Chceme slyšet hymnu! Tři Češky o víkendu zaútočí na první tenisová zlata pro Česko

30. 7. 2021, 11:18
Aktuality 7
Český tenis může slavit první olympijské zlato. Na hrách v Tokiu čeká Markétu Vondroušovou v sobotu finále dvouhry a o den později chtějí po čtyřhře slyšet českou hymnu na počest vítězek Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.
K. Siniaková a B. Krejčíková

V obou případech mají tenistky za soupeřky v boji o titul Švýcarky. Vondroušovou čeká světová dvanáctka Belinda Bencicová, která je i ve finále čtyřhry s Viktorijí Golubicovou.

Dvaadvacetiletá Vondroušová hraje první olympiádu. "Mám jistou medaili, což je fantastické, krásné. Finále může dopadnout jakkoli, chci vyhrát a zápas si užít," řekla.

S Bencicovou, která má slovenské rodiče, se Vondroušová potkala v areálu Ariake v šatně před semifinále a říkaly si, že by se mohly utkat ve finále. "Ale nechtěly jsme o tom raději moc mluvit. Nakonec nám to vyšlo. Je to hezké. Jsme docela kamarádky," řekla česká levačka.

Letos v březnu na tvrdém povrchu v Miami vyhrála Vondroušová jejich jediný vzájemný zápas ve třech setech. "Těžké to bude i tady, Belinda hraje skvěle," řekla sokolovská rodačka, kterou v Tokiu zdobí dobrá kondice, slušný servis a k tradičním kraťasům přidává i dobrou délku úderů.

"Snažím se hrát na agresivně i za cenu zkažených míčů. Trenéři mi opakují, abych do toho švihala, protože když se to jenom nahazuje, tak vás soupeřky strašně ženou."

Navíc je pevná i mentálně. "Zůstávám klidná v hlavě v důležitých momentech. Jsem ráda, že nedávám na sobě znát nervy. Občas fakt nervní jsem, ale zvládám to," řekla.

Bencicová je podobně jako Vondroušová nadšená už z postupu do finále, hrát bude navíc dvě. "Cítím absolutní blaho, nikdy jsem nic podobného nezažila," řekla čtyřiadvacetiletá hráčka. "Získat medaili je nejskvělejší věc na světě, budu hrát bez tlaku," uvedla před finále.

V nedělním duelu o zlato se proti Bencicové a Golubicové postaví české elitní deblové duo Krejčíková/Siniaková, turnajové jedničky. "Budeme chtít slyšet hymnu," vyhlásila Siniaková. "Ať přivezeme jakoukoliv, máme medaili, bude to skvělé. Chtěly bychom tu nejcennější," řekla Krejčíková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
mahycek
Zatím příspěvky nejsou, ale stejně je
jasné, že Barbora Krejčíková bude
stejně nejlepší sportovkyní roku.
Vynikající Krpálek a Prskavec, svělí
střelci, ale na Barboru to není.
A to nejsem vůbec skalní fanoušek
Krejčíkové. Mohla by to narušit Markéta
vítězstvím + vítězstvím na OS Open.
To je velmi nepravděpodobné. Ale,
jinak vzhůru za zlatem !!!!!smilesmilesmile
Reagovat
Jan
Krpálek to klidně může vyhrát. Obhájil olympijské zlato, navíc jako první na světě ve 2 váhových kategoriích. Když vyhrál v Riu, hned ho bylo všude plno. Třeba Sáblíková se svým velkým počtem medailí z MS, SP i olympiád a skoro jako by tu nebyla. Přitom má těch medailí víc jak Krpálek.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že se o ní ví moc dobře, sportovcem roku byla tuším třikrát, takže to nebude s její neviditelností tak žhavé.
Reagovat
Jan
V roce 2016 měla Sáblíková také úspěšné MS, získala zlato na 3000 m, 5000 m, na MS ve víceboji, na ME, přitom jak vyhrál Krpálek, od té doby v šotech mezi reklamami dával ČT sport výhradně Krpálka, sáblíkovou minimálně. A Krpálek ten rok vyhrál sportovce roku, no olympiáda měla přednost.
Reagovat
Petr_Fisk
Reklama nemá se spravedlností bohužel nic společného.
Reagovat
sojka1
me otazka sportovce roku vubec netrapi, ale pokud by cinklo zlato Adamovi Ondrovi, za me jednoznacne on.... premierove je jeho disciplina na OH, Adam patri od svych dvanacti let do top 10 svetovych lezcu, prvni na svete dal 9c obtiznost, trojansobny mistr sveta, atd... :-)
Reagovat
Petr_Fisk
Tak podle výroků holek by "snad" měly udržet nervy na uzdě a pak se dá očekávat skvělý tenis.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist