Cetkovská dvojnásobnou vítězku Hantuchovou nevyřadila

17. 3. 2009, 07:17
Aktuality 2
WTA INDIAN WELLS - Česká tenistka Petra Cetkovská po senzační výhře nad Ruskou Dementěvovou v Indian Wells podruhé překvapit nedokázala. Proti dvojnásobné vítězce turnaje Daniele Hantuchové nezískala ani set a s Kalifornií se loučí.
Petra Cetkovská

Čtyřiadvacetiletá Petra Cetkovská si v sobotu připsala své nejcennější vítězství v kariéře, když porazila světovou čtyřku Dementěvovou. Ve třetím kole se střetla s vítězkou turnaje z let 2002 a 2007 Danielou Hantuchovou, ale slovenskou soupeřku už zaskočit nedokázala.

Stejně jako proti Rusce se i se Slovenkou trápily obě tenistky na servisu. Koncovky obou setů však lépe zvládla zkušenější Hantuchová a postoupila do osmifinále. V něm se utká s Rakušankou Bammerovou.

Ivanovičová si znovu věří
V souboji dvou nasazených tenistek si cestu do čtvrtého kola vybojovala obhájkyně titulu Ana Ivanovičová. Srbka, která do Indian Wells přiletěla se znovunabytým sebevědomím, sice s Argentinkou Giselou Dulkovou neměla lehkou práci, ovšem díky lépe zvládnutým koncovkám obou setů postoupila.

"Když byly oba sety vyrovnané, o něco víc jsem zabrala, poslechla svůj instinkt a prostě hrála své údery. Hrála jsem moc dobře," pochvalovala si Ivanovičová po zápase.

Poprvé musela bývalá světová jednička zabrat v úvodním setu poté, co jí Dulková prolomila podání a ujala se vedení 3-2. Ivanovičová se ale dokázala rychle vzchopit, vyhrála čtyři gamy v řadě a ve druhé sadě už si výhru ujít nenechala.

Vítězka loňského French Open se dlouhé měsíce po svém grandslamovém triumfu trápila a to se jí podepsalo na herním sebevědomí. Jak ale tvrdí, její nový kouč Craig Kardon jí pomohl dostat se psychicky znovu nahoru. "V posledních šesti měsících jsem o sobě hodně pochybovala. Konečně mám pocit, že mám nějakou strategii a plán. To mi znovu dodává sebedůvěru."

Výsledky - Indian Wells (USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:
Hantuchová (30-SR) - Cetkovská (ČR) 7:5, 7:5, Ivanovičová (5-Srb.) - Dulková (31-Arg.) 6:3, 6:3, Llagosterová (Šp.) - Klejbanovová (21-Rus.) 7:6 (7:2), 6:3, Bammerová (23-Rak.) - Duševinová (Rus.) 6:1, 6:3, Pennettaová (12-It.) - Haynesová (USA) 4:6, 6:4, 6:1, Pavljučenkovová (Rus.) - Knappová (It.) 6:2, 6:4, A. Radwaňská (7-Pol.) - Wozniaková (Kan.) 6:1, 6:4, Szavayová (22-Maď.) - Barroisová (Něm.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) - Kopsová-Jonesová/Spearsová (USA) 6-1 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kuš, opravdu ta fotka nejde nijak zvětšit??? Ta je ale má!!:))
Reagovat
smazaný uživatel
Šak si najdi na nete určite tam bude aj táto ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist