Chilan Gonzalez před duelem s Nadalem spoléhá na podporu fanoušků

25. 1. 2009, 18:26
Rozhovory 1
Ve včerejším zápase třetího kola prohrál úvodní dvě sady dvakrát 3-6. Fernando Gonzalez však dokázal utkání s Richardem Gasquetem otočit a postoupit do osmifinále Australian Open. V něm ho v úterý čeká světová jednička Rafael Nadal a chilský tenista bude znovu spoléhat na podporu fanoušků.
Profily hráčů
Fernando Gonzalez

Na co jste si dával pozor během mečbolu ve třetím setu?
On hrál na vysoké úrovni. Řekl bych, že hrál jako superhrdina. Nemohl jsem nic dělat, prohrával jsem 6-3, 4-1. Všiml jsem si, že se snažil šetřit energii. Nevím proč. Ve čtvrtém a pátém setu byl opravdu unavený. V prvním setu jsem se ho pokoušel trochu rozpohybovat, hrál jsem dlouhé míče a snažil se cokoliv udělat. Ale on neustále zlepšoval své údery. Takže na začátku to bylo velmi těžké.

Šel jste do pátého setu s nějakou taktikou?
Když jsme šli do pátého setu, cítil jsem se opravdu dobře. Jako favorit zápasu. Ale nikdy nevíte. Ve čtvrtém gamu jsem měl několik brejkbolů, ale nemohl jsem to prolomit. A pak to bylo 6-6, 8-8, 9-9, 10-10, mohlo se stát cokoliv. Bojujete a čekáte na svou šanci.

Už jste hrál spoustu těžkých pětisetových zápasů. Jak těžký se vám zdál tento?
Tenhle? Myslím, že byl jedním z nejdelších. Pamatuji si, jak jsem jednou hrál v Davis Cupu. Bylo to skvělé. Měl jsem opravdu velkou podporu od chilských fanoušků. Bylo to tam velice vzrušující.

Myslíte, že tohle byl jeden z vašich nejlepších výkonů?
Možná. Možná nejnapínavější zápas. Nevím. Hráji spoustu let, takže si nepamatuji každý zápas. Ale jsem šťastný, jak jsem zápas dokázal otočit.

Ve třetím setu v tie-breaku byl jeden takový sporný míč. Jak jste to cítil vy, bylo to rozhodnutí správné či špatné?
Nepamatuji si to přesně. Pamatuji si, že jsem měl setbal. V zápase bylo spoustu takových okamžiků, takže nevím co přesně myslíte.

V Melbourne Parku hrajete svůj nejlepší tenis. Má to nějaký zvláštní důvod?
Rád tady hraji. Počasí je tu stejné jako v Chile touhle dobou. Mám tu spoustu svých fanoušků. Lidé tady jsou milí. Je to první grandslam v roce, takže máte spoustu sil a energie.

Jak hodně vás ovlivnili fanoušci?
Je to jako hrát doma. Miluji Davis Cup, miluji turnaje v Chile. Přijedete sem a vidíte 500-1000 Chilanů, jak vás vždy podporují, každý zápas, každý rok. Je to pro mě velice důležité.

Dává vám to nějakou výhodu?
Ano, obzvláště po čtyřhodinovém zápase, když vás stále podporují. Myslím, že je to krásný pocit, být daleko od domova a mít takovou milou pomoc.

V dalším kole budete mít těžkého soupeře. Jaké si dáváte šance?
Mám 48 hodin, možná trochu méně. Ale momentálně se chci radovat z obtížného vítězství. Pak se zaměřím na Nadala.

Na zápas se raději zaměřuji až těsně před začátkem, ale nechci myslet na to, jak soupeř bude hrát. V kariéře už jsem odehrál spoustu zápasů. Takže si chci zápas užít a pokusím se hrát co nejlépe.

A jak se cítí vaše tělo? Nepotřebujete více času na zregenerování?
Mé tělo je stále v pohodě. To je důležité. Ale i tak se pokusím co nejlépe zregenerovat.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil, australianopen.com

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Mr. Forehand dospoléhal na podporu fandů:)) Vamos Nadal!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist