první dvacítce, než je on. Kolik zápasů ztratil z vedení 2:0. Monfils není super fyzicky připravený, ale zas takový nýmand to taky není.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas..Nasadenie Monfilsa na úkor Simona je rozumné..

Francúzi majú inak celkom dobrých deblistov..Benneteau, Llodra, Roger Vasselin, aj Mahut dokonca..Možno Tsongu pošetria, záleží od piatku..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ani jeden není v týmu. Tsonga tam je z nich nejlepší deblista.
Reagovat
spaniel
Vasselin je zraneny.
Reagovat
smazaný uživatel
Citajte aj clánok obaja :)

Bennetka sa k tímu pripojí po TM, kde hrá štvorhru a hrá ju práve s Vasselinom.
Reagovat
Cico93
Ja by som veril tejto dvojke. Simon svojim štýlom bude platný jak na Stana tak na Rogera. Jo bude nabudený a vyburcovaný domácim prostredím.
Reagovat
darek.vrana
Kapitánovi nezávidím. Monfilsem se doma vždycky vybičuje k nejlepším výkonům a formu celkem má taky. Simon na Federera umí docela, ale obávám se, že to neunesl psychicky. Tísňová je doma vždycky silný. Já bych asi vynechal Gasqueta a dal ho jen do debla s Tsongou, ale koho z těch tří, to je teda oříšek.
Reagovat
darek.vrana
Ty automatický opravy to je hrůza! Teď to po sobě čtu a je to jak od mentála:). MONFILS se vybičuje. Simon BY to neunesl, a místo tísňová dosaďte TSONGA.
Reagovat
VlS
Ale Tsonga jako tísňovka je dobrá varianta :-). NENÁVIDÍM AUTOMATY NA TEXTY.
Reagovat
Jan
27000 diváků, to už je něco. Škoda, že to naši v semifinále nevybojovali, Wawrinka vypadá slabší, byla by šance.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist