Čeští tenisté už zahájili přípravu na utkání s Francií

1. 3. 2009, 17:45
Aktuality 3
Česká daviscupová reprezentace už se v Ostravě připravuje na zápas prvního kola proti francouzským tenistům, který se bude hrát o příštím víkendu. Výběr nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila si dnes poprvé vyzkouší čerstvě položený taraflex v ČEZ Aréně.

"Povrch by měl být hotový, ještě dnes si na něm chceme zatrénovat, aby se kluci co nejdříve seznámili s halou," řekl po dnešním příjezdu Navrátil novinářům. Vsadil na osvědčená jména: tahouny Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha v nominované čtveřici doplní Lukáš Dlouhý s Janem Hernychem.

Francouzští tenisté o sobě dávají v poslední době na turnajích vědět. Osmý hráč světa Gilles Simon v tomto týdnu došel do semifinále v Dubaji, desátý muž žebříčku ATP Gael Monfils na antuce v Acapulku byl až ve finále. Vedle nich nehrající kapitán Guy Forget počítá s Jo-Wilfriedem Tsongou, jemuž patří jedenáctá příčka, někdejším sedmým hráčem světa Richardem Gasquetem a specialistou na čtyřhru Michaelem Llodrou.

"Jejich forma vzbuzuje respekt, ale myslím si, že Radek Štěpánek nemá formu o nic horší. Ale hlavně je to týmová soutěž, což je nejdůležitější. Oni jsou podle žebříčku asi mírnými favority, ale na druhou stranu si myslím, že Radek s Tomášem odehráli více utkání v Davis Cupu a jsou o trošku zkušenější než Francouzi," řekl Navrátil.

Aktuální formou Francouzům může směle konkurovat Štěpánek, podle nějž soupeř do dvouher nasadí Simona a Tsongu. "Oba mají odlišné styly. Ale s oběma jsem měl možnost hrát a budu se snažit co nejlíp připravit," řekl Štěpánek. Nedávný vítěz turnaje v San Jose a finalista v Memphisu má nerozhodnou bilanci 1:1 se Simonem, s Tsongou jednou prohrál. "Tsonga je agresivní hráč, který rád ukončuje výměny, má výborný první servis a agresivní forhend. Simon je opak. Je to typ chytrého hráče, který umí číst hru, skvěle prohazuje a spíše radši brání než útočí," charakterizoval Štěpánek dvojici potenciálních soků.

Podpořit by ho měl Berdych, kterému se v Davis Cupu daří a na kouzlo týmové soutěže spoléhá i nyní. "Doufám, že zůstanu u těch výsledků z Davis Cupu, je to úplně jiná a specifická soutěž," řekl Berdych. Čechům by měl svědčit vybraný povrch. "Hráli jsme na tom spoustu zápasů, myslím, že to bude dobré. Už týden trénuju v Prostějově, i když tam je trochu odlišnější povrch. Ale příprava byla kvalitní a doufám, že to z mé strany bude jen lepší a lepší," dodal Berdych.

Utkání je prakticky vyprodáno. Podle organizátorů zbývá doprodat asi 150 vstupenek. "Na prostředí se tady můžeme vždycky spolehnout. Hráči cítí, že diváci tady drží s nimi a to je hodně důležité," řekl Navrátil.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufám že radek nejaky ten bod uhraje ale berdychovi moc neverim
dokonce si myslím že kdyby do hry nasadil hernycha možná bychom meli vetsi nadeji
ale uvidime
Reagovat
smazaný uživatel
Honzu Hernycha bych já osobně asi nepostavil. Pořád věřím, že Tomáš se v Davis Cupu chytne.
Sami Francouzi nejsou před střetnutím nijak sebejistí. Dobře vědí, že Štěpánek má formu + Štěpánek/Berdych solidní bilanci ve čtyřhře.
Uvidíme koho Francouzi nakonec nominují a potom už bude záležet na aktuální formě, hecu, prostředí atd. tak se nechme překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
podle formy a povrchu bych z te petky co francouzi maji nepostavil monfilse, preci jenom je to vic antukar a gasquet mel ted dobry turnaj v dubaji a simon tez + tsonga a do ctyrhry Llodra a k nemu nekdo z te trojice
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist