Čeští tenisté dorazili do Třince. Zatím bez Štěpánka a Rosola

10. 7. 2016, 20:54
Aktuality 24
Ještě bez Radka Štěpánka a Lukáše Rosola dnes do Třince přijel vlak s českými tenisty, které čeká čtvrtfinále Davisova poháru proti Francii. Oba zkušení hráči se k Jiřímu Veselému a Adamu Pavláskovi připojí večer. "Chtěli být s rodinami. Ještě dnes večer za námi ale přijedou po vlastní ose," řekl novinářům kapitán Jaroslav Navrátil.
Veselý, Pavlásek a Kolář (© Česká sportovní)

Čeští tenisté se v Třinci, proslaveném spíše hokejem, představí poprvé. "Já jsem tu hrál snad ještě jako starší žák, takže to už je pěkná řádka let. Ale párkrát jsem tu byl na hokeji, takže halu znám a vím, že je krásná. Doufám, že i diváci nám budou pomáhat stejně jako v Ostravě a Praze," řekl Navrátil.

Jeho svěřenci budou v moderní, dva roky staré Werk Aréně poprvé trénovat už v neděli odpoledne. Kouč se pár dnů smiřuje s tím, že týmu nepomůže Tomáš Berdych. "Bude chybět, to je jasné. Musíme ale respektovat, jak se rozhodl. Letošní sezona není tak jednoduchá, je tam olympiáda, teď po Davis Cupu má Tomáš hrát Washington, Toronto a Cincinnati. Není už úplně nejmladší a to tělo taky potřebuje odpočívat," řekl Navrátil, který do týmu vzal také náhradníka Zdeňka Koláře.

Jenže zdaleka kompletní nebude ani soupeř. Francie přicestuje bojovat o postup do semifinále bez známých jmen Gasqueta, Monfilse a Simona. "To je pro ně ztráta. Pouille je příslib do budoucna, ale čeká ho trochu svazující premiéra v Davis Cupu. Má malou výhodu, že nebude hrát doma, ale my se budeme soustředit, abychom udělali dva body přes něj. A pak se snažit uhrát třetí bod. Tsonga je v aktuální formě těžko k poražení, ale je to Davis Cup a ne turnaj, to bývá nevypočitatelné," řekl Navrátil.

Jeho čtyřlístku ve složení Veselý, Rosol, Pavlásek, Štěpánek se ve vyprodané třinecké hale od pátku do neděle postaví Francouzi Jo-Wilfried Tsonga, Lucas Pouille a čerství vítězové wimbledonské čtyřhry Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
http://sport.tn.nova.cz/clanek/zahada-tenisove-stvanice-proc-se-ve-skvostnem-chramu-nehraje.html

Asi bych přestat pít tu vodku s tim drcenym diazepamem. To pak člověk zapomene i to, že dělal pro TN.cz reportáž, he he.

Hm, tak aspoň člověk ví, že by přítmnost Černoškova turnaje nebyla pro Šavrdu nepřijatelná. Jestli k lásky k tenisu nebo "prachy nesmrdí ani od Černoška", toť otázka.

Svaz si asi hard nějakými kecy obhájí....

"Centrkurt využíváme v maximální možné míře. Nabízí se i pronájmy na kulturní akce či koncerty. Beton byl prý zvolen kvůli údržbě a možnosti na zimu kurt zakrývat," říká sportovní ředitel ČTS Jaroslav Balaš
Reagovat
Frick
hrát tenis v hale je dekadentní!
Reagovat
lars
A kde by se melo hrat ?
Reagovat
Frick
Máme v ČR hardový dvorec pro 6200 lidí.
Reagovat
horska.kraslice
Ale nemá zatahovací střechu. Co kdyby kroupy padaly...?
Reagovat
lars
ja tam jestrab ?
o kolik % jsou tam pomalejsi tenis. podminky?
Reagovat
lars
* je tam
Reagovat
Frick
Asi jako byl doteď v Psinci.
Reagovat
Frick
No, to je jediná věc. O tom hardu se mnoho neví.
Reagovat
FulnekUltras
budou třeba ještě rádi za chládek a sucho... ;)
Reagovat
bIbec
Zdeněk si, jakožto pátý hráč, asi nemůže zahrát za rozhodnutého stavu, že?
Reagovat
EllNino
jedině pokud by se dostal do týmu jako náhradník :)
Reagovat
Lunej..
Taky dorazím, nebojte. :D
Reagovat
D@nny
Nevím zda bude Simon hrát nebo ne, ale jedno je jisté, Simon do Třince přijel a včera normálně trénoval ze zbytkem týmu.
Reagovat
smazaný uživatel
Simona mám rád, tak dobře, že tam je, škoda, že já tam nebudu :D
Reagovat
tommr
pokud by Francouzi nastoupili i se Simonem tak můžeme na postup rovnou zapomenout. Naše jediná naděje je udělat dva body přes francouzskou dvojku ... :(
Reagovat
turista
No jo, bez Berdycha to je blbý.
Reagovat
miguel23
A ten třetí?
Reagovat
Krisboy
Proti wimbledonským vítězům přece! :)
Reagovat
Krisboy
Legenda Rosol s kýmkoliv si s něma hravě poradí. Přece už proti Němcům dokázal, že s ním musí všichni počítat :)))
Reagovat
tommr
ten třetí bod se bude tentokrát shánět opravdu těžko. K tomu aby porazili francouzskej debl nebo Tsongu budou naši potřebovat i kopu štěstí ... :(
Reagovat
turista
Je to tak. Pokud naši vyhrají tak to bude haluz. S Berdychem by to bylo snadné vítězství. Berďa má bohužel Davis Cup už tzv.v močáku. Udělal dost, ale na ty Francouze ještě mohl přijet pomoci. Škoda.
Reagovat
tommr
taky si myslím, že by ho neubylo kdyby do Třince přijel. Chápal bych ho kdyby se kvůli DC nechtěl trmácet někam na druhej konec světa, ale na domácí zápas přijet moh ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist