Cetkovská: Na trávě jsem už opatrnější

25. 6. 2013, 07:11
Aktuality 1
Našlapuje opatrněji, odpustí si dobíhat 'ztracené' míče, přesto je tenistka Petra Cetkovská na trávě nebezpečná. Do Wimbledonu prošla z kvalifikace a dnes v 1. kole vyřadila mladou Chorvatku Donnu Vekičovou.
Profily hráčů
Petra Cetkovská

Před rokem si Cetkovská na trávě v All England Clubu v 1. kole olympijského turnaje poranila kotník a kvůli zdravotním komplikacím dlouho nehrála. Na kurty se vrátila až letos před French Open a ve Wimbledonu hraje teprve čtvrtý turnaj roku. 

"Mám velkou radost," řekla po výhře 6-3 6-1 nad šestnáctiletou Vekičovou, která hrála finále turnaje na trávě v Birminghamu. "Trávu mám moc ráda. Je to povrch, který mi celkem sedí, a cítím se na ní celkem dobře," řekla Cetkovská. 

Při návratu do Wimbledonu měla smíšené pocity. Předloni si tam zahrála osmifinále a prožívala radost, ale před rokem na stejném povrchu plakala bolestí. "Obě vzpomínky se mi v hlavě myškují," usmála se rodačka z Prostějova. 

Kvůli zranění kotníku a po dalších zdravotních problémech klesla v žebříčku na 196. místo světa. Proto žádala o divokou kartu. "Teoreticky jsem mohla mít šanci, že jsem se tady zranila a hrála tak na city, ale nevyšlo to," řekla. Musela proto do kvalifikace, kterou ale prošla hladce. "Jsem za to ráda, určitě mi to pomohlo," dodala. 

Na trávě se letos pohybuje opatrněji než jindy. Má v hlavě, že loni při dobíhání balonu špatně šlápla a zvrtla si kotník. "Víc si dávám pozor, kam šlapu, a míče, které jsou na trávě daleko, tak vynechávám," řekla Cetkovská. "Nevyklusávám každý druhý balon, ale když je to daleko, tak raději upřednostním zdraví." 

Stejně jako loni má nejen tradiční bílé oblečení, ale i nehty. "Přijde mi to hezký," usmála se a těšila se na druhé kolo. V tom narazí na bývalou světovou jedničku a letos devátou nasazenou Caroline Wozniackou. S Dánkou už dvakrát prohrála. "Bude to těžké, hraje skvěle, ale něco vymyslíme, aby to vyšlo," řekla Cetkovská.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Věřím, že je tady veliká šance vyhrát! A moc si přeji pro Petru postup do 3. kola! Byla by to krásná náplast na ty rány, které právě tady vznikly. Petro, opravdu věřím, že máš na to ji porazit! A já budu zase moc fandit, aby to vyšlo!!! ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist