Čeští tenisté už pilují servisy a returny. Pohoda v týmu nechybí

30. 11. 2009, 22:00
Aktuality 14
Servis, return a první gamy měli čeští tenisté na programu v dnešní přípravě na víkendové finále Davisova poháru proti Španělsku. V Barceloně už jsou třetí den a na antuce v paláci Sant Jordi trénují v prachu a hluku, který způsobují dělníci.
Tomáš Berdych a Radek Štěpánek

"V hale je zatím bordel, prach, plno dělníků a jen sedmnáct stupňů, což taky není ideální, ale je to pro všechny stejný," řekl ČTK kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil. "Nesoustředím se na to, co se děje kolem. Sice je tady ještě staveniště, ale já vím, co mám dělat na kurtu, a okolí mě nijak z míry nevyvádí," dodal Radek Štěpánek.

Zatímco minulý týden měli tenisté takzvanou "hrubou" přípravu, v Barceloně už je trénink zaměřený více na kvalitu. "Kluci musí hodně podávat, returnovat a začnou hrát přípravné gamy a sety," řekl kapitán.

S nedělním příletem české jedničky a světové dvanáctky Štěpánka se ještě zvýšila pohoda daviscupové reprezentace. "S Radkem aby nebyla legrace..., vtípky už proběhly," přitakal Navrátil. Kapitán nemá dojem, že by jeho svěřenci bylo nervóznější než v předešlých letošních zápasech jen proto, že je čeká finále. "Husí kůže naskočí, jak to bude směřovat k losování a k zápasům, ale napětí není," uvedl.

Navrátil: Štěpánek je na zápas nadrženej
Tomáše Berdycha měl kapitán v tréninku pod dohledem v Prostějově, Štěpánka, který se připravoval na Floridě s Petrem Kordou, viděl od turnaje v Paříži až nyní v katalánské metropoli. "Radek vypadá velice dobře. Je připravenej, nadrženej a má velkou chuť. Tréninky jsou z jeho strany perfektní a zdá se mi v dobrý formě," řekl kapitán.

Tenisté už také ukázali avizované artefakty v národních barvách. Berdych zařídil speciální boty, každý na nich má přezdívku a českou vlajkou. "Objednával jsem je hned druhý den po vítězství nad Chorvaty. Mám z nich velkou radost. Doufám, že přinesou štěstí," řekl hráč.

Štěpánkova hranatá raketa je opět vyvedena v červeno-modro-bílé barvě. Karvinský rodák oslavil minulý pátek jednatřicáté narozeniny a na dnešek pozval celý tým na dodatečnou oslavu.

Na dálku vyjádřil tenistům podporu fotbalový brankář Petr Čech. "Výhru si přeju, samozřejmě. Nebo minimálně, aby se rozhodovalo až v poslední den a šance byla až do samého konce...," řekl dnes brankář reprezentace a Chelsea. "Když se Berdychovi a Štěpánkovi bude dařit, mají na to, aby Španělsko potrápili i doma u nich na antuce."

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
ArcusII
Ja jsem mněl vcera krasnej sen... Uz bylo po vikendu, a ja v tom snu videl ubrecenyho Nadala, jak baští salát z kelímku :-)... Splňte mi to kluci a seberte mu tu "zatracenou" salátovou mísu!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem ještě býval malý kluk
kluci já měl sen.
Sníval jsem ho každý,
každý všední den.
No proč né, sny jsou tu od toho, aby se plnily - jdeme do toho, určitě - já myslím, že to "náš rafánek" ustojí (že se jako nerozpláče). Ale hlavní je, že my budeme oslavovat, a to je oč tu běží - C´MON CZECHS!!!
Reagovat
smazaný uživatel
KLUCI, BUDU SEDĚT U TELKY A MOOOOOOOOC FANDIT, MÁTE NA TO!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vajicko - já bych spíš řekl - šance tam jsou, ale pro Španěly, i když mizivé, protože řiťorypec Nadal bude rád, když uhraje jeden set, Verdasco je na tom kdovíjak, takže bude taky rád za každý set, debla dáme s přehledem - vyhrajeme minimálně 4:1, si piš!!!!:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
asi jo, španělé jsou letos mizivý, ale zase takhle snadno bych to neviděl - měli bychom mít k soupeři respekt.
Reagovat
smazaný uživatel
Aleši - respekt sice ano, ale zdravý, zdravý - takže - natrhneme jim víš co!!!!!!!!! Vamos Češi!!!!!.-))
Reagovat
smazaný uživatel
Robine, mohu rict jen jedine: Kez bys mel pravdu! :)
Reagovat
smazaný uživatel
prrrrdeel!!! :-)) Poďme, poďme!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty Vejce jedno urousaný, Robin má vždycky pravdu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No teda Alessi, misto abys ocenil basnicky obrat, hned vytahnes takove tezke obvineni... :))
Reagovat
Matti
sice jako čech budu fandit našim celkově,ale v jednotlivcích si nepřeju, aby Rafa prohrál zápas, takže jediná možnost 3/2 pro naše, ale RAfa 2body :-))
Reagovat
smazaný uživatel
a proč Rafa 2 body? to už tady psalo vice lidi, proboha, co vy jste za partičku povedenou? - co když vyhraje Berdych s rafanem a nakopne ho to a pujde do top5... to by se ti nelibilo?? Lidi, myslete trochu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Sance tam jsou. C'mon Cesi!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
V pátek jsou rozhodující body proti Nadalovi.

pátek 1-1
sobota 2-1 pro nás
neděle 2-2, 3-2 vyhráváme :) nemá kam
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist