Čilič vyhrál chorvatský souboj, otočil zápas s Dodigem

19. 2. 2013, 12:28
Aktuality 0
Bez velkého překvapení odstartoval turnaj mužů v americkém Memphisu. K nečekané výhře outsidera se schylovalo v duelu nejvýše nasazeného Marina Čiliče a jeho krajana Ivana Dodiga. Ten sice vyhrál první set, Čilič však utkání otočil a připsal si už sedmou výhru v řadě.
Profily hráčů
Marin Čilič

Marin Čilič nastoupil v Memphisu ke svému prvnímu zápasu týden poté, co si ze Záhřebu odvezl první titul v tomto roce. Že se mu letos v hale daří, dokázal i proti Ivanu Dodigovi, přestože se jeho sedmá výhra v řadě nerodila lehce.

Nejvýše nasazený hráč turnaje v úvodu zápasu nevyužil tři brejkboly v řadě, za což ho jeho krajan vzápětí potrestal. V prvním setu už Čilič Dodiga při jeho servisu neohrozil, ale hned na začátku další sady se nadechl k obratu. Největší favorit turnaje sebral soupeři první i poslední podání v setu a vynutil si rozhodující dějství. V něm za stavu 2-1 Čilič znovu udeřil při Dodigově podání a závěr duelu se svěřencem trenéra Martina Štěpánka si pak už bez problémů pohlídal.

Hůř dopadl domácí Ryan Harrison, kterému se zatím jen jednou podařilo přejít v Memphisu přes 1. kolo. O to, že si Američan své maximum letos nevylepší, se postaral Lukasz Kubot. Polský tenista sebral soupeři rychle podání a vykročil tak za postupem, k němuž měl ještě blíž poté, co Harrisona znovu brejknul ve druhé sadě a ujal se v ní vedení 3-2. Harrison se nevzdal: podání si hned vzal zpátky, uspěl v tie-breaku a v rozhodující sadě šel dokonce do vedení 3-1. Konec zápasu ale znovu patřil Kubotovi, který srovnal na 4-4 a v další zkrácené hře rozhodl o svém vítězství.

Výsledky - Memphis - muži (tvrdý povrch, dotace 1.212.750 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Čilič (1-Chorv.) - Dodig (Chorv.) 4:6, 6:2, 6:3, Kubot (Pol.) - Harrison (USA) 6:4, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2), Williams (USA) - Johnson (USA) 7:6 (7:4), 6:4.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist