Cibulková prolétla do 4. kola, vyzve v něm Šarapovovou

18. 1. 2014, 03:44
Aktuality 130
AUSTRALIAN OPEN - Se ztrátou pouhých devíti gamů ve třech utkáních se Dominika Cibulková prokousala už do osmifinále Australian Open. Dnes smetla Suárezovou-Navarrovou a s Ruskou Šarapovovou si zahraje o první melbournské čtvrtfinále.
Dominika Cibulková

Na třech grandslamech už byla ve čtvrtfinále, na Roland Garros před pěti lety dokonce v semifinále. Jen na Australian Open byla jen jednou v osmifinále. Letos Dominika Cibulková své maximum na melbournských kurtech vyrovnala, a i když ji čeká těžká soupeřka, díky své formě myslí na první čtvrtfinále.

Čtyřiadvacetiletá Slovenka totiž předvádí skvělý tenis a soutěží prochází jako nůž máslem. Cestou do 4. kola ztratila dohromady jen devět gamů, což je nejméně ze všech. Po Schiavoneové a Vögeleové dnes smetla 6-1 6-0 šestnáctou nasazenou Španělku Carlu Suárezovou-Navarrovou.

"Je za mnou další výborný zápas. Můžu jen zopakovat to, co jsem řekla už po 2. kole: velká, velká spokojenost... soupeřku jsem nenechala dýchat, hrála jsem přesně to, co jsem měla. Soustředila jsem se na každý míček, hrála jsem agresivně a výborně jsem returnovala," pochvalovala si Cibulková v rozhovoru se slovenskými médii.

V jedné fázi zápasu Cibulková vyhrála 15 fiftýnů v řadě. "Několikrát jsem ji překvapila úderem po lajně, který vůbec nečekala, hlavně z bekhendu. Hráli jsme spolu poprvé, ale znaly jsme se z tréninku a to mi pomohlo," dodala nejlepší Slovenka současnosti.

O první čtvrtfinále na Australian Open se Cibulková utká s Marií Šarapovovou, s níž má bilanci 2 výher a 3 porážek. Na tvrdém povrchu ale dosud nehrály. Naposledy se utkaly před třemi lety ve Wimbledonu, kde Ruska vyhrála dvakrát 6-1.

"Už jsme spolu hrály hodněkrát, známe se dobře. Je to výborná hráčka. Musím být znovu zcela soustředěná, uvolněná a hrát to, co trénujeme. Zatím se mi to tady vyplácí. Nebudu mít co ztratit, ona bude favoritkou. Chci jít na kurt s tím, že si chci zahrát dobrý tenis," těší se Cibulková na souboj se světovou čtyřkou.

Šestadvacetiletá Ruska si uvědomuje, že ji nebude čekat lehká soupeřka. "Cibulková dokáže míček udržet ve hře, bude to fyzicky velmi náročný zápas. Bude to další těžké kolo."

Vítězka Australian Open z roku 2008 Šarapovová po čtvrteční tříhodinové bitvě s Knappovou dnešní zápas 3. kola proti Alizé Cornetové zvládla rychleji, ale drobným potížím se nevyhnula. Za stavu 6-1 a 5-3 nevyužila mečbol, přišla o servis a v tie-breaku musela odvracet setbol. Nakonec však zvítězila ve dvou setech.



Caroline Wozniacká na podzim po angažování nového trenéra Thomase Hogstedta vyhlásila útok na první grandslamový titul, na prvním společném turnaji ale končí už ve 3. kole. Bývalá světová jednička dnes nestačila na rozjetou Garbinu Muguruzaovou.

Dánská tenistka sice vyhrála první set, ve druhém ale za stavů 3-2 a 4-3 zahodila celkem pět brejkbolů a nakonec prohrála 6-4 5-7 3-6. Dvacetiletá Španělka, která minulý týden v Hobartu získala premiérový titul, tak vyhrála už 11. zápas v řadě a poprvé postoupila do osmifinále grandslamového turnaje.

"Věděla jsem, že Caroline je skvělá hráčka a velká bojovnice. Proto jsem byla připravená na velký boj. Klíčem bylo zůstat psychicky silná, obzvlášť ve třetím setu, protože jsme obě hrály dobře," komentovala Muguruzaová, která zaznamenala třetí výhru proti hráčce Top 10.

"Je to skvělé vítězství. Není to poprvé, co jsem porazila hráčku Top 10, ale ja úžasné toho dosáhnout na takovémto center kurtu. Jsem teď opravdu moc šťastná," neskrývala radost talenovaná Španělka, která loni přišla o druhou část sezony kvůli zranění kotníku.

Wozniacká v Melbourne nezopakuje loňské osmifinále a vypadne z elitní desítky světového žebříčku. "Měla jsem spoustu šancí. Vyhrála jsem první set a ve druhém jsem měla několik brejkbolů. Někdy si zkrátka necháte ujít šanci a pak toho litujete. Jako teď já," řekla zklamaná Dánka. "Ona dnes hrála skvělý tenis, je to rozhodně dobrá hráčka a právě teď je na vzestupu. Myslím, že o ní ještě hodně uslyšíme," chválila svou přemožitelku.



O postup do čtvrtfinále si Muguruzaová zahraje se světovou pětkou Agnieszkou Radwaňskou. Polská favoritka dnes měla namále, s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou prohrávala už 5-7 a 0-2, pak však získala devět gamů v řadě a po výhře 5-7 6-2 6-2 postoupila do 4. kola.

"Byla jsem velmi ráda, že jsem se ve druhém setu vrátila do hry. První set byl vyrovnaný, v jeho závěru jsme možná trochu polevila. Ale myslím, že od druhého setu jsem zůstala u své hry a pak to pro mě bylo trochu jednodušší," řekla Radwaňská.

- AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch, 33.000.000 austr. dolarů)
sobotní výsledky žen (18. 01. 2014)
Dvouhra - 3. kolo:
Azarenková (2-Běl.) - Meusburgerová (Rak.) 6-1 6-0
Šarapovová (4-Rus.) - Cornetová (Fr.) 6-1 7-6(6)
A. Radwaňská (5-Pol.) - Pavljučenkovová (29-Rus.) 5-7 6-2 6-2
Jankovičová (8-Srb.) - Naraová (Jap.) 6-4 7-5
Muguruzaová (Šp.) - Wozniacká (10-Dán.) 4-6 7-5 6-3
Halepová (11-Rum.) - Dijasová (Kaz.) 6-1 6-4
Stephensová (13-USA) - Svitolinová (Ukr.) 7-5 6-4
Cibulková (20-SR) - Suárezová (16-Šp.) 6-1 6-0
.
Čtyřhra - 2. kolo:
Hlaváčková/Šafářová (7-ČR) - Medinaová/Švedovová (Šp./Kaz.) 6-2 6-2
Blacková/Mirzaová (6-Zimb./Indie) - Niculescuová/Zakopalová (Rum./ČR) 7-5 6-1
Adamczaková/Rogowská (Austr.) - Görgesová/Záhlavová-Strýcová (14-Něm./ČR) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

130
Přidat komentář
brixner
...chlape, zdá se mi, že pořád jaksi nechápeš podstatu diskuse, kterou jsem, po čertech nerad,otevřel. Za urážku( i když vlastně verbální, co na tom sejde...) považuji, že Sam(mimochodem moje hráčka č.1!) je babochlap. Urážkou je, že Serena je černá hadice a její lóže je klec plná opic, urážka může být vlastně i nazývání jednoho hráče "Trenkotahem" anebo "Řiťošťourem..." No, myslíš, že tyto "vlastnosti" nějak ovlivňují průběhy zápasů, ať už negativně či pozitivně? Já myslím, že ne! Svaly Sammy její zápasy soupeřkám neznepříjemňují a při pohledu na "slipáče" si soupeř, poněkud slabšího zažívacího traktu , může akorát tak říci brrr. Dosud nikdo si na muskulaturu Sammy a Sereny nestěžoval, dosud nikdo nepovažoval Rafovy slipy za něco nefér. Ale co se týče Mashy-pokud by nebylo prostředí ženského tenisu tak nepřátelské(obecně vzato),myslím, že má spousta hráček k Mashině řevu výhrady a dalo by to patřičně najevo! Jenže tím by byly jaksi na pranýři, protože Masha je zkrátka persona, takže to zůstává tak, jak to je. Takhle nějak to cítím já, třeba je to pouhá moje konspirační teorie a tu "opravdovou" pravdu se stejně nedozvím/me, na to jsme všichni příliš daleko. Co chci ale vlastně napsat? Nikdo zde na TP (možná na vyjímky) ale nepíše, že Mashu nemá rád kvůli jejím malým prsům anebo že se občas na kurtu klátí jako nemotorné bidlo. Všechny výhrady směřují vždy jen a jen k jejímu akustickému projevu, přeloženo - K ŘEVU ! Takže, ač je od Tebe milé, že Mashu jaksi "bráníš", je zbytečné si to brát takhle osobně. Prostě ten Mashy řev je opravdu hnusný a naprosto zbytečný a co víc - je nesportovní a tohle je to, co zde já a ostatní popisují. Takže srovnávat Sereny bicepsy s Mashy řevem je tak trošku mimo mísu. Patříš zde mezi oblíbené lidi, Tvůj styl psaní a celkový projev, je velice inteligentní a uhlazený-to si myslím já.
Reagovat
brixner
Ale pokud bys byl tak trošku více "kovboj skrývající se za anonymitu netu", jako jsou někteří jiní, určitě bys začal používat i ostřejší patrony! Už jenom proto, že se mnoho lidí mnohokrát snaží toto "řvoucí téma" uvést na pravou míru, ale s pocitem, že Ti to stále nedochází a že to nechápeš! Takže shrnuto-nikomu nevadí slečna Maria Šarapová, vadí pouze její ZBYTEČNÝ ŘEV, který prostě čas od času pohled na kurty znechutí. Jsme na diskusním fóru, takže vyjadřujeme např. i to, co komu vadí a tenhle vřískot je zkrátka něco, co k tomu patří. Mimochodem, ač nejsem specialista na hlas a podobné věci-docela bych chtěl slyšet Marii Šarapovou mluvit v šedesáti letech. Možná si řekne něco ve smyslu " Stála mi ta kariéra vůbec za to?"*** Jediným slůvkem Tě nenapadám, vím, že si to myslet ani nebudeš! Brix
Reagovat
brixner
Docela dlouho jsem tu nebyl a hned tolik "slintů!" Tak se nezlobte, ještě mám stále v hlavě své nedávné cestování...Jsem zpět v civilizaci a prsty už asi trošku brněly:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale k Mashe ten hlasitý projev neodmyslitelně patří, stejně jako k Sam a Sereně patří bicepsy a k Rafovi jeho rituály... Už jsem tady minimálně dvakrát vysvětlil, proč podle mě ten hlasitý projev nesportovní není (samozřejmě jenom při vlastních úderech). Navíc pravidla to nikdy nezakazovala a co není zakázáno, to je povoleno... Ty jsi jasně směřoval svůj příspěvek na Mashu (ty říkáš na řev, ale opakuju, že ten k ní taky patří), na nikoho jiného. Tyhle tisíckrát omleté řeči o řevu mě už prostě štvou a hlavně nebaví. Opravdu by mě mnohem míň vadilo, kdyby o Mashe někdo napsal, že je "nemotorné bidlo". Ostatně dadaft už něco takového asi psal (o Mashe a taky Kiki Mladenovic) a myslím, že jsem to nebral nijak tragicky. :)
Reagovat
Fandina
Nechci se už do toho motat, ale souhlasím s brixnerem. Já vůbec nic nemám proti Márii. Naopak, mě se líbí jako holka a líbí se mi její hra. A nelíbí se mi její řev. Ať už to dělá z jakéhokoli důvodu. Takže kdyby neřvala, nikdo neřekne ani popel.
Reagovat
brixner
OK, Monty, tohle je ztráta času a v mém případě i zpropadeného FUP. Tak jsme si kapánek vyměnili názory, o tom to, myslím, všechno je. Údy máme celé, takže zase mír, OK? Jen mě tak napadlo...kdyby Masha věděla, jak se o ní tady diskutuje, myslíš, že by poslal aspoň nějaké to své cukrátko? Já se teď maličko aklimatizuji a myslím, že by mi bodla celá Avia :-)) Brix
Reagovat
brixner
Fandírno(asi tušíš onu parafrázi na cosi, že?) :-) :-) - Ty jsi byla vždycky rozumná holka, takže i já souhlas s Tebou! Takže už ani popel! Ale už jsi měla někdy u nosu sopel, který nešel ulomit? Podoba čistě skoro náhodná:-) Já ano a vypadal jsem jako jednorožec, zlatých +40 v Melbourne:-))
Reagovat
Fandina
Jasně, že to znám, máš něco u nosu a ne a ne s tím něco udělat. Neulomíš, neuřízneš, tak je lepší to nechat plavat ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, já už to taky nechci řešit... No, možná se budeš divit, ale od Mashy mi zrovna ve čtvrtek nepřišly přímo cukrovinky, ale přišlo mi tohle (viz odkaz). Musel jsem si to ovšem zasloužit v soutěži na jejích stránkách... :)
https://pbs.twimg.com/media/BeG4zdnCMAAHo_5.jpg
Reagovat
brixner
Ano, vím, už jsi se tu s tím pochlubil a blahopřeji! Je vidět, že máš výdrž, tedy myslím tu soutěž;-) Tohle hlavně nikam nezakládej do šuplíku, chlape, to patří do rámečku na zeď! Já mám takhle zarámovaný svůj nejcennější suvenýr-vstupenku z koncertu Pink Floyd ze 7.9.1994 v Praze. Splnil se mi tehdy můj sen...Stejně tak mám ve vitríně tenisák z exhibice rovněž z Prahy, kterého se jako poslední člověk dotknul můj dětský idol Jimmy Connors, ještě dodnes je na něm otisk barvy z výpletu jeho rakety! Tohle jsou zkrátka cenné věci! Já bych z té fotky Mashy měl také radost, i když jí zrovna moc nemusím, ehm:-) Pamatuji si na svou sousedku-ta byla úplně blázen do Timothy Daltona, hrál asi dva nebo tři Jamese Bondy. Tenkrát vyšlo nějaké blablabla v časopise Bravo včetně adresy někam do Hollywoodu, ona, co by tenkrát zdatná čtyřicátnice, tam napsala-česky!!!-a po asi třech měsících, kdy už to dávno pustila z hlavy, jí přišla fotografie i s podpisem! Takže Tvpu radost chápu a tu fotku opatruj!
Reagovat
brixner
Holka, ve výšce 6500 m.n.m mi ztuhnul i ten úsměv! A ten soplík byl s nosem jako jedno tělo, málem jsem si urval nosní přepážku:-) Kdybych Tě v tu chvíli chtěl políbit, tak Tě napíchnu jako buřta:-))
Reagovat
a.magerova
Máši řev - FUJ.
Zima - FUJ.

http://www.youtube.com/watch?v=OPmzAQ5QMTw&feature=youtu.be&t=48s

Brix - nebude lepší opAVIA ;-)
http://img.blesk.cz/img/1/normal620/355320-img-susenky-tatranky-opavia.jpg
Reagovat
brixner
ÁÁÁle, koho pak tu máme:-) Že by nervozita před zápasem? Anebo noční probuzení z nedostatku nikotinu? Muhehehe:-) Mashu jsme už pořešili, zima je...no, někdy krásná, rozhodně ne ten hnus, co je tady! A Tatranky? Ale jo, dám si je rád, teď mi chybí dost cukru v těle, takže tu likviduji ještě vánoční kolekce a tak;-) Jenže ty Tatranky mají teď jednu takovou zvláštnost-jsou tak tenké, že bych se s nimi oholil:-)
Reagovat
a.magerova
Jsem noční pták.

Jj tatranky byly špatná volba, uznávám :-/

Hele tady je jediné možné řešení :-))
http://www.cukrarnaureinvaldu.cz/wp-content/uploads/p6260044.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Pekná diskusia..Zistil som, že Šarapovej rev sa dá stíšiť, Monty nevníma zvuk rakiet a Cibuľková nemá na dverách kukátko..:)

Inak, asi mám obrovské šťastie, ale mňa rev tenistiek absolútne neirituje a necháva ma ladovo chladným..V zivote mi nevadil a to som zazil aj priekopnicku Selešovú..Už Monica vsak zdvihla velkú vlnu nevôle a teraz sa davy búria proti Márii..Asi na tom niečo bude.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsi přečetl celou diskusi? Tak to tě lituju... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska je v souhrnném článku hodně komentářů, tak to ještě rozšířím. :) Díky svému ponocování můžu dneska zase hodně napsat... Ale spokojený po dnešku bohužel být nemůžu. Byl bych, kdyby postoupily všechny tři moje favoritky, které hrály. Zatímco Vika a Masha splnily očekávání, Caro se to bohužel nepovedlo...

Masha - Alizé: Začnu tedy zápasem, který byl na programu jako první. Viděl jsem ale jenom 1. set, protože někdy na začátku druhého jsem usnul. To se mi stalo během letošního AO už podruhé při zápase Mashy (poprvé proti Knapp). Zápasy Mashy však rozhodně nejsou nudné, to jenom já nemám moc výdrž. :D První set byl opravdu v pohodě. Masha nastoupila do zápasu velmi koncentrovaně, zatímco Alizé ani zdaleka nepředváděla svůj standard. Masha brzy vedla 4:0. Pak přišlo menší zaváhání, když Masha v pátém gemu ztratila servis, ale poté na to zase odpověděla brejkem a 1. set bez problémů dotáhla...
Reagovat
smazaný uživatel
Z druhého setu jsem prakticky nic neviděl, takže můžu okomentovat jenom průběh, který musel být určitě zajímavý. Je celkem jasné, že se Alizé hodně zvedla. Masha za stavu 1:1 nevyužila vedení 40-0 na returnu. Alizé to vzápětí potrestala, když ve čtvrtém gemu získala brejk. Masha prohrávala 1:3, ale okamžitě kontrovala díky čistému rebrejku a vzápětí srovnala na 3:3. Poté se povedl i obrat na 4:3, když Masha v sedmém gemu využila třetí brejkbol. Pak Masha ještě zvýšila na 5:3 a už za tohoto stavu měla jeden mečbol na returnu. Ten však neproměnila a 2. set se kvůli tomu výrazně protáhl. Za stavu 5:4 šla sice Masha podávat na vítězství, ale tentokrát se k mečbolu nedostala, když Alizé využila svou brejkovou šanci. Masha ovšem v jedenáctém gemu zase oplatila Alizé stejnou mincí a podruhé v zápase šla podávat na vítězství. Zároveň se to podruhé nepovedlo, když si Masha znovu nevypracovala mečbol a Alizé využila svůj druhý brejkbol. Na světě byl tedy tie-break, ze kterého jsem viděl nějaké ukázky. Bylo to asi hodně divoké. První minbrejk získala Masha, jenže Alizé brzy srovnala a za stavu 6-5 se propracovala k prvnímu setbolu. Ten ovšem Masha odvrátila, vybojovala druhý mečbol a ten už proměnila. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/dOF2zLIt/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Ve 2. setu to sice nebyla žádná selanka, ale jsem rád, že se Masha zdržela na kurtu mnohem méně než ve 2. kole. Věřím, že i přes to drama proti Knapp půjde nakonec hodně daleko... Alizé v 1. setu opravdu nehrála to, na co má. Ve druhém už se určitě zlepšila a nakonec jí chyběl jeden míček k tomu, aby si vynutila třetí sadu... Je sice fakt, že Alizé proti top hráčkám moc nevyhrává, ale potrápit je dokáže snad vždycky. No a taky má u mě plus, že pokaždé nosí krátké šatičky. Na Marušku se dívám vždycky rád a když to sluší i její soupeřce, tak je to pokoukání na tenis hned příjemnější. :)

Mashu čeká v osmifinále Dominika, se kterou vede na vzájemné zápasy jen těsně 3:2. V posledních dvou sezonách proti sobě nehrály... Určitě to nebude nic lehkého, protože Dominika není pro Mashu moc oblíbená soupeřka. Navíc dneska jednoznačně porazila Carlu, takže si určitě zvýšila sebevědomí... Ale já věřím Mashe, že už si tu krizi vybrala ve 2. kole. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Caro - Muguruza: Takže budu pokračovat podle dnešního programu a napíšu tedy o zápase, který mi radost neudělal... První set jsem viděl od druhého gemu, když v tom prvním Caro přišla o podání. Poté Muguruza potvrdila brejk a Caro prohrávala 0:2. Ve čtvrtém gemu však Caro získala ztracený servis zpět a srovnala na 2:2. Vzápětí se jí však nepovedlo potvrdit brejk a Muguruza poté znovu odskočila na rozdíl dvou gemů. Při svém vedení 4:2 měla Muguruza dva brejkboly, ale Caro je dokázala odvrátit. To nakonec sehrálo velkou roli a Garbine to nějak rozhodilo. Caro snížila na 3:4 a od té chvíle získávala fiftýny hlavně ona, zatímco Muguruza dělala až do konce 1. setu spoustu chyb. Caro tedy dovršila obrat na 6:4 a první set byl její (v průběhu zápasu na livesportu nemají 1. set úplně kompletní)...
Reagovat
smazaný uživatel
Ve druhé sadě měla Caro dlouhou dobu mírně navrch, ale Muguruza se držela. V šestém gemu Caro nevyužila dva brejkboly. První odvrátila Muguruza esem a při druhém měla Caro velkou šanci, jenže return proti druhému serivsu se jí do kurtu nevešel. Výsledkem bylo srovnání na 3:3. Taky v osmém gemu měla Caro brejkové příležitosti a tentokrát rovnou tři. V těch výměnách určitě měla šance, ale bohužel je nevyužila, což ji svým způsobem stálo tenhle zápas. Stav totiž došel na skóre 5:5 a Caro v jedenáctém gemu neproměnila dva gemboly, zatímco Muguruza svůj druhý brejkbol využila. Pak neměla Muguruza žádný problém dopodávat 2. set a šlo se do třetího... V něm Caro nezačala dobře, ale na úvodní ztrátu podání ještě dokázala zareagovat rebrejkem. Pak už to ale bohužel šlo z kopce a Caro hrála velmi špatně. Jejím úderům chyběla přesnost a nějak mi přišlo, že Caro si prostě nevěří. Chápu, že ten druhý set ji musel mrzet, ale takovou ji prostě neznám... Muguruza díky dvěma brejkům utekla už na 5:1, a to se opravdu špatně dotahuje. Potom Caro konečně trochu ožila a snížila aspoň na 3:5, ale to už bylo pozdě. Muguruza čistou hrou dopodávala zápas a je třeba uznat, že hlavně s ohledem na ten 3. set bylo její vítězství zasloužené.
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/CK5RUGnI/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem tady k tomu hodně napsal ráno... Pořád mi není jasné, proč Caro ve 3. setu hrála takovým způsobem. Jejím úderům chyběla přesnost, jejímu projevu zase bojovnost, která je pro ni tolik charakteristická. Asi ji prostě vykolejila ztráta toho 2. setu, což mě mrzí. Jenže je to jako v Sydney po zápase s Luckou. Když se nepromění šance, tak se prostě těžko vyhrává. Caro měla ve 2. setu těch příležitostí dostatek, ale nedokázala aspoň jednu z nich chytnout za pačesy. Jsem přesvědčený o tom, že po zisku brejku by Caro ten 2. set už dotáhla... Caro teď opustí Top 10, ale zatím není žádný důvod k panice. Žebříček bude podstatný až na konci roku a do té doby se ještě odehraje spoustu turnajů. Caro měla šťastný začátek roku v osobním životě (zasnoubení s Rorym), ale v tom tenisovém to bohužel ideální start není. V Brisbane nehrála kvůli zranění, v Sydney toho taky moc neodehrála a její výsledek na Australian Open byl zase o kolo horší než minule. Bohužel, od roku 2011 to je v Melbourne sestupná tendence (semifinále, čtvrtfinále, osmifinále, 3. kolo). Jenže loni po té osmifinálové prohře se Světlanou jsem byl sice hodně smutný, ale skoro nic jsem Caro nemohl vyčíst. Tam bojovala, byl to nesmírně vyrovnaný zápas a nakonec měla Světlana více štěstí v koncovce. Dneska mě to mrzí mnohem víc, protože Caro prostě neukázala, co v ní je...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale stalo se a nedá se nic dělat. Chce to trpělivost a poctivou práci, která Caroline nikdy nebyla cizí, ať už ji trénoval kdokoliv. Je ovšem nad slunce jasné, že žádný trenér (Hogstedt, Piotr ani nikdo jiný) nezajistí Caro proměňování brejkbolů a zvládnutí důležitých momentů. To prostě musí zvládnout při zápase sama a já věřím, že stačí třeba tři výhry za sebou, aby jí to nakoplo a zvýšilo sebedůvěru. Ale hlavně to chce pořád pracovat na zlepšování a výsledky potom určitě přijdou.

Bylo mi moc sympatické, co Caro po zápase napsala na Twitter (hlavně ta poslední věta)... :)
https://twitter.com/CaroWozniacki/status/424487013136756736

Jinak Muguruza hrála po většinu zápasu dobrý tenis, i když dneska byla určitě hratelná (pro Caro určitě víc než loni v Miami). V některých momentech určitě ukázala, že je velmi talentovaná a musí se s ní do budoucna počítat... Přesto si myslím, že Aga si proti ní v osmifinále poradí.
Reagovat
smazaný uživatel
Vika - Meusburger: Tak o zápase Viky se asi nemusím dlouho rozepisovat. :) Tušil jsem, že Caro to bude mít nejtěžší a Vika nejlehčí. Ale že to bude až takhle jednoznačné? No, pro Viku to byl spíš trénink... Komentátor Eurosportu už od začátku zdůrazňoval, že Meusburger velmi špatně podává a měl pravdu. Nevím, jestli v tom třeba nebyl nějaký zdravotní problém, protože jsem ji viděl loni na Spartě a tam podle mě tak špatně nepodávala. Navíc teda nějak nechápu, jak s tímhle servisem mohla porazit třeba Bojanu... Vika hned v prvním gemu získala brejk, který ale ještě nepotvrdila. Potom už ale Vika vzala otěže zápasu definitivně do svých rukou a neztratila ani gem. Myslím, že v 1. setu tam nějaké chybičky od Viky byly, ale dneska si je bez problémů mohla dovolit. Meusburger zkrátka předvedla výkon hluboko pod svými možnostmi...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/GhvYMK0f/#prubeh-zapasu;1

Po zápase ještě Vika při rozhovoru ukázala, jak kdysi podávala míčky. Je to prostě šoumenka. :) Přijde mi docela zajímavé, že snad všechny ball kids jsou tenisti a tenistky. Tak třeba je teď mezi nimi nějaká budoucí hvězda, jako je Vika. :)
http://instagram.com/p/jT7UdRjLdQ/#

Viku čeká v osmifinále Sloane Stephens, kterou loni porazila v semifinále... Asi to bude pro Viku první těžší soupeřka, ale věřím, že to Vika zvládne. Doufám, že ten zápas se bude hrát v nějaký příznivý čas, protože zrovna Vice a Sloane to v Melbourne moc sluší, co se týče outfitu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A na závěr krátké zprávy z deblu a mixu:

Kiki a Flavia bohužel končí ve 2. kole deblu, když nestačily na americkou dvojici Keys/Riske. V prvním setu bohužel ztratily vedení 3:5 a ve druhém už soupeřky měly navrch...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/OdA4NhJO/#prubeh-zapasu;1

Kiki naopak s Danielem Nestorem postupuje do 2. kola mixu. V 1. kole porazily dvojici Hsieh/Klaasen 7:5 a 6:3, přestože v obou setech ztrácely brejk...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/zB2pEiem/#prubeh-zapasu;1" target="_blank">http://www.livesport.cz/zapas/zB2pEiem/#prubeh-zapasu;1

No a dvojka mláďat, tzn. Donna Vekic a Thanasi Kokkinakis bohužel prohrály v 1. kole mixu, když nestačily na Julii Goerges a Qureshiho. V obou setech byl rozdílový jeden brejk...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/zB2pEiem/#prubeh-zapasu;1" target="_blank">http://www.livesport.cz/zapas/zB2pEiem/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným třetím kole na AO.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru.
Hvězdička znamená, že hráčka na AO postoupila do čtvrtýho kola a může ještě získat další body (až 1760 bodů za titul):

1. Williams, S. 13000 (+8255) *
2. Azarenka 6391 (+1646) *
3. Sharapova 5416 (+671) *
4. Radwanska, A. 5210 (+465) *
5. Li 4810 (+65) *
---------------------------------------
6. Kvitová 4745
---------------------------------------
7. Errani 4440 (-305)
8. Jankovic 4310 (-435) *
9. Kerber 4030 (-715) *
10. Halep 3570 (-1175) *
11. Wozniacki 3370 (-1375)
12. Vinci 3020 (-1725)
13. Lisicki 2980 (-1765)
14. Ivanovic 2970 (-1775) *
15. Suarez Navarro 2745 (-2000)
16. Stosur 2705 (-2040)
17. Stephens 2415 (-2330) *
18. Kirilenko 2325 (-2420)
19. Flipkens 2255 (-2490)
20. Cirstea 2020 (-2725)
...

Petra i přes nečekaný selhání proti Kumkhumový zatím zůstává na šestým místě ...
Během AO jí ovšem ještě můžou předstihnout Jankovicová (tý k tomu stačí postup do semifinále), Kerberová (tý k tomu stačí postup do finále) a Halepová (ta k tomu potřebuje získat titul). Ostatní hráčky už Petru nemůžou předstihnout ani teoreticky ...
Li Na sice přežila zápas proti Lucce Šafářový, ale přesto v průběžným žebříčku spadla až na pátý místo za třetí Sharapovovou a čtvrtou Agu Radwanskou ...
Za zmínku ještě stojí vypadnutí Wozniacký z první desítky kam se místo ní posunula Halepová ...
Reagovat
brixner
Vážení, je vcelku zábavné číst, že i bez udání konkrétního jména je ihned jasné, o koho vlastně jde:-) Ale jo, Cibule hraje právě s Mashou, takže "to by blbej neřekl", chápu. Na okruhu je plno hlasitých hráček-DeBrito, Kuzna,Vika občas Serena, OK. Ale Masha...Osobně proti ní vůbec nic nemám, je to dobrá hráčka, i když s nekoukatelným stylem(jako cca 90% ostatních), dobrá sportovkyně, odolná, řekl bych i docela hezká, bojovnice-potud vše OK. Ale ten její hlasitý projev, budu ho nazývat ŘEV, je prostě něco, co se dá asi jen těžko ignorovat! Myslím, že je to absolutně unfair a provází to celou její kariéru. Takové ty, rádoby "rady" jak, co by divák, na to -vždyť je to směšné! Vypnout zvuk? Kdo z Vás nemiluje ten zvuk, když raketa uhodí do míčku? Nekoukat na zápasy Mashy? Jo,dobrá rada-pokud by ale hrála sama se sebou ! Rád bych se podíval na jiné hráčky, ale prostě to nedělám-když hrají s Mashou. Ne kvůli ní, ale kvůli tomu ODPORNÉMU ŘEVU! Takže opakuji-nic proti Mashe, jen ten řev mi vadí a prostě mě obral o dost kvalitních zápasů. Všimli jste si, že někdy Masha řvát i zapomene, třeba celou výměnu, nebo i dvě? Ježiš, to je pak pokoukáníčko! Běžet sprintem od základní čáry za dropshotem a u síte zařvat-kdo z Vás to dělá či dovede? Tím chci říci jen jediné - tohle není nutnost, tohle je naprosto nefér, jako vzít útočníka ve vápně po achillovkách! Není to nic, co by ovlivňovalo Mashy hru jako takovou! Myslí si někdo, že pokud přestane Masha řvát jako po ranách bičem, že její výkon bude horší a bude snáze porazitelná? Malá rada pro ostatní hráčky-stačí Mashu rozběhat do stran...***Já vím, tohle je můj boj a nikomu nic nevnucuji, jen prostě píši svůj názor. Pokud jsem příznivce Mashy nějak urazil, tak to napíši uhlazeněji: Dominiko, poraž Marii, fandím Ti! A bude klid:-)) Brix
P.S. Co mě ale mrzí mnohem více, je porážka Sam...
Reagovat
smazaný uživatel
"Malá rada pro ostatní hráčky-stačí Mashu rozběhat do stran."

To je ovšem hooodně těžké.. :D
Reagovat
brixner
Pravda ! Ale když už se to podaří...
Reagovat
spaniel
A nejlepsi jsou rady jako vypnete si zvuk. Kdyby slo vypnout jen ten jeji vriskot, urcite bych to udelal. Ale nehodlá neslyšel vubec nic, jen kvuli tomu, ze hraje otravna Marfuse. Keby se diváci vrátili k napodobování toho pazvuku.
Reagovat
dadaft
najděme i nějaká pozitiva - kromě deBrito z mladé nastupující generace nikdo neřve stejným stylem jako Maria a Vika.
ne že by nebyly žádné zvuky, ale to otravné vřeštění PO KAŽDÉM úderu se přece jen neuchytilo.

a taky - neměl by být hněv směřován nejen na tenistky, ale i na ty, kteří je v minulosti trénovali?
obzvlášť jméno jednoho pána z Floridy myslím všechny tři jmenované spojuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem nepsal nic o vypnutí zvuku, ale jenom o zeslabení. Pokud vám ani tohle nepomůže, tak jste teda opravdu citlivky... Jinak já teda zvuk úderu vůbec nevnímám a během výměny se soustředím na obraz. To možná mohly dělat hráčky v brixnerově oblíbené éře, že "poslouchaly" úder. Teď je to takový fofr, že by ho tak dlouho poslouchaly, až by jim ulétl. :D

Jinak už jsem asi všechno napsal a nebudu se opakovat... Kdyby to brixner napsal normálně hned napoprvé, tak to přejdu úplně v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, Bollettieriho nech na pokoji. To je totální nesmysl, že naučil tenistky hekat. Ony prostě hrajou nějakým stylem, mají nějaký způsob dýchání a k jejich hře to patří. Jinak Vika u něj netrénovala, protože se v 15 letech přestěhovala z Minsku do Arizony a jeho akademie je na Floridě... Kdyby tak měl tenis (a sport celkově) víc lidí, jako je Bollettieri. To je prostě neskutečné, kolik ten člověk vychoval talentů. Navíc je to borec a na svůj věk pořád vitální. :)

No a co se týče juniorek, tak si poslechni (hlavně ze začátku videa) tuhle Španělku, která hrála předloni na ME do 16 let proti Katce Siniakové... :D
http://www.youtube.com/watch?v=SokfvBtGfa4
Reagovat
smazaný uživatel
Proč citlivky? Věřím, že kdybys ji neměl ve svém týmu a nezbožňoval ji, taky by ti to vadilo, protože to se prostě nedá poslouchat. Její loňský zápas s DeBrito byl šílenej :) Prostě fandíš hráčce, jejíž naprosto nepřirozený řev vadí spoustu lidem, tak to tak musíš brát, i oni mají právo vyjádřit svůj názor. Jak psal Brix, spousta hráček je hlasitých, což mi taky vadí, ovšem Mašena všechny překonává. Nebo je to promyšlený tah, že kromě tenisu a bonbonů se na ni bude za pár let vzpomínat jako na nejvíc uřvanou hráčku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje komentáře ohledně Mashy mě taky často "dostávají"... Právo na názor nikomu neupírám, ale pochop mě, že když se do Mashy někdo naváží kvůli každé blbosti, tak se mi to nelíbí. Stejně jako ty považuješ ten řev za nepřirozený, tak Masha ho považuje za přirozený... Právo vyjádřit názor nikomu neberu, ale tobě by se taky nelíbilo, kdybych ti řekl, že někdo má právo vyjádřit názor typu "Sam je babochlap". To buď ale klidná, protože tohle bych ti nikdy neřekl. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím jaké komenty, protože já na Mašenu skoro vůbec nereaguju, jestli sis nevšiml, teď po jaké době se přidávám k názorům těch, kterým se řvaní nelíbí. A je rozdíl urazit hráčku kvůli vzhledu a je rozdíl říct o hráčce pravdu v tom, že je uřvaná. Nebo ne? A nevím, že by ses někdy ode mě dočkal, že ti Mašenu nějak urážím :)
Reagovat
ptpc
Zaujímavé... Podľa tých zvukových efektov to vyzeralo akoby Katka hrala proti trom rôznym hráčkam.
Reagovat
dadaft
tak jo monty, nechám. ))

už jsem tu svůj názor tak před rokem psal, ale napíšu ho znova - někde na chráněné místo, třeba zezadu pod umpire, umístit všesměrový mikrofon a hlukoměr, který by při nějaké úrovni dával zprávu počítači rozhodčího.
ta úroveň by se musela stanovit experimentálně, trochu se zvukem zabývám, nebylo by to úplně jednoduché (ale se složitostí jestřábího oka přece jen nesrovnatelné) - řekněme jen tak od oka, že úroveň 90dB by byla přijatelná - vejde se do ní naprostá většina zvuků, které hráči vydávají mimoděk ve vrcholných chvílích vypětí, ale Maria, Vika či de Brito by se pod tuhle úroveň hlasitosti nevešly.
--- 3x překročíš, varování, po čtvrté trestný fiftýn.
nazdar.
///////////////////
rychle by se ukázalo, že jde tenis hrát i tišeji, bez ztráty kvality.

Lunej
ano, zápas Sharapová x deBrito bylo akustické týrání publika.
jen pro otrlé.
Reagovat
smazaný uživatel
No já to myslím tak nějak obecně... Neříkej mi, že Mashu skoro vůbec nekomentuješ. Vždyť poslední dobou vidím často v tvých komentářích "Mašenu" nebo "Anču". :D Uznávám, že Mashu nijak neurážíš, ale píšeš o ní docela často (většinou naznačuješ, jak moc ji nemusíš :D) a možná si to ani neuvědomuješ... No a to tady přece taky někdo psal, že Sam je strašně namakaná, takže "babochlap" není urážka, ale fakt. Já teda tento názor nesdílím, ale někdo ho tady očividně měl... Já prostě jenom chci, ať má každý k holkám a jejich fanouškům respekt a zbytečně tu nerozpoutává vášně (i když se mi na jedné či druhé tenistce něco nelíbí).
Reagovat
smazaný uživatel
Obdivuju vážně diváky, že vydrželi... já slyšela v reálu při hře hekat hráče, a to opravdu "jen hekal" a je to mnohem výraznější než je slyšet v telce. Tvůj návrh je docela pěknej :)
Reagovat
smazaný uživatel
S tvým návrhem nesouhlasím, protože Masha, Vika a další ty soupeřky nijak neomezují. Už asi potisícté musím zopakovat, že žádný řev ti zápas nevyhraje a pokud je soupeřka lepší, tak na nějakém řevu vůbec nezáleží. Zrovna se podívej, kde jsou v žebříčku třeba Larcher de Brito nebo mnou zmiňovaná Sandra Záhlavová (která by ten tvůj limit určitě taky překročila). Hlasitým projevem prostě soupeřku neporazíš, tak nevidím důvod, proč za to odebírat body.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechce se mi věřit, že i po všech těch letech je téma "řvaní na kurtu" tak žhavá a někteří se s tím doteď nemohou zmířit.
Je to už celkem ohratá téma a zdá se, že WTA s tím nehodlá nic dělat. I přes nějaké sliby, že se to bude měřit a za překročení určité hranice decibelů budou strhávany body.

Tak teda neostáva odporcům řevu nic jinýho, než špunty do uší :-) (já osobně tím odpůrcem nejsem, já stejně nemám rád, když je televize puštěná příliš nahlas a to se netýká jen tenisu)
Reagovat
smazaný uživatel
To se teda podívám, protože nevím o tom, že bych tu Mašenu nějak komentovala, protože já se na ni skoro vůbec nekoukám. A babochlap ti nepřijde jako urážka? Hmm.. Sam je namakaná, stejně jako Angie nebo Serena - takže to jsou taky babochlapi? V tom se asi neshodneme, když napsat že Mašena řve je pro tebe nevhodné a babochlap není urážka :) Ale necháme toho, nemá cenu to dál nějak rozebírat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tos mě nepochopila. Právě, že "babochlap" je pro mě velká urážka (vyhledej si mou reakci v té diskusi pod článkem o Aničce), ale pro autora toho komentáře to urážka očividně nebyla a ještě to obhajoval jako fakt... S tím řevem to tak velká urážka nebyla, ale brixner se podle mě trapně otřel o Mashu, což se mi logicky nelíbilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, dotyčný se pak omluvil, na TP docela vzácný jev :)) Myslím, že to, co si já vyslechnu na adresu Petry se nedá srovnat s tím, jak se ti kdo otře o tvůj tým. Kdybych měla na všechno reagovat co se týče Petry nebo Toma a mně se to nelíbí, tak se uhádám k smrti :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to máš pravdu. Ono je to samozřejmě tím, že jsme na českém webu a navíc je TP hodně zaměřen na české tenist(k)y. Po zápasech českých zástupců vychází články většinou hned, jinak si na ně člověk musí počkat... No já jsem sám zvědavý, co si tady někdy přečtu o Katce Siniakové, až bude víc vidět. Jak znám některé místní uživatele, jenom samé pochvaly to asi taky nebudou. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sice český web, ale fandí se tu hodně zahraničním hráčům, což je fajn, aspoň není nuda :) Tak já Katku, se přiznám, nesleduju, ale nevím, že by tady někdo na ni měl řeči..
Reagovat
Fandina
Ten tvůj návrh je dobrý. Samozřejmě, že by řev okamžitě zmizel. A bylo by po problémech.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale pořád je tady asi většina českých fanoušků. To třeba na eurofotbal.cz jsou primárně spíš fanoušci anglických, německých nebo španělských klubů. Sice je to taky český web (má podobný design jako TP), ale jak už napovídá jeho název, tak se nijak zvlášť nezaměřuje na český fotbal...

Co se týče Katky, tak jsem to myslel s výhledem do budoucna. Věřím, že postupem času bude výš než ve druhé stovce a čím výš bude, tím víc se o ní bude mluvit...
Reagovat
spaniel
Promin, ale jsi uplne mimo. Porad sem tahas, jak nekdo nazval Stosur babochlapem, i kdyz to vubec nema souvis. Děláš to jen proto, ze si myslis, ze to podporuje tvuj nazor. A uz x hraček se vyjádřilo, ze jim to vadi. A bylo bych jich mnohem vic, kdyby to nebyla úspěšná Sharapova. Je to proste odporný zlozvyk a podle reakci (nejen dnešních) to vadi naprosté většině lidi.

Mimochodem, tvuj obdiv k Bolletierimu je úsměvný. Asi si o nem nečetl nic ze zákulisí, ale max občanskou info o hraci/hracce ze je z jeho akademie. Zkus treba Agassiho knížku. Treba te pak ta iluze opustí.
Reagovat
smazaný uživatel
Co vím, tak velká většina hráček se vyjádřila tak, že jim to nevadí. Pokud se nemýlím, tak ty jsi spíš fanoušek mužského tenisu a nikdy jsem si nevšiml, že bys měl o ženském tenise nějaký větší přehled (který tady řada jiných lidí má)... A proč bych měl číst Agassiho knížku? Agassi mě nezajímá a taky vždycky nejednal fér, tak nemám důvod si něco takového číst. Ať je Bollettieri jaký chce, tak nikdo nemůže zpochybnit, že pod jeho rukama prošly desítky velkých talentů ženského i mužského tenisu.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že je úplně jedno, jestli je někdo fanoušek mužského nebo ženského tenisu. Na tenistku, která je GS vítězkou si vždycky najde každý čas, aby se podíval na to jak alespoň jednou hraje. A když tam zjistí, že se mu nelíbí její řev, tak to tady jednoduše napíše. Agassiho knížka je podle mě bible tenisového fanouška. Je tam hodně věcí, týkající se pohledu do zákulisí profesionálního tenisu obecně i něco o Bollettierim, zákulisí téhle akademie.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale proč mluví o nějakých hráčských prohlášeních, o kterých snad ani nemá přehled...

Jinak Agassi byl podvodník a feťák, takže o jeho knížku nemám zájem...
http://www.tenisportal.cz/zpravy/agassiho-priznani-jsme-zklamani-shoduji-se-federer-s-nadalem-4855/
Reagovat
Fandina
Ta Agassiho knížka je hodně zajímavá. Je sice o něm, ale nepsal jí sám a je také hodně o zákulisí tenisu, o chování se v šatnách a trénincích a turnajích. Je to hodně zajímavé se vším všudy.
Co se týká hráček a řevu holek na hřišti, tak se o tom hodně mluví, píše i o názoru hráček, upřímně, tenisový fanoušek na to naráží čas od času všude a udělá si obrázek, není nutné sledovat jen holky. A co já zaregistrovala, tak některým hráčkám řvaní také vadí.
Reagovat
Fandina
Ještě dodatek, že Agassi je podvodník a feťák tak to se objevilo právě po zveřejnění jeho knihy. Já si to tedy nemyslím, ale každý si po jejím přečtení může udělat svůj názor.
Reagovat
spaniel
Začínám si myslet ze ti to pomaleji mysli...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to myslí dobře, to buď klidný. A taky mám pamět na některé diskutéry, jako třeba na tebe...
Reagovat
spaniel
Tak v tom pripade nechapu co sem pises...
- podle tebe zvuk uderu neni důležitý - zjevne nehrajes tenis
- za to ze par tvych panenek prošlo Bolletieriho akademii, tak uz je to pro tebe genius. Kdyz ti doporucim, at si prectes neco ze zákulisí, tak napises ze te mužský tenis nezajímá
- kdyz nekomu vadi jekot, tak je to podle tebe stejne nefer osoceni, jako kdyz nekdo napise ze je Sam babochlap. Pritom je zjevne, ze jedno je vrozené a druhe je volba te hračky

No nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu akorát v tom, že nejsem aktivní tenista a raketu jsem držel v ruce jenom párkrát. Přesto si troufám tvrdit, že daleko podstatnější než "slyšet" úder je vidět pohyb protihráče... Bollettieriho akademií prošla řada talentů, nejenom Masha a spol. Můžeš si to klidně vyhledat a vyjede na tebe seznam jmen a prakticky všichni z nich něco dokázali. Proto je uznání Bollettieriho práce naprosto na místě. A nevidím důvod, proč bych si měl číst něco od lháře Agassiho, kterému už valná většina lidí přestala věřit nos mezi očima... No a třeba Sam ty bicepsy rozhodně nemá vrozené. Za tím stojí spousta dřiny v posilovně, takže si to svým způsobem taky vybrala. Nebo si snad myslíš, že už se jako mimino narodíš se svaly, jako má Sam? :D
Reagovat
Mayo
nezvyknem nejako často fandiť Dominike ale ďalšie kolo jej budem jednoznačne fandiť
Reagovat
spaniel
Cibule, zbav Melbourne toho řevu, OK?
Reagovat
Nola
nerozoberala som pomery miestnej diskusie, ale fans základňu vo svete, zle som pochopila predošlý príspevok? tunajšiu fans základňu nebudem hodnotiť.....
Dominika napriek tomu, že ju hromada ľudí kritizuje, /môže si za to sama svojimi veľkohubými prehláseniami/ má celkom solídnu fans základňu na Slovensku
Reagovat
ptpc
Cibuľová najprv rozpráva a potom myslí... Aj preto ju nemám rád...
Reagovat
Fandina
Mně je sympatická. Hraje dobře a i její vyjádření jsou v normě. A je hezká.
Reagovat
VlS
Nemyslím, že si ho pochopila zle. Myslím, že teď zkoušíš změnit význam toho, co jsi napsala.
Napsala jsi:
anomáliou by som nazvala to, že Slováci a Česi majú tendenciu fandiť hráčom, ktorí nepochádzajú z bývalého socialistického bloku, jediná Mária a Ana potvrdzuje výnimku z tohto pravidla, ale to nie je spôsobené ani tak ich výkonmi na kurte, ako výzorom.hráčky.

Jestli jsi to sem nepsala jako názor na tuto diskusi, tak nechápu smysl příspěvku. Proto jsem ti napsal, že s tebou nesouhlasím.
Reagovat
ptpc
Skutočne? Teraz si napr. spomínam na príhodu keď ju navštívili antidopingový komisári u nej doma. Jej vyjadrenie bolo, že im otvorila nahá(1.hlúposť). 2.hlúposť je to, že keby to aj bola pravda, tak určite to nebudem prezentovať pred novinármi. A 3.hlúposť je to, že to považovala za náramne vtipné. Cibuľková teda do tej hlavy moc nepobrala...
Reagovat
Fandina
Jestli se nepletu, tak si myslela, že přišel přítel, proto byla nahá. A spíš je to úsměvná záležitost, než něco hloupého.
Reagovat
ptpc
To že by išla nahá otvoriť dvere priateľovi by som ešte bral. Ale - keď niekto niekomu otvára dvere nahý, minimálne by sa mal pozrieť cez kukátko. Ak sa nepozrie, je to podľa mňa hlúposť. A v tomto prípade je to o to zložitejšie, že to neboli dvere do bytu ale dvere do vchodu, čo už nemá žiadne ospravedlnenie. A stále platí bod 2. Bod 3. - tebe sa to zdá úsmevné a mne hlúpe. A preto mám na ňu názor taký aký mám...
Reagovat
Fandina
Jestli se nepletu, tak ona automaticky otevřela v domnění, že je to přítel. Na tom není nic tak extra zvláštního. Asi kdyby se podívala do kukátka, tak by neotvírala. A další věc je, jestli tam vůbec to kukátko bylo. Celkově na tom nepovažuji nic hloupého. Vybavuji si, že jsem kolikrát ve spěchu také otevřela dveře v domnění, že je to někdo domácí a nebyl.
Reagovat
ptpc
Keby bola oblečená a nepozrie sa do kukátka, je to OK. Ale keď je nahá, je to zvláštne a podľa mňa hlúpe. Čo sa týka kukátka - ak tam nebolo tak tam bola kamera, či je to detto. A opakujem sa - stále tam ostáva bod 2 a 3.
Reagovat
Fandina
Podle mě je to úsměvná záležitost. V domnění, že je za dveřmi přítel otevřela dveře, zrovna byla nahá a byl to dopingový komisař. Je to úsměvné a není na tom nic hloupého ani že to zveřejnila. Naopak, je to legrace.
Reagovat
ptpc
Práve naopak - táto príhoda je pekný príklad toho, čo som napísal hneď na začiatku. Že najprv koná, resp. hovorí a potom rozmýšla. Ak sa ti to nezdá hlúpe, mne teda hej. A ak sa ti to zverejnenie zdá v poriadku, potom asi nemáš nič ani proti zverejneniu iných "súkromných" videii, či fotiek...
Reagovat
Fandina
Já myslím, že jsem to napsala dostatečně jasně. Podle mě je to úsměvná záležitost a nemyslím si, že je to projev něčí hlouposti. Příběh k zasmání. Nevím co k tomu dodat. A jestli se nepletu, tak žádná fotka zveřejněna nebyla, jen to, co se všechno může přihodit.
Reagovat
ptpc
Ak sa ti to správanie Cibuľkovej(najprv konám, potom myslím) nezdá hlúpe, tak už naozaj nič netreba dodávať. Toto bola len jedna príhoda z viacerých, ktoré tu už boli spomenuté. A čo sa týka tých fotiek - to bolo myslené všeobecne a nie priamo na Cibuľkovú. Narážal som na to, že podľa mňa by súkromné záležitosti mali ostať súkromné. A o to viac ak sú aj intímneho charakteru. Ale keď ti nevadí zverejňovanie takýchto informácii - aj k tomu už netreba nič dodávať...
Reagovat
Fandina
Ano, nevidím na zveřejnění návštěvy komisaře nic hloupého a co se týká zveřejňování soukromých fotek, tak nevím, proč by mi to mělo vadit. Je každého věcí, co chce a nebo nechce zveřejnit. Někdo to dělá hodně, jiný málo, ale není to nic k odsuzování. To samé Domča s komisařem. Zveřejnila příhodu. V pohodě.
Reagovat
brixner
Cibule, zbav Melbourne toho řevu, OK?
Reagovat
smazaný uživatel
Je opravdu nutné neustále omílat hlasitý projev Mashy? Žádný řev ještě nikdy nikomu zápas nevyhrál a ostatní hráčky se v drtivé většině vyjádřily, že se tím při hře vůbec nezabývají. A jestli mi chce někdo tvrdit, že Masha získala kariérní GS a další úspěchy jenom kvůli řevu, tak ať se nechá vyšetřit.

Mimochodem, na televizi se dají ladit nejen programy, ale i zvuk...
Reagovat
darek.vrana
Mně ten řev těch dvou sirén teda taky vadí. Nikdo netvrdí, že díky němu získala GS. Zvuk se sice regulovat dá, ale asi nejde vyseparovat jen ten řev, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co se tady vlastně řeší, když to neovlivňuje výsledek? Zvuk jde zeslabit tak, aby tě to nerušilo a přesto bez problémů slyšíš, že rozhodčí zahlásil aut apod. Navíc vás Masha ani žádná jiná tenistka nenutí, abyste se na její zápasy dívali... Já osobně s tím nemám žádný problém a během zápasu to taky moc nevnímám. Při výměně sleduju pohyb hráček a míčku. Zvuk vnímám jedině při tom zahlášení autu nebo v přestávkách, kdy komentátor třeba říká něco zajímavého.

Občas se sám sobě divím, že na tohle asi už postopadesáté reaguju, ale to je právě jeden z důvodů, proč jsem kdysi začal chodit na TP. Dlouhou dobu předtím jsem to tady jenom četl a občas to byla tak trochu bezmoc, že třeba na takové věci nemůžu zareagovat. Až jsem to prostě nevydržel a zaregistroval jsem se... :D
Reagovat
Fandina
Mně se ten řev také nelíbí. A nevím, proč řvou, ale každopádně to hezké není a přirozené také ne. Že se to tobě líbí ještě neznamená, že se to líbí každému.
Reagovat
smazaný uživatel
Já neříkám, že se mi to líbí. Mně to prostě nevadí a nevidím důvod, proč to pořád řešit. Ovladač nebo reproduktory snad vlastní všichni, co sem píšou... Příspěvek od brixnera má pro mě zhruba stejnou "hodnotu" jako ta včerejší urážka Sam, že má Ana "rozdrtit toho babochlapa". Stejně jako jsem zareagoval na tamto, tak reaguju na tohle. Takové příspěvky se mi prostě nelíbí, ať už to je směřováno proti jakékoliv tenistce. Jestli někdo neumí podpořit hráčku bez toho, aby se otřel o její soupeřku, tak na slušném fóru nemá co dělat.
Reagovat
Michaelus
Ale to je nasměrované proti tomu řevu.
Ten řev je opravdu hrozný a někdy je dohnaný k absurdnímu tónu.
Představ si, kdyby to dělala každá hráčka :/
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale nerad se opakuju... O hlasitém projevu Mashy už jsem snad všechno napsal. Dělá se z toho nafouknutá bublina, nic víc. Nechápu, proč se to řeší pořád dokola a jako fanoušek Mashy to prostě beru tak, že ji někdo shazuje. Ono je vždycky jednodušší napsat o "řevu" nebo "babochlapovi", než uvést jména hráček. Ale chtěl bych vidět ty "frajery", jestli by to řekli holkám do očí...

A kdyby byla hlasitá každá hráčka? Já už jsem viděl řadu "hlasitých" zápasů a nijak mi to nevadilo. Navíc fandím Mashe i Vice, takže by asi bylo divné, kdyby mě to nějak rozptylovalo... Ale že tady nikdo nekritizuje třeba Sandru Záhlavovou, která je snad nejhlasitější hráčkou na okruhu. Nebude to tím, že je to Češka? Anebo stojí za to kritizovat jenom top hráčky?
Reagovat
Fandina
Sandra dneska nehraje a kdyby hrála, nepochybuji o tom, že by ji tu někdo za řev zkritizoval. Kdyby Mária a Vika tak neřvali, nikdo se tu o tom nebude moci zmínit. Vždycky se někdo najde, kdo bude psát o babochlapech nebo nevím co ještě.
Reagovat
Nola
mne rev nevadí, sledujem hru, nie vzdychy, skoro každý hráč, hráčka má nejaký zlozvyk....
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem rád, že aspoň někdo to vidí stejně jako já... :)
Reagovat
Fandina
Tobě není sympatická Cibule, mě zase řev holek. Každý má něco.
Reagovat
Fandina
oprava mně ... sorry
Reagovat
Michaelus
Já se ji nesnažím shodit, sám ji mám v týmu :D
Mně vadí řev u kterékoliv, takže ano, kritizoval bych i Sandru.
Bohužel se na tom asi nic nezmění a bude se křičet nadále....
Spousta holek tím trochu kazí dojem :)
A mluví se o tom protože žádný jiný sport (dobře, možná hod koulí :D) tohle nezná a spoustě lidem se u pojmu ženský tenis vybavý řev :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mně Dominika nevadí. Přečti si pořádně můj příspěvek v 11:23, hlavně tu závorku... Jenom se mi prostě nelíbilo to její gesto, které jsem tady zmínil. Dřív mi byla Dominika hodně sympatická, teď je někde v průměru. :) Ale nesympatická mi určitě není.
Reagovat
Fandina
Domča se neradovala ze zranění, ona se radovala z bodu, ale pro hodně lidí to byl důvod, proč jí to vyčítat. Domča nemusí být každému sympatická a ani není, ale zase určitě není taková, aby se radovala z něčího zranění. Obvzlášť když se sama mnohokrát zranila. Já jsem jen chtěla napsat, že pro hodně lidí to byla ztráta sympatií a pro hodně lidí je ztráta sympatií řev holek.
Reagovat
Fandina
Já třeba úžasnu nad hrou Rafy, ale nepochopím jeho rituály. Nevím, proč to dělá a nelíbí se mi to.
Reagovat
Mayo
síce ten škrekot tých dvoch je aký je ale ja to tiež neriešim...ja si pozriem ich zápasy na "plné gule" a tiež mi to nereže nijako uši...pokiaľ mi nepištia do uší z 5 cm je to ok :D
Reagovat
Mayo
ináč som si všimol, že Másha a Rafa majú spoločný rituál, nešlapú na čiary na kurte :D u Rusky som si to všimol trochu neskôr no :D
Reagovat
smazaný uživatel
Také řeknu svůj názor na toto.. Ale jen krátce, vlastně souhlasím se vším co tady napsali monty a Nola.. :-)
Mě to Mashy hekání taky nevadí, prostě to nevnímám! :-)
Za mě to řekla Genie Bouchard!! Její názor 100% sdílím!!
http://www.youtube.com/watch?v=2jxRKw7A5kg od 5:52 do 07:00!! Část, kdy Genie povídá o Maruš, řeší se tam i to hekání!
Reagovat
Mayo
GB je bohyňa (:
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když jí Genie má jako vzor, je to no comment. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi líbí, jak to řekla Genie. Vždyť je to taky rozumná holka a Mashu má ráda... Je skoro neuvěřitelné, že Masha vyhrála Wimbledon a Genie bylo v té době teprve 10 let. :)
Reagovat
lars
Bude hrat Peta v Parizi v lednu? Dik za odpoved.
Jest-li ne tak to ma asi fakt "nahrano".
Reagovat
smazaný uživatel
dost pochybuju, že Petra bude hrát Paříž, FC, Dauhá a Dubaj takhle za sebou. Ale tak třeba překvapí a požádá o WC.. zatím tomu ale nic nenasvědčuje..
Reagovat
lars
Loni Peta v Parizi hrala
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda, ale 1. kolo FC se nehrálo na antuce. Právě proto si myslím, že Petra letos v Paříži hrát nebude. Hrát v hale na hardu, pak venku na antuce a pak zase na hardu.
Reagovat
Edwin
http://www.imagebam.com/image/d3efa2163629559
Reagovat
Nola
je pravdou, že jej samochvála po vyhranom zápase mi občas lezie na nervy, ale ja jej fandím, ak jej to tam padá a má svoj deň, dokáže poraziť okrem Sereny hociktorú hráčku TOP 10, Mariu porazila na RG, kde jej skoro nadelila dvoch kanárov, ak si na tento zápas spomenie má šancu vyhrať
Reagovat
dadaft
já zase vzpomínám na její zápas s Azarenkou v Miami 2012 - i když prohrála 61 67 57, bylo to famózní...
(a koneckonců to Vice pak vrátila na RG)
Reagovat
smazaný uživatel
Padne Li Na? Její výkon mi nepřišel moc přesvědčivý, ale Makarovou jsem ještě neviděla hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Li vede ve vzájemných zápasech 4:0. Proto spíš věřím jí.
Reagovat
smazaný uživatel
Priznávam sa bez mučenia, že od OH 2012 tejto hráčke už jednoducho vôbec nefandím. Dôvodom je jej vyjadrenie na adresu Pironkovej, s kt. v 1. kole v Londýne prehrala: "Súperka hrala nechutne." Takéto vyhlásenie podľa mňa nepatrí do médií a svedčí to podľa mňa o tom, že jej sláva z 2 titulov WTA, jedného semifinále RG a 12. miesta v renkingu trošku neprimerane stúpla do hlavy. Preto ma po jej zápase s Voegele neprekavpili Cibulkovej slová: "Zaslúžim si jednotku." Zápas som nevidel, podľa výsledku to asi aj bola pravda, ale vždy treba ostať skromný a pokorný. Zdvihnutý nos sa jej ešte môže vypomstiť, napr. aj proti Šarapovovej.
Reagovat
Fandina
Nevím, jak to řekla, ale co já pozorovala její vyjádření, nevymyká se z normy. Fandím jí.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš to. Mně byla Dominika dřív taky sympatická (a nedá se říct, že by teď už vůbec nebyla), ale hodně si to u mě pokazila při Fed Cupu 2011 se Srbskem. Mám na mysli tu nedělní dvouhru, kde se po zápase radovala a skákala, když Ana kvůli zranění musela skrečovat. Sice pak se za to Dominika omlouvala, ale nějak jsem tu její omluvu nevzal. Některé věci si člověk prostě musí uvědomit hned, ne až potom...
Reagovat
Fandina
Na to si pamatuji, že se radovala. Ona se radovala z bodu ne z toho, že se někdo zranil.
Reagovat
smazaný uživatel
100% súhlas, Ana nie je úplne moja šálka kávy, na ten skreč si pamätám, ale to, čo Cibulková spravila bolo dosť nešportové (navyše sa umelo vyzdvihovala po zápase - povedala, že keby nevyhrávala, tak Ana určite skreč nedá), na tento kamienok do mozaiky som úplne zabudol.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoduchá rovnica: športové správanie > získaný bod (v mojich očiach)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, ale po skreči soupeřky se obvykle neraduje žádná hráčka... Věřím, že si to pamatuješ, protože loni při repríze Fed Cupu Srbsko - Slovensko (kdy se pro změnu nešťastně zranila Dominika) jsem o tom vedli diskusi, na kterou bohužel nemůžu najít odkaz. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pre puritánov, mal som napísať nerovnica, sobotné dopludnia bývajú ťažké :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Já jsem tu kdysi dával odkaz (dneska se mi nedaří nic dohledat) i na to vyjádření Dominiky po zápase, kde přesně tohle říkala. To byl taky důvod, proč jsem tu omluvu nevzal...
Reagovat
Fandina
Byl bod, zaradovala se. Samozřejmě, že se to nedělá. Proto se pak omluvila.
Reagovat
Fandina
A ještě dodatek. Radovala se z bodu, to je lidské. Není potřeba z ní dělat nepřející a něco podobného. Nepřeháněla bych to.
Reagovat
smazaný uživatel
Cibulková je krpatá pipenka, primadona a v miestnosti s ňou by som zrejme dlhšie jak hodinu nevydržal..Napriek tomu mám je tenis celkom rád, teda keď sa jej útočná hra darí..A samozrejme jej budem držať palce aj so Šarapkou, prvýkrát osobne aj pri TV..Jej vyhlásenia však naznačujú jej charakter, možno ak by bol iný, dosiahla by v tenise viac..Veď pred takými 4-5 rokmi bola s Azarenkou výkonnostne bok po boku..
Reagovat
Fandina
Také se mi líbí její útočný styl. A budu držet palce proti Márii. Co se týká charakteru, tak nejdůležitější je chtít vyhrávat a umět hrát. Pak se v tenise daří. A Cibulka tohle určitě má.
Reagovat
dadaft
no ona je Domča hodně ctižádostivá a živočišná (sex pro ni určitě nebude cizí slovo) - možná se to občas projevuje trochu nevhodně...
ale jak píše Fandina - když jí to jde, je to špičková hráčka...
Reagovat
smazaný uživatel
"no ona je Domča hodně ctižádostivá a živočišná (sex pro ni určitě nebude cizí slovo)"

Hlavně ta závorka mě hodně pobavila... No jo, Gael Monfils by mohl vyprávět! :D
Reagovat
ptpc
Mne Cibulková nebola nikdy sympatická...
Reagovat
smazaný uživatel
tým posledným komentárom dobre som sa pobavil hehe :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dominika myslím i prohlásila na FO 2012 když prohrála se Sam, že je těžké hrát proti chlapovi.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je to takova anomalie. Cesti a slovensti teniste patri k nejmene sympatickym na okruhu, je s podivem, ze Stepanka a Hlavackovou jeste prekonava tandem Cibulkova, Klizan. :))
Reagovat
Nola
anomáliou by som nazvala to, že Slováci a Česi majú tendenciu fandiť hráčom, ktorí nepochádzajú z bývalého socialistického bloku, jediná Mária a Ana potvrdzuje výnimku z tohto pravidla, ale to nie je spôsobené ani tak ich výkonmi na kurte, ako výzorom... obe hráčky mám rada, sú výborné, ale napr. taká Azarenka je úspešnejšia ako Ana, ale nikdy nebude mať takú podporu ako Ana, prečo, nie je ťažké uhádnúť
Reagovat
VlS
Dovolím si s tebou nesouhlasit. Poměrně hodně fandů zde má celá řada tenistek a tenistů z bývalého východního bloku a nejen Marie, Ana a Vika. Hodně fandů má třeba Věrka, Nasťa Pavljučenko, Aga, Ulka, měla Dinara, má Dimitrov, Nole, Janovicz, měl Marat Safin ( pro mě ne uplně pochopitelně), já osobně dost fandím Dance a Jance, Magda je mě nějak fuk a Dominika je trochu specifická, mám rád její bojovnost a zarputilost a nemám rád její chování. Docela je mi sympatickej Lukáš a nemusím Martina. Popovídej si v Blavě s lidmi s tenisovým zázemím a možná budeš trochu překvapená, co uslyšíš.
Nevím, každej má sympatie nastavené podle sebe a nehledal bych v tom regionalitu nebo nacionalismus.
To, že Dominika není řadě lidí sympatická určitě není tím, že je z bývalého východního bloku.
Reagovat
dadaft
žádný tvůj zápas jsem neviděl, ale jen podle čísilek to vypadá fakt dobře.
tak budu držet palec proti Máši a těším se na pořádnou řežbu.
((( pome )))
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to boj o to, která z nich si jako první udrží servis. Když vím, jakou měla nízkou ůspěšnost 1. servisu proti Cornetový, tak to proti Dominice bude mít ohromně těžké, protože ta jde do returnu 2. podání vždy nekompromisně a s velkou zancí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist