Chorvatský dlouhán Karlovič obhájil titul v Nottinghamu

21. 6. 2008, 20:48
Aktuality 6
Chorvatský tenista Ivo Karlovič obhájil prvenství na turnaji v Nottinghamu. Také díky 29 esům dnes zdolal ve vyrovnaném souboji Španěla Fernanda Verdaska 7:5, 6:7, 7:6 a potvrdil, že mu travnatý povrch svědčí. Finálové zápasy musely být kvůli dešti odehrány pod střechou.
Profily hráčů

V prvním setu měl Karlovič navrch. Jak už je u něj zvykem předvedl několik es, tentokrát devět. Velice dobrou úspěšnost měl ve hrách při svém prvním podání, špatně si nevedl ani při druhém. Verdascovi nenabídl šanci prorazit podání ani jednou, sám si vybojoval hned tři brejkboly a jeden využitý pochopitelně stačil k úspěchu v první sadě – 7:5.

Verdasco ale předvedl parádní výkon ve druhém setu. Jediné eso oproti Karlovičovým deseti je sice zanedbatelné, ale Verdasco servíroval velice dobře, což dokazuje statistika při svém prvním podání, kdy měl 91% úspěšnost vyhraných míčů. V celém setu byl zaznamenán jediný brejkbol, který ale Verdasco nevyužil a tak rozhodl až tiebreak. V něm zvítězil Španěl 7:4.

Rozhodnout tedy musel třetí set. V něm oba borci opět předváděli parádní servis. Na esa pochopitelně vyhrál Chorvat (10:1), ale Verdasco stejně jako ve druhé sadě servíroval velice dobře. Každý z hráčů si vybojoval jeden brejkbol, neúspěšní byli oba dva. Rozhodnout i tentokrát musel tiebreak. V něm se šťastnějším stal Karlovič, který vyhrál 10:8.

Karlovič získal svůj čtvrtý turnajový titul v kariéře. Vedle dvou prvenství v Nottinghamu loni nenašel přemožitele ani v Houstonu a ve Stockholmu. Verdasco odešel poražen počtvrté z pěti finálových účastí.

 

Výsledky - Nottingham:

Dvouhra - finále:
Karlovič (4-Chorv.) - Verdasco (3-Šp.)   7:5 6:7 (4:7) 7:6 (10:8)

Čtyřhra - finále:
Soares, Ullyett (Braz./Zimb.)
- Coetzee, J. Murray (2-JAR/Brit.)   6:2 7:6 (7:5)

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Karloviči, Karloviči, ty jeden obře, co ty esa? Mohl by tě chytit Nadal ve Wimbledonu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
moh ale tak maximalne ve finale :) ale Nadala ceka ve druhem kole taky podobny "esar" bud John Isner, ktery je jenom o dve cisla mensi nez Karlovic nebo Ernest Gulbis prekvapeni French Open, ktery dosel do ctvrtfinale (kde prohral s Djokovicem) a dokazel za cely turnaj nasazet 51 es (celkove 4. nejlepsi vysledek na turnaji a co se tyce rychlosti byl s 221km/h na turnaji osmy)
Reagovat
smazaný uživatel
Prej nic jineho:-D!Zrejme si nevidel jeho slice backhand.Zvlast na trave je to vyborna zbran,diky ktre vyhrava vymeny.Zahraje dlouhy slice k zadni care tesne nad zeni s minimalnim odskokem a ani Nadal nema moc sanci na prohoz,protoze takovy mic s tezko zveda natoz umistuje a na siti uz ceka Ivo.To je jeden z duvodu proc ho Rafa porazil az ve trech setech v Queens.Moc nechybelo a radoval se chorvat.Vsechny 3 sety rozhodl tie-break
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zapas jsem videl.No odehrali to v nejaky treninkovy hale na betonu stejne jako minulej rok - takze zadna trava...Oba hraci se museli prispusobovat betonu,ale stastnejsi byl nakonec Karlovic.Mimochodem minuly rok odehral Karlovic take finale v teto hale proti Tursunovovi,protoze pocasi nepralo a vyhral taky
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, to máš naky špatný pamatování...proti tursunovovi nehral to finale, ale proti clementovi z francie....
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovič si to pe tech výkonech zasloužil, zvláště na trávě, kde výbodně vyniká jeho servis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist