Cetkovská: Letos jsem ve Wimbledonu pod větším tlakem

25. 6. 2012, 21:20
Aktuality 2
Před rokem ve Wimbledonu začala cesta Petry Cetkovské vzhůru. Postupem do osmifinále na londýnské trávě se česká tenistka odrazila k dnešnímu 25. místu v žebříčku. Letos proto cítí v All England Clubu větší tlak, ale zároveň si více věří, což dokázala postupem přes Vaniu Kingovou z USA do druhého kola.
Profily hráčů
Petra Cetkovská

"Jsem ráda, že jsem vyhrála, protož zápas to byl těžký. Vania hrála dobře a já vím, že tady něco obhajuji a měla bych něco vyhrát," řekla Cetkovská po výhře 6-4 6-2. Nyní vyzve další Američanku Sloane Stephensovou. 

Loni hrála Cetkovská ve Wimbledonu hlavní soutěž na grandslamu poprvé po dvou letech a zápas vyhrála po třech letech. "Proto jsem tady neměla co ztratit," vzpomínala na postup do osmifinále.

Letos je situace jiná. Je třiadvacátou nasazenou a zpočátku patří mezi favoritky. Vyhrané zápasy by jí měly dodávat sebevědomí. "Něco na tom bude. Mám zkušenosti, ale je to těžší, protože když neobhájím, tak mi budou chybět body," řekla s tím, že cítí větší tlak. "Snažím se na to nemyslet," uvedla prostějovská rodačka.

Méně stresu už by měla cítit před druhým kolem proti mladé Stephensové. "To jo, s každým zápasem to je vždy lepší, ale budu chtít zase vyhrát, takže stres tam určitě bude," řekla Cetkovská.

Pro letošní turnaj Cetkovská vymyslela jednu inovaci. Před zápasem si obarvila nehty podle wimbledonské tradice bílým lakem. "Nemám ráda jen bezbarvý lak a tohle jsem koupila jenom tak," řekla tenistka. Bílá barva se Cetkovské ve Wimbledonu líbí. "Je příjemně elegantní, čistá."

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
horska.kraslice
Přeji hodně štěstí!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist