Cetkovská své maximum nevyrovnala, s Vinciovou prohrála ve třech setech

31. 5. 2013, 20:26
Aktuality 46
Petra Cetkovská potřetí v kariéře do osmifinále grandslamového turnaje nepostoupila. Česká tenistka na Roland Garros končí ve 3. kole na raketě patnácté nasazené Italky Roberty Vinciové, které podlehla 1-6 6-2 2-6.
Profily hráčů
Petra Cetkovská

Petra Cetkovská si na loňské olympiádě podvrtla kotník a sezona pro ni prakticky skončila. Koncem roku se sice objevila na dvou halových podnicích ITF a na začátku nové sezony se měla zapojit zpátky do kolotoče WTA, jenže série dalších zdravotních problémů odsunula její návrat ještě o další čtyři měsíce. První letošní zápas tak odehrála až minulý týden ve Štrasburku, kde v prvním kole prohrála ve třech setech s Larssonovou.

Na Roland Garros však aktuálně až 198. hráčka světa porazily Rusky Olgu Pučkovovou i nasazenou Anastasii Pavljučenkovovou a postoupila do 3. kola. V něm dnes nastoupila proti světové patnáctce Robertě Vinciové, a i když se zkušenou Italkou nepropadla, postoupit dál už nedokázala.

Třiadvacetiminutový první set přinesl jedinou světlou chvilku Cetkovské, když za stavu 0-2 vzala Vincové podání, ale víc jí přesná a skvěle se bránící italská antukářka nepovolila. Česká tenistka si ani jednou neudržela podání a prohrála 1-6. 

V druhé sadě se obraz hry zcela změnil a jistěji hrající Češka rychle vedla 5-1. Při svém podání nevyužila dva setboly, ale hned o game později sadu ukončila výsledkem 6-2. 

O vítězce tak rozhodlo třetí dějství a Cetkovská, která hrála teprve čtvrtý zápas po desetiměsíční pauze, v něm hned prohrála podání. Sice ještě měla dva brejkboly na 3-3, ale neuspěla a Italku, která své soupeřky ničí nepříjemnými čopy, už nezastavila. 

"Ve třetím setu jsem začala dělat víc chyb, snažila jsem se to ukončovat rychleji. Pár důležitých míčků, které rozhodly, jsem hrála hloupěji," komentovala česká tenistka žijící v Paříži.

Prostějovská rodačka tak nedokázala vyrovnat své grandslamové maximum, kterým jsou osmifinále z French Open 2008 a Wimbledonu 2011, po dlouhé pauze ale může být s výkonem spokojená. "Na druhý turnaj jsem velice spokojená. Něco tam chybí, ale je to dobrá zkušenost. A motivace jít do boje," řekl pro server idnes.cz.

Cetkovská je letos už pátou českou tenistkou, která s Vinciovou prohrála. Italka dvakrát porazila Kvitovou (ve finále v Katovicích a o týden později ve Fed Cupu), jednou Lucii Šafářovou, Andreu Hlaváčkovou a Karolínu Plíškovou.

Ve dvouhrách tak po šesti dnech zůstává poslední český zástupce, neboť do 3. kola se dostala jen Petra Kvitová. Loňská semifinalistka Roland Garros se v sobotu střetne s Jamie Hamptonovou z USA o postup do osmifinále.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN 2013 ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 21.017.000 eur)
páteční výsledky (31. 05. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Šarapovová (2-Rus.) - Bouchardová (Kan.) 6:2, 6:4, Kirilenková (12-Rus.) - Bartyová (Austr.) 6:3, 6:1, Bartoliová (13-Fr.) - Duqueová (Kol.) 7:6 (7:5), 7:5, Schiavoneová (It.) - Flipkensová (21-Belg.) 6:1, 4:6, 6:3, Vögeleová (Švýc.) - Kanepiová (Est.) 7:6 (8:6), 3:6, 8:6.

Dvouhra - 3. kolo: 
Vinciová (15-It.) - Cetkovská (ČR) 6:1, 2:6, 6:2, S. Williamsová (1-USA) - Cirsteaová (26-Rum.) 6:0, 6:2. A. Radwaňská (4-Pol.) - Pfizenmaierová (Něm.) 6:3, 6:4, Erraniová (5-It.) - Lisická (32-Něm.) 6:0, 6:4, Kerberová (8-Něm.) - Lepchenková (29-USA) 6:4, 6:7 (3:7), 6:4, Ivanovičová (14-Srb.) - Razzanová (Fr.) 6:3, 6:2, Suárezová (20-Šp.) - Puigová (Portor.) 6:4, 7:5, Kuzněcovová (Rus.) - Jovanovská (Srb.) 6:4, 7:6 (7:2).

Čtyřhra - 1. kolo: 
Pavljučenkovová/Šafářová (11-Rus./ČR) - Duševinová/Panovová (Rus.) 4:6, 6:2, 6:4.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Dlouhý (ČR) - Peschkeová/Matkowski (ČR/Pol.) 3:6, 6:1, 10:8.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atdhe24.net/tennis/14/56/465253/pavlyuchenkova-safarova-garcia-johansson-court-2-live-stream-online.html

Zápas Lucky s Nasťou v deblu kdyby někdo chtěl :)
Jinak dnes v deníku Sport je zajímavý rozhovor s Kotyzovu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na ČT Sport by dokonce měl být zápas H+H proti Soraně a Moritě. Aspoň to mají v programu...
http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/

Ještě tady není článek k dnešnímu dni, redakce dneska asi zaspala... :D
Reagovat
mac.hall
Myslím , že si Petra skutečně zaslouží uznání. Její výkon sice nebyl dokonalý , ale vzhledem k okolnostem , zejména její dlouhé herní pauze, minimální herní praxi po jejím skončení a samozřejmě i kvalitě její soupeřky, předvedla rozhodně víc , než od ní mohl kdokoliv očekávat. Místy hrála skutečně výborně, nedělala zbytečné chyby, respektive jejich četnost byla překvapivě nízká ( na rozdíl např. od její jmenovkyně Petry Kvitové) a zápas nakonec rozhodla větší zkušenost soupeřky a její nesporné tenisové kvality. Není to tak dávno , co si bez problémů opakovaně poradila P. Kvitovou i Lucou Šafářovou.
Takže , pokud na sobě bude Petra tvrdě pracovat a vydrží jí zdraví , může nás ještě překvapit.
Reagovat
LukasH
Moc bych Petře přál, aby zítra postoupila a hlavně aby si udržela tu pohodu, která na ní začínala být vidět v posledním zápase. Teď by mohla začít hrát líp (i když u Petry člověk nikdy neví). Potřebovala by teď zase vyhrávat. Pokud projde do osmifinále, narazí nejspíš na Sam, která by mohla být hratelná, pokud by ovšem Petra předváděla "svůj tenis". Šarapka ve čtvrtfinále je už horší, i když to by právě Petra potřebovala, aby se dokázala vyhecovat. Ale to je jen předbíhání.
Tak Petro, do toho!:-)
Reagovat
tommr
já si myslím, že v osmifinále by Petra narazila spíš na Jankovicovou, která je ted v docela slušný formě a na Stosurovou umí zahrát. To ale opravdu trochu předbíháme, protože Petra se nejdřív musí vypořádat s Hamptonovou a to určitě nebude nic lehkýho. Svý o tom už ví i Lucka Šafářová ... :)
Reagovat
freeteepek
Právě Lucka Šafářová by mohla Petře dobře poradit, jak na Hamptonovou. Navíc teď Petra sleduje ty videa z roku 2011 a snad už pochopila, že do toho musí jít, jako při tréninku. A hned od začátku. Já jí věřím:-)
Reagovat
smazaný uživatel
taky Petře přeju at tyhle dvě kola přežije, protože pak bych jí docela věřila proti Šarapovové..v zápase proti Peng se mi Petra velice líbila a je vidět, že jí tenis baví a baví ji vyhrávat, na konci zápasu byla fakt vysmátá :-) Šafi se určitě zeptá na Hampton, jelikož to někde říkala v rozhovoru.. tak hodně štěstí naše Kvítí :-) Petra má i štěstí na krku.. má přívěsek ve tvaru čtyřlístku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová hraje jako poslední na kurtu č.7, takže je prakticky vyloučen přenos na ČT sport. Přednost dostali samozřejmě kopálisti s naší vynikající ligou, v programu jsou od 16:20 do 20:20.
Eurosport vysílá nejmenší kurty minimálně, až v závěru dne, pokud se jinde už dohrálo. Takže tady asi taky nic.
Reagovat
PetaM
Třeba to hecnou a budou vysílat Petru ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Budka dneska říkal ve studiu, že přednost dostane fotbal, protože mají naplánované studio a je to poslední kolo, ve kterém jde o mistra ligy... Takže zápas Petry s největší pravděpodobností nebude v televizi, ale budou ho prý vysílat na www.ctsport.cz.
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite budou davat fotbal kdyz se hraje posledni kolo a jde do posledni chvilky o pohar. Jako sorry, kdyby hrala o titul tak bych jeste polemizoval(ale to by stejne davali i eurosportu), ale takle me to prijde logicke.
Btw existujou take streamy kdyz je nejhur :)
Reagovat
tommr
obvykle ČT hodně kritizuju, ale tentokrát je to opravdu těžký jak vyhovět všem. Finále GL se prostě vysílat musí a na Petru tak nejspíš čas nevybyde. Ledaže by se pro ní našel nějakej volnej prostor na ČT2 ...
Chyba je tentokrát hlavně na straně pořadatelů, který zápas Petry naplánovali jako poslední a ještě jí odsunuli na zastrčenej kurt ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký "s největší pravděpodobností nebude"? V TV určitě nebude. Jen na internetu a tyhle fleky mě nezajímají.
Tenis se dá rozumně koukat jen v televizi, nejlépe v HD. Stejně se to zítra asi bude krýt s mnohem atraktivnějším utkáním Novak - Grigor.
Reagovat
freeteepek
Jsi teda pěkně zhýčkanej! Já mám zkušenost se sportem na ivysilani české televize, že jsou záznamy ve kvalitě 720p, čili HD rozlišení, což je lepší, než SD kvalita normálního pozemního vysílání. ČT sport HD 1080p je v Praze obvykle dostupný pouze ze satelitu:-(
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem ráda, že to bude čtsport vysílat alespon na netu, jelikož ty rozmazaný streamy jsou fakt hrozný..
Reagovat
smazaný uživatel
No já právě včera tenis poprvé viděla v HD v tomto rozlišení a to je fakt super, ani se mi to nechtělo pak přehazovat na ostatní kanály, co HD nemají. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš se zaregistrovat na eurosportplayeru...tam kromě eurosportu a eurosportu 2 můžeš sledovat taky přenos z centrkurtu, kurtu Lenglenový, z jedničky, dovojky a sedmičky. Měsíčně to stojí asi 3 eura :)...což je za babku..a vidíš toho fakt hodně!
Reagovat
smazaný uživatel
čím to je, že ačkoliv Italky bývají obyčejně krásné ženy, tak jejich současná tenisová generace vypadá tak, jak vypadá? Dneska jsem přál Petře už i jen kvůli tomu, že koukat se na zubící Vinci bylo jak exkurze do antropologického muzea
Reagovat
smazaný uživatel
Ve kterém sportu se prosazujou hlavně manekýny s ideálními mírami? Vinci vypadá v obličeji jako babička, ale postavu má hodně dobrou.
Až do 70. let tenistky bez většího úsilí hlavně pinkaly. Od té doby je to čím dál větší dřina. Ne příliš pohledných ženských nebo přímo babochlapů bude přibývat.
Co třeba Hradecký? Jak ten se ti líbí?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč používáš takovou demagogii? Já to přece nechtěl vztáhnout na celý sport, potažmo tenis. Jde mi o to, že zatímco u většiny zemí se najdou nějaké hezkë (u nás například právě Cetkovská, Hlaváčková atd.), tak pak ty ošklivé (Hradecká). To je normální, tak to je i ve světě. Já jen narážel na ten paradox, že Itálie se pyšní trojblokem Vinci, Schiavone a Errani, což mi přišlo tak trochu smutně pikantní
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak dobrou postavu má Cetkovská, které to v tom přiléhavém outfitu moc slušelo, ale Vinci má tak akorát velká prsa, což se mě osobně zas tak nelíbí, ale to už je můj subjektivní dojem
Reagovat
Heather_Fedex
tak ja jsem dnes na es videla rozhovor se sarou errani a podarilo se mi v ni objevit kus puvabu ;) ma pekne modre oci i usmev a vlasy ji pekne zvyraznovali oblicej...
navic camelia giorgi nebo flavia peneta osklivky urcite nejsou ;) i kdyz flavia mi vzdycky pripadala, ze ma problemy s nespavosti...
Reagovat
Frick
Tak já si spíš řikám, že těch ošjklivejch lehce ubylo... My jsme tam dřív měly samý lezby a teď ani jedna...

No a i když bude třeba více síly, tak snad tam můžou bejt pohledný holky, co jen prostě budou mít silnější ruce apod. Třeba Lucka Šafářová, ruce má hodně vyrýsovaný, ale jinak je to pěkná holka..
Reagovat
smazaný uživatel
Demagogie? A trojblok?
Co Flavia? Ta už nám vypadla z paměti? Pokud vím, italské výsledky řadu let dělala výhradně dvojka Pennetta a Schiavone (2x výhra FC), body tehdejších deblistek Errani/Vinci o ničem už nerozhodovaly.
Reagovat
smazaný uživatel
Z Italek nemusím jenom Francescu. Camila Giorgi je rozhodně krásná a Flavia taky. :) Mně je celkem sympatická i Sara. Třeba tady vypadá docela zajímavě... :)
http://www.osobnosti.cz/sara-errani.php

Jo, a Lucku Hradeckou jsem viděl naživo dvakrát a ošklivá rozhodně není, i když to není ani modelka...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě k té vaší ošklivosti. Třeba taková osmnáctiletá naděje Madison Keys je slušnej zjev. Pokud bude za pár let porážet ty dvě uřvaný ruský krasavice, budu jí fandit o stošest. Důležité je, že je tichá a že soupeřky nesportovně nedeptá tím ubohým řevem jako podvodnice Marfuša.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi taky zjev... Madison je úplně normální hezká holka, trochu krev a mlíko. :) A že má trochu předkus? No a co... Nosí šaty z kolekce Mashy a vypadá v nich bezvadně. :)

Radši jdu spát, než se tady bavit s takovým otrapou...
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, mít "šaty z kolekce Mashy" je u tebe velké plus.
Monty, všimnul sis, jak Marfuša v poslední době ten jekot oddaluje, protahuje a posunuje až do doby, kdy míč už přechází na druhou stranu kurtu? Dobrá taktika, že? Kdo jí to poradil?
Reagovat
Heather_Fedex
uz dlouho se mi hlavou honi otazka: kdyz tak strasne moc nenavidis, kdyz tenistky rvou, proc teda sam fandis hraci, jehoz zvukove projevy pripominaji umirajici zvire? to jsi teda pekny pokrytec, nezda se ti?
Reagovat
VlS
dnes u žen jen jedno překvapení - vypadnutí Kaji Kanepi.
Chvilku jsem doufal, že další připraví Petra, bohužel se nepovedlo, ale nehrála špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím,že Petra se bojí rychlých pohybů a je opatrná na kotníky. Ale to je normální:) Péťo držím palce! :) a teď nezbívá než fandit deblům a Kvitce :))
Reagovat
smazaný uživatel
Není se čemu divit, když právě kvůli kotníku tak dlouho marodila ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se Petra líbila, vzhledem k tomu, že jsem ji viděla poprvé hrát (jsem ostuda) :) Byla klidná, druhý set zvládla skvěle, třetí dopadl jak dopadl.
Reagovat
smazaný uživatel
J8 viděl Petru taky poprvé hrát :) takže nejsi sám :) Petra hrála chytře. Ke konci chyběla vyhranost a škoda neproměněných šancí !
Reagovat
smazaný uživatel
Sama, nejsem chlap :)) Už proto by bylo fajn, aby se zase dostala zpátky a člověk měl těch favoritek víc :)
Reagovat
Heather_Fedex
....blondyna... no nevim, jestli si na to zvyknu
Reagovat
smazaný uživatel
Já ne..
Reagovat
VlS
vypadá fakt divně, jak odbarvená Romka
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se v tom začala líbit.. trochu to sice trvalo. Dneska s tím černým tričkem vypadala nápadněji. :) Ale vy jako chlapi to posoudíte asi líp. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jedna z mála českých tenistů, možná jediná, která nezklamala, naopak předčila očekávání, ještě uvidíme co předvede Petra Kvitová
Reagovat
tommr
postup Strýcový a Záhlavový z kvalifikace do hlavní soutěže je taky možný hodnotit pozitivně. Obě si díky tomu trochu polepšily v žebříčku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc Petře gratuluju! Byl to krásnej zápas, škoda 1. a 6.gemu posledního setu :(. Ale na herním projevu nebylo absolutně znát těch dlouhých 9 měsíců pausy. Moc rád jsem ji po tak dlouhé pause viděl. Je má nejoblíbenější česká hráčka a navíc nejhezčí :)
Reagovat
tommr
ale na Vinciovou to bohužel nestačilo. Přitom Petra měla ve třetím setu skoro při každým servisu Vinciový nadějnej náskok, ale nikdy se jí to nepodařilo dotáhnout. Petra hraje chytře, ale její hře trochu chybí důraz ... :)
Jinak je ale Petra na dobrý cestě zpět mezi elitu. Pokud se zase nezraní tak je návrat do první stovky jen otázkou času ... :)
Reagovat
Bob
Přesně! Hrozně jí to přeji! :)
Reagovat
r176
i tak velká gratulace!!prohra s Vinci není ostuda! Hrála jsi skvěle!!Držím palečky do dalších zápasů a turnajů!!POJĎ POJĎ
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist