Cetkovská v Charlestonu neudržela vedení proti Vesninové

2. 4. 2014, 18:42
Aktuality 43
WTA CHARLESTON - Petra Cetkovská ve druhém kole antukového turnaje v Charlestonu dobře rozehrané utkání s nasazenou Ruskou Vesninovou k výhře nedotáhla. Česká tenistka sice vyhrála první set, nakonec však bývalé finalistce podlehla.
Petra Cetkovská

Petra Cetkovská letos na netradiční zelené antuce v Charlestonu debutovala a po výhře nad domácí Lepchenkovou, kterou dorazila kanárem, začala výborně i zápas proti finalitce z roku 2011 Jeleně Vesninové.

Devětadvacetiletá Češka sice v první sadě přišla o náskok prvního brejku, závěr ale zvládla lépe a ujala se vedení. V dalších dvou setech ale pokaždé zaspala jejich začátky, dvakrát přišla o podání a prohrávala 0-4, respektive 0-5. Ve třetí sadě ale ztrátu stáhla a za stavu 4-5 šla podávat. Jenže obrat nedokonala, servis posedmé v zápase ztratila nakonec s trináctou nasazenou Ruskou prohrála 6-3 2-6 4-6.

Poslední českou zástupkyni ve dvouhře je předloňská finalistka Lucii Šafářovou , kterou již zápas 3. kola proti Australance Samantě Stosurové čeká až ve čtvrtek.

Šafářová už přišla o možnost vyhrát v Charlestonu třetí rok po sobě čtyřhru. Letos neuspěla s krajankou Květou Peschkeovou, se kterou vypadly už v 1. kole, v němž prohrály 4-6 4-6 s tchaj-wanskou dvojicí Hao-Ching Chan a Yung-Jan Chan. Loni Šafářová triumfovala s Francouzkou Mladenovicovou, v roce 2012 s Ruskou Pavljučenkovovou.

Belinda Bencicová si v 16 letech zahraje poprvé ve 3. kole turnaje WTA. Talentovaná Švýcarka na zelené antuce v Charlestonu smetla 6-2 6-1 Marinu Erakovicovou z Nového Zélandu a s devatenáctiletou Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, jež vyřadila domácí nasazenou pětku Sloane Stephensovou, si zahraje o postup do čtvrtfinále.

Vyhrát zápas vez ztráty gamu se poprvé v hlavní soutěži turnaje WTA podařilo Andree Petkovicové. Německá tenistka vyhrála 6-0 6-0 nad Španělkou Lourdes Domínguezovou-Linovou a podruhé v sezoně se dostala za druhé kolo.

- WTA PREMIER CHARLESTON -
(USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 710.000 dolarů)
středeční výsledky (02. 04. 2014)
Dvouhra - 2. kolo:
Vesninová (13-Rus.) - Cetkovská (ČR) 3-6 6-2 6-4
Jankovičová (2-Srb.) - Davisová (USA) 6-0 6-3
Erraniová (3-It.) - Bertensová (Niz.) 6-3 skreč B.
Lisická (4-Něm.) - Kingová (USA) 7-5 4-6 6-3
Svitolinová (Ukr.) - Stephensová (5-USA) 6-4 6-4
V. Williamsová (11-USA) - Scheepersová (JAR) 7-5 7-5
Hantuchová (12-SR) - Minová (USA) 6-2 6-3
Petkovicová (14-Něm.) - Domínguezová (Šp.) 6-0 6-0
Shuai Peng (Čína) - Keysová (15-USA) 6-1 6-7(3) 7-6(4)
Tomljanovičová (Chorv.) - Čang Šuaj (16-Čína) 4-6 7-6(4) 6-3
Bencicová (Švýc.) - Erakovicová (N. Zél.) 6-2 6-1
Čtyřhra - 1. kolo:
Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan (Tchaj-wan) - Peschkeová/Šafářová (2-ČR) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
Fandina
Gratulace velikááááááááááá. Dokázala to. Třetí set byl boj a Lucka lepší. Zasloužená gratulace Lucce. Super, držím palce dál, Lucko pojď!!!
Reagovat
Fandina
Lucka pěkné oblečení a už je na kurtu. Lucko pojĎ!
Reagovat
tommr
předpokládanej začátek zápasu Stosur-Šafářová byl v 1:00 v noci našeho času, ale zatím se pomalu ale jistě dostává do velkýho skluzu. Nejdřív zdržovala Erraniová, ted se Bouchard s Venus přetahujou ve třech setech a před zápasem Lucky nás čekají ještě další dva zápasy, který budou nejspíš taky extrémně dlouhý. Je to jako nějakej zákon schválnosti - vždycky když má hrát naše hráčka nějakej zajímavej zápas tak se předchozí program neúměrně natahuje ... :(
Reagovat
dadaft
tak tohle bude na dlouhé lokty. ))
Reagovat
dadaft
no, Shuai rozhodně dává hře tvář a chce diktovat,,,
tip=r Jestřáb na ni vsází.
tož uvidíme,,,
Reagovat
dadaft
mno Šohajko, za ten první set si můžeš sama,,,
Reagovat
tommr
když tak koukám na tu Erraniovou tak se musím omluvit Wozniacký, že jsem jí kdy nazval pinkálistkou. Ve srovnání s Erraniovou je Caro vyslověně útočná hráčka. Ty kopce co tam Erraniová předvádí to je něco příšernýho ... :(
Reagovat
PetaM
A proto má dobré výsledky na antuce. Jaký normální člověk by měl nervy na to jí pořád vracet její kopce? Když ti 8x ve výměně zahraje míček, který letí až směr atmosféra, tak to je teda na nervy. Já být holkama, nestřílím to do kurtu, ale na ní. Třeba bych se jednou trefil ...
Reagovat
Fandina
Někdy ty kopečky udělají zápas a to je právě to, proč ona to dělá. Na krásu se nehraje, bohužel, na fiftýny.
Reagovat
tommr
no dneska jí ta kopcovaná bohužel zase jednou vyšla. Chudák Pengová to nezvládla hlavně psychicky a místo aby jí ty kopce v klidu zabíjela tak při nich zbytečně chybovala ... :(
Reagovat
Fandina
Ono ani tak nejde o psychické hroucení se, o to určitě nejde, jsou to profesionálky, ale některé ty kopečky ani sebrat nejde.
Reagovat
dadaft
ale dneska na Venus proti Bušičce se teda těším. ))
Reagovat
Fandina
Tak to určitě bude zajímavé, Venus hraje skoro jako za mlada :-) a jsem zvědavá, jak spolu budou hrát.

A ještě se ráda podívám na šestnáctiletou Bencic proti Svitolině a i jinak jsou dneska super další mače k vidění, Lisicki Petko, Čepelka Vesnina, jsem zvědavá jak se Janka popere s touhle výzvou, coby přemožitelka Sereny. A samozřejmě v noci Sam Lucka. Lucko pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Výkon Venuše je o dost slabší než dřív, ovšem jako za mlada se při výměně na plná ústa často rozeřve. Někdy až jako Marfuša, hanba!
Reagovat
Fandina
Řvala, sice ne jako Mária, tam je to automatický řev, ale dneska byla Venus někdy hodně hlasitá. A gratulka Bouchard, nakonec zaslouženě vyhrála, koncovky dvou setů zvládla líp.
Reagovat
Frick
Tak dobrý. Vekič byla lehkou favoritkou, ale nakonec to Kája dala.
Reagovat
Frick
Samozřejmě, byl tam ten pád vinou Kuala-Lumpuru, ale jak tak koukám, tak vyjma Katowic + 2 ITF-ek skoro nic neobhajuje. Pokud si udrží fazónu, může být na konci roku i někdo kolem 40. místa?
Reagovat
tommr
Karolína sice až do konce roku už nic většího neobhajuje, ale na druhou stranu se s její momentální hrou nedá čekat ani nějakej větší úspěch - čtvrtfinále na menších turnajích je maximum, který se od ní dá reálně očekávat. Pokud se udrží v první stovce bude to pro ní úspěch, na posun do první padesátky podle mýho názoru ještě nemá potřebnou výkonnost ... :)
Reagovat
Fandina
Jak si přišel na to, že nemá Karolína výkonnost? Vždyť ona se teprve vloni dostala do stovky a teprve se dere nahoru? Ještě nedávno hrála juniorky a ještě nic nepředvedla, snad se bude pořád lepšit a stoupat vzhůru. Podání má dobré, tak ještě vylepšit ostatní údery a může jít nahoru, je ještě mladá. To samé Kristina, ještě pomalými krůčky mohou ukázat, co je v nich.
Reagovat
smazaný uživatel
Karolina ma dobre a tvrde podani, ktere ji dost pomaha. FH takz snese trosku prisnejsi meritka a BH taky ujde, ikdyz to neni kdovijaky uder. Pokud chce ale do Top50, tak urcite musi zlepsit pohyb, ktery ma take diky sve postave prisernej. Podle me by se ale jinak mezi 70. A 80. mistem mohla do konce roku udrzet vcelku v pohode.
Reagovat
tommr
jj pohyb má Karolína ještě horší než Petra. Občas to taky vypadá, že moc nebojuje, zvlášt když se jí zrovna nedaří. Tu první stovku by ale měla bez problémů udržet - na to jí bude úplně stačit když na turnajích nebude vypadávat už v prvním kole a na to určitě má ... :)
Reagovat
Frick
Má to pro ni vůbec cenu? V Charl. byly s Peschke 2. nasazený a prohra 4:6 4:6 hnedka v prvnim kole. Není to úplně zbytečný unavování se před důležitym a náročnym zápasem se Sam?
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem podobného názoru. Lucku debl možná baví, ale rozhodně v něm nemá takové šance jako v singlu. Ona je ranařka, hraje tvrdý, agresivní tenis a na to pinkání u sítě prostě tolik není, proto si myslím, že je pro ní singl mnohem lepší variantou než debl. Adrea udělala jednoznačně chybu v tom, že si myslí, že s Luckou vytvoří stabilní pár, který bude mít úspěchy jako mělo duo H+H. Šafka jde po singlu, v němž je někde jinde než Andrea a těžko se jí bude podřizovat.
Reagovat
Frick
Ale to už si fakt může člověk myslet, že "jsou více než kámošky". Ovšem, vzhledem k existenci, partnerů asi tahle možnost není. Leda, že by to byla kamufláž, ale to už je skutečně bláznivé až na půdu :-D
Reagovat
dadaft
já jsem to tehdy nekomentoval, říkal jsem si, že do toho nevidím, ale teď vážně nechápu, proč Andrea rozbila H+H, pár, který dokázal vyhrávat grandslamy?
Reagovat
VlS
Nějak zapomínáte, že Lucka je v rankingu deblu výš než v singlu, že v Charlestonu debla vyhrála v 2012 s Pavlju a 2013 s Kiki Mladenovič, letos vyhrála 470tku s Timi Babos ........Lucka vůbec není špatná deblistka. Zápas jsem neviděl, podle čísílek hodnotit nebudu.
Reagovat
tommr
naprostej souhlas. Lucka Šafářová měla loni v deblu výjímečně dobrej rok a to nejspíš Andreu vedlo k domnění, že by s ní mohla mít větší úspěchy než s Luckou Hradeckou. Letos se ale ukazuje, že Lucka Šafářová je především singlistka a v deblu jí to moc nejde. Andrea tím, že rozbila osvědčenou dvojici H+H udělala velkou chybu ... :(
Reagovat
makro99
"Lucka Šafářová je především singlistka a v deblu jí to moc nejde"... Takže: kalendářní road to Singapore: single 28, debl 17 - letos titul ze Sydney, čtvrtfinále Australia open, semifinále Dubai, no na to že to hraje jako bokovku... nebo jinak: loni měla ten supr rok a stejně vypadla 5x v 1. a 6x v 2. kole... debl se bere trošičku jinak, až vypadne 8x v řadě v první rundě, přidávám se k tryzně...
Reagovat
VlS
A ty jsi nikdy nezažil, že dvě kamarádky na život a na smrt si najednou nemohou přijít na jméno, aniž by komukoliv byl aspoň trochu zřejmej důvod? Já teda nejednou. Prostě už Andrea s Luckou nechtěla hrát.
Trochu zapomínáme na to, že H+H toho dost vyhrály, ale taky nejednou nečekaně vyletěly na začátku turnaje. Nic novýho pod sluncem. Minulej týden vyletěly v Mia světový jedničky s Barčou a Babčou v prvním kole ( myslím, nejsem si jistej a jsem línej to hledat) . Tak jim poradíme, že se mají rozejít?
Reagovat
Fandina
VlS ... nikdy se nikdo s nikým nerozchází jen tak, vždycky to má nějaký důvod, i u kamarádek na život a na smrt, jak píšeš. A netýká se to konkrétně tady Háček, jestli se nepletu, tak ty dvě byly hlavně partnerky v deblu v tenise, to je něco jiného, než kamarádství. A navíc to bylo nečekané, z ničeho nic po zisku titulu na US Open jedna partnerka řekla druhé, že je konec, to není nic o kamarádství, je to o partnerství. Jestli byly kamarádky, tak jedině dobře.
Reagovat
Frick
Vůbec nerozumim tomu, jak jsou pravidla o účasti hráček na turnajích.

Hráčky TOP 10 mohou jen na WTA turnajích od 250k výše nebo mohou i WTA 125k?

11. hráčka WTA může hrát třeba i 10 000 ITF?

Jak je to s omezenim počtu turnajů? Třeba 150. hráčka WTA nemůže hrát každý týden na jednom ITF turnaji, jak se jí zlíbí?

Jak je to s povinnou účastí na jistých turnajích pro hráčky TOP 10? Kde MUSÍ hrát? A pro hráčky o 11. místa dolu to už neplatí?
Reagovat
VlS
Zajdi na stránky WTA, úplně dole najdeš Rules, stáhni si je a čti. Má to asi 300 stran.
Reagovat
tommr
žádný omezení počtu odehranejch turnajů s ohledem na žebříčkový postavení neexistuje. Je pouze určitej limit maximálního počtu odehranejch turnajů pro mladý hráčky (juniorky), kterej byl zavedenej proto, aby se mladý hráčky moc nepřetěžovaly a pak předčasně nekončily kariéru ...
Reagovat
Frick
Aha... Ona se v tomhle duchu zmiňovala Siniaková, tak to asi bude ono...
Reagovat
VlS
To je strašně zjednodušený a není pravda. Je to natolik rozsáhlá agenda, že se to fakt nedá vysvětlit v rámci diskuse. Je celá řada omezení pro turnaje international, kde je omezenej pičet míst pro nejlepší hráčky, naopak GS jsou obecně povinné,ale neplatí to absolutně, Turnaje mandatory( těch je 5 turnajů za 1000 bodů) jsou pivinné , ale neplatí to absolutně atd atd. Fakt je potřeba se do toho zabořit a přečíst si to, nebo to nechat bejt. Na tvoje otázky neexistuje jednoduchá odpivěď na pár řádků. Jestli na tom nejsi dobře s anglinou, tak dost věcí najdeš v češtině na wikipedii.
Reagovat
smazaný uživatel
Sara nezačala dobře..kam myslíte, že se propadne? :D tipuju tak 16. místo
Reagovat
tommr
škoda, že Petra ten obrat ve třetím setu nedotáhla. Hlavně by se jí ale nemělo stávat, že jí tak uteče začátek rozhodujícího setu ... :(
Jinak ale Petra může být spokojená s tím, že turnaj vůbec dohrála a nezranila se. To je u ní v poslední době vzácnost. V žebříčku si taky malinko polepší ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sabine ;) S dnešním výkonem jsem spokojená, sama nevím, proč to bylo tak vyrovnaný, když hrála tak dobře ;))
Reagovat
VlS
Podle mě tím, že nehrála moc dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj názor...neříkám, že neumí hrát líp, ale dneska jsem byla s výkonem spokojená, nevím kolik měla UE, ale přišlo mi, že mín než v jejich ostatních letošních zápasech...Servis byl její největší zbraní (jako vždycky)...možná za to mohlo nevyužívání příležitostí a taková ta nevyrovnanost - jeden game dala 4 winnery a čistou hrou vyhrála, ve druhým dala třeba 3 UE...
Reagovat
VlS
Tak ona Vania není vůbec špatná tenistka a hrála na její poměry dobře. Sabča měla hodně výpadku, servis jí více méně fungoval jen z jedný strany, ale ubojovala to a to se počítá.
Reagovat
smazaný uživatel
Mno me Sabca vcera strasne pripominala Petru. Proste bud bum bum winner a nebo bum bum UE, proste zadna mezihra. Proti Andree si myslim, ze s takovou hrou nepochodi. Tohle je travarska hra a na antuce tohle fungovat celej turnaj nebude.
Reagovat
VlS
Taky tipuju spíš Petko, Sabča se hledá. Halóóó - hledá se Sabča, přiveďte ji na kurty živou a zdravou!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist